![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Prawicowe poglądy
Osobiście przerażają mnie skrajni prawicowcy (a nawet nie tylko) jak nic innego na świecie. Na czele z ONR, Korwinem-Mikke i Kaczyńskim.
Do adopcji przez pary homoseksualne nic nie mam, bo wiem jakie warunki mają dzieci w DD. Szkoda tylko, że tych przeciwników to nie interesuje.
![]() |
#32 |
BAN stały
|
Nie podpisuję się ani pod poglądami lewicowymi, ani pod poglądami prawicowymi, ale uważam, że na skrajnych prawicowców powinno się puścić jakąś bombkę tudzież wysłać na księżyc bez możliwości powrotu, bo są niebezpieczni.
Haha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja cię błagam, nie wrzucaj ONR-u, JKM i Kaczyńskiego do jednego wora. Na przykład ja ONR-u się nie boję, podobnie Ruchu Narodowego, a tych dwóch panów owszem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że przerywanie wykładów profesorów o innych poglądach, hasła typu "Polska dla Polaków" czy bójki na 11 listopada mają mnie przekonać do tego, że to jednak nie są oszołomy?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Przestań, to były tylko prowokacje i niewinne zabawy chłopców i dziewczątek. Przesadzasz...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Myślałam bardziej o ślicznym pokoju z miękkimi ścianami...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
W sumie masz rację, bo chociaż sobie biedactwa krzywdy nie zrobią...
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Ciekawych rzeczy można się o sobie dowiedzieć na babskim forum - jestem oszołomem, faszystką, antysemitką, przeszkadzam "normalnym" ludziom, jestem niebezpieczna dla zdrowia publicznego i nadaję się do pokoju bez klamek. Mam nadzieję, że nic nie pominęłam. Idę sobie pohajlować. Albo nie, zgłoszę się na najbliższy komisariat, żeby mnie zamknęli dla dobra nowoczesnego, tolerancyjnego społeczeństwa.
I to wszystko w wątku, który miał łączyć osoby o prawicowych poglądach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;39846624]C Tutaj przyznając prawa homoseksualiści realizują egoistyczne potrzeby posiadania dziecka, a to interes dziecka powinien być na pierwszym miejscu. Chciałabyś mieć rodziców gejów? Ja bym nie chciała.
.[/QUOTE] A kobiety samotne idace do banku spermy ?to tez egozim i gdzie tu interes dziecka? Nie wiem czy bym chciała mieć rodziców gejów czy lesbijki bo to nie jest kwestia wyboru(nikt nie wybiera ojca pijaka), podobnie jak nie wybiera się dziecka zdrowego czy chorego. Chciałabym miec dom i ludzi, którzy mnie kochają i bez znaczenie czy ich związek jest wg Ciebie pożyteczny bo jest bo daje miłość dziecku np adoptowanemu, który został porzucony przez parę wg twoich kryteriów pożyteczna i normalną bo byl to chlop i baba. Piszesz, że byś nie chciała ale piszesz to jako osoba dorosła wychowana w związku "klasycznym", nie wiesz jak wygladałoby twoje dzieciństwo w rodzinie homo. Osobiście nie mam prawa decydować o życiu innych i nie daje sobie prawa aby zakazywać innym brać śluby, zawierać związki partnerskie czy wychowywać dzieci-chciane bo jednak decyzja o adopcji jest bardziej przemyślana niż pójście do łóżka bez zabezpieczenia kobiety z byle jakim facetem. Poza tym takie rzeczy jak związki homo czy wychowywanie wspólnie przez nich dzieci to nie są sprawy, które muszą prawicy się mieścić w głowach bo takie rzeczy istnieją i są i będą także w Polsce czy tego chcą czy nie. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2013-03-19 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | ||
Buc
|
Cytat:
btw, dla mnie to dziwne, że jak tylko idzie o prawicowe poglądy to nagle pojawia się głownie temat homoseksualizmu, serio to jest tylko jedyna rzeczy która wpisuje się w prawicowe poglądy? Cytat:
nie no ONR i Ruch Narodowy ba a może nawet ich straż niepodległości to cud miód i orzeszki.
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Europa dla białych, HIV do Afryki" "Czy to Wrocław, czy to Kraków, Polska tylko dla Polaków" "Wolna Polska bez Murzynów" "Każdy inny, wszyscy biali" "Polska jest krajem cywilizacji chrześcijańskiej i łacińskiej; krajem cywilizacji Białego Człowieka. Nie pozwolimy, by nasze dziedzictwo zastąpiła kultura buszu i bambusa. " Te cytaty wzięłam z tego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=423879 Jeżeli uważasz, że normalni ludzie głoszą takie hasła i w stroju małpy krzyczą i skaczą w miejscu publicznym to naprawdę nie zazdroszczę. Przypuszczam, że wszyscy Polacy oprócz tych sympatyzujących z wami ma was za oszołomów. Ja bym proponowała psychiatryk, a nie komisariat ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Aż się ciśnie na usta "Głodnemu chleb na myśl" ![]()
![]() |
![]() |
#47 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Buc
|
Cytat:
wierze w to, że nie ujarzmianie takich inicjatyw doprowadzi do sytuacji podobnej którą obserwujemy na Węgrzech. Wszakże już wódz Winnicki jeździ tam na wykłady więc może zaczerpnie kilku nowych pomysłów dla siebie i swoich zwolenników. wiesz, ja nie mam nic do prawicowych poglądów. ale do homofobicznych, rasistowskich, ksenofobicznych mam bardzo dużo.
