Karma - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-01, 17:07   #31
chwast
Zakorzenienie

Dot.: Karma

No wg mnie gdyby sie rozeszli normalnie to i tak by Ja to spotkalo.. nie mozna wszystkiego przypisywac do karmy.

Zli ludzie maja lepiej niz dobrzy, niestety.

Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 17:12   #32
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
No wg mnie gdyby sie rozeszli normalnie to i tak by Ja to spotkalo.. nie mozna wszystkiego przypisywac do karmy.

No pewnie tak ale i tak niezły zbieg okoliczności, że potraktował ją tak właśnie ten z którym zdradzała mojego Tż. Tylko że tu już była głębsza relacja bo po ślubie i dziecko w drodze.

A z drugim zdaniem się zgadzam i czasem rozkminiam jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... Oglądałam dokument o bogaczach z Dubaju i mnie naszło na przemyślenia. Są ludzie którzy mają wszystko a są tacy którzy nie mają nic, ani zdrowia, ani nikogo bliskiego, ani środków do życia. To okropne... Jeśli istnieje reinkarnacja to miałoby wtedy sens. Bo wtedy sytuacja mogłaby się odwrócić.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 17:14   #33
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja w karmę po cichu i nieśmiało wierzę, ale bardzo odległą w czasie i niezwiązaną bezpośrednio z tym, co się zrobiło.
Stary 2014-01-01, 17:44   #34
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja w karmę po cichu i nieśmiało wierzę, ale bardzo odległą w czasie i niezwiązaną bezpośrednio z tym, co się zrobiło.
A jak potroluję i elve da mi punkty to jest karma czy nie?

Oddaj głos w ankiecie:
Męska dominacja... <ziewa>... znowu?

Cytat:
Napisane przez elvegirl
Babskie forum, normalna rzecz że jest dużo jednoczesnych PMSów i się baby raz na jakiś czas pokłócą
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 17:47   #35
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
A jak potroluję i elve da mi punkty to jest karma czy nie?
Nie, to jest moje czujne oko :P
Stary 2014-01-01, 18:10   #36
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Czyżby wszystkie porzucone i zdradzane dziewczyny z tego podforum miały coś podobnego na sumieniu? Strasznie to krzywdzące.
Ale ok- następnym razem, jak któraś będzie płakać, że ją facet zdradził, to napisze jej, żeby więcej nie zdradzała. Ale wtedy to na 100% punkty dostanę, pytanie tylko czy za trollowanie czy za głupotę.

Nie podoba mi się ta teoria, bo przenosi odpowiedzialność na ofiarę.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2014-01-01 o 18:13
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 18:27   #37
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Czyżby wszystkie porzucone i zdradzane dziewczyny z tego podforum miały coś podobnego na sumieniu? Strasznie to krzywdzące.
Ale ok- następnym razem, jak któraś będzie płakać, że ją facet zdradził, to napisze jej, żeby więcej nie zdradzała. Ale wtedy to na 100% punkty dostanę, pytanie tylko czy za trollowanie czy za głupotę.

A ktoś powiedział że ma Ktoś wyżej chciał przykłąd to podałam, bo mi się z tym skojarzyło. Wiedziałam, że zaraz się zacznie najazd na tym wątku Luźna rozmowa, nikt nie pisze że "wszystkich dotyczy" ale zaraz znajdą się takie wizażanki jak ty masakra..

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

No i nie wiem co tu jest krzywdzącego, równie dobrze można takiej dziewczynie powiedzieć, że jeśli zdradzający facet ułoży sobie życie z inną kobietą to ktoś go potraktuje tak samo.
Stary 2014-01-01, 18:42   #38
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
A ktoś powiedział że ma Ktoś wyżej chciał przykłąd to podałam, bo mi się z tym skojarzyło. Wiedziałam, że zaraz się zacznie najazd na tym wątku Luźna rozmowa, nikt nie pisze że "wszystkich dotyczy" ale zaraz znajdą się takie wizażanki jak ty masakra..

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

No i nie wiem co tu jest krzywdzącego, równie dobrze można takiej dziewczynie powiedzieć, że jeśli zdradzający facet ułoży sobie życie z inną kobietą to ktoś go potraktuje tak samo.
Niby tak, ale można także w przytoczony przeze mnie sposób- też pasuje to do tej teorii.
Luźna rozmowa nie polega tylko na przytakiwaniu. Ja całkiem luźno rzuciłam argumentami i przykładami w moich wypowiedziach
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 18:57   #39
GrumpyCat
Wredny kotecek

http://kontakt24.tvn24.pl/temat,pija...categoryId=496 Ciekawe co musiałoby się stać żeby sprawiedliwość dotknęła tego ch**.. Bo 15 lat więzienia to jakiś żart.
Stary 2014-01-01, 18:59   #40
Pazurka
Zakorzenienie

No, a co jeśli ktoś wyrządził komuś krzywdę niechcący? Czasem nie nad wszystkim jesteśmy w stanie zapanować i po prostu coś się spartoli w życiu. Więc co? za każdy taki błąd trzeba odebrać karę?

