|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4982 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|||
|
|
|
#4983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gratki 100dniówyNeni gratuluje miesiecznicy ![]()
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eno to ja byłam narzeczoną całe 9 miesięcy
|
|
|
|
|
#4985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A bycie narzeczoną fajna rzecz ![]() Lubiłam ten "stan"
|
|
#4986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zacznij do niego mówić "konkubencie" może zaskoczy |
|
|
|
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
Tak to 8 lat temu bylo. Powiem gince o poprzednich wynikach . Z mala juz dobrze. Je normalnie juz .
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie opisywałam sytuacji, bo jest dość trudna do opisania, ale spróbuję. Jak wiecie remontujemy się. Dom moich rodziców na piętrze miał tylko wielki strych. Podzieliliśmy go na mniejsze pomieszczenia żeby stworzyć mieszkanko. W jednym z pomieszczeń nadal jest strych- kiedyś będą tam małe pokoiki dla dzieciaków W jednym pokoju jest sypialnia. W zasadzie gotowa. Brakuje tylko drzwi do garderoby. Dziura i nasze ciuchy tam wiszące trochę straszą, ale mieszkać się da. Czekamy na zwrot z podatku (już prawie dwa miesiące) i jak dotrze to i szafa/garderoba będzie zamknięta. Kolejne pomieszczenie to salon. Są położone panele, pomalowane ściany, osadzony i wykafelkowany kominek i w zasadzie tyle. Z mebli jest tylko nasza stara kanapa. Nie ma jeszcze stołu, komódki, żyrandoli. Tu tez czekamy na zwrot z podatku. Mąż jest stolarzem i kupimy tylko płyty, zawiasy itd i mąż wszystko sam stworzy. Kuchnia, to plac budowy. Mąż będzie w tym tygodniu kładł panele (najprawdopodobniej 2 maja, bo ma wolne). Na ścianach są przykręcone płyty gipsowe, ale nie zagipsowane łączenia, nic nie pomalowane. No, po prostu w trakcie roboty. O meblach i sprzętach oczywiście nie ma co wspominać. Korzystamy z kuchni rodziców na dole, do momentu kiedy nie skończymy remontu. U siebie w rogu tej kuchni mamy tylko starą, małą lodówkę i trzymamy tam kilka rzeczy żeby chociaż śniadanko i kolację robić sobie na górze. O zagotowaniu wody jednak nie ma mowy, bo instalacja cała nie skończona, kuchenki brak...Łazienka- gruzowisko. Tylko gołe cegły. I teraz konflikt: Byłam jakiś czas temu teściowej i ona do mnie z lekką pretensją w głosie czemu to ona jeszcze nie była u nas na kawie. Czemu jej jeszcze nie zaprosiliśmy. Wie jak wygląda nasza sytuacja, więc mnie to zdziwiło. Powiedziałam grzecznie, że przecież ja to nie mam w czym i jak tej kawy przygotować, gdzie postawić jej nie mam, bo ani mebli, ani sprzętów. Kiwała głową, myślałam, że rozumie. Na końcu zażartowałam jeszcze, że gdyby jej się siusiu zachciało, to tylko wiadro pozostaje, bo przecież łazienki też nie mamy. Ona wtedy, że na dole mamy. Mówię znowu grzecznie, że nie my tylko rodzice. Tłumaczę, że dół to osobne mieszkanie, że korzystamy, bo innej sytuacji nie mamy i mimo, że wszyscy jesteśmy rodziną, to jednak rodzice przyjeżdżają do nas i chciałabym u siebie w mieszkaniu ich ugościć jak już będzie wszystko gotowe. Poza tym np ta łazienka, to jest na na drugim końcu domu i od nas z góry trzeba przejść przez całe mieszkanie rodziców i przez ich "otwarty" salon i nie wyobrażam sobie, że moi goście tak łażą rodzicom przez salon, bo chcą kupkę. Myślałam, że teściowa rozumie, wie i jest po temacie, ale okazało się, że ona chyba sobie pomyślała, że ja zła, niekulturalna, niedobra i "załatwi" sobie wizytę u syneczka. Mąż kilka dni później wraca z tekstem, że mama chce żeby ją zaprosić na kawę. Opowiedziałam mu o rozmowę z teściową, wytłumaczyłam o co mi chodzi i myślałam naiwnie, że będzie po temacie, ale jednak nie. Za dwa dni mój mąż znowu, że mama się obraziła, że my się jej wstydzimy, zaprosić nie chcemy :mdleje" Wczoraj byliśmy u teściów na obiedzie i oczywiście temat powrócił. Zaproście mnie, a czemu nie chcecie itd. Tłumaczę, że to nie że nie chcemy, ale nie możemy, bo nie mamy gdzie ich ugościć, posadzić itd. Byłam już wściekła, że dorosłej babie muszę sto razy razy to samo tłumaczyć. Powiedziałam, że jak już przyjdzie zwrot i zrobimy stół, to przyjedzie, nie na kawę, BO NIE MAM GDZIE< W CZYM ZROBIĆ, ale na ciastko i sok owszem. Chciałam, żeby się już odczepiła! Teściowa pokiwała głową i ponownie naiwnie pomyślałam, że dotarło i jest po temacie, ale nie...Po kryjomu pogadała z syneczkiem, że bez sensu, że jak tak można, że ona jeszcze u nas na kawie nie była i kiedy wychodziliśmy, to mąż na odchodne powiedział- To jak się umówiliśmy w tym tygodniu któregoś dnia wpadnę po ciebie i cię do nas przywiozę!No jakbym dostała nożem w plecy. Od razu łzy mi do oczu podeszły. Oczywiście zaczęliśmy się kłócić o to z mężem, ale on stwierdził, że przyjedzie na pół godzinki, on ją odwiezie (bo sama oczywiście nie przyjedzie Nie wiem czy uda nam się do czegoś dojść, ale ja póki co jestem wściekła, a mąż obrażony... |
