![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część III
Melduję się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
My wróciłyśmy ze spacerku a że mała jeszcze śpi w wózku to wykorzystuje to na wizaz
![]() blue to już wiem skąd taka cena przynajmniej choć w tesco widziałam te maty po 219 zl więc też w dobrej cenie. No i są też tam zawieszki z lamaze po 43 zl - my wczoraj kupiliśmy smoka ![]() Mamuska wydaje się że proszki, krople, mikrogranulki pomagają - łatwiej mala uspokoić ale i tak pewnie spokój całkowity nadejdzie jak ja wyreguluje - bynajmniej tak twierdzi lekarz hihi ale mówi, że może to trochę potrwać. Dzisiejsza noc w sumie nie była już taka zła poza tym, że od 5.40 mała już nie chciała spać - przysnęła na moment, rodzice się poprzytulali i mała znów się obudziła i było na tyle w temacie spania. |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Agunia miałam ci napisać że ja tamten artykuł czytałam na osesku.
U nas nieśmiałość pełną parą, byłam dzisiaj w pracy z nią wszyscy do niej zagadywali, zabawiali a ona się patrzyła po czym zaczynała płakać... Kurde od wczoraj co jakiś czas kołacze mi serce:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Dziecko mi zasnęło, więc zaraz sobie poczytam. Sprzątać nie będę
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ad 2 .Właśnie małż omijał wszystkie ogłoszenia gdzie ten przebieg był mały, albo gdzie auto było od pierwszego właściciela, do tego nie palącej starszej kobiety ![]() Wow, pakowanie całej rodziny to nie lada wyzwanie. Udanego wyjazdu. ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Nie wiem co to może oznaczać, mam nadzieję, że nic poważnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |||
Zadomowienie
|
Melduję się w nowym wątku!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(więc jedyną opcją byłoby wycinanie z dużych, ale tego nie lubię, wolę już w programie pokadrować, wkleić np. 4 portrety w jedną odbitkę i wtedy powycinać ![]() 1 - ptaszek się rozkłada na harmonijkę, miejsce na zdjęcie jest wielkości może może 2 znaczków 2 - tu wejdą zdjęcia formatu może 7x10 3 - na tej stronie mają być zdjęcia zabawek 4 - a tu zamykane okienka, więc już w ogóle format musi się zgadzać |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A odstawiłam kawę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() A twoj Tż to paskudn egoista. znajdź se kochanka, a co! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, miłego weekendu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowej cześci
![]() właśnie wróciliśmy z usg bioderek. Wszystko ok ![]() ![]() ![]() mamy już leżaczek ![]()
Emilowe całusy ![]() Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-10-11 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Witam się w kolejnej części
![]() ...i z tej oto okazji uroczyście przysięgam udzielać się częściej ![]()
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
nel_a, jak robiliście odcisk stópki to na śpiocha? Bo moje dziecko dotykane w nóżki od spodu zgina paluszki, a też bardzo chcę zrobić taki stempel póki stópka jest jeszcze malutka
![]() ![]()
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Wam również
![]() Cytat:
![]() ale jesteś wredna, mrówka obiecuje poprawę, a Ty ją bić chcesz ![]() nie wierzę, moje dziecię jak padło po ostatnim karmieniu tak śpi jak zabita do teraz, aż się boję wieczoru...
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Przywal tż-owi
![]() Po pierwszej odpowiedzi ręce mi opadły. To długi, pełen agresji tekst z 5 znakami interpunkcyjnymi, a dokładniej z jednym myślnikiem i 4 znakami zapytania. Najwyraźniej powinnam zapytać czy kombinezon dla dziecka w wieku 6+ i zamieszczony w dziale z rozmiarem 74 rzeczywiście jest w takim rozmiarze i czy biel jest biała. ![]() *** Chyba zobaczyła, że nie udało się jej ani zakrzyczeć, ani wyprowadzić z równowagi, bo w kolejnej wiadomości napisała, że zwróci mi kasę za kombinezon, ale nie za paczkę. Mam nadzieję, że ma na myśli koszt nadania przesyłki do niej. ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Dobry pomysł. Moja niunia śpi. *** Chyba kupię kombinezon dwuczęściowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem lepszy jest jednoczęściowy. Dla mnie wybawieniem teraz jest kombinezon jesienny z H&M, zwłaszcza jeśli chodzi o wizyty u lekarzy. Luśka przy ubieraniu i rozbieraniu strasznie się denerwuje, a w poniedziałek po szczepieniu jeszcze tak mi się przy ubieraniu rozdarła, że na bank się spociła. Więc poszłam po rozum do głowy i dzisiaj ubrałam ją w bodziaka, cieplejsze rajstopki i na to kombinezon. Wchodzę do poczekalni, kombinezon ściągam migiem - tylko rozsunąć suwak i wyjąc ręce i nogi - bez problemu, bo kombinezon jest luźny. Zakładanie też idzie szybko - włożyć dziecko, raz dwa zapiąć i po sprawie, mała nie denerwuje się, że muszę podnieść nóżki, żeby spodenki założyć, potem kombinować jeszcze z kurteczką, zwłaszcza, jeśli rękawki są ciasne - Lu tego nienawidzi.
