![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: _Tinkerbell chce przejść metamorfozę
a właśnie nie, na długość tylko raz, potem odrosty
![]() Robię syossem 12-0 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Jak obetniesz to i tak Ci się zregenerują i odrosną zdrowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak pielęgnujesz włosy? Wyglądają niestety na bardzo suche ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
No bo niestety są suche.. Używam odżywki z wyciągiem z łożysk (Placenta) i szamponu Joanna żółtko i kiełki (czy coś takiego, na opakowaniu jest trawa czy właśnie kiełki) - czasem płukam skrzypem, biorę vitapil, olejuję Vatiką kokosową. Nie suszę, nie prostuję, nie kręcę, nie ściskam w ciasnych fryzurach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://czarownicujaco.blogspot.com/2...ysokiej-i.html Olej kokosowy u takich włosów się raczej nie sprawdza, może powodować jeszcze większy puch Spróbuj do olejowania oliwkę z Rossmanna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...cji-ciala.html. Swoje włosy niedawno trochę pomęczyłam rozjaśnianiem i sprawdza się świetnie, dodaję też trochę lanoliny (Ziaja) na końce, które są trochę szorstkie) Z drogeryjnych masek i odżywek polecam Long/Intense Repair Nivei albo maskę Gliss Kur (tę czarną z keratyną). Jak masz dostęp, to lepiej kupić fryzjerskie, wychodzą taniej i są zwykle lepsze: na pewno mogę polecić maski Stapiz, mlecznego Kallosa też lubię. Tych jeszcze nie miałam, ale chyba się skuszę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...rgan-mask.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...mere-mask.html Polecam dodawać z łyżkę naturalnego miodu do każdej gotowej porcji maski czy odżywki, świetnie nawilża. Polecam szampon Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-ceramidy.html Jak nie masz możliwości kupić teraz czegoś nowego, to tuninguj maskę miodem, gliceryną z apteki, odrobiną oleju z pestek winogron, słonecznikowego. A płukankę ze skrzypem sobie daruj, przesusza straszliwie. Lepiej płucz włosy wodą z odrobiną octu jabłkowego lub winnego. Na końcówki polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-hemp-oil.html Cudeńko, jak masz gdzieś niedaleko hurtownie Polwell to lepiej kupić na miejscu Wewnętrznie: Biotebal 5 przez min 3 miesiące, można dorzucić Calcium Pantothenicum (300-400mg dziennie) Takie są moje rady jeżeli chciałabyś jednak kiedyś mieć długie, jaśniutkie, ale zdrowe włosy. Polecam bardzo bloga http://czarownicujaco.blogspot.com dużo wskazówek w bardzo przystepnej formie ![]() Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2012-12-07 o 14:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Jejku, dzięęęękuję
![]() Zastosuję się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Widze Cie tez w rudym kolorze
![]()
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Na początek zaczęłabym od zmiany koloru włosów, ponieważ jest za jasny. Chociaż o ten ton, jeśli tak upierasz się przy białych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Kolor super, ale włosy zetnij koniecznie, bo wyglądają na bardzo zniszczone i liche. Zresztą, w krótkiej fryzurze z pewnością będzie Ci do twarzy.
![]() Przerzuć się też na profesjonalne farby (ja farbuję Alcantarą, to hiszpańska farba, o której dowiedziałam się na Wizażu. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
A może zostawić długie i kolor ,a zrobić dwa wygolone boki ? I zadziorne i długie . Wydaje mi się że fajnie wyglądałabyś w takiej fryzurce .
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Wyglądasz świetnie, ja bym nic nie zmieniała.
Bardzo oryginalnie i uroczo, widać że masz swój styl. I nawet jeśli włosy nie są idealnie zdrowe to szkoda ich ścinać... Krótka fryzura odbierze Ci częśc uroku, jak większości kobietom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
hej kobietki mam do was ogromną prośbę potrzebuje zdjęcie jakies super fryzury na krotkich włosach zebym mogła pokazać fryzjerce jak ma sciać . Najbardziej jestem zainteresowana wygolonym bokiem lekko a z drugiej strony moze dłuzsze troche pomozecie ?????
