Ch³opak m³odszy o... - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-10-17, 20:00   #31
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 5 762
Dot.: Ch³opak m³odszy o...

Cytat:
Napisane przez litera01 Poka¿ wiadomo¶æ
Niedawno pozna³am ch³opaka. Nie by³oby problemu, ale on jest ode mnie prawie 4 lata m³odszy. Ja mam 22 lata (pod koniec grudnia 23), on 19. Nie wiem czy jest sens siê w to pakowaæ. Poprzedni mia³ 21 lat, a zachowywa³ siê niedojrzale. Ten obecny mówi³, ¿e szuka kogo¶ na sta³e, pracuje, uczy siê zaocznie. Ja te¿ studiujê; po 4-letnim technikum ekonomicznym posz³am na studia - kierunek chemia. Teraz zaczê³am magisterskie. Wracaj±c do ch³opaka, sama nie wiem czy pakowaæ siê w znajomo¶æ. On chce siê spotykaæ, mówi, ¿e kocha, ale w³a¶nie wiek... Jest przeciwieñstwem tego pierwszego. Nie wiem czy nie lepiej na razie odpocz±æ od ch³opaków, uci±æ z niektórymi kontakt (tylko z kibicami/kolegami co¶ tam trzymaæ). Po tych dwóch nieudanych zwi±zkach pod rz±d mam ochotê pobyæ chwilê sama (rok, dwa). Poza tym bojê siê, ¿e on (ten 19-latek) mo¿e siê tylko pobawiæ moimi uczuciami.

Je¿eli pisze, ¿e"kocha" to siê nie pakuj. Gdyby by³o inaczej to mo¿esz spróbowaæ. To czy kto¶ jest dojrza³y czy nie bardziej zale¿y od jego do¶wiadczeñ ¿yciowych i ¶rodowiska ni¿ od tego ile ma lat.
DopplegangerEddarda jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 21:08   #32
litera01
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 76

Cytat:
Napisane przez chwast Poka¿ wiadomo¶æ
Wahasz siê wiêc odpusc. Nie na tym to polega, ¿e aaa dobra, walne se ch³opa :-D
Nawet tak nie pomy¶la³am .
Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Poka¿ wiadomo¶æ
Je¿eli pisze, ¿e"kocha" to siê nie pakuj. Gdyby by³o inaczej to mo¿esz spróbowaæ. To czy kto¶ jest dojrza³y czy nie bardziej zale¿y od jego do¶wiadczeñ ¿yciowych i ¶rodowiska ni¿ od tego ile ma lat.
Czyli ja wg Twojej teorii jestem dojrza³a. Szczerze, po tylu pora¿kach przy nim czujê siê wyj±tkowa. Nie pomy¶la³abym, ¿e kto¶ taki m³ody mo¿e mieæ takie podej¶cie do ¿ycia i do p³ci przeciwnej. Tu wcale nie chodzi o s³owo: kocham. On po prostu jest inny, jest pod tym wzglêdem lepszy od swoich rówie¶ników. Takich ch³opaków ze ¶wiec± szukaæ.
litera01 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-17, 21:09   #33
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Cytat:
Nawet tak nie pomy¶la³am .

Czyli ja wg Twojej teorii jestem dojrza³a. Szczerze, po tylu pora¿kach przy nim czujê siê wyj±tkowa. Nie pomy¶la³abym, ¿e kto¶ taki m³ody mo¿e mieæ takie podej¶cie do ¿ycia i do p³ci przeciwnej. Tu wcale nie chodzi o s³owo: kocham. On po prostu jest inny, jest pod tym wzglêdem lepszy od swoich rówie¶ników. Takich ch³opaków ze ¶wiec± szukaæ.
Ju¿ znasz dwóch hahaha

Ale tak na serio to mo¿e opisz jego podej¶cie do ¿ycia i kobiet. Ciekawy jestem tego

Edytowane przez DopplegangerEddarda
Czas edycji: 2013-10-17 o 21:11
Stary 2013-10-17, 21:40   #34
litera01
Raczkowanie

Cytat:
Ju¿ znasz dwóch hahaha

Ale tak na serio to mo¿e opisz jego podej¶cie do ¿ycia i kobiet. Ciekawy jestem tego
OK, mój b³±d . Poprawiam. Takiego ch³opaka to ze ¶wiec± szukaæ.
Mimo m³odego wieku pracuje i uczy siê zaocznie. Jest odpowiedzialny, na razie mieszka z rodzicami, ale szuka sobie mieszkania. Szuka kogo¶ na sta³e, my¶li o za³o¿eniu rodziny. Zatka³o mnie jak to powiedzia³. Zwykle ch³opcy w jego wieku my¶l± o zabawie, o tym, ¿eby wyrwaæ sobie panienkê na 1 noc. On szanuje kobiety, nie licz± siê dla niego przygody na 1 noc. Po prostu idea³.
Stary 2013-10-17, 22:08   #35
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Cytat:
OK, mój b³±d . Poprawiam. Takiego ch³opaka to ze ¶wiec± szukaæ.
Mimo m³odego wieku pracuje i uczy siê zaocznie. Jest odpowiedzialny, na razie mieszka z rodzicami, ale szuka sobie mieszkania. Szuka kogo¶ na sta³e, my¶li o za³o¿eniu rodziny. Zatka³o mnie jak to powiedzia³. Zwykle ch³opcy w jego wieku my¶l± o zabawie, o tym, ¿eby wyrwaæ sobie panienkê na 1 noc. On szanuje kobiety, nie licz± siê dla niego przygody na 1 noc. Po prostu idea³.
Takich co ty opisa³a¶ znam kilku. Kwestia ¶rodowiska.

Gdybym by³ m³od± dziewczyn± która szuka kogo¶ na sta³e to poszed³bym do szko³y ¶redniej do technikum gdzie du¿o facetów doje¿d¿a z okolicznych wiosek. Du¿o wiêcej jest facetów jakich ty opisujesz na wsiach. I ogólnie jest bardzo du¿o facetów.
Jeden z nich ¿eni siê na pocz±tku wakacji i ma 19 lat a jego dziewczyna 20 ( nie ¿adna wpadka)

Czas edycji: 2013-10-17 o 22:09
Stary 2013-10-17, 23:01   #36
litera01
Raczkowanie

Cytat:
Jeden z nich ¿eni siê na pocz±tku wakacji i ma 19 lat a jego dziewczyna 20 ( nie ¿adna wpadka)
Jak dla mnie ¶lub w tym wieku to trochê za szybko. Chocia¿ kto wie mo¿e sama wezmê szybko ¶lub...
Stary 2013-10-18, 09:48   #37
DopplegangerEddarda
BAN sta³y

Cytat:
Jak dla mnie ¶lub w tym wieku to trochê za szybko. Chocia¿ kto wie mo¿e sama wezmê szybko ¶lub...
Oboje dojrzali i s± ze sob± dwa lata. Ja na jego miejscu nie chcialbym czekaæ 10 lat.

Czas edycji: 2013-10-18 o 09:50

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-10-18, 12:03   #38
solaola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 439

Cytat:
Napisane przez Eluvtus Poka¿ wiadomo¶æ
Mnie to akurat nie dziwi, mój M±¿ powiedzia³ mi pierwszy raz ¿e mnie kocha po dwóch tygodniach od poznania siê. Po trzech tygodniach byli¶my razem. Mia³ 18 z hakiem, ja 17 te¿ z hakiem.
Czasem co¶ takiego siê czuje i tyle, ale jak wszystko - zale¿y od cz³owieka, jego dojrza³o¶ci i warunków, w jakich ¿y³.

Wszystko zale¿y od ludzi. Nie musisz od razu z nim byæ, mo¿esz czekaæ i zobaczyæ, czy s³owo 'kocham' jest takie, jakie powinno, czy ma tu okre¶lony dystans.
Cytat:
Napisane przez LadyMK Poka¿ wiadomo¶æ

ja us³ysza³am po tygodniu znajomo¶ci

Je¶li dla ch³opaka to jest takie pierwsze mi³osne uniesienie, pierwszy raz ma w sobie takie emocje zwi±zane z kobiet± to mo¿e byæ dla do¶wiadczonych osób dziwne jak mo¿na kochaæ tak szybko.
Bo nie mo¿na, jest to etap mocnego zauroczenia, jednak oni to nazywaj± mi³o¶ci±. Je¶li natomiast ta osoba czujemy, ¿e jest dla Nas odpowiednia - to dajmy szansê i czas na to, by siê przekonaæ czy to s³owo by³o "rzucone" ot tak.
Nie ma co od razu skre¶laæ takiej osoby.
Jak ju¿ pisa³am - ja us³ysza³am po tygodniu, co mnie potwornie zaskoczy³o...i by³am ostro¿na pod tym wzglêdem. Jednak mijaj± kolejne miesi±ce i wiem, ¿e od samego pocz±tku by³am wyj±tkow± osob± dla mojego mê¿czyzny

Ja mia³am tak samo- us³ysza³am to bardzo szybko, te¿ za³±czy³a mi siê czerwona lampka, bo uwa¿a³am, ¿e to przesada. Ale nasz zwi±zek trwa, zrobi³am to, co pogrubi³am i to by³a najlepsza z decyzji, jak± mog³am podj±æ. Je¶li czujesz, ¿e ch³opak jest dojrza³y i odpowiedni dla Ciebie to próbuj, ¿eby¶ potem nie ¿a³owa³a, ¿e straci³a¶ co¶, co mog³o byæ fajne.