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Ja mam poglądy lewicowe,ale nie są skrajne,ponieważ uważam,że każda skrajność jest po prostu zła i niedobra. Omijam fanatyków szerokim łukiem:Terlikowski,Cejrow ski,Nowak,Organizację członków PIS do przeciwdziałania ateizacji w Polsce,która jest niezgodna z konstytucją,więc nie wiem po jaką cholerę ona jeszcze działa,bojowników faszystowskich z organizacji Krew i Honor np (oni są w stanie pobić dziecko czy kobietę idącą ulicą za to jak wygląda) neonazistów omijam,młodzież wszechpolską omijam ( nawoływanie do zabijania i zgniatania innych partii,homoseksualistów ) to jest w ogóle ześwirowanie moim zdaniem.
Niech geje i lesbijki żyją sobie razem,ale nie chce żeby dzieci adoptowali np. to odpada u mnie. Byłam na marszu ateistów w Łodzi i pamiętam taką przykrą dla mnie sytuację. Idę sobie idę i podchodzi do mnie chłopak,w wieku może 25 lat i rzuca mi dość mocno różańcem w twarz. Więc się schylam,podnoszę ten różaniec,biorę jego dłoń i kładę mu go na nią mówiąc: - Dziwny z ciebie katolik,wierzący człowiek skoro szacunku do własnych symboli religijnych nie masz,niech twój bóg ma cię w opiece. Odwróciłam się i poszłam. Nie wchodzę w bijatyki z ludźmi wierzącymi,to ich sprawa w co wierzą,co wyznają i co robią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie partia, która miesza religię i jakiekolwiek boga do polityki zupełnie odpada. Nie chcę, aby ktoś wciskał mi na siłę swoją moralność. Nie chcę słyszeć, że homoseksualizm jest niezgodny z religią katolicką albo in-vitro czy aborcja. Czy to tak trudno zrozumieć?
![]() |
![]() |
#51 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Ja myślę zdroworozsądkowo. Słucham jednej i drugiej strony i formuję swoje zdanie. Wszelkie skrajności są złe. Niech sobie geje i lesbijki biorą śluby, jak ma ich to uszczęśliwić, ,mi nic do tego. Nie zagrozi to mojemu małżeństwu, poczuciu wolności ani nie popsuje mi smaku kawy. Nie zamierzam komuś zakazywać czegoś, bo mi się nie podoba, albo "bo tak"
![]() ![]() Mieszkam w kraju, gdzie małżeństwa homo i miękkie narkotyki są legalne, i nigdy jeszcze nie widziałam Sodomy i Gomory na ulicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, jeśli jesteś w ONR i nawet sama nie skaczesz i nie wykrzykujesz dziwnych haseł, ale popieraz działania tej organizacji to jesteś niebezpieczna dla zdrowia publicznego. Nie dlatego, że msz poglądy prawicowe, tylko ze względu na te inne prawdy przez Twoją organizację głoszone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Sama mam poglądy lewicowe. Ale nie przeszkadza mi absolutnie to, że ktoś ma odmienne od moich zdanie na różne tematy. Wierna ideologii tolerancji uważam, że każdy ma prawo żyć i robić co chce, dopóki nie wyrządza tym krzywdy innym i nie pcha się z butami w czyjeś życie.
