|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
a byłas na diecie w poprzedniej ciazy?
|
|
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Nic mi się nie chce
Muszę się poza tym psychicznie przygotować na rozmowę z mężem. Wczoraj się pożarliśmy i nie doszliśmy do niczego. Mąż ostatecznie stwierdził, że nie chce rozmawiać...A ja nie lubię tak zostawiać ważnych spraw. Sprawa naprawdę z tych ważnych dlatego tym bardziej dziwi mnie, że mąż tak do tego podszedł. Nie chce się kłócić z ciężarną- to ja rozumiem, ale pewnie sprawę załatwi tak, że zrobi po swojemu nie zwracając uwagi na to co wczoraj powiedziałam. Postawi mnie przed faktem dokonanym i później będzie chciał załagodzić. Znam tego mojego chłopa ponad 10 lat, wiem że takie rozwiązanie chodzi mu po głowie i nie chcę tak sprawy załatwiać A sprawa delikatna i ważna, bo związana z teściami, jego rodzicami... |
|
|
|
#4953 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie nie . Poprzednia pani doktor mi nic nie mowila.
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i za resztę wizytującychoj ja nie przywitałam się Dzień dobry z pracy |
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki!
Zaraz będę nadrabiać dzisiejszy i wczorajszy dzien, chciałam sie przywitać i dać Wam wszystkim caluski No !No i za tygodnie i za wizyty!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4956 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Już myślałam, że założyłyście nowy wątek, ale na szczęście grzecznie poczekałyście na mnie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak myślę przynajmniej A skoro odpowiedzialnie podchodzisz do tego, to znaczy, że będziesz wspaniałą matką. Gorzej by było jakbyś myślała, że nic się nie zmieni i ciągle będziesz mogła np. imprezować do rana![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;40541118]Dobry wieczór dziewczynki bardzo dziękuje wszystkim za słowa otuchy i wsparcie !!! ciężko mi jest i nie mogę przestać o tym myśleć, ale będzie co ma być, nic na to póki co nie poradzimy, więc wspieram Leośka jak mogę narazie przez brzuszek i nie mogę się doczekac kiedy go już zobaczę jak się diagnoza potwierdzi to ruszymy w machiną kontaktów, wizyt, konsultacji a'propos wady, porodu, leczenia... itp. na szczęście mamy trochę znajomości wśród kardiochirurgów dziecięcych na Kamieńskiego i jak trzeba będzie to góry przeniosę, a będzie dobrze !!! mieliśmy jak zwykle pracowity weekend, w sobotę zarżnęłam się na ogródku koszeniem trawy i wertykulacją, ale dokonałam cudu i trawa wygląda wspaniale!!! ... wieczorem był panieński mojej siostry więc posiedziałam z dziewczynami do 23 i zmyłam się resztkami sił do domu ![]() a dzisiaj gokarty, ikea, potem znów ogródek, małe przemeblowanie w domku, porządki w szufladach u synka i tak zastał nas wieczór... [/QUOTE] Następna z ADHD ![]() Bardzo dojrzale do tego podeszłaś. Zazdroszczę tej siły Cytat:
![]() Cytat:
![]() tak czy inaczej![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku jak widze jak tamta ginekolog olewala mnie to mi cos sie robi.
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
skylie-
za usg.. mała modeleczka rośnie jak piszesz, że w lecącym 30tc 1400g, to już wiem jakiego ciężarka się spodziewać na mojej wizycie za tydzień ![]() Adriana- gratuluję 30 tc ![]() enlevee- dla Ciebie gratki za 29 tc ![]() krysiaa- brawa za studnióweczkę ![]() elaine- za 31 tcmadi- przykro mi z powodu śmierci babci Tżta ![]() sammi- witaj z powrotem Oliath- trzymam mocno za wizytę i żeby tylko lekarz przepisał coś, co rzeczywiście przyniesie Ci ulgę ![]() czerwony_baloniku- nie wiedziałam, że chodzenie w płaskich butach może tka łydką szkodzić..ale to co Twój lekarz powiedział brzmi logicznie..a ja większość butów płaskich mam..ale co jak ja na obcasie nogi sobie wykręcam magdalennne- mój też do gotowania się nie garnie.. jedyne co to karpatkę robi.. bo mu wychodzi i lubi..zrobił nawet na wczorajszą imprezę i pyszna wyszła ![]() stokrotka- u mnie czarny stolec na początku tylko był.. chyba przez pierwsze 2 dni (czyli 2 tabletki)..a później już nie..ale tak jak dziewczyny piszą- to normalne ![]() Margosia- bez takich żartów o rozstaniu proszę za łatwo wszystko łykam i mnie to zestresowało
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2013-04-29 o 09:57 |
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
A więc tak trochę nadrabiając:
Oliath- mam nadzieję, że proktolog wypędzi tego śmiecia i będziesz mieć spokój, a nie ból i nerwy :kciuki ![]() Perse- za dopplera !Dotka- całe kfc myślałam, że wykupisz jak to czytałam Madi- bardzo mi przykro z powodu Babci Męża.. trzymajcie się!! Skylie- gdzie foto Małej? obiecałaś ![]() Neni- ale Ty już jesteś w 7 msc od dobrego tygodnia Anulka- Trzymam kciuki za rozmowę z Mężem! Obyście doszli do kompromisu Dzoan- jesteś już oficjalnie w 7 mym miesiącu, gratki ![]() Kolejny wątek wykańczacie już widzę sama końcówka
|
|
|
|
#4960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PS. i przeklej te wszystkie info z poprzedniego wątku bo tu wszystkiego nie ma na 1 stronie...
|
|
|
|
|
#4961 |
|
Zakorzenienie
|
O, teraz spojrzałam ile już postów w wątku mamy. Chyba czeka nas dziś nowe otwarcie
|
|
