Maseczki tej używałam już w zeszłym roku, wróciłam do niej również teraz. Mam włosy z natury suche, falowane.
Skład:
Maseczka ma przepiękny skład, taka mieszanka musiała spodobać się moim falom :)
Jest pełna emolientów, za którymi moje włosięta po prostu przepadają.
Widzimy tutaj kolejno alkohol tłuszczowy, antystatyk, olej z pestek winogron, olej arganowy.
Nieco dalej w składzie występuje gliceryna - znany humektant, dobrze, że nie ma jej więcej, bo wtedy maseczka mogła by się nieco gorzej spisać, jako że za gliceryną nie przepadam ;)
Po glicerynie - kolejny antystatyk, hydrolizowany ekstrakt z chleba świętojańkiego, i jeszcze dwa antystatyki (mogą obciążać). Następnie nawilżający panthenol, aminokwasy jedwabiu oraz skrobia kukurydziana. Po zapachu - dwa lżejsze silikony, jeden z nich cykliczny, czyli odparowujący.
Konsystencja:
Maseczka ma bardzo przyjemną, gęstą konsystencję, jak prawdziwy budyń :) Dzięki temu jest bardzo wydajna, już niewielka ilość pięknie otula moje włosy, dlatego mam ją już tak długo :)
Zapach jest cudowny i bardzo trafił w mój gust - czuję tu połączenie karmelu, wanilii, kawy i czekolady - wspaniałe nuty zapachowe, które po prostu mnie uwodzą :D
Po zmyciu czuć go na włosach, ale niestety bardzooo delikatnie, szkoda.
Działanie:
Ciekawe, co dalej? :)
Maseczka spisuje się za każdym razem fenomenalnie - przepięknie nawilża, nawet moje marudne końcówki są gładkie, nawilżone i śliskie. Wspaniale dociąża - żaden włosek nie odstaje i nie lata wokół głowy. Fale są błyszczące, wygładzone i mięsiste - taki efekt bardzo, bardzo lubię.
Może obciążyć - mnie obciąża, na drugi dzień włosy nadają się już tylko do umycia - i to koniecznie szamponem z SLS, inaczej będzie przyklapik.
Włosy bajecznie łatwo się po niej rozczesują.
Nieco prostuje mi skręt, ale nie jakoś strasznie, muszę uważać tylko na to obciążenie ;)
Jest naprawdę treściwa i ma szansę zadziałać świetnie na suchych i zniszczonych włosach.
Bardzo polecam, naprawdę dobry produkt, w dużej pojemności i niskiej cenie ;)
Używam tego produktu od: od zeszłego roku
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1