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#48 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My we wtorek mieliśmy 8 rocznicę ślubu, nawet życzeń mi mąż nie złożył, że o prezencie nie wspomnę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle te porady "nie denerwuj siębo się to dziecku udziela" mnie dobijają, jak można być spokojnym i opanowanym po entej godzinie wrzasku o niewiadomym podłożu ![]() Nie bój się ![]() ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Blue ja właśnie muszę dokupić te zebrę bo widzę ze smok tak średnio póki co sie sprawdza....
nel_a to super z bioderkami wszystko ok. My za m-c będziemy szły na kontrole bo niestety u nas nie były one prawidłowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Jakby któraś była zainteresowana, to pojawiła się na all używana mata lamaze domek
http://allegro.pl/lamaze-mata-edukac...695593508.html
#51 |
Zadomowienie
|
Karolina to przykre, że mąż zapomniał o rocznicy - tym bardziej teraz... I nie wyrzucaj sobie, że nie karmisz piersią - zrobiłaś wszystko co mogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wasze dzieci też tak intensywnie mielą językiem? Bo moja mała tak się przy tym produkuje że aż wargi do buzi zassiewa
![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Blue kawę pije ![]() Maciejka dzięki za radę ![]() Karolina, współczuję że mąż nie pamiętał o rocznicy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
a co tu taka cisza
![]() ![]() a w tej przychodni to się naoglądałam i nasłuchałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#55 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#56 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Proszę Kwiatek ode mnie i od Frania ![]() ![]() ![]() A po Hippie rzecyiwscie nienajgorzej. Ulał troszke ale to dlatego ze wypił 120 ml po 40 mlherbatki!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rzecz odbywa się w leżaczku, mała nie śpi, ale musi być spokojna, podkładam pod nóżkę czarny ręcznik, czy nie zabrudziła wszystkiego wokół - no i rozpoczynam walkę (u nas problemem nie jest podkurczanie paluszków, tylko zaginanie ich w górę ![]() Cytat:
![]() Ty po prostu sama sobie kup ten aparat fotograficzny, a jak mąż coś będzie krytykował to powiedz, że to Twój prezent urodzinowy - dla samej siebie, skoro od niego nie dostałaś ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() właśnie ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Raczkowanie
|
A moje dziecię zakorkowane, już wymiękam. Normalnie robi kupę kilka razy na dzień, a teraz już 3 dzień nic. Po każdym jedzeniu histeria, prawie nie śpi, no i niestety w nocy też daje wycisk. Nie wiem, czy to nie przypadkiem od tego, że zaczęłam podawać mu troszkę mm - ostatnio Hippa. Tyle, że podałam mu niecałe 30 ml, żeby go przyzwyczaić, no i od tego czasu kupy już nie było.
Nie wiem, czy to może mieć związek? Szczepienie mamy dopiero we wtorek, wtedy też będę się widzieć z pediatrą, mam nadzieję, że do tego czasu mu puści bo już mam dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chcielibyśmy oficjalnie podziękowac cioci PHDWAO za piękny kombinezon!!! Będzie jak znalazł!!!!! ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() P.s. probowalas masażu brzuszka albo koperkowej? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||||
Branzoletka
|
No i mały głodomor nie przeczekał 4 godzin na pół godz. przed upływem trzeciej już był płacz
![]() ![]() a najśmieszniejsze jest to, że Patryk nie jest grubasem z podwójnym podbródkiem i wałkami tu i ówdzie tylko z pajaców błyskawicznie wyrasta ![]() Nie bój nic matka Hippek jest gut ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A 'tylko' to mu dolega czy ma może jakąś wysypkę,suchą skórę inne kupy albo inne dziwne'objawy' bo może ma skazę albo inne świnstwo i trzeba będzie mleko zmienić na bezmleczne. Próbowałaś kupić Bebilon Pepti ? Wiesz specjalistką nie jestem ale takie pytania mi się nasunęły, bo się naczytałam dużo o problemach z karmieniem jak mi Patryk zaczął chorować. Cytat:
![]() ![]() ad2. Przykro, że zapomniał i żadna pociecha, że faceci tak mają, bo dla nich to sentymentalne pierdoły i zawracanie d...y ![]() ad3. Rany nie wyobrażam sobie takich wrzasków ![]() ![]() ![]() Może to są kolki?(mój też miał kolki i sama na to nie wpadłam, bo myślałam, że kolki tak jak piszą to darcie non stop nie do uspokojenia). Cytat:
![]() ![]() ad2. Pewnie mu Fb przypomni jak nie ty no chyba, że nie używa ![]() Właśnie się przyglądam małemu jak śpi na sofie przy mnie i kurcze jaki on długi i papuś na polikach ![]() ![]() Niestety własnie sobie uświadomiłam, że chyba zasnął mi na amen(czyli na noc) więc nici z kąpieli(znowu) Chyba sobie muszę nastwaić budzik przypominający, bo ostatnio zmienił sobie godziny pójścia spać na wcześniejsze i zapominając o tym przegapiam kąpiel ![]() Oki dzisiaj ja wstaje w nocy do małego to powoli się zawijam do spania. Mam ten komfort odkąd tż jest na L4(lewym) że dzielimy się trudnymi godzinami z małym czyli nocnym wstawaniem i rannym od 6-j marudzeniem i zajmowaniem się nim bez wytchnienia do 13-j. Czyli jak ja wstaje w nocy to tata zajmuje się małym rano i odwrotnie. Nie powiem tż pomaga mi przy małym i czasem coś posprząta w domu ale jego zachowanie jakby był moim wrogiem nie pozwala mi się z tego cieszyć i go kochać jak partnera i bardziej czuć jakbyśmy byli współlokatorami muszących żyć pod jednym dachem, bo jest dziecko ![]() ![]() Oki to wam się pożaliłam i koniec tematu no chyba, że się coś zmieni na lepsze to dam znać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.