![]() |
#31 | |
Zielona Driada
|
Dot.: Moje uczucie się wypaliło.
Cytat:
![]() Dziewczyno zacytuj gdzie napisałam, że nie powinno się rozpoczynać związku w wieku 20 lat? Gdzie napisałam, że związki zawarte wczesnie są gorsze? Przecież tu chodzi o kwestie wątpliwości i niepewności. Jak ktoś się związał w wieku 16 lat i jest szczęsliwy to chwała mu i niech zyje w szczęściu. Co nie zmienia faktu, że trzeba tkwić w pierwszym związku, jak się nie jest pewnym, że to to ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-12 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Mam niestety podobnie jak autorka, 3 lata w związku i też od ponad dwóch ze sobą mieszkamy. Pocałunki to coś dziwnego, no chyba że 'buzi na dobranoc i do widzenia' .Seks się zepsuł przez moje tabsy anty-wcześniej była wielka namiętność teraz to ja muszę inicjować zbliżenia, z jego strony mało starania- choć kryzys trwa od pół roku, niewiele się zmienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2014-05-12 o 19:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zielona Driada
|
Tego się własnie spodziewałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Młode dziewczyny nie powinny zbyt szybko wiązać się na poważnie, bo z doświadczenia wiem, że takie coś nie wypala, trzeba się nauczyć kim się jest, czego się oczekuje od życia itd. Dziewczyna w wieku 20 lat raczej tego nie wie. Ja nie wiedziałam. " Uważam, że nie ma reguły, i mam nadzieję, że autorce wątku uda się pokonac kryzys, lub dokonać dobrej decyzji ![]() Z doświadczenia wiem, że nie nalezy patrzeć na to ile ma się lat, tylko na to czy jest się , dojrzałym, i gotowym do rozpoczęcia związku. Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2014-05-12 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I dlaczego nie może powiedzieć tego swojemu chłopakowi? Czemu ona nie może przejąć☠inicjatywy, spróbować coś☠zmienić w swoim związku, może pora go wynieść na wyższy lewej, poświęcić sobie trochę☠więcej czasu. Autorka sama pisała, że unika swojego chłopaka. Na dodatek kręci na boku. Pisze, że go kocha, a nam się żali, że on jej w ogóle nie pociąga. To trochę jest nieuczciwe, nie sądzicie? Takie sprawy wyjaśnia się za porozumieniem drugiej strony. Może jednak właśnie powinna dać mu spokój. Szkoda mi chłopaka.
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ksiecia, bo sobie go wybralam. Kwiaty dostalam przedwczoraj, bez okazji. To, ze Ty sie zadowalasz hmm... tym, co napisalas to super. Ja mierzylam wysoko i zwiazalam sie ze swietnym czlowiekiem. Nie mialam zamiaru zadowlac sie byle kim, oby byl. A potem kobiety tkwia w dupiatych zwiazkach, bo przeciez nie pije i nie bije! Bezsens. To juz lepiej byc singlem.
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
skoro nie jesteś pewna to polecałabym rozstanie
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
BTW. Bardzo mnie śmieszy to, że skoro piszę, że trudno znaleźć ułożonego faceta stwierdzasz, że na pewno zadowoliłam się byle kim haha, przecież znasz mnie lepiej niż ja sama (;
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2014-05-13 o 00:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze poprawilam Ci humor. Przynajmniej Ty sie posmialas, bo mi po przeczytaniu Twoich postow kopara opada. Standardy taaaaakie masz wysokie, a dziewczynie kazesz zadowalac sie oczywista oczywistoscia, podstawa podstaw, fundamentem fundamentow, zrebem zrebow,bo Cytat:
A pierwszy akapit to nie wiem a'propos czego i do kogo. ![]() Z mojej strony to tyle. Zycze Ci bys spotkala cudownego faceta, to moze przestaniesz takie poglady po inernetach glosic.
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, niektóre z Was piszą że mam porozmawiać z facetem, zmienić coś. Myślicie że ja z nim nie rozmawiałam nigdy na temat rutyny? Gadaliśmy o tym wiele razy, i po tych rozmowach była poprawa ale na bardzo krótko.
