|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Niunia to super
potem pójdzie Wam juz z górki duzo musicie tam remontować czy wystarczy sie wprowadzić?
|
#32 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- za oddaniem mieszkania trochę poczekamy z miesiąc napewno bo ten co sprzedaję on tam będzie musiał jeszcze chwilę zostać w tym mieszkaniu, by tam gdzie idzie mieszkac by do konca sobie zrobic .
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku!
![]() Jest jeden plus w chorobie maluszka, który odnalazłam. Mam usg co 2 tyg. i zostaję obdarowana pięknymi zdjęciami. Więc się chwalę już 2gą fotą. Zdjęcię pt. "Mamo, nie martw się, jest ok" ![]() Wam tez tak aplikacja z wizażem szwankuje jak mi?
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
Na szczęście dziś wyspana i w dużo lepszym nastroju Mógłby być już poniedziałek, byłabym po wizycie i w końcu bym się dowiedziała czy wszystko jest ok. Ale wytrzymam ![]() niunia_ona - no to super, że zadzwonili już niedługo czeka Cie wicie gniazdka
|
|
|
|
#37 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#38 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz już pójdzie z górki ![]() Cytat:
co do mikołajków to ja je uwielbiam mogłam kupić więcej ![]() Cytat:
aplikacja niestety coś szwankuje
|
|
|
#39 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć mamusie
Ja już w nowym wątku. Zimno dzisiaj, ale się zmusiłam do wyjścia z domu, trochę pospacerowałyśmy z Olą, zrobiłyśmy zakupy słodyczowo-świąteczne i ogólnie bardzo miły poranek ![]() A tu jeszcze ze starego wątku: Cytat:
wolę mój czołg nadal zwozić z 1 piętra, bo mi o wiele łatwiej, a i widzę, że Oli wygodnie w nim Cytat:
Co do bujaka to dziwne, bo ja mam ten tiny love, Ola w nim spała zamiast w łóżeczku co najmniej 3 miesiące, a ogólnie był u nas bardzo mocno użytkowany co najmniej 8 miesięcy i wygląda jak nowy, nic się nie stało z nim. Może dostałaś jakiś wadliwy egzemplarz?Cytat:
![]() Co do szlafroków to ja w domu nie noszę, nie przepadam, ale do szpitala miałam, jakoś się lepiej czułam, niż latać w koszuli, zreszta mi było bardzo zimno po porodzie i miałam dreszcze przez cały połóg, tak marzłam, więc się przydał. Ale każdy bierze to, w czym sięczuje komfortowo i w czym mu wygodnie. A co do rozmiaru brzucha to powiem tak - spokojnie można w ciążowych ciuchach chodzić po porodzie, bo ten brzuch się wchłania tyle ile połóg - 6 tygodni trwa średnio zmniejszanie macicy, więc raczej nie będzie od razu taki jak przed ciążąCytat:
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo się cieszę spokój będę miała
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
My przy dobrych wiatrach będziemy myśleć o tym za jakieś dwa lata
![]() Tylko, że u nas jeszcze w grę wchodzi budowa domu. A to już wymaga dokładnego przemyślenia Jak na razie wynajmujemy i jest dobrze
|
|
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój apetyt na słodycze mnie przeraża Nigdy nie jadłam tyle słodkiego, nawet obiadu mi się chce na słodko, śniadania, itp. A niby przy dziewczynkach się je słodkie, a chłopcach kwaśne, a ja przy Oli w ogóle nie jadłam słodyczy, a teraz ma być chłopak. I bądź tu człowieku mądry
|
|
#44 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Zazdroszczę Wam tych zdjęć i tego, że możecie maleństwa tak często oglądać. U mnie niestety są tylko 3 usg przez całą ciążę i pewnie w poniedziałek dostanę skierowanie na ostatnie usg, a później czekac tylko do porodu na zobaczenie malucha
|
|
|
|
#46 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a brzuszek śliczniutki Cytat:
Witam się z Wami w 28 t.c. Niby wszystko jest dobrze - wyniki są okej ale nie czuję się pewnie - cały czas nachodzą mnie złe myśli. Najbardziej boję się, że małemu nagle przestanie bić serduszko ![]() Dziś rano byłam na pobraniu krwi - zobaczymy co tam powychodzi. Badania robię co tydzień, żeby mieć wszystko pod kontrolą, psychicznie już zaczynam wysiadać... ostatnio wątroba, mocz, tarczyca były okej to morfologie jak zobaczyłam to myślałam że padnę - w cały świat. Dziś muszę przejrzeć torbę do szpitala - żeby mieć na gotowo spakowaną. Byłam ostatnio na lumpkach - nie mogę się powstrzymać przed kupowaniem tych słodziaków - to chyba taka moja mała odskocznia
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
ale to będzie niesamowite, jak zobaczymy nasze Maluszki na świecie, teraz możemy sobie gdybać i wyobrażać, a ta chwila jak nadejdzie, kiedy się tak naprawdę poznamy twarzą w twarz...to będzie niesamowite!!!
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#48 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Lekarz widział ostatnią morfologię i powiedział że jest w porządku mimo wielu odchyleń w górę lub w dół . Wizytę mam 23 grudnia, ale jak będzie się coś dziać to jadę od razu do szpitala.
|
|
#49 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjatkowo w styczniu bede miala, bo maluszek sie zaslonik raczkami ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Jakie piekne rzeczy kupilas ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#50 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Hej. Melduje sie i ja
![]() Do południa na zakupy na rynek śmignęłam i ledwo wróciłam. Zs obiadek sie zaraz zabieram kotlety mielone, ziemniaki i buraczki. Z tego co pamiętam bo nie chciało mi cytować: Ja juz z ginem i szefem ustaliłam że od 1 stycznia na l4 ide. Pracuje na 3/4 etatu. Szlafrokvdla mnie jest niezbędny. Cały wieczór w nim chodze i w ciagu dnia jak mi zimno a zmarzluch jestem straszny. Te szlafroki z italian fashion z linka nouvelle- cudowne. Może jak kase przyciułam to się skuszę. Ten leżaczek fisher price też fajny. Dobre opinie o nim słyszałam. Dla córki miałam bujaczkę fisher price i tez fsjna była. Teraz zostało mi krzesełko do karmienia z funkcja rozłożenia na płasko i taka miekka wkładka i jest na 4 kółkach to małego bede w tym ciagac za soba wszedzie. Mój synek buźki nie pokazał na ostatnich trzech usg. Po porodzie beda foty ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
Jak lekarz mówi, że jest ok to tak musi być. Pamiętaj, że jesteśmy w ciąży, a te normy podawane przez laboratoria są dla "normalnych" ludzi, a u nas mogą się trochę różnić.
|
|
|
|
#54 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponoć była babka która zażyczyła sobie rybę ważącą 1,250 kg i sprzedawca wyławiał jej ryby 20minut - szok Cytat:
Troszkę mnie to przeraża bo czasem w nocy aż się budze bo tak Ania wywija. Cytat:
Cytat:
ja też niestety tylko 3 usg mam ![]() Już w czwartek idę na ostatnie |
||||
|
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
Nouvelle- fajna ta kura? Pokaż którą wybrałaś.
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Wam
Skorzystałam z kilku minut wolnego no i musiałam je poświęcić na ogarnięcie, że już nowa część Melduję, że żyję, wczoraj zaczęłam 26 tc niestety moje dni wypełnione są uczelnią, nauką albo spaniem i nie bardzo mam jak być z Wami na bieżąco - może dopiero w okolicy świąt się odezwę o ile nie ogarnie mnie przedślubna gorączka no i pewnie będę chciała odpocząć od wszystkiego przed kolejnym starciem z egzaminami po nowym roku ![]() Przewinął mi się temat pierwszej ciąży i szkoły rodzenia: moja gin zalecała mi rozpoczęcie zajęć w połowie stycznia, ale nie wiem jeszcze czy się zdecyduję ze względu na brak czasu w ciągu tygodnia, chciałabym chodzić z TŻ ale on weekendami raczej pracuje no i zobaczymy dopiero jak wyjdzie Trzymajcie się i dbajcie o siebie |
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
A mój syn dziś siedzi cicho.. I mi smutno. ;(
Zjadłam obiad (Tez robiłam buraczki) i jadę na korepetycje baaaj
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
mama d- maskara z tymi zakupami, twój TŻ musi byc bardzo cierpliwy bo ja już bym nie wytrzymała i musiałabym swoje powiedzieć i właśnie dlatego mój na zakupy jeździ zazwyczaj sam bo mówi że ze mną to strach bo nie wiadomo kto mi podpadnie, a ja uważam że o swoje należy walczyć,
Z tą aktywnością to mam nadzieję że nie bo mój syn to dzień i noc buszuje w moim brzuchu, przynajmniej takie mam wrażenie, a tak na poważnie to jak byłam w ciąży z córką to w dzień mała była cicho a w nocy strasznie kopała i też miałam obawy jak to będzie jak się urodzi, ale na szczęście się nie sprawdziło i mała była aniołkiem nie przypominam sobie żebym miała jakieś nie przespane noce jak w zegarku budziła się co 4-5 h na cyca a jak skończyła 5 mc to przesypiała noce, mam nadzieję że z synem też tak będzie, chociaż wszyscy mi mówią że jak miałam tak dobrze za pierwszym razem to teraz mały da mi popalić, mam nadzieję że nieeeeeeee |
|
|
|
#59 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja wlasnie zajadam sie barszczem bialym ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Cytat:
Nie znam sie |
||
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad wstąpie do sklepu po lekarzu i cos na szybkiego sie kupi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

potem pójdzie Wam juz z górki

jak się czujecie? wszystko w porządku? 
poniedziałe k ekscytujący dzień, masz chyba jeszcze wizytę prawda? I umowa w banku

mogłam kupić więcej 

Właśnie mnie najbardziej zainteresowały te zajęcia, na których będziemy zwiedzać szpital- to już 27 grudnia
Nigdy nie jadłam tyle słodkiego, nawet obiadu mi się chce na słodko, śniadania, itp. A niby przy dziewczynkach się je słodkie, a chłopcach kwaśne, a ja przy Oli w ogóle nie jadłam słodyczy, a teraz ma być chłopak. I bądź tu człowieku mądry