A druga sprawa, która mnie nurtuje, to mój przykład prywatny.
Mianowicie w ostatnich tygodniach, jakieś trzy, cztery razy, próbując być dla kogoś uczynna i chcąc coś komuś udogodnić, za każdym z tych razów automatycznie, źle na tym wychodziłam... Dlatego dochodzę do wniosku, że chyba już więcej nie będę nic nikomu ułatwiać...
No chyba, że powiecie, że to karma sprzed paru lat teraz do mnie wraca...
Pazurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 18:59   #41
softgrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Czyli za każdym razem kiedy jesz wołowinę, przytrafia ci się nieszczęście? Bo karma jest koncepcją wywodzącą się właśnie z hinduizmu i pokrewnych

Pomijając zdowy rozsądek, karma jest nie do pogodzenia z rzeczywistością wlaśnie przez mnogość definicji dobra i zła. A że w powyższym przykładzie spożywasz mięso świętego zwierzęcia, pójdziesz do piekła
to trochę bardziej skomplikowane polecam poczytać chociażby wikipedię
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-01, 22:10   #42
angie31
Przyczajenie

Cytat:

Niestety,ale też to zauważyłam.Generalnie egoistom,samolubom i kombinatorom żyje się lepiej niż tzw.dobrym ludziom.Mam mieszane uczucia co do tej karmy,ale z tego co mi mówiła pewna wróżka,to w każdym kolejnym wcieleniu pokutujemy za zło wyrządzone w poprzednim życiu.Stąd niby można wytłumaczyć to,że ktoś ma całe życie pod górkę,a niektórym wszystko idzie jak z płatka.Chyba nie przemawia do mnie ta teoria.
angie31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 13:02   #43
beri899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fleur_D Pokaż wiadomość
Dokładnie.

Ja nigdy nie zdradziłam swojego faceta, a on to zrobił. I jestem na siebie wściekła, że nigdy nawet z nikim nie flirtowałam przez ten czas!! Poświęciłam znajomych i siebie dla niego... Ogólnie życie mocno mnie doświadczyło, nie wiem za jakie grzechy... Byłam z nim w ciąży, dziecko też umarło w 12 tygodniu ciąży. Mocno wszystko przezyłam! Byłam zbyt naiwna, widząc w nim wszystko. Miałam szansę na super karierę, którą zmarnowałam dla niego. Mam nadzieję, że ta karma do niego wróci.

Edytowane przez beri899
Czas edycji: 2014-01-02 o 13:07
beri899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:07   #44
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Pazurka Pokaż wiadomość
No, a co jeśli ktoś wyrządził komuś krzywdę niechcący? Czasem nie nad wszystkim jesteśmy w stanie zapanować i po prostu coś się spartoli w życiu. Więc co? za każdy taki błąd trzeba odebrać karę?
Przecież to tak jak z grzechem w KK, inaczej się patrzy na zło wyrządzone nieumyślnie, a inaczej na czyn z premedytacją. Przynajmniej ja to tak widzę. Zresztą, nasze prawo też to rozgranicza
Cytat:
Mianowicie w ostatnich tygodniach, jakieś trzy, cztery razy, próbując być dla kogoś uczynna i chcąc coś komuś udogodnić, za każdym z tych razów automatycznie, źle na tym wychodziłam...
Kilka razy jak na całe życie to mało
Stary 2014-01-02, 14:45   #45
natka 94
Raczkowanie

Nie wierzę w takie głupoty.
natka 94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 14:53   #46
mogg
Zakorzenienie

mój Pan dziadek ( z racji tego ża aż 2 razy go na oczy widziałam) bił moją babcię również jak była w ciązy, nie pracował i finalnie babcia się z Nim rozwiodła. Na starność związał się z kobietą która zabierała mu emeryturę i biła.
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 15:01   #47
201607040946
Konto usunięte

Wierzę. Trochę
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 15:16   #48
Meliitele
Zakorzenienie

Wierze!

