Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 08:26   #4951
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Wiesz ja znalazłam na allegro taką ciążową za 18 zeta akurat jest opcja odbioru osobistego, więc nie dochodzą mi koszty przesyłki

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

i ja chyba tak zrobię kupię sobie jedną taką dla karmiących i jedną na ramiączkach. A potem przerzucę się na spodenki i koszulkę nie cierpię koszul nocnych i docelowo nie planuje w nich długo spać no ale cóż do szpitala trzeba mieć...

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

śliczna sukienka w sam raz na eleganckie wyjście i ładnie brzuszek będzie Ci podkreślać

no ja właśnie też nie cierpię koszul nocnych, więc kupię jak najtańsze a do porodu to już w ogóle nie opłaca się przepłacać bo pewnie pójdzie do wyrzucenia

nouvelle2 zakładaj już, zaraz koniec
no i też nie wydaje mi się, aby noszenie szlafroka było nieestetyczne...jedynie co to może być w nim za gorąco, bo podobno na oddziale jest bardzo ciepło, ale wtedy będę chodzić w samej koszuli
Stary 2014-12-10, 08:27   #4952
luzna25
Zadomowienie

mama d ja właśnie sobie cenie rady doświadczonych mam Ja i tak muszę coś kupić, bo nie mam żadnej koszuli nocnej (nawet do porodu) bo zawsze śpię w spodenkach i koszulce ale będę chciała kupić jak najtańszą, żeby nie żal mi było wyrzucić
a co do brzucha, to zawsze mi się wydawało, że jak już nie ma dziecka i łożyska itd to brzuch będę miała mniejszy, a nie tylko miększy ale ja jestem Świeżak w tej dziedzinie więc zdaje się na opinie doświadczonych
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:34   #4953
nusiekowa
Wtajemniczenie

dziendoberek! Ja rano wstałam ,wyjrzałam przez okno I pierwsza myśl ŚNIEG!!!!! ale jak sie przyjrzałam to tylko zmroziło tak

Wczoraj dotarł do mnie bujak Tiny Love I powiem wam ze ejstem rozczarowana bardzo jakością ....te plastiki.....ahhh TŻ jak to zobaczył to się załamał-jakoś te plaskiki krzywe takie,cieżko było wpasowac części (moze akurat taki my dostaliśmy) co nie zmienia faktu że będe zwracać bujaka....popłakałam sie aż wczoraj ...

Zaraz sie zbieram zawieżć zwolnienie do pracki,odebrać bilety do teatru, odebrac auto z serwisu I na ploty do koleżanki-cieżki dzien dzis mnie czeka!!!!

Miłego dzionka
Stary 2014-12-10, 08:37   #4954
nouvelle2
Zakorzenienie

wątek założyłam, ale muszę ręcznie powprowadzać kolory, bo się źle pocytowało chyba coś wizaż szwankuje

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:38   #4955
luzna25
Zadomowienie

nouvelle2 zakładaj wątek- ja osobiście nie mam nic przeciwko temu

ja też planuje wziąć szlafrok do szpitala mam taki cienki bawełniany więc będzie w sam raz na porodówkę zwłaszcza, że nie muszę wydawać kasy na niego i tak samo jak wy uważam, że szlafrok wcale nie jest nieestetyczny ale każdy lubi coś innego

a w ogóle na stronie szpitala w którym rodzę jest właśnie napisane, żeby mieć szlafrok

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-10 o 08:39
Stary 2014-12-10, 08:56   #4956
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej kochane mamuśki Witam się w mroźny poranek.
Dzisiaj mam wizytę na 18 i proszę o trzymanie kciuków, żeby szyjka od ostatniej wizyty za duże się nie skróciła bo jak tak to od jutra czeka mnie szpital.
Co do brzucha po porodzie to jak urodziłam córkę to też myślałam że brzuszek będzie od razu mniejszy i mocno się zdziwiłam bo był bardzo miękki i jak go dotykałam to nie czułam żeby to był mój brzuch fe okropne uczucie, to stanu sprzed ciąży powrócił dopiero po ok 2 miesiącach ale to już indywidualna sprawa, bo moja siostra tydzień po porodzie wyglądał lepiej niż przed ciążą

A co do szlafroka to ja chyba nie wezmę bo mam bardzo gruby i wiem że jak urodziłam córkę to na oddziale było bardzo gorąco, w zamian za to wezmę takie cienkie długie wdzianko będzie w sam raz, w ogóle po porodzie bardzo się pociłam myślę że to sprawa hormonów

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2014-12-10 o 08:58
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:06   #4957
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
mama d ja właśnie sobie cenie rady doświadczonych mam Ja i tak muszę coś kupić, bo nie mam żadnej koszuli nocnej (nawet do porodu) bo zawsze śpię w spodenkach i koszulce ale będę chciała kupić jak najtańszą, żeby nie żal mi było wyrzucić
a co do brzucha, to zawsze mi się wydawało, że jak już nie ma dziecka i łożyska itd to brzuch będę miała mniejszy, a nie tylko miększy ale ja jestem Świeżak w tej dziedzinie więc zdaje się na opinie doświadczonych
Brzuch będzie mniej więcej taki jak jest teraz.
Dopiero stopniowo będzie się 'wciągał'.

Widzę, że jestem jedynym oponentem szlafroków

To już będzie 5 cz
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 09:11   #4958
smv
Zakorzenienie

halo halo jaki wątek bo nic nie rozumiem..????
ja wrocilam ze szpera, mnostwo ciuszkow dla dzieci ale mam zakaz kupowania bo ciotka w Stanach wpadla do ubrankowego i nakupowała mnostow ubran wiec czekam na paczke heh ;-))

wczoraj wizaz nie dzialal mi na komorce i w sumie dzisiaj tez nie chodzi-glupia aplikacja.

wczoraj dostalam strasznych, ale to strasznych boli brzucha, darlam sie z bólu jedniczesie placzac. Od smiechu. Tak sie mocno z TZ smialismy ze myslalam wczoraj ze urodze z bólu, rwało mnie po obu stronach brzuch podbrzusze. Oddychałam gleboko dzidek kopał i minelo. Ale jak tylko sie delikatnie zasmialam znów bolało dobrze, ze już minęło nic mi nie jest nie boli nie krwawie a dzieciaczek sie rusza. Ale w piatek mam wizyte wiec muusze powiedziec o tych bolach mojej gin.

EdithS gratuuluje udanej wizyty, cieszymy sie razem z Tobą, że zostajesz z nami!

co do humorów i tego, ze coś się nie dostanie- ja mam to samo. O byle ☠☠☠☠☠☠☠e wpadam w płacz jak mała dziewczynka;/ Ostatnio uderzyłam sie z TZ w głowe oboje sie schylaliśmy i mimo, ze mnie bardzo nie bolało tak sie rozpłakałam ze szok. Wczoraj dla zartu chcialam TZ ugryzc w brzuch heh i schylając sie JE☠☠☠*&^%ŁAM głową w deskę w sofie, ale to tak mocno ze masakra.
Generalnie wczoraj mój dzien był do niczego, płaczący, bolący bu.
Stary 2014-12-10, 09:12   #4959
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
dziendoberek! Ja rano wstałam ,wyjrzałam przez okno I pierwsza myśl ŚNIEG!!!!! ale jak sie przyjrzałam to tylko zmroziło tak

Wczoraj dotarł do mnie bujak Tiny Love I powiem wam ze ejstem rozczarowana bardzo jakością ....te plastiki.....ahhh TŻ jak to zobaczył to się załamał-jakoś te plaskiki krzywe takie,cieżko było wpasowac części (moze akurat taki my dostaliśmy) co nie zmienia faktu że będe zwracać bujaka....popłakałam sie aż wczoraj ...

Zaraz sie zbieram zawieżć zwolnienie do pracki,odebrać bilety do teatru, odebrac auto z serwisu I na ploty do koleżanki-cieżki dzien dzis mnie czeka!!!!

Miłego dzionka

Ja miałam taka sama reakcję: ŚNIEG!! a mąż mówi- jaki śnieg, mróz na dworze no coż, a myślałam, że w końcu zobaczę śnieżek
Ojjj przykro mi ztym bujakiem- ja powiem szczerze, że bujak kupię tylko po to, aby mały miał gdzie leżeć kiedy ja będę w kuchni gotować obiadek I kupujemy najtańszy Aby tylko był i mógł sobie leżeć
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:13   #4960
luzna25
Zadomowienie

mama d na pewno nie jesteś jedyną, która neguję szlafroki tylko po prostu na razie wypowiedziało się mało dziewczyn na ten temat a jak każda rzecz ma swoich zwolenników i przeciwników Nie przejmuj się

a często moje wyobrażenia na temat co będzie po porodzie jest strasznie modyfikowane przez doświadczenia innych

a jest ktoś kto nie chodzi na szkołę rodzenia i to jest pierwsze dziecko?? Bo ja nie chodzę i nie mam zamiaru i zastanawiam się czy jestem odludkiem jakimś?

Stary 2014-12-10, 09:16   #4961
smv
Zakorzenienie

LUZNA tez nie chodze...uwazam ze za wczesnie dla mnie. Mama moja mówi zeby nie chodzic, polozna mowila ze wszystko mi powie, szwagierka-pielegniarka mowila zeby isc- sama nie wiem
Stary 2014-12-10, 09:16   #4962
luzna25
Zadomowienie

smv no chodzi o już 5 część naszego wątku, bo na 4 części już prawie 5 tys postów
oj Ty niezdaro! jeszcze byś sobie zrobiła krzywdę przez przypadek

oooo super, że nie jestem sama ja właśnie liczę, że w szpitalu się dowiem większość, a istnieją jeszcze poradniki no i doświadczona mama i teściowa nie wiem czy nie jestem skąpa, ale szkoda mi kasę na tą szkołę rodzenia

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-10 o 09:18
Stary 2014-12-10, 09:17   #4963
MaMusKA29
Wtajemniczenie

mama d - ja też nie zamierzam brać szlafroka więc nie jesteś sama
Stary 2014-12-10, 09:17   #4964
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

O jak dobrze, a martwiłam się wczoraj o was. Teraz masz leżeć i odpoczywać.
O,5 kg w 2 tygodnie! Malutka tyje szybciej niż mama
dziękuję oczywiście nadal będę leżeć w domu i słuchać się zaleceń heheh, no położna stwierdziła, że w szpitalu musiałam schudnąć, bo nijak się ma wzrost wagi małej do mojej. Myślę sobie, że Mała jest naprawdę duża i mówię właśnie do brzucha, żeby mi do 4kg nie urosła Ale najważniejsze, ze jest zdrowa

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam. Chce dziś do banku zajrzeć a nie juz drugi tydzień od zrobienia zdjęć czekamy. Bez przesady. Juz miesiąc prawie to trwa. My wkładu mamy 30 procent ale dzięki dziewczyny za wsparcie
no i dobrze, idź do banku i zrób z nimi porządeczek powodzenia

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

Miłego dzionka
kurcze, myślałam, że ten leżaczek jest super, widziałam go na żywo, to mnie teraz zmartwiłaś to reklamujcie zakup koniecznie
u mnie też niestety tylko duża ilość szronu, a śniegu brak, a wyczekuję jak dziecko

MaMuSka29 mocno trzymam kciuki, byś wróciła dziś z dobrymi wiadomościami
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:17   #4965
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień Doberek
Co do szlafroku, to ja biorę długi kardigan Bo moje szlafroki sa mega grube i raczej się zagotuję w szpitalu Choć gdybym miała taki cieniutki szlafroczek to bym nie pogardziła, ale nie mam a kupować nie będę
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:20   #4966
karhau
Przyczajenie

[QUOTE=żona_marcina;492822 12]Jeśli czujesz się dobrze i masz dobrą opiekę lakrską to może i dobrze, że pracujesz. Jesteś aktywna, a to podobno ma wpływ na poród.

Ja na początku ciąży planowałam pracować do lutego, bo miałam nadzieję na awans. A w listopadzie już nie dawałam rady i ciągle coś mi się przytrafiało. Lekarz mnie opier........ i wystraszył. Teraz nie wyobrażam sobie codziennych dojazdów i siedzenia cały dzień przed komputerem.[COLOR="Silver"]

Ja też ciągle pracuję i zgadza się najbardziej męczą te dojazdy bo mi łącznie zabierają 2,5h dziennie ale też nie wiem co bym robiła siedząc w domu sama zwłaszcza ze TŻ często wyjażdza. Pewnie popracuję do końca stycznia jak dalej będę sie dobrze czuła.
karhau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:21   #4967
nusiekowa
Wtajemniczenie

U mnie szkola rodzenei zaczela sie od 22 tyg-chwale sobie bardzo. Mialam juz zajecia o nosidelkach I chustach zalety I wady jednego I drugiegoo porodzie w wodzie, teraz mam zajecia o laktacji . Od nowego roku beda teaz warsztaty o pielegnacji maluszka,przygotowanie do porodu...na razie ejstem barzdo zadowolona
Stary 2014-12-10, 09:23   #4968
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Co do szkoły rodzenia to ja nie poszłam jak byłam pierwszy raz w ciąży bo szkoda mi było kasy po prostu u nas koszt wtedy wynosił 500 zł więc wolałam wydać to na coś innego i z własnego doświadczenia powiem wam że nie żałuję bo w dobie internetu można się wszystkiego z niego dowiedzieć i same zobaczycie po porodzie pojawi się instynkt macierzyńskie który nie da wam skrzywdzić waszych dzieci i będziecie wiedziały co jest dobre a co złe dla waszych maluchów, jednakże nie neguje pójścia do szkoły rodzenia każdy ma swoje zdanie i zrobi jak uważa
Stary 2014-12-10, 09:29   #4969
smv
Zakorzenienie

http://onet.tv/l/badzaktywny/trening...ie-ciazy/k5xll odwazylybyscie sie??
Stary 2014-12-10, 09:33   #4970
luzna25
Zadomowienie

Mamuska29 dziękuję za Twoją opinie przynajmniej teraz nie czuję się jak wyrodna matka, która żałuję kasę na szkołę rodzenia mam nadzieję, że poradzę sobie bez niej, tak jak Ty sobie poradziłaś

ja też nie uważam, że szkoła rodzenia to coś złego jak ktoś ma kasę i chęć chodzenia to czemu nie?

Stary 2014-12-10, 09:33   #4971
emily863
Zadomowienie

Luzna25 ja chyba też do szkoły rodzenia nie pójdę, bo szkoda mi kasy. W jednej kurs kosztuje 390 zł,a w drugiej 150 zł i nawet tej kwoty trochę mi szkoda. Mam całą stertę gazet M jak Mama, książkę o dzieciach od ciąży do 3 roku życia, rodzinę i znajomych no i oczywiście Wizaż. A kasę i tak pewnie na dzieci przeznaczymy.

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2014-12-10 o 09:36
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:37   #4972
EdithS
Zadomowienie

smv ja na pewno nie! chyba że miałabym fachową opiekę lekarską 24h na dobę
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:39   #4973
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Brzuch będzie mniej więcej taki jak jest teraz.
Dopiero stopniowo będzie się 'wciągał'.