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
Znowu Tinkerbell
Hej, to znów ja, na tym samym wątku. Starałam się odbudować włosy, bo może da się cuś z nimi zrobić, a tu nic. Szkoda mi mojego białego, ale nie za cenę zdrowych włosów. Więc chciałam spytać, czy pasuje mi fryzura jak tej dziewczyny w filmikach?
http://www.youtube.com/user/samiidarling?feature=watch Bardzo mi się podoba, miałabym kolor blond, nie biały ![]() Nie wiem, czy nie wygladałabym jak uboga ciotka, i czy te włosy by mnie nie sterczały we wszystkie strony. Poradzicie mi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Znowu Tinkerbell
No nie wiem, ja Cię widzę w czymś bardziej zadziornym, postrzępionym i poczochranym.
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
mnie też ta fryzurka wydaje się troszkę zbyt "ulizana", wybrałabym trochę dłuższą grzywkę. myślę, że ładnie byłoby Ci w krótkich włosach
a, i uważam, że ładne wyglądałabyś gdybyś podkreśliła brwi jasnobeżowym cieniem ![]() http://static.oprah.com/images/20100...01-600x411.jpg w tym stylu, tylko oczywiście bardziej popielaty, chłodny odcień |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Mnie wydaje się, że byłoby ci bardzo ładnie, a z taką fryzurą też można wiele zrobić. Ponad to moja dobra koleżanka ostatnio też ścieła włosy, które były baardzo zniszczone- cięcie ma podobne do dziewczyny z filmiku i wyglada to świetnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Mnie się wydaje, że fryzurka by Ci pasowała, tym bardziej, że idzie zrobić ją nieco bardziej zadziorną.
Za to przyznam szczerzę, że nie widzę szansy na poprawienie kondycji włosów póki będziesz farbowała na tak jasne blondy. Jeśli zależy Ci na regeneracji to ścięcie ich wcale nie wystarczy, bo to co odetniesz to już z głowy, ale resztę włosów dalej będziesz traktowała intensywnymi blondami. Uważam, że należałoby dać im nieco wytchnienia i albo w ogóle zrezygnować z farb choćby na pół roku i w tym czasie intensywnie je regnerować albo zdecydować się tylko i wyłącznie na farby bez amoniaku tzw. tonery dobrej jakości dostępne u fryzjerów lub w sklepach fryzjerskich.
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
mam zamiar zapuścić naturalne i dopiero farbować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Krótka fryzura będzie do ciebie pasować idealnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem masz strasznie cienkie włosy więc obcięcie ich na krótko jest nawet wskazane w Twoim przypadku, nie wspominając o tym, że dziwię się, że jeszcze trzymają się na głowie, bo widać, że są strasznie zniszczone
![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze wg mnie pasują one osobom, które mają bardzo delikatną, laleczkową urodę Po drugie wg mnie Twoje włosy są cienkie i... no będzie to źle wyglądać |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
Ja ci już mówiłam, jak tylko zobaczyłam twoje zdjęcie, zakochałam się
![]() Co do koloru, wiem, że nie zmienisz ![]() Krótkie fryzury są fajne, ale wymagają codziennego układania. Nie myślałaś o czymś nieco krótszym niż masz teraz, ale nie tak krótkim jak na tych zdjęciach, które podałaś? Na przykład, włosy do szyi, asymetria, takie a la anime boy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Tinkerbell śliczna jesteś
![]() ja bym tylko podcięła włosy z lekką asymetrią - a kolor - ach cudowny :0 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
Jeśli chcesz je skrócić ale np 2 do 5 cm to nie rób tego
nio chyba że myślisz o na prawde krótkich włosach i jakiejś fryzurce asymetrycznej z długą grzywką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
z tych pokazanych fryzur to polecam tą ostatnią
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Wtajemniczenie
|
_Tinkerbell, jestem tak zauroczona twoim stylem i uroda ze az nie wiem co ci doradzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Włosy ścięte
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja proponuje tą https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1354116869 nada ci harrakterku!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Pokaż jak teraz wyglądasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.