![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kawa - jaką najlepiej?
Witam. Pisałem o kawie na swoim blogu zachęcam do przeczytania
![]() http://gympower.pl/uncategorized/moze-kawke/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Ja mimo wszystko na diecie nie piję odtłuszczonego mleka. Kiedyś naczytałam się, że zawiera bardzo dużo chemii, żeby w ogóle miało biały kolor i może powodować trądzik. I muszę powiedzieć, że gdy zmieniłam ten nawyk moja cera poprawiła się.
![]() |
#33 | |
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam kawę i w życiu bym z niej nie zrezygnowała, słodzę mało, ale zawsze tak słodziłam, nawet duży kubek słodzę płaską łyżeczką, a kawę czarną piję gorzką, bo tak mi właśnie smakuje... jednak najczęściej piję z mleczną pianką ![]()
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
W prezencie dostałam kawę Bohema - Krakowski Kredens - również bardzo dobra.
A w Empiku jest promocja na wszelakie akcesoria kawowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Właśnie piję pyszną, domową kawusię
![]()
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Ja uwielbiam kawę! I nie wyobrażam sobie jej nie pić. Zawsze kupuje w specjalistycznych sklepach z kawą, nie tą marketową a tym bardziej nie rozpuszczalną. Ostatnio kupiłam i się zakochałam w Kawie Marcepanowej oraz w kawie organicznej Meksyk SHG Organic. Poza tym wiem że to co piję jest bez żadnych sztucznych nawozów, hormonów itp. (mówię o kawie organicznej aczkolwiek ta marcepanowa którą kupuję również jest aromatyzowana olejkami naturalnymi). Taka kawa jest nieco droższa od tych sklepowych (płacę ok 30zł za 250g) ale naprawdę warto!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
Ciekawe jest to, że wszyscy piszą, że kawa pobudza metabolizm i jest polecana przy odchudzaniu..
Byłam ostatnio na wizycie u dietetyczki i ta powiedziała mi zupełnie coś innego. Jestem fanką kawy, piłam 4 dziennie, parzone czarnuchy. Teraz mam pić jedną dziennie. A to dlatego, że kawa zakwasza organizm a przez zakwaszenie różne rzeczy dzieją się w organizmie, niekoniecznie pozytywne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
BAN stały
|
Ja niedawno porzuciłam moją miłość - kawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
hmm nie ma chyba żadnych zastrzeżeń co do kawki, ja osobiście pijam własnie z mlekiem sojowym lub normalnym, które użytkuję na co dzień 1,5%. Nie popadajmy w paranoje
![]() A co do samej kawki, sama w sobie najlepsza i najzdrowsza jest kawa z imbryczka lub ekspresu, pospolite "zalewajki" nie są dobre, gdyż po pewnym czasie wytwarzają szkodliwe substancje, tak samo kawa rozpuszczalna... dla czego ona jest w ogóle nazywana kawą?! ![]() aha! przy trenowaniu, dobra jest przed treningiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Oczywiście najlepsza i najzdrowsza jest kawa ziarnista. Też uwielbiam kawę i często kupuję różne jej odmiany. Ostatnio znajoma mojej znajomej miała okazję skosztować kawy najdroższej na świecie kopi luwak. Oczywiście ja nie słyszałam o tej kawie , ale od czego jest internet poszperałam trochę i proszę xxx. Najdroższa kawa wydobywana z odchodów zwierzęcia. Z jednej strony to mnie zniechęciło, ale z drugiej strony zastanawiam się czy rzeczywiście jest tak wyjątkowa? Być może przez to jest niepowtarzalna? No nie wiem, a wy co o tym myślicie? Piłyście tą kawę?A jakbyście miały okazję wiedząc jak powstaje napiłybyście się?
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-12-09 o 23:49 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Slyszlam kiedys o tej kawie ale nigdy nie próbowałam..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Przyczajenie
|
Ilość kofeiny w kawie zazwyczaj jest znikoma, o ile nie pijecie z ekspresu. Polecam mocną czerwoną herbatę. Pobudza jak redbull.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam kawę i piłam do tej pory dwa kubki dziennie. Jednak ostatnio uznałam ze przerzucę się na yerba mate (która moim zdaniem dużo lepiej pobudza), a kawe będę pić okazyjnie.
Pyszna jest kawa gotowana z kakao, cynamonem i imbirem (przepis Ani Lewandowskiej). Nie obciąża żołądka i watroby i jest tak pyszna, że nie trzeba dodawać do niej mleka. Polecam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Najlepsza kawa jaką w życiu piłam nazywała się kopi luwak, ale jako, że jest wyjątkowo droga, to na co dzień zadowalam się zwykłą kawą ziarnistą (ostatnio lucafee) z ekspresu ciśnieniowego. Tutaj xxx znalazłam sporo kaw ziarnistych.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-12-12 o 13:38 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zadomowienie
|
Niestety nie mam ekspresu wiec musze zadowolic się sypana ://
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Kawa czy zielona czy palona wg. mnie to zależy wszystko od psychiki i od odpowiedniego żywienia. Kawa palona nie przyczynia się do tycia, tylko to co do niej jemy, czyli ciastka i inne słodycze. Jeśli zależy na zrzuceniu kilogramów pomyśl o odpowiedniej diecie
![]()
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
Kawy zielonej nie lubię a czarna jest najlepsza ze świeżo palonych i zmielonych ziaren. No i piję bez cukru i mleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Również piję bez cukru ale z mlekiem staram się zawsze z tym 2 %. Zielonej kawy również nie lubię...
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
najlepiej zbożowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Żelkożerca
|
Wczoraj wypiłam pierwszy raz zieloną kawę i chyba jestem tak przyzwyczajona do takich "smaków", że już się nie mogę doczekać kolejnej filiżanki :P
Kiedyś piłam zbożową i w sumie to czeka na mnie w szafie nowe opakowanie ale nie wiem czy z wodą będzie smaczna. Piłam zawsze z mlekiem ale teraz już unikam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
najzdrowsza zbożowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.