Dlatego nie mam nic do osób o poglądach prawicowych, ale nie zgadzam się na to by prawicowe poglądy miały miejsce w polityce. Polityka, prawo, konstytucja- to wszystko jest po to by służyć ludziom, wszystkim- starym, młodym, homo, hetero, ateistom, wierzącym (w dowolną religię), kobietom, mężczyznom, transseksualistom... Każdy powinien mieć prawo do tego by żyć i by być szczęśliwym. Każdy ma prawo do posiadania rodziny, bycia kochanym, do szacunku dla swoich poglądów, do niezależności i do ochrony. Prywatnie można sobie nie lubić kogo się chce, ale proszę tego nie mieszać do polityki demokratycznego państwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W całej rozciągłości popieram też Kolor Bzu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Konto usunięte
|
W tym wątku dowiedziałam się, że mam poglądy prawicowe
![]() Cytat:
Cytat:
Co do adopcji przez pary homoseksualne, to uważam, że lepiej nie wpoić dziecku pewnego zestawu zachowań niż wpoić zły. Tyle... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o procent ludzi homo w społeczeństwie - cytat z wikipedii: "Statystyki demograficzne związane z orientacją psychoseksualną są trudne do ustalenia, przede wszystkim dlatego, że osoby homoseksualne są w kulturach heteronormatywnych poddane nieustannemu wykluczeniu. Wskutek tego część z nich obawia się ujawnienia swoich preferencji, część internalizuje uprzedzenia homofobiczne, co prowadzi do wypierania homoseksualizmu[10]. Wyparcie homoseksualizmu może być tak silne, że osoby te nie uświadamiają sobie swojej faktycznej orientacji. Badania, które za homoseksualistę uznają kogoś, kto odbywał stosunki seksualne tylko z osobami tej samej płci, zwykle wyznaczają odsetek populacji homoseksualne w granicach 1%. Według badań przeprowadzonych w krajach zachodnich stałe zachowania homoseksualne wykazuje 2–7% ludzi, a orientację homoseksualną deklaruje 1,4% kobiet i 2,8% mężczyzn". Szanuję innych ludzi i poglądy odmienne od moich - ale tylko do momentu w którym nie są zagrożeniem dla innych ludzi. A poglądy ludzi określających siebie jako skrajnie prawicowe uważam za zagrożenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;39855917]W tym wątku dowiedziałam się, że mam poglądy prawicowe
![]() No tak, ale pedofilia z założenia jest zła - naturalną rzeczą jest dążenie do spełnienia seksualnego, a w tym przypadku, w absolutnie każdej formie jest złem - czy to gwałt (bo przecież nie ma stosunku dobrowolnego w tym przypadku!), czy masturbacja pod materiały (które musiały jakoś powstać), czy bicie konia przy podglądaniu dzieci na plaży czy placu zabaw. I sorry, chcę żyć w bezpiecznym świecie, to nie ja mam się bać, to chcący skrzywdzić dzieci ludzie mają się bać. Ponadto nie ma metody powstrzymania (ewentualnie farmakologicznie? Ale po co w takich ludzi ładować pieniądze?! + koszty ciągłego nadzoru...), typu kastracja, bo chętki i tak są. To ludzie zbyt skrzywieni, żeby żyć w społeczeństwie. Kolejna sprawa, że takie oficjalne przyklepanie to pierwszy krok do akceptacji (tak, jak się dzieje to teraz z homoseksualizmem). Dla mnie to wpuszczanie osoby chorej psychicznie z nabitą bronią na ulicę... Swoją drogą, są miejsca, gdzie pedofilia jest milcząco akceptowana. [/QUOTE] Osobiście uważam, że pedofil o ile nie gwałci i nie robi nagich zdjęć dzieciom to nie robi nic złego. Bo co komu szkodzi, że wali sobie konia wyobrażając sobie, że robi to z małym dzieckiem, skoro nigdy swoich fantazji nie zamieni w czyn? Czy jeśli ja miałabym fantazję o tym by założyć strapona, związać jakąś nieznajomą i ją zgwałcić i do tej fantazji bym się codziennie masturbowała ale nigdy bym tego nie zrobiła to należałoby mnie ukarać za samo to? Ludzie mają różne filie. Jedni zaspokajają się z myślą o damskich stopach, inni z myślą o zwierzętach, dzieciach, byciu biczowanym, biczowania itd. Dopóki są to fantazje, albo zachowania które nie szkodzą (patrz biczowanie za obopólna zgodą dwojga dorosłych, świadomych ludzi) to ja nie widzę powodu by kogoś za to karać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Nienawidzę skrajności. Fanatyzm to najgorsze co może być, bo prowadzi tylko do jednego - do katastrofy, co pokazała nam historia. Moje poglądy to mieszanka lewicy i prawicy, zależy czego dotyczą. Niestety z moich osobistych przeżyć i doświadczeń osoby o poglądah prawicowych zawsze były agresywne, zawistne, ksenofobiczne i uważały że mają monopol na rację. Wkurza mnie takie zachowanie, nie da się przeprowadzić żadnej rozmowy bo aż im się piana z ust toczy. Ludzie za bardzo starają się kontrolować innych i narzucać swoje zdanie. Szanujmy się! Niezależnie od tego czy nas znosi na prawo czy lewo. Najlepiej wybierać takie partie które mają sensowny program. Nie wybierać skrajności i ludzi którzy wieją nienawiścią tylko ludzi zrównoważonych, inteligentnych i takich, którzy myślą o przyszłości.
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Wątek o prawicowych poglądach - zaciekawiona zajrzałam, a tu stałe tematy: związki partnerskie, stosunek do religii, osób homo-, bi- i transseksualnych, no i jako trochę pieprzu pedofilia. Cudnie. Potwierdza się tylko to, że znaczna większość ludzi widzi podział lewica-prawica badając skrupulatnie to co mamy poniżej pasa, i ewentualnie czy kto chodzi do kościoła. Stosunek do biedy, bezrobocia, kapitalizmu, państwa opiekuńczego, nierówności i niesprawiedliwości to tylko kwiatek do kożucha. Zresztą jaki tam kwiatek, przecież nawet nikt o tym tu nie wspomniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:43.