|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#31 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Witam się w nowym wątku
![]() Anulka - straszna sytuacja. Też bym się wściekła na TŻa... A co do teściowej - co za nachalna osoba ...
|
|
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
podejrzewam, że jakby moi rodzice mieszkali obok nas to, to moja mama też by się narzucała za bardzo, bo ona jest strasznie przeżywająca chętnie by nam wszystko zorganizowała sama, po swojemu moja teściowa z kolei w drugą stronę, nie wczuwa się za bardzo Dlatego myślę, że tak jak jest u nas, czyli daleko do jednych i drugich działa wyłącznie na korzyść jeśli chodzi o relacje między nami ![]() Ja mam jutro krzywą cukrową, trochę się zastanawiam jak to będzie, bo ostatnio przy każdym pobraniu krwi fikałam nogami, mam niskie ciśnienie i krew nie chciała mi lecieć, więc z igłą kazali mi pompować, poprawiali wlot igły pod innym kątem, cuda
|
|
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40545913]
Anulka - straszna sytuacja. Też bym się wściekła na TŻa... A co do teściowej - co za nachalna osoba ...[/QUOTE]Wiem, że nie powinnam kontynuować tematu, bo się nakręcam, ale muszę zapodać jeszcze jedną sytuację z wczoraj. Mąż nie zmienił jeszcze wszędzie adresu do korespondencji i rachunek za telefon przychodzi na adres teściowej. Przyszedł i teściowa go Damianowi podaje, ten mi żebym schowała do torebki. Wkładam, a teściowa do mnie: T: Ile tam tego do zapłaty? Byłam w szoku. Nie odpowiedziałam, ale ona powtórzyła pytanie, wtedy mój mąż: D: Mamo, ale to nie jest ten rachunek za kartę (wzięliśmy kiedyś na siebie kartę, bo potrzebowała kasy, a sama nie mogła, bo nie ma dochodu, ale sobie ją spłaca) T: No, ale ile tam tego rachunku? D: No mówię ci mamo, że to nie to. To mój prywatny rachunek za telefon. T: No ja wiem, ale ile do zapłaty masz? Dobrze, że ktoś wtedy coś powiedział, bo coś tam się przypomniało komuś czy zobaczył i temat umarł, ale już nie wiedziałam, co ten mój mąż jej odpowie.
|
|
|
|
#34 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U niego w domu prawie wszyscy mają 4 dzieci. Jego dwaj bracia moją czwórke, dwie siostry również. Tylko jedna się wyłamała i ma "dopiero" jedno dziecko. A TŻ już snuje plany na kolejne dziecko. Ale to chyba bez mojego udziału, nie dam se tak szybko zrobić. Jak okazało się, że jestem w ciąży to po ciuchu liczył, że będą bliźniaki. Mój ojciec jej bliźniakiem a w domu TŻ również są bliźniaki. A ja się tak cieszyłam, że na początek mamy tylko jedno dziecko. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#36 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
arrabbiata współczuję, my mamy 100, 120 km (zależnie od trasy, autostrada czy krajowa) więc raczej rzadko bywają, zwłaszcza że my tak średnio co 2 tygodnie do nich zaglądamy. Ale z tymi mmsami
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-04-29 o 11:32 |
||
|
|
|
#37 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie ponownie - bo juz pewnie nikt mojego wpisu na starym watku nie zauwazyl
![]() dzien dobry! witam sie po burzliwym weekendzie :0 w sobotemoj szanowny TZ sie upil totalnie wiec mialam wesolo i troche roboty:/ oczywiscie mu nawymyslalam w niedziele rano i teraz chodzi potulniutki jak baranek hihihihi Bylam na tej jodze i musze wam powiedziec ze bardzo leciutkie sa cwiczenia a mimo to czuje brzuch i nogi wiec mysle ze cos to daje Cytat: Napisane przez Neni1984 Taak? ![]() Co do cyfr to wymyśliłam sobie w weekend, że chciałabym urodzić 29 czerwca Ładna data i do tego sobota ![]() Mam 29 lat, jestem w 29 tc i mieszkam pod nr 29 ![]() i moje urodziny wiec wiesz
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja z Kacperkiem w nowym wątku