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 18:21   #49
Pazurka
Zakorzenienie

Napisane przez Pazurka
Mianowicie w ostatnich tygodniach, jakieś trzy, cztery razy, próbując być dla kogoś uczynna i chcąc coś komuś udogodnić, za każdym z tych razów automatycznie, źle na tym wychodziłam...
Kilka razy jak na całe życie to mało

Chodziło mi o to, że to się zdarzyło trzy, cztery razy z rzędu w krótkim czasie. Wtedy naprawdę odechciewa się "dobroczynności"
Stary 2014-01-02, 18:27   #50
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Chodziło mi o to, że to się zdarzyło trzy, cztery razy z rzędu w krótkim czasie. Wtedy naprawdę odechciewa się "dobroczynności"
To tak czy siak mało, złe i dobre serie są normą, przynajmniej w moim życiu. Raz z górki, raz pod, na takie rzeczy nie zwracam uwagi. A o tym żeby nie ułatwiać życia innym swoim kosztem, to się nauczyłam jeszcze w podstawówce Pomagać, owszem, ale żeby musieć stawać na rzęsach? Takie coś to tylko sprawdzonym, bliskim osobom.
Stary 2014-01-02, 19:16   #51
paula78
Zakorzenienie

Wolałabym aby ludzie byli mili, dobrzy, itd bo tak chcą, a nie dlatego, że i im sie cos dobrego dzięki temu przytrafi

Osobiście wierzę, że trzeba byc dobrym, miłym, pozytywnym dla siebie samego wtedy i ludzie bedą tacy dla ciebie

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2014-01-02 o 19:18
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-02, 20:23   #52
Pazurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
To tak czy siak mało, złe i dobre serie są normą, przynajmniej w moim życiu. Raz z górki, raz pod, na takie rzeczy nie zwracam uwagi. A o tym żeby nie ułatwiać życia innym swoim kosztem, to się nauczyłam jeszcze w podstawówce Pomagać, owszem, ale żeby musieć stawać na rzęsach? Takie coś to tylko sprawdzonym, bliskim osobom.
No i tu masz rację z tymi bliskimi, sprawdzonymi osobami, ale ja mówię o drobiazgach, które się robi, bo ktoś poprosi, lub chce się być miłym np. dla klienta. Ten "swój koszt" wychodzi już po fakcie. Bo w trakcie nie przyszłoby nikomu do głowy, że taki drobiażdżek, za chwilę wyjdzie na Twoją niekorzyść i zostaniesz z ręką w nocniku. No cóż, człowiek (a w tym przypadku ja) całe życie się uczy..

Edytowane przez Pazurka
Czas edycji: 2014-01-02 o 20:24
Stary 2014-06-29, 00:47   #53
Neapoli
Raczkowanie

Wierzę
Neapoli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 01:15   #54
201705121341
Konto usunięte

Wierzę bo i mnie dotknęły jej skutki Dlatego staram się być dla wszystkich miła i dobra i nikogo nie ranić żeby to do mnie nie wróciło
201705121341 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 01:28   #55
kiciun
Rozeznanie

Nie wierzę, a szkoda
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 08:36   #56
Nebtu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Wolałabym aby ludzie byli mili, dobrzy, itd bo tak chcą, a nie dlatego, że i im sie cos dobrego dzięki temu przytrafi

Osobiście wierzę, że trzeba byc dobrym, miłym, pozytywnym dla siebie samego wtedy i ludzie bedą tacy dla ciebie
Może karma stanowi dodatkową motywację?

Widząc, że jesteś dobry dla siebie samego, ludzie mogą po prostu stwierdzić, że cholerny z Ciebie egoista. I traktować jeszcze gorzej!
Ale zgadzam się z tym, bo tak zupełnie z innej beczki: samemu jest się swoim najlepszym przyjacielem i w życiu zdarzają się problemy, w których rozwiązaniu i tak nikt nie da rady pomóc. Wtedy można liczyć tylko na siebie (albo czekać na powrót dobrej karmy).
Nebtu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 11:28   #57
Choco_Latte_
Addicted of makeup.

Wierzę i nawet kilka razy się przekonałam że to działa.

Cytat:
Napisane przez beri899 Pokaż wiadomość
Mnie mój były też zdradził i też mam nadzieję, że zło wyrządzone mojej osobie wróci do niego.
W moim przypadku, też było tak jak u ciebie, beri. Zdradzanie, oszukiwanie i inne rzeczy. Wierzę, że to zło też do niego wróci.

Kiedyś będąc w miejscu publicznym znalazłam telefon. Spojrzałam w kontakty i widziałam takie "służbowe numery". Poszłam na informację i zwróciłam telefon, bo na 99,9% był to telefon służbowy jednego z pracowników. Dwa dni po tej sytuacji znalazłam na chodniku pieniądze. I mógł je wziąć ktoś inny, bo leżały na widoku przy ulicy ale nikt tego nie zrobił.
Powiem wprost: próbujesz z gó... wyrzeźbić piękny kwiat (bo tym powinien być związek). Może w pocie czoła i łez nawet ulepisz coś podobnego do kwiatu, ale z powodu użytego materiału całość i tak będzie brzydko pachnieć.

Edytowane przez Choco_Latte_
Czas edycji: 2014-06-29 o 22:35
Choco_Latte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-29, 12:30   #58
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Dla mnie karma to bajka jakich mało. To, że komuś dobro lub zło powraca, to najnormalniejszy w świecie zbieg okoliczności, żadne czary.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości