![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
Cytat:
![]() ![]() nouvelle2 zakładaj już, zaraz koniec ![]() ![]() no i też nie wydaje mi się, aby noszenie szlafroka było nieestetyczne...jedynie co to może być w nim za gorąco, bo podobno na oddziale jest bardzo ciepło, ale wtedy będę chodzić w samej koszuli
![]() ![]() |
![]() |
#4952 |
Zadomowienie
|
mama d ja właśnie sobie cenie rady doświadczonych mam
![]() ![]() ![]() a co do brzucha, to zawsze mi się wydawało, że jak już nie ma dziecka i łożyska itd to brzuch będę miała mniejszy, a nie tylko miększy ![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Wtajemniczenie
|
dziendoberek!
![]() ![]() Wczoraj dotarł do mnie bujak Tiny Love I powiem wam ze ejstem rozczarowana bardzo jakością ....te plastiki.....ahhh TŻ jak to zobaczył to się załamał-jakoś te plaskiki krzywe takie,cieżko było wpasowac części (moze akurat taki my dostaliśmy) co nie zmienia faktu że będe zwracać bujaka....popłakałam sie aż wczoraj ... Zaraz sie zbieram zawieżć zwolnienie do pracki,odebrać bilety do teatru, odebrac auto z serwisu I na ploty do koleżanki-cieżki dzien dzis mnie czeka!!!! Miłego dzionka ![]()
#4954 |
Zakorzenienie
|
wątek założyłam, ale muszę ręcznie powprowadzać kolory, bo się źle pocytowało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Zadomowienie
|
nouvelle2 zakładaj wątek- ja osobiście nie mam nic przeciwko temu
![]() ja też planuje wziąć szlafrok do szpitala ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle na stronie szpitala w którym rodzę jest właśnie napisane, żeby mieć szlafrok ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() Edytowane przez luzna25 Czas edycji: 2014-12-10 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Wtajemniczenie
|
Hej kochane mamuśki
![]() Dzisiaj mam wizytę na 18 i proszę o trzymanie kciuków, żeby szyjka od ostatniej wizyty za duże się nie skróciła bo jak tak to od jutra czeka mnie szpital. Co do brzucha po porodzie to jak urodziłam córkę to też myślałam że brzuszek będzie od razu mniejszy i mocno się zdziwiłam bo był bardzo miękki i jak go dotykałam to nie czułam żeby to był mój brzuch fe okropne uczucie, to stanu sprzed ciąży powrócił dopiero po ok 2 miesiącach ale to już indywidualna sprawa, bo moja siostra tydzień po porodzie wyglądał lepiej niż przed ciążą A co do szlafroka to ja chyba nie wezmę bo mam bardzo gruby i wiem że jak urodziłam córkę to na oddziale było bardzo gorąco, w zamian za to wezmę takie cienkie długie wdzianko będzie w sam raz, w ogóle po porodzie bardzo się pociłam myślę że to sprawa hormonów Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2014-12-10 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dopiero stopniowo będzie się 'wciągał'. Widzę, że jestem jedynym oponentem szlafroków ![]() To już będzie 5 cz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
halo halo jaki wątek bo nic nie rozumiem..????
ja wrocilam ze szpera, mnostwo ciuszkow dla dzieci ale mam zakaz kupowania bo ciotka w Stanach wpadla do ubrankowego i nakupowała mnostow ubran wiec czekam na paczke heh ;-)) wczoraj wizaz nie dzialal mi na komorce i w sumie dzisiaj tez nie chodzi-glupia aplikacja. wczoraj dostalam strasznych, ale to strasznych boli brzucha, darlam sie z bólu jedniczesie placzac. Od smiechu. Tak sie mocno z TZ smialismy ze myslalam wczoraj ze urodze z bólu, rwało mnie po obu stronach brzuch podbrzusze. Oddychałam gleboko dzidek kopał i minelo. Ale jak tylko sie delikatnie zasmialam znów bolało ![]() EdithS gratuuluje udanej wizyty, cieszymy sie razem z Tobą, że zostajesz z nami! co do humorów i tego, ze coś się nie dostanie- ja mam to samo. O byle ☠☠☠☠☠☠☠e wpadam w płacz jak mała dziewczynka;/ Ostatnio uderzyłam sie z TZ w głowe oboje sie schylaliśmy i mimo, ze mnie bardzo nie bolało tak sie rozpłakałam ze szok. Wczoraj dla zartu chcialam TZ ugryzc w brzuch heh i schylając sie JE☠☠☠*&^%ŁAM głową w deskę w sofie, ale to tak mocno ze masakra. Generalnie wczoraj mój dzien był do niczego, płaczący, bolący bu.
#4959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam taka sama reakcję: ŚNIEG!! a mąż mówi- jaki śnieg, mróz na dworze ![]() ![]() Ojjj przykro mi ztym bujakiem- ja powiem szczerze, że bujak kupię tylko po to, aby mały miał gdzie leżeć kiedy ja będę w kuchni gotować obiadek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zadomowienie
|
mama d na pewno nie jesteś jedyną, która neguję szlafroki
![]() ![]() ![]() ![]() a często moje wyobrażenia na temat co będzie po porodzie jest strasznie modyfikowane przez doświadczenia innych ![]() a jest ktoś kto nie chodzi na szkołę rodzenia i to jest pierwsze dziecko?? Bo ja nie chodzę i nie mam zamiaru i zastanawiam się czy jestem odludkiem jakimś? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
LUZNA tez nie chodze...uwazam ze za wczesnie dla mnie. Mama moja mówi zeby nie chodzic, polozna mowila ze wszystko mi powie, szwagierka-pielegniarka mowila zeby isc- sama nie wiem
![]()
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
smv no chodzi o już 5 część naszego wątku, bo na 4 części już prawie 5 tys postów
![]() oj Ty niezdaro! ![]() ![]() oooo super, że nie jestem sama ![]() ![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() Edytowane przez luzna25 Czas edycji: 2014-12-10 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Wtajemniczenie
|
mama d - ja też nie zamierzam brać szlafroka więc nie jesteś sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie też niestety tylko duża ilość szronu, a śniegu brak, a wyczekuję jak dziecko ![]() MaMuSka29 mocno trzymam kciuki, byś wróciła dziś z dobrymi wiadomościami ![]()
![]() |
#4965 |
Rozeznanie
|
Dzień Doberek
![]() Co do szlafroku, to ja biorę długi kardigan ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=żona_marcina;492822 12]Jeśli czujesz się dobrze i masz dobrą opiekę lakrską to może i dobrze, że pracujesz. Jesteś aktywna, a to podobno ma wpływ na poród.
Ja na początku ciąży planowałam pracować do lutego, bo miałam nadzieję na awans. A w listopadzie już nie dawałam rady i ciągle coś mi się przytrafiało. Lekarz mnie opier........ i wystraszył. Teraz nie wyobrażam sobie codziennych dojazdów i siedzenia cały dzień przed komputerem.[COLOR="Silver"] Ja też ciągle pracuję i zgadza się najbardziej męczą te dojazdy bo mi łącznie zabierają 2,5h dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Wtajemniczenie
|
U mnie szkola rodzenei zaczela sie od 22 tyg-chwale sobie bardzo. Mialam juz zajecia o nosidelkach I chustach zalety I wady jednego I drugiegoo porodzie w wodzie, teraz mam zajecia o laktacji . Od nowego roku beda teaz warsztaty o pielegnacji maluszka,przygotowanie do porodu...na razie ejstem barzdo zadowolona
![]()
#4968 |
Wtajemniczenie
|
Co do szkoły rodzenia to ja nie poszłam jak byłam pierwszy raz w ciąży bo szkoda mi było kasy po prostu u nas koszt wtedy wynosił 500 zł więc wolałam wydać to na coś innego i z własnego doświadczenia powiem wam że nie żałuję bo w dobie internetu można się wszystkiego z niego dowiedzieć i same zobaczycie po porodzie pojawi się instynkt macierzyńskie który nie da wam skrzywdzić waszych dzieci i będziecie wiedziały co jest dobre a co złe dla waszych maluchów, jednakże nie neguje pójścia do szkoły rodzenia każdy ma swoje zdanie i zrobi jak uważa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4969 |
Zakorzenienie
|
http://onet.tv/l/badzaktywny/trening...ie-ciazy/k5xll odwazylybyscie sie??
![]() |
#4970 |
Zadomowienie
|
Mamuska29 dziękuję za Twoją opinie
![]() ![]() ![]() ja też nie uważam, że szkoła rodzenia to coś złego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Luzna25 ja chyba też do szkoły rodzenia nie pójdę, bo szkoda mi kasy. W jednej kurs kosztuje 390 zł,a w drugiej 150 zł i nawet tej kwoty trochę mi szkoda. Mam całą stertę gazet M jak Mama, książkę o dzieciach od ciąży do 3 roku życia, rodzinę i znajomych no i oczywiście Wizaż. A kasę i tak pewnie na dzieci przeznaczymy.
Edytowane przez emily863 Czas edycji: 2014-12-10 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 |
Zadomowienie
|
smv ja na pewno nie! chyba że miałabym fachową opiekę lekarską 24h na dobę
![]()
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny, ogarnęłam pierwszy post. Jak któraś z Was widzi jakieś błędy albo ma jakieś sugestie to piszcie ![]() właśnie kurier przyniósł KURAKA ![]() Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-12-10 o 09:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
A co do szlafroka to ja biorę bawełniany. Dostanę go wraz z koszulą pod choinkę. Swojego bym nie wzięła, bo nawet w domu jest mi w nim gorąco, bo taki grubaśny jest. W moim szpitalu nie ma łazienek w pokojach, więc nieswoje bym się czuła chodząc po korytarzach w samej koszuli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Raczkowanie
|
Luzna - myślę, że w szkole rodzenia zawsze coś sobie posłuchasz o obsłudze małego człowieka, poznasz inne kobiety, wyjdziesz z domu itp
![]() Ja własnie szukam darmowej szkoły rodzenia i znalazłam przy kościele, przeżyjemy modlitwę przed i po ![]() Maż uważa "a czego nowego możemy się tam dowiedzieć mając już jedno dziecko?" ja traktuje to jako przypomnienie. Wczoraj koleżanka na szybko wcisnęła mi 2miesięczną córeczkę i pobiegła do starszej, w sekunde oblałam się potem bo moja 2,5lata stała koło mnie ciągnąc mnie za rękaw i krzycząc 'też chce dzidziusia', dzidziuś zaczął płakać bo został oderwany od piersi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Nouvelle2 podrzuć link do nowego wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4978 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek:
![]() Ja też nie chodzę do szkoły rodzenia, ale ponoć położne mają więcej pracy wtedy z pierworódką, ja liczę, że sama jakoś dam radę, chociaż wiem, że koleżanka, jak rodziła to nie umiała oddychać przeponą i położna nieźle ją stresowała... |
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
tez nic nie widze
![]()
#4980 |
Zadomowienie
|
Gosiaczek221 ja właśnie liczyłam, że przyszpitalna będzie najlepsza i pewnie będzie bezpłatna, a tu 150 zł trzeba zapłacić. Niby nie majątek, ale zaczęłam się zastanawiać czy warto (znajoma w połowie przestała chodzić) i nad tym, ze może lepiej do wózka te pieniądze dołożyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.