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy, to bardzo miłe z Waszej strony!
|
|
|
|
#4964 |
|
Zakorzenienie
|
*Madi*- przykro mi z powodu babci Tz
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
a więc zaczynamy z Lolem 7 miesiąc ![]() czarownica - i Tobie gratki za 30echę ![]() Dzisiaj, jutro i ewentualnie czwartek i good bye roboto! ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty!!
|
|
|
|
#4966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byłam jeszcze pospać
![]() Cytat:
![]() Chciałam tylko podkreślić, że jestem tyle w ciąży ile po ślubie Ponoć u męża na wiosce liczyli sąsiedzi ostatnio ile od ślubu minęło ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40543097] Ja się zabieram za mieszkanko i potem przygotowuję się do wizyty (doppler), ale dopiero na 17.30 ją mam.[/QUOTE] Też kciuki ![]() Cytat:
żebyście chociaż Wy doszli do porozumienia Muszę jechać do skarbówki złożyć PIT a tak mi się nie chce ![]() Mogłabym się przez neta rozliczyć ale nigdy tego nie robiłam
|
|||
|
|
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj nigdzie się nie wybieram- dzień sprzątania
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja, Wczoraj tylko chwilę zajrzałam wieczorem ale nie miałam sił odpisywać. Z resztą wkurzona byłam i zła jak osa.
Kolejna niedziela z teściową dała mi sie we znaki. Jak za tydzień znowu przyjedzie z wizytą to mnie szlag na miejscu trafi. Akurat mieliśmy wychodzić z TŻ na spacer i podjeżdża jej samochód. Ja pierdziele. I siedziała całe popołudnie aż do wieczora. Nie byłam nawet przygotowana na jej wizytę, w lodówce tyle (aby starczyło do wtorku) o ile a kobiecina domaga się wykwintnej kolacji. Musiałam trochę ponarzekać z rana, nawet nie mam się komu wyżalić.
|
#4969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Was '7' to nadzwyczaj szczęśliwa cyfra
|
|
|
|
|
#4970 |
|
Zadomowienie
|
Witam się
I stawiam soczki bo mamy dziś z Marcelkiem małe święto ![]() Obchodzimy dziś 100dniówkę Dodatkowo jeszcze równe 100 cm w pasie ![]() A i wizytę dzisiejszą mamy przełożoną na jutro
|
#4971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie lubię niezapowiedzianych wizyt i to zwłaszcza od osób przy których na taką wizytę muszę się psychicznie przygotować. ALe już pojechała to najważniejsze ! ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() W ogóle to ja wczoraj stwierdziłam, że przykro mi, że nie jestem narzeczoną mojego Tżta.. i trochę mi się nawet przykro zrobiło mimo, że zawsze twierdziłam, że przyjdzie na to czas. Nie chodzi o sam slub, ale o zaręczyny. Chciałabym już tak oficjalnie się poczuć.
|
||
|
|
|
#4972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cyfr to wymyśliłam sobie w weekend, że chciałabym urodzić 29 czerwca Ładna data i do tego sobota ![]() Mam 29 lat, jestem w 29 tc i mieszkam pod nr 29
|
|
|
|
|
#4973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Trzymam za wszystkie wizytujące
|
|
|
|
|
#4975 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się ładnie złożyło z tymi 100wkami ![]() Cytat:
Jeśli nasi są zaginionymi braćmi to szykuj się na taką kolej rzeczy ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4976 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry babeczki Mały mi szaleje od rana Chociaż wczoraj dał mi trochę w kość bo pchał jakąś część ciała w lewą pachwinę i co jakiś czas podskakiwałam jak oparzona ![]() Tak w ogóle to cyce zaczynają mi przeciekać Wczoraj wieczorem leżałam na boku i chyba jakoś źle nacisnęłam lewą pierś. Patrzę a tu taka mokra plama na prześcieradle i mówię do Tż że chyba uślinił on na mnie takie oczy A Tż tekst na podsumowanie sytuacji bezcenny. No to już po ptokach młody mi Twoje cyce zabrał na dobre Gratki nowych tygodni i kciuki za wizyty. Oliath powodzenia u prokto. Oby coś pomógł
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
a to było w tej ciąży 8 lat temu? I jak mała, wszystko ok. ? Powiedz obecnemu ginowi o poprzednich wynikach, czasami raz ujawniona cukrzyca powtarza sie w kolejnych ciazach.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:12 |
|
|
|
#4978 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a chciałam się dłużej cieszyć tym stanem![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4979 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musialam zdiac obraczke bo niedlugo bym jej nie zdiela.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.

Muszę się poza tym psychicznie przygotować na rozmowę z mężem. Wczoraj się pożarliśmy i nie doszliśmy do niczego. Mąż ostatecznie stwierdził, że nie chce rozmawiać...A ja nie lubię tak zostawiać ważnych spraw. Sprawa naprawdę z tych ważnych dlatego tym bardziej dziwi mnie, że mąż tak do tego podszedł. Nie chce się kłócić z ciężarną- to ja rozumiem, ale pewnie sprawę załatwi tak, że zrobi po swojemu nie zwracając uwagi na to co wczoraj powiedziałam. Postawi mnie przed faktem dokonanym i później będzie chciał załagodzić. Znam tego mojego chłopa ponad 10 lat, wiem że takie rozwiązanie chodzi mu po głowie i nie chcę tak sprawy załatwiać 

No !

za łatwo wszystko łykam i mnie to zestresowało 

a więc zaczynamy z Lolem 7 miesiąc 

bo mamy dziś z Marcelkiem małe święto