Widzę, że jestem jedynym oponentem szlafroków

To już będzie 5 cz
niee, jakoś niedawno też była rozmowa o szlafrokach i jest więcej przeciwników Ja jestem z frakcji zagorzałych zwolenników i obrońców szlafroka!

dziewczyny, ogarnęłam pierwszy post. Jak któraś z Was widzi jakieś błędy albo ma jakieś sugestie to piszcie link: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post49282816

właśnie kurier przyniósł KURAKA

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-12-10 o 09:42
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:39   #4974
emily863
Zadomowienie

A co do szlafroka to ja biorę bawełniany. Dostanę go wraz z koszulą pod choinkę. Swojego bym nie wzięła, bo nawet w domu jest mi w nim gorąco, bo taki grubaśny jest. W moim szpitalu nie ma łazienek w pokojach, więc nieswoje bym się czuła chodząc po korytarzach w samej koszuli.
Stary 2014-12-10, 09:41   #4975
mama d
Raczkowanie

Luzna - myślę, że w szkole rodzenia zawsze coś sobie posłuchasz o obsłudze małego człowieka, poznasz inne kobiety, wyjdziesz z domu itp

Ja własnie szukam darmowej szkoły rodzenia i znalazłam przy kościele, przeżyjemy modlitwę przed i po

Maż uważa "a czego nowego możemy się tam dowiedzieć mając już jedno dziecko?" ja traktuje to jako przypomnienie.
Wczoraj koleżanka na szybko wcisnęła mi 2miesięczną córeczkę i pobiegła do starszej, w sekunde oblałam się potem bo moja 2,5lata stała koło mnie ciągnąc mnie za rękaw i krzycząc 'też chce dzidziusia', dzidziuś zaczął płakać bo został oderwany od piersi Całe szczęście koleżanka wróciła na czas bo nie wiedziałam co mam robić ... skwitowała to "zobaczysz, przypomnisz sobie" no mam nadzieję, bo kiedyś z noworodkiem na rękach potrafiłam dwu daniowy obiad ugotować
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:41   #4976
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Luzna25 ja chyba też do szkoły rodzenia nie pójdę, bo szkoda mi kasy. W jednej kurs kosztuje 390 zł,a w drugiej 150 zł i nawet tej kwoty trochę mi szkoda. Mam całą stertę gazet M jak Mama, książkę o dzieciach od ciąży do 3 roku życia, rodzinę i znajomych no i oczywiście Wizaż.
a ja się właśnie wk...am, u mnie szkoła rodzenia dla mamuś marcowych zaczyna się w połowie stycznia i właśnie się dowiedziałam że mnie nie przyjmą BO NIE MA MIEJSC a sama baba mówiła żeby w grudniu dzwonić no to dzwoniłam ale wcześniej nikt nie odbierał a teraz lipa. A bardzo chciałam pójść to tej przyszpitalnej, jest tam ponoć bardzo fajna położna no i jest darmowa normalnie zaraz się zagotuje

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:42   #4977
emily863
Zadomowienie

Nouvelle2 podrzuć link do nowego wątku.
Stary 2014-12-10, 09:43   #4978
Lila_17
Rozeznanie

Dzień doberek:
Ja też nie chodzę do szkoły rodzenia, ale ponoć położne mają więcej pracy wtedy z pierworódką, ja liczę, że sama jakoś dam radę, chociaż wiem, że koleżanka, jak rodziła to nie umiała oddychać przeponą i położna nieźle ją stresowała...
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:45   #4979
smv
Zakorzenienie

tez nic nie widze
Stary 2014-12-10, 09:46   #4980
emily863
Zadomowienie

Gosiaczek221 ja właśnie liczyłam, że przyszpitalna będzie najlepsza i pewnie będzie bezpłatna, a tu 150 zł trzeba zapłacić. Niby nie majątek, ale zaczęłam się zastanawiać czy warto (znajoma w połowie przestała chodzić) i nad tym, ze może lepiej do wózka te pieniądze dołożyć.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości