|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: WAKACJE 2014: plaża + dobre imprezy :)
Cytat:
Najlepsze kluby, ale wstęp do nich mega drogi.Teneryfa chyba niestety nie na moją kieszeń z tego co widzę.
|
|
|
#32 |
|
Rozeznanie
|
poszukaj sama lotow i hoteli, bez biura tez
ja lubie stronke skyscanner.net i http://flightchecker.moneysavingexpe...b=13&s=&o=0&v= moze jakis last miute sie tez trafi
|
|
#33 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odpada - naprawdę chcę zapłacić biurze podróży i niech ono załatwi wszystko za mnie. Tak wiem - bardzo wygodne podejście, ale naprawdę takiego właśnie urlopu i jego planowania potrzebuję.
|
|
|
#34 |
|
Rozeznanie
|
moze beda jekies last minute, pomysl tez o wrzesniu, studenci jeszcze imprezuja, ale dzieci juz w szkole, wiec moze sie cos trafic
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
No więc byłam dzisiaj w dwóch biurach podróży i w tym przedziale cenowym (do 2000zł) to albo Bułgaria albo grecka wyspa Kreta (Kos) albo druga grecka wyspa Zakynthos (Laganas).
I najbardziej atrakcyjna - ze względu i na plażę i na życie nocne (i ceny) wydaje mi się Bułgaria, konkretnie Słoneczny Brzeg. ![]() Ktoś był, poleca?
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
Ja byłam rok temu w Słonecznym Brzegu w podróży poślubnej
Żałowaliśmy tylko z mężem, że nie pojechaliśmy ekipą, bo zawsze wtedy weselej. Ale jest tam mnóstwo klubów, praktycznie nie przejdziesz promenadą pięciu kroków bez zaczepki "naganiaczy", którzy stają na rzęsach żeby zwerbować ludzi do klubów polecam klub Amigo, mały, ale wyczyny barmana wprawiły mnie w zachwyt, sztuczki z ogniem, popisowe robienie drinków, do tego wszystko w świetnym klimacie, że aż się nie chce wracać do hotelu
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
morze nawet ok, chociaż nie tak czyste i piękne jak na Chorwacji. ale biorąc pod uwagę, że to bardziej młodzieżowe, imprezowe miasteczko, a nie kulturalna do pozwiedzania Chorwacja, to cenowo jest ok. w miarę czysto, hotel mieliśmy też super, najwyższy w okolicy ^^ zadbany, miła obsługa, pycha jedzenie. opaliłam się mega, wygrzaliśmy się i było mega! Bułgarzy są zabawni, a Ci co nagabywali do swoich klubów - lipa. płaciło się na polskie 20 zł za 2 godziny picia, a to był sam szajs, tania wódka z tanim sokiem, ja byłam nieźle podchmielona po takich pysznych, konkretnych, ale one kosztowały dużo więcej. siedziało się przy ulicy, przy barze, barman się popisywał, świetna muzyka, świeżo wyciskane soki i drinki z prawdziwego zdarzenia. zawsze bierz co najmniej 500 zł więcej niż planowałaś. a najlepiej 1000 zł :P
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiedz mi z jak cenami? Ile w przeliczeniu na polski złoty stoi wstęp do klubu, czy w tej cenie są jakieś drinki/gadżety (np. ręcznik plażowy )?I jeszcze o Aquapark chciałam podpytać - byliście tam może? ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
Jak cenowo wejście do klubów (i które polecasz?)? Byłaś w Aquaparku?Wychylaliście się na własną rękę (komunikacją miejską) do któregoś z pobliskich miast?
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
chciałabym podać nazwy, ale kompletnie nie pamiętam :P przypomniała mi się "Bonkers"... znak rozpoznawczy - wielkie nogi kobiety odwróconej tyłem na wejściu. tam było najlepiej w tej części Złotych Piasków, chyba, że się zdziadzili przez rok