![]() Anulka co do sytuacji z teściowa to trochę kwas ![]() Nie rozumiem takich ludzi wścibskich i nachalnych. Ja mieszkam z teściami ale dzięki Bogu Teściowa zagląda jak musi albo jak ją zapraszam. No i z Tż strony trochę nie fair, wiedział jakje jest Twoje zdanie i powinien stanąć po Twojej stronie
Ten dzień - 25.06.2011 Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia. Edytowane przez Adriana07 Czas edycji: 2013-04-29 o 11:37 |
|
|
|
#39 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Widzę, że Twoja teściowa też by chciała rządzić majątkiem twoich rodziców... Ja mam siostrę i moi rodzice muszą brać jeszcze ją pod uwagę. A nie możecie się przeprowadzić na okres remontu? Może poczuje jak to jest jak ktoś się rządzi nie na swoim? Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#40 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka ta Toja teściowa, to tak się zachowuje jak jakas ograniczona umysłowo kobieta (przepraszam, jeśli za ostro)..no ale kurde baran by prędzej zrozumiał o co chodzi (i znów przepraszam)...
z tym rachunkiem, to i tak dobrze, że Twój mąż nie powiedział i dawał jej delikatnie doz rozumienia, że nie jej biznes..choć do niej i tak by nie dotarło nawet wprost.. trzymaj się! na pewno dogadacie się z mężem a wiesz, ja Ci chciałam życzenia dziś składac... ale w ostatniej chwili przypomniałam sobie, że 29, ale maja ![]() |
|
|
|
#42 |
|
Zadomowienie
|
Marcelek z Mamusią witają w nowej części
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko przyszłam się zapisać...
![]() Chyba nigdy nie będę tego nadrabiać
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się w nowym wątku
i idę poczytać co naskrobałyście w starymwstałam rano i postanowiłam iść do lekarz bo całkowicie mnie rozłożyło. Chciałam się zarejestrować i babka do mnie na czwartek bo takie kolejki są
|
#46 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znowu wylałam żale, ale dziś mam taki anty teściowy dzień, że nie mogę się powstrzymać. |
|
|
|
|
#47 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry w nowym wątku
)
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja tak tylko pobieżnie poczytałam, co tam naskrobałyście, bo w końcu po MEGA leniwym weekendzie muszę się trochę poogarniać ![]() Oliath z tego co widzę, już po wizycie, pisz nam szybciutko co lekarz zalecił ![]() AnulkaP Zbieram szczękę z podłogi widząc Twoją cierpliwość Ja niestety należę do wrednych przypadków, jeśli ktoś wcześniej nadepnie mi na odcisk i pewnie też wyszłabym z domu na czas "herbatki", tak jak radzi Mela. Skoro teściowa nie rozumie prostych komunikatów, to może takie mniej zawoalowane informacje przetworzy
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie!!!
gratuluje rozpoczątych tygodni )a ja dziś zaczynam 30 tc!!!!!!!!!! 70 dni do rozwiązania!!! mega się boję.... |
|
|
|
#51 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak jak sama piszesz, taka sytuacja po porodzie jest nieakcpteowalna ![]() Cytat:
nic, tylko się cieszyć![]()
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Też się witam w nowym wątku
![]() Anulka, arrabiata, ale macie historie, ja bym nawet nie wpadła że tak można się zachowywać ![]() lecę do swojej gin, może coś nowego się dowiem, bye
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie to samo, jeden telefon teściowej i TŻ jedzie do niej. Ostatnio nawet wziął jej kosiarkę na raty na siebie o czym mnie poinformował po fakcie ![]() A ja była po operacji oka, to myslałam, że na jakis miesiąc mamy ją z głowy, ale nie... TŻ ciągle do niej jeżdził z wizytami. A ona codziennie dzwoniła do mnie, co jej przywieźć z apteki. A mieszka razem z bratem TŻ i jego żoną, jakby oni nie mógli jej kupić. Jak juz się trochę wykurowała, to dzwoniła kilka razy do mnie abym po nią przyjechała, bo chce do nas wpaść na kawe.
|
|
#54 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40540526]Siedzę na drewnianym krześle (przy stoliku, bo mi się tablet ładuje, a ja chcę jeszcze trochę posiedzieć) i Mały mi tak szaleje, że mi cały tyłek łazi na tym krześle
[/QUOTE]fajnie ))Mój dzisiaj razem z tata się obudził (ok 6.)i nie dawali mi spać. Cytat:
gratulacje! Cytat:
)) mi sie akurat podoba![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a konkubent to dobre określenienaprawdę współczuję, że jest taka namolna.. ja swoich teściów i rodziców zapraszałam, jak tylko chcieli do remontowanego mieszkania, ale mówiłam żeby się nie dziwili że nie będą mieli na czym siedzieć, ani co wypić.:P chcieli to przyjeżdzali... na ich własną odpowiedzialność. Tyle ie mogłam to im zaoferowałam a reszta ich problem
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
a ja uwaga uwaga uwaga- pomalowałam paznokcie u nóg i to błyskawicznie bo w 5 minut
![]() I pomalowałam same paznokcie, a nie wszystko wokół ![]() Jestem z siebie mega dumna ![]() Bezik coś nieruchliwy dzisiaj, gnomek jeden
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#56 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz już pytają co byśmy chcieli dostać jak mają ochotę coś kupić i jest ok.Cytat:
Ja nawet tż nie zaglądam (nie piszę tu o rachunkach np, które są wspólne), bo uważam ,że każdemu należy się odrobina prywatności Cytat:
Też 29 - tzn. kwietnia, bo urodziny juz dawno nie 29te ![]() A tż zapomniał 2 rok z rzędu tzn dostałam prezent już jakiś czas temu, ale życzeń mi dzisiaj nie złożył bo zapomniał A do tego właśnie dzisiaj rano wyjechał na dłuższy czas
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-29 o 12:10 |
||||||
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
eh a mnie nogi bolą i nawet nie mam gdzie zarzucić, takie mam wspaniałe biurko spartańskie, przy moim osobistym to mam miejsce, a przy tym tymczasowym to nie ma gdzie nóg wsadzić
jeszcze mi ta opuchlizna nie zlazła |
|
|
|
#58 |
|
Zakorzenienie
|
SKYLIE- 1000 lat, samych cudowności, łatwego i lekkiego porodu, uśmiechu na twarzy i czego sobie tylko wymarzysz
![]() Zabieram Cię na loda jak będziesz miała chwilę wolną !
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#59 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem że to się tak łatwo mówi a gorzej wprowadzić to w czyn ale jak nie postawisz sprawy jasno to mamusia się przyzwyczai że synuś na każde skinienie jest i tylko gorzej będzie
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:36.

...

Moja sobie wzięła dzisiaj wolne i zrobiła nalot... a dzwoni do mnie, ze siedzi sobie z teściem u nas w domu i kawę piją i czy muszę być w pracy, żebym się zwolniła i z nimi posiedziała
podejrzewam, że jakby moi rodzice mieszkali obok nas to, to moja mama też by się narzucała za bardzo, bo ona jest strasznie przeżywająca
chętnie by nam wszystko zorganizowała sama, po swojemu
Dobrze, że ktoś wtedy coś powiedział, bo coś tam się przypomniało komuś czy zobaczył i temat umarł, ale już nie wiedziałam, co ten mój mąż jej odpowie.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

nic, tylko się cieszyć