Blog o ¿yciu w Walii z przymru¿eniem oka:
#23. Cieszê siê ze z³ej pogody i wrzucam moje motywuj±ce linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-18, 13:41   #39
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 298

Te¿ kiedy¶ nie wyobra¿a³am sobie, ¿e mog³abym siê spotykaæ z ch³opakiem m³odszym od siebie, a tu klops Ironia losu, bo aktualnie prawie rok jestem z ch³opakiem m³odszym od siebie o rok.
Jednak co do szybkiego "kocham ciê" to chyba ju¿ sprawa indywidualna. Pamiêtam jak który¶ mój by³y po miesi±cu powiedzia³ mi te s³owa i moja reakcja by³a koszmarna - co¶ w stylu "taaa, a we¼ nie gadaj farmazonów" :P A to dlatego, ¿e jestem nieufna i uwa¿am, ¿e przez krótki czas nie mo¿na tak poznaæ cz³owieka, by powiedzieæ te s³owa. Dla mnie to etap motyli w brzuchu, zakochania, a gdy to przechodzi i ludzie chc± nadal ze sob± byæ, ciesz± siê sob±, to wtedy wed³ug mnie mowa o tym wy¿szym uczuciu. Oczywi¶cie, to moje zdanie Ka¿dy ma swój rozum i s±dzê ¿e potrafi ka¿dy stwierdziæ, czy te s³owa s± na odwal siê, czy ¶wiadcz± naprawdê o uczuciu

Je¶li chodzi o samego 19-latka, to ja bym siê pewnie trochê ba³a, ¿e on sie zach³ysn±³ zwi±zkiem i jest super, a potem obudzi siê jego m³odo¶æ i chêæ poznawania Wszystko jednak zale¿y od cz³owieka. Ja wyg³aszam swoje opinie nie mówi±c o konkretnym cz³owieku, a ty Autorko znasz najlepiej z nas swojego ch³opaka i na pewno lepiej wiesz, jakie ma warto¶ci i czego chce.
Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-25, 23:49   #40
Suriana
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 3
GG do Suriana

W moim zwi±zku ró¿nica, to tak¿e 3 lata tylko ¿e ja mam 20, on 17... Na pocz±tku by³o kiepsko bo nie czu³am ¿e to co¶ powa¿nego, ale z czasem ch³opak wykaza³ siê tak± dojrza³o¶ci± jakiej nie posiadaj± niektórzy trzydziestolatkowie. Jestem z nim kilka miesiêcy i póki co jestem zachwycona i niesamowicie szczê¶liwa.
Konkluzja: Wszystko zale¿y od cz³owieka, wiek to tylko liczby i nie nale¿y siê nimi sugerowaæ. Jak Ciê ci±gnie, to z nim b±d¼ i tyle. Spróbowaæ nie wadzi...
Pozdrawiam serdecznie
Suriana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-26, 09:34   #41
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 792

Cytat:
Napisane przez Suriana Poka¿ wiadomo¶æ
W moim zwi±zku ró¿nica, to tak¿e 3 lata tylko ¿e ja mam 20, on 17... Na pocz±tku by³o kiepsko bo nie czu³am ¿e to co¶ powa¿nego, ale z czasem ch³opak wykaza³ siê tak± dojrza³o¶ci± jakiej nie posiadaj± niektórzy trzydziestolatkowie. Jestem z nim kilka miesiêcy i póki co jestem zachwycona i niesamowicie szczê¶liwa.
Konkluzja: Wszystko zale¿y od cz³owieka, wiek to tylko liczby i nie nale¿y siê nimi sugerowaæ. Jak Ciê ci±gnie, to z nim b±d¼ i tyle. Spróbowaæ nie wadzi...
Pozdrawiam serdecznie
W jaki sposób wykaza³ siê dojrza³o¶ci±, której nie posiadaj± niektórzy trzydziestolatkowie?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.