|
|
|
|
#4989 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dużo ci nie podpowiem, bo u nas to było odwrotnie. Zaręczyliśmy się po ok. 5 miesiącach i zaraz planowaliśmy ślub. I wszystko z inicjatywy TŻ
|
|
#4990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nowy wątek zakładaj ;p jak wrócę do domu zrobię statystykę i trochę poporządkujemy tutaj bo coraz częściej pojawiają się propozycje telefonów w klubie, a musimy być pewne kto pisze i do kogo warto, żeby też nie zaśmiecać niepotrzebnie-bynajmniej ja tak uważam |
|
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka ciężka i delikatna sprawa. Ale teściowa chcesz czy nie chcesz jest już zaproszona i się nie "odprosi", zatem zostało Ci uprzedzenie rodziców o zaistniałej sytuacji. Tylko, że z rodzicami też nie masz super jasnej sytuacji i nie wiadomo, czy nie będzie im to przeszkadzało
|
|
|
|
#4994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z drugiej strony pomyśl jakbyś mieszkała u teściów i twoja mama by co chwila pytała czemu jej nie prosisz i kiedy może wpaść? Jakbyś się zachowała? Swoją drogą chyba TŻ tak mają, że za plecami spiskują. Mój też czasami przychodzi i mówi "Gadałem z mamą i mówiłem aby przyjechała" a ja wtedy panika...do kawy nic nie ma, na kolacje też nie. Cud, że na śniadania nie zostaje i obiad.
10.12.2009 Razem 22.05.2010 Narzeczeni ![]() 01.10.2011 "Mężu przyjmij tę obrączkę..." ![]() 15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc) ![]() 30.07.2013 Narodziny Anulki Edytowane przez Charlize89 Czas edycji: 2013-04-29 o 10:34 |
|
|
|
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anulka ale skoro tak...trudno zaproś ja na to ciastko.... Może jej się zagoi....Może chce przybyć by Was wesprzeć finansowo...? A po 2 uprzedź rodziców, że będziecie mieć gościa itp...choć pewnie jak przyjedzie to i Twoi będą "musieli" posiedzieć z nią bo..SWATY...i to jest bez sensu... |
|
|
|
|
#4996 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja ogólnie mam tak, że jak coś mi się spodoba, to już raczej nie znajdę nić innego i muszę wziąć to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u steczkowskiej nie widzę tego 5 miesięcznego brzuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Anulka_p No ciężka sprawa. Jeżeli twój tż ją zaprosił to niech teraz ją gości. Kawy nie możesz zaproponować, więc jakiś soczek, ciasteczka szklaneczki rozstaw na podłodze i tak ją ugość
|
||||||||
|
|
|
#4997 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Lecicie jak szalone. Ledwo nadążam
![]() Madi- moje kondolencje Oli- trzymam mocno kciuki żeby lekarz ulżył Ci w Twoim cierpieniu. Mam nadzieje, że trafisz na empatycznego specjalistę Mela- przepraszam, że poczułaś się zaatakowana w sprawie Nospy. Ja na prawdę nie miałam takiego zamiaru i nie pisałam o nikim konkretnym. Sama nadal jestem zdziwiona informacjami na temat Nospy, bo sądziłam, że skoro lekarze zalecają branie jej w ciąży to jest "bezpieczna" dla maleństwa. I dziękuje za informację, bo dalj żyłabym w błogiej nieświadomości, a tak zastanowię się 2x zanim po nią sięgnę. Teso- cieszę się że tak mądrze podchodzisz do sprawy. Sammi- dobrze że już wszytsko w porządku Perse- za doppleraSamantha- zdrówka za wszytskie wizytyi ![]() ![]() klask i: za nowe tygodnieCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A konkubent wymiata- mój tż strasznie nielubiał jak tak do niego mówiłam ![]() Zdjęcia Małej postaram się wrzucić dzisiaj
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-04-29 o 10:36 |
||||
|
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#5000 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale to on tak już do mnie mówi
Cytat:
Cytat:
![]() Więc chyba będę wiernie czekała Cytat:
Miłego dnia ! ![]() E nie, nie podejrzewam go o to.. to nie ten typ
|
|||
|
|
|
#5001 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może na następną niedzielę wy się wproście do niej?Cytat:
![]() Cytat:
Mój TŻ mówił o tym dużo, a jak przyszło co do czego, to mnie zaskoczył kompletnie. Tyle, że u nas szybko poszło wszystko. Po 9 miesiącach znajomości zamieszkaliśmy razem, potem po 4 się oświadczył. Okres narzeczeństwa był najdłuższy, bo po prawie 2 latach braliśmy ślub I 2 miesiące po ślubie zaszłam w ciążę.Cytat:
![]() Cytat:
I ciągle się do nich dobiera, a mi to już nie sprawia przyjemności, bo bolą![]() Nie łatwa sytuacja, ale i tak podziwiam cię, że jesteś taka twarda. Moi teściowie stwierdzają, że przyjeżdżają i nie pytają czy nam to pasuje. Teraz np. stwierdzili, że przyjeżdżają na cały weekend majowy i nie zniechęciło ich nawet to, że moi rodzice idą 4.05 na wesele, a ja chciałam jechać do Kościoła. A mój TŻ jeszcze oczekuje, że wszystko podporządkujemy ich przyjazdowi i "muszę zdecydować co jest dla mnie ważniejsze, przecież teściowie przyjeżdżają". I nie rozumie, że dla mnie ten ślub jest ważny i chciałabym być chociaż w Kościele... I zrobię wszystko, żeby pojechać. Nie obchodzi mnie co on zrobi z rodzicami, zwłaszcza, że ma moją rodzinkę tam zawieźć, a to z dojazdem do Kościoła i na salę zajmie ponad 3 godziny.
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY ZAPRASZAM DO NOWEGO WĄTKU
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=690385
|
|
|
|
#5003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to sobie wymierzyłaś datę.. tylko dokonaj tego cudu |
||
|
|
|
#5004 |
|
Zakorzenienie
|
Anulka współczuję sytuacji z teściową.
U mnie są inne stosunki, moja przyszłaby nawet w czasie remontu, sama przyniosła kawę w termosie i pomogła posprzątać No ale różni ludzie są.
|
|
|
|
#5005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś teść miał przyjść na 10 na malowanie, a ta już jak się wczoraj dowiedziała, że z nim się umówiliśmy to od wczoraj mu żyć nie dawała i teściu był już dziś po 7
|
|
|
|
|
#5006 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Teso Elaine o takie koszule masowo pojawiają się na oddziałach: http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...179854327.html Ja wczoraj oficjalnie zakomunikowałam rodzicom, że wprowadzamy ok tygodniową kwarantannę po narodzinach synka, bez odwiedzin. Powiedziałam, że chcemy się sami z dzieckiem oswoić, dojść do ładu i nowego porządku. O dziwo moja mama przyjęła to ze spokojem, chociaż obawiam się, że może przytaknęła, a zrobi i tak po swojemu ![]() Dzisiaj TŻ oznajmia to swoim rodzicom, ale oni raczej będą respektować prośbę. No i mamy propozycję imienia, ja jakiś czas nad nim myślałam, jest na naszej liście wśród niewielu nieskreślonych propozycji, mianowicie: Artur Tż jeszcze z dystansem do niego podchodzi, zobaczymy później. Narazie to taka luźna propozycja
|
|||||||
|
|
|
#5007 | |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Zaczynamy z Kubikiem dzisiaj 6 miesiąc Muszę się pochwalić, że wczoraj mąż pierwszy raz poczuł kopnięcia małego... zawsze się wkurzał, bo dawał jego rękę na brzuch a on nic nie czuł, a wczoraj go pokopał aż 4 razy Aż się biedak wzruszył Tzn TŻ a nie Kubuś A ja jestem chora i ledwo żyję, piję jakiś syrop dla ciężarnych, herbatkę z lipy i malin i tak średnio przechodzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chodźcie do nowego wątku
|
|
|
|
#5009 |
|
Zadomowienie
|
Witam
ja dziś byłam na wstrętnej glukozie, ale dałam rade. Dostałam paczke z ciuchami używanymi którą zamówiłam dla starszego synka ale...wiecej chyba nie zamówię dałam 176 zł i jedynie 3 pary spodenek są fajne i kórtka
|
#5010 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry! witam sie po burzliwym weekendzie :0 w sobotemoj szanowny TZ sie upil totalnie wiec mialam wesolo i troche roboty:/
oczywiscie mu nawymyslalam w niedziele rano i teraz chodzi potulniutki jak baranek hihihihi Bylam na tej jodze i musze wam powiedziec ze bardzo leciutkie sa cwiczenia a mimo to czuje brzuch i nogi wiec mysle ze cos to daje Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

a więc zaczynamy z Lolem 7 miesiąc 

za dzisiejsze wizyty!!

, a chciałam się dłużej cieszyć tym stanem
bo mamy dziś z Marcelkiem małe święto 

ale za to kazda wizyta w toalecie to scierka w zebach i strumienie lez, a potem godzina bolu i narywania.