W temacie- podjęłam decyzję o rozstaniu. Wczoraj rozmawialiśmy płakaliśmy obydwoje, ale powiem szczerze że przyjął to lepiej niż sądziłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() I pisząc, że ja nie wiedziałam oraz przytaczając przypadek z mojego otoczenia podałam PRZYKŁAD. Nie jest to reguła, a jedynie wskazówka, że jak się nie wie czego się chce, to nie koniec świata, ma 20 lat całe życie przed nią i spotka tego właściwego, przy którym nie będzie myśleć o innych ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Minna Czas edycji: 2014-05-13 o 08:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Przyczajenie
|
Nie, na pewno tak nie było. Ta decyzja była dla niego szokiem, cały czas powtarza że jestem całym jego światem, nie wie co beze mnie zrobi, i błagał mnie żebym z nim została.
Powiem szczerze że ja też jestem w rozsypce. I sama nie wiem czy to była dobra decyzja, ale wiem że potrzebuję teraz pobyć sama. Kto wie, może kiedyś do siebie wrócimy, uczucia odżyją? Nawet jeśli tak się stanie, to chcę mieszkać osobno. Jestem za młoda na bawienie się w dom i wpadanie w rutynę. Przez te 4 lata byłam z nim naprawdę szczęśliwa, i on jest dla mnie najbliższą osobą na świecie. Postanowiliśmy że nie będziemy zrywać kontaktu. On mówi że mnie kocha i będzie na mnie czekał. Ja też go kocham, ale nie wiem czy ta miłość jest wystarczająca. Może to rozstanie to będzie dobry test naszych uczuć. Ja póki co muszę skupić się na swoich sprawach, mimo że to co się teraz dzieje to jest dla mnie jakiś koszmar. Edytowane przez lisek4433 Czas edycji: 2014-05-13 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lisek4433 Bardzo mi przykro, że się☠rozstaliście i teraz obydwoje cierpicie. Cóż... ja zawsze będę obstawała za tym aby związki ratować, chyba, że partnerzy zaczynają☠się krzywdzić na wzajem, wtedy najlepiej dać sobie spokój. Ale z tego co piszesz między Wami nie było tak dramatycznie, dlatego tym bardziej mi przykro, że tak łatwo się☠poddałaś. Mam nadzieję, że z czasem zrozumiesz, że nie warto "szaleństw młodości" przeciągać w nieskończoność i jak cenna jest troska drugiego człowieka, jego opieka i tzw. "ognisko domowe". Ja już teraz nigdy bym nie zamieniła wieczornego oglądania filmu z moim chłopakiem na wyjście na imprezę z koleżankami. Najlepsza dla mnie opcja na spędzenie wolnego czasu to właśnie z nim. Nawet jak nie robimy nic "ekscytującego" chociaż ja znajduję☠radość☠w małych rzeczach (: A jeszcze muszę coś☠dodać bo mnie rozbawiło "facet na pewno da sobie radę." - no tak, jeżeli jest cyborgiem pozbawionym uczuć to możliwe ![]()
You are not alone dear loneliness. Edytowane przez cassie91910 Czas edycji: 2014-05-13 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Przyczajenie
|
Proszę, przestańcie spamować ten wątek, naprawdęmało mnie obchodzi czy związki zaczęte przed dwudziestką mają mniejsze czy większe szanse na powodzenie niż te zaczęte później.
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
To musiało być bardzo ciężkie gdy wiecie, że rano już się żegnacie, że rano już nie jesteście parą.
Może nie ma co się smucić, że musisz iść do pracy - będziesz miała zajęcie i trochę się oderwiesz od tej sytuacji. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zielona Driada
|
Popieram, najlepiej mieć teraz jak najwięcej zajęć, żeby nie zwariować. Myśleć i tak będziesz, ale będzie Ci łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Gadaliśmy jeszcze dzisiaj, i postanowiliśmy zrobić przerwę. Po prostu rozstajemy się na jakiś czas, mieszkamy osobno, a potem czas pokaże
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() 1. spodoba mu się obecny stan wolnego faceta i nie zechce wracać 2. znajdzie już inny obiekt westchnień. I wtedy nici z powrotów. Życzę, aby obydwojgu ułożyło się jak najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Ja z bylym tez zrobilam sobie przerwe.Dalam mu 2 tygodnie aby sobie przemyslal co z nami itd bo praktycznie w tym zwiazku od siebie dawalam tylko ja.I co spotkalismy sie i dalej to samo a jak dzwonil to mowil,ze mam sie przygotowac na powazna rozmowe.I zakonczylam ten zwiazek raz na zawsze.Z moim obecnym jest inaczej.On takze daje cos od siebie i to mi sie podoba
![]() Nie powiem u Ciebie akurat moze akurat sie ta przerwa sprawdzic.Przemyslicie sobie wszystko,zatesknicie za soba itd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Mężczyźni z którymi się rozstawalas popadali w czarną rozpacz i już na zawsze ich życie pozostanie pozbawione sensu? Czy może jednak dali sobie radę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
Ja poznałam swojego chłopaka, kiedy miałam 14 lat. Byliśmy ze sobą kolejne 5... Też zaczęło coś się we mnie wypalać, przestał mnie pociągać jak kiedyś, też przestałam mieć ochotę na pocałunki, dotyk. Zanim się z nim rozstałam, długo musiałam radzić sobie z tym sama, ponieważ ten związek ''wycofał'' mnie z życia społecznego wśród moich dawnych znajomych, a z jedną ''przyjaciółką'', która ma swoje życie hmm jak by to powiedzieć... było mi podwójnie ciężko, ale jakoś sobie poradziłam. Myślę, że i ty dasz radę. Masz w głowie mętlik, nie wiesz tak do końca czego chcesz, boisz się, że popełnisz błąd- to normalne, też to przechodziłam. Jesteś młodą dziewczyną, skoro zaczynasz czuć, że to nie to, to odejdź, zrobisz przysługę i sobie, i jemu. 21 lat to na prawdę niewiele, a na ''miłość życia'' nigdy za późno, przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie. Ja nie jestem już ze swoim eks półtora miesiąca, świeża sprawa, ale wiem dzięki temu wszystkiemu, czego w życiu chcę i oczekuję, i traktuję ten związek jako dobrą szkołę, z której dużo wyciągnęłam lekcji na przyszłość.
Mówiąc ''od jakiegoś czasu'' jaki okres czasu masz na myśli? Bo mój ''od jakiegoś czasu'' trwał ok rok. Dopiero po roku odważyłam się zrobić ten krok, bałam się tak jak ty, ale nie żałuję. Nie umiałam przez ten czas znaleźć sobie miejsca, krzątałam się, byłam zamyślona, ciągle analizowałam, myślałam, że to coś ze mną nie tak, ale to jest po prostu proces powolnego odkochiwania się. Trzymaj się cieplutko, co by się nie działo, pamiętaj, ''że zawsze po burzy wychodzi słońce'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Zadomowienie
|
No cóż, mogłam przewidzieć, że na forum nie toleruje się cudzej opinii
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, teraz mogę już napisać że to ja założyłam ten wątek, ale nie chciałam być z nim kojarzona. Przez pierwszy dzień po rozstaniu było mi smutno, następnego dnia wyszłam na piwo z tym kolegą, i od tego czasu regularnie się spotykamy. Mam motyle w brzuchu, i chodzę metr nad ziemią, nigdy wcześniej tak nie miałam. Wiem już, że rozstanie z eksem było najlepszą decyzją w moim życiu, od dawna nic nas nie łączyło. Teraz odżyłam, zaczęłam się więcej spotykać ze znajomymi, mogę być naprawdę sobą i jestem najszczęśliwsza na świecie. Dziękuję wszystkim za rady, mam nadzieję że teraz będzie już tylko lepiej. Moja mama mówi, że wreszcie zaczęłam wracać do normy, że przez ostatnie lata mnie nie poznawała. Ja sama żałuję że tak późno się rozstaliśmy, teraz już wiem że wspólne mieszkanie było błędem.
![]() |
#58 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kilka postów wyżej pisałam że go kocham. Ale to nie była prawda. Nie kocham go, a on nie kocha mnie, i to od dłuższego czasu. Z nowym chłopakiem możemy gadać bez końca, spotykamy się bardzo często, całujemy, jest namiętność której nigdy wcześniej nie czułam. Czuję że może coś z tego być.
Wymiana Edytowane przez Gwiazdeczka223 Czas edycji: 2014-06-04 o 19:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A facet dał sobie radę? Bo za to stwierdzenie dostałam wcześniej po głowie i jestem ciekawa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.