![]() jak się idzie ulicą w dół, to przy drodze jest bar z napisami Jagermeister, można sobie tam usiąść przy barze, głębiej są stoliki. przy drodze stoi wieeelka tablica z drinkami. płacisz od ok. 8 leva (BGN) do chyba nawet ponad 20 leva i masz za to 2 takie same drinki, o ile to wszystko wygląda tak jak w zeszłym roku. tam jest najsmaczniej, barman Alex był bardzo miły, dolewał mi duuużo soku, jak zrobił zbyt mocnego drina, kelnerka komplementowała, była bardzo miła. byliśmy tam kilka razy i dostali od nas troszkę napiwków, szczególnie za rzucanie lodem i problemy ze złapaniem do kieliszka (Alex najchudszy nie był, a sobie chyba walnął za kołnierz ) także ta "knajpka" na mega duży +pojechaliśmy do Varny, zrobiliśmy zakupy, było tam taniej, a i tak jechaliśmy na polską mszę w niedzielę, więc zrobiliśmy zapasy głównie do lodówki. koszt taksówki 100 zł (taksówkarz po nas później przyjechał) autobusów tam nie widziałam i też nie chcieliśmy ryzykować, bo to wszystko obce, a nawet się z niektórymi po angielsku nie dogadasz, więc... poza tym jedyne autobusy jakie jeździły to chyba tylko wycieczkowe
|
|
#40 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli potrzebujesz imprez to gdzie indziej jak nie na Ibizę?
Tylko Ibiza jest dość droga, to trzeba mieć nieco w portfelu zanim się tam zabierzesz.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
racja, ale najlepsze imprezy to najwięcej kasy. Bułgaria to raczej dla młodych, którzy dużo kasy nie mają, a chcą fajnie imprezowo spędzić czas. Co prawda mam 20 lat dopiero, ale w tym roku jadę na spokojniejsze wakacje, chciałabym Grecję albo Turcję, nie ma pojęcia, chyba na LM polecimy...
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi chodzi o Słoneczny Brzeg.
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
sorry, nie dopatrzyłam. o Złotych Piaskach cały czas piszę. sorry.
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa...to nie. ;P Ja chyba jednak wybiorę Słoneczny Brzeg.
|
|
#45 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
wiadomo, jakieś bardziej wyszukane droższe. W Aquaparku niestety nie byliśmy, za to odwiedziliśmy Nessebar. Polecam przejść się tam na własną rękę, nie z wycieczką fakultatywną, bo szkoda kasy 1,5 godzinki wzdłuż plaży i można zwiedzać co się chce i ile chce
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Wakacje 2014 dla pary
Witam
![]() W tym roku chciałabym się wybrać z chłopakiem na wakacje w drugiej połowie września na tygodniowy wypoczynek nad morzem. Zastanawiamy się nad Chorwacją. Raczej nie pojedziemy z biurem podróży, bo taniej samemu sobie zorganizować podróż (myślimy nad autem lub samolotem). Czy możecie coś polecić? |
|
|
|
|
#47 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wakacje 2014 dla pary
Byłam w Makarskiej. Polecam, przepiękne widoki
|
|
|
|
|
#48 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacje 2014 dla pary
Jak w drugiej połowie września to faktycznie wybierzcie południową Chorwację
Polecam również poszukać lotów czarterowych na stronach biur podróży (np. do Splitu). Można upolować lot za 300-400zł za osobę w dwie strony z pełnym bagażem (25 kg). Np TUI, Travel Planet, Neckermann - te biura mają chyba najlepszą ofertę lotów
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.

Najlepsze kluby, ale wstęp do nich mega drogi.

Żałowaliśmy tylko z mężem, że nie pojechaliśmy ekipą, bo zawsze wtedy weselej. Ale jest tam mnóstwo klubów, praktycznie nie przejdziesz promenadą pięciu kroków bez zaczepki "naganiaczy", którzy stają na rzęsach żeby zwerbować ludzi do klubów 

)?
) także ta "knajpka" na mega duży +