Dzieciak - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 12:03   #31
suszarka
Buc

Dot.: Dzieciak

Cytat:
Napisane przez Hvid Pokaż wiadomość
Nawet, jeżeli mu się odwidziało, to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wysłać krótką wiadomość i to otwarcie powiedzieć.
co? hej, odwidziało mi się? bez przesady nie ma do histerycznej autorki żadnych zobowiązań.
Stary 2014-12-12, 12:07   #32
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
co? hej, odwidziało mi się? bez przesady nie ma do histerycznej autorki żadnych zobowiązań.
Nie ma zobowiązań, niemniej ja bym do niej napisała, gdybym dostała maila. Żeby nie było niedomówień, kolejnych maili, pytań itd. Zakładając oczywiście, że mail do niego dotarł.

Edytowane przez Hvid
Czas edycji: 2014-12-12 o 12:12
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 13:02   #33
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

może spam, może ma dziewczynę, może nie ma ochoty... Zostało czekać

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez powolutku Pokaż wiadomość
Jego wizytówka przed chwilą powędrowała do śmieci. Wcześniej została podarta.

Dostał maila. Niedostarczenie maila to coś, co zdarza się tak szalenie rzadko, że tę opcję można w zasadzie wykluczyć. Spam też się sprawdza, zwłaszcza w biurze (podał mi swój główny służbowy adres mailowy).

Zazwyczaj taki słomiany zapał szybko się kończy, mogłam to przewidzieć. Przeżyję to. Tylko znowu tracę czas na takie @#$%@$% , bo ktoś zachowuje się jak pięciolatek.

Do osoby, która odpisuje maile raz na 2 tygodnie: gratuluję. Tylko po co to właściwie piszesz? Sądzisz, że jesteś typowa? Większość ludzi, w tym chyba wszyscy pracujący w biurze, ogromna większość młodych ludzi ze smartfonami, odpowiada na maile codziennie, ewentualnie co drugi dzień. Nie znam nikogo, kto robi tak jak ty.

Przypuszczam, że odpisze. Za jakiś tydzień. Tylko, że wtedy mnie nie będzie już interesował, bo lubię konsekwencję w zachowaniu i wysyłanych sygnałach.
Dziwi mnie, że tyle jadu jest w Twoim zachowaniu. Nie napisał, wielkie rzeczy. Taka z Ciebie księżniczka, że nie możesz poczekać? Po co od razu tak pluć? Ani Ci nic nie obiecywał, ani nie brał z Tobą ślubu, żebyś robiła aż takie wyrzuty
Stary 2014-12-12, 13:20   #34
Miss Saeki
Zakorzenienie

Pewnie facet robi tak z połową osobniczek płci żeńskiej a Ty naiwna dałaś się nabrać. A teraz płacz, lament i roszczenia. I tyle...

Powodów nieodpisywania może być masa. A już szczególnie po kursie czyli nieobecności faceta w pracy. Możliwe, że został zalany mailami tak bardzo, że tych najnowszych nawet nie przeczytał jeszcze.

Swoją drogą, przeczytałam ten drugi wątek. Koleś sam podkreślał abyś dzwoniła. Więc równie dobrze, może mieć filtr antyspamowy który nie przepuści żadnej wiadomości od osoby która wcześniej nie była autoryzowana.

Edytowane przez Miss Saeki
Czas edycji: 2014-12-12 o 13:26
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 13:29   #35
201803290936
Konto usunięte

Facet dał Ci wizytówkę - ja bym to odebrała nie jako "uuu, wstępik do romansu, leci na mnie", ale jako potraktowanie jako koleżankę, po prostu. I słysząc o jakimś spotkaniu "po", mógł zrozumieć, że chodzi o takie ogólne, grupowe spotkanie, że skrzykujesz kilka osób "na piwo". A nawet jak we dwoje, to sorry, ale nie każdy ma od razu skojarzenia typu "randka". Nie wiem na jakiej postawie uważałaś, że facet coś do Ciebie "ma" i na jakiej podstawie się na niego teraz złościsz, bo przytoczone sytuacje to... po prostu miły kolega, który nie miał z kim gadać, to się "podczepił" i tak już zostało (przez te kilka dni, czyli niedługi okres czasu). "Słomiany zapał" niby do czego? Wy nawet na jednej randce nie byliście, ba - nawet na kawie po zajęciach nie. Więc o co chodzi tak naprawdę?

Edytowane przez 201803290936
Czas edycji: 2014-12-12 o 13:31
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 15:29   #36
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Zajrzałem do drugiego wątku autorki. Wychodzi na to, że kurs zakończył się 3-4 dni temu, że autorka poznała Skandynawa, o którym pisze głównie to, że jest przystojny i przystojny, gdzieś tam przewija się że także inteligentny. Sama przyznaje, że znalazła w necie opis mieszkańców tej krainy - że mają taki styl bycia, że się kleją i są otwarci seksualnie + równość płci.

Podsumowując: zmierzyła autorka Skandynawa polską linijką i się wścieka, że jej wiking nie zachowuje się jak Polak.

Do tego widzę po wątkach, że to nie pierwszy tego typu problem autorki.

Polecam lekturę tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=762662
W większości innych wypowiedzi autorka jest agresywną osobą, wymyślającą problemy z nie wiadomo skąd.
Mistrz

No i coś narobił? Obnażyłeś przygodę autorki i zniknęła
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 15:39   #37
nosferatku
Zadomowienie

Cytat:
posiłkach siadał tylko obok mnie, patrzył się na mnie bez przerwy, dotykał mnie "przypadkiem", śmiał się z moich żartów.
Może tam były wąskie korytarze i generalnie mało miejsca, Ty miałaś coś na twarzy, a jak opowiedziałaś kawał, to facet chciał być miły i porechotał.

A tu zaraz, że wielki zawód miłosny.
nosferatku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-12, 18:27   #38
Rena
Zakorzenienie

podarta wizytowka rzadzi. i tak ma chlopak szczescie ze nie wytopila laleczki voodoo
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 18:43   #39
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e
Konto usunięte

Po przejrzeniu wcześniejszego wątku autorki i Waszych komentarzy jestem zmuszona zmienić swoje zdanie o sytuacji. Oby facet uciekał od niej jak najdalej!
e36b38c1b02253f65e484b4d30ebb09d9d5f8578_646d4571ebe9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 19:21   #40
chochlik69
Raczkowanie

Ten wątek nie istnieje na poważnie, prawda?
Stary 2014-12-13, 13:56   #41
suszarka
Buc

mi tam żal, że autorka uciekła, lubię czasem poczytać takie pełne jadu i wyższości wynikającej z zakompleksienia posty.
Stary 2014-12-13, 18:34   #42
men33
Raczkowanie

Cytat:
Jego wizytówka przed chwilą powędrowała do śmieci. Wcześniej została podarta.

Dostał maila. Niedostarczenie maila to coś, co zdarza się tak szalenie rzadko, że tę opcję można w zasadzie wykluczyć. Spam też się sprawdza, zwłaszcza w biurze (podał mi swój główny służbowy adres mailowy).

Zazwyczaj taki słomiany zapał szybko się kończy, mogłam to przewidzieć. Przeżyję to. Tylko znowu tracę czas na takie @#$%@$% , bo ktoś zachowuje się jak pięciolatek.

Do osoby, która odpisuje maile raz na 2 tygodnie: gratuluję. Tylko po co to właściwie piszesz? Sądzisz, że jesteś typowa? Większość ludzi, w tym chyba wszyscy pracujący w biurze, ogromna większość młodych ludzi ze smartfonami, odpowiada na maile codziennie, ewentualnie co drugi dzień. Nie znam nikogo, kto robi tak jak ty.

Przypuszczam, że odpisze. Za jakiś tydzień. Tylko, że wtedy mnie nie będzie już interesował, bo lubię konsekwencję w zachowaniu i wysyłanych sygnałach.
heh, oceniasz gościa jako dzieciaka bo nie odpisał Ci na jednego e-maila z szybkościa błyskawicy ?, no gratuluje ( w tym miejscu nie wiem jak to ma się do Twojego nicka "powolutku"- może powinno być odwrotnie tj."błyskawicznie" . A tak na serio: pachnie mi troche Twoim tzw. księzniczkowatym podejściem na zasadzie "jak on mógł mnie olać". Może i Cię olał ale widząc w jaki sposób masz do tego podejście (wydaje sie strasznie pretensjonalne) odrazu niszczenie wizytówki, która powędrowala do kosza (odprawiałaś w związku z tym jakiś ceremonial typu woo-doo) sprawia, że uważam, iż zrobilaś facetowi przysługę albo facet wykazał się 6 zmysłem że dał sobie z Tobą spokój, bo coś sie wydaje, że byś go trzymała w złotej klatce.
men33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 02:23   #43
spaghettii
Wtajemniczenie

Dzieciak

Cytat:
Zajrzałem do drugiego wątku autorki. Wychodzi na to, że kurs zakończył się 3-4 dni temu, że autorka poznała Skandynawa, o którym pisze głównie to, że jest przystojny i przystojny, gdzieś tam przewija się że także inteligentny. Sama przyznaje, że znalazła w necie opis mieszkańców tej krainy - że mają taki styl bycia, że się kleją i są otwarci seksualnie + równość płci.

Podsumowując: zmierzyła autorka Skandynawa polską linijką i się wścieka, że jej wiking nie zachowuje się jak Polak.

Do tego widzę po wątkach, że to nie pierwszy tego typu problem autorki.

Polecam lekturę tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=762662
W większości innych wypowiedzi autorka jest agresywną osobą, wymyślającą problemy z nie wiadomo skąd.

No coz, skandynawowie nie sa az tak otwarci i nie powiedzialabym, ze sie kleja oni tez sa pracowici, wiec moze faktycznie on jest zajety praca, dlatego jescze nie odpisal. No i nie sa sie ukryc, ze polak i skandynaw roznia sie bardzo. ale nie rozumiem, w obu watkach chodzi o tego samego faceta tak?

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ----------

Przeczytalam tamten watek i jednyne czego sie dowiedzialam, to ze facet jest ok 60tki :p

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013

Edytowane przez spaghettii
Czas edycji: 2014-12-16 o 02:19
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 09:30   #44
Kolor kremowy
Rozeznanie

Moim zdaniem to facet nie był aż tak bardzo zainteresowany. Świadczy o tym fakt, że dał autorce wizytówkę i powiedział, żeby to autorka do niego zadzwoniła - czyli oddał jej cała inicjatywę i zadowolił się biernym czekaniem (choć on pewnie na nią nie czeka tak, jak ona na niego). Mysle, że gdyby mu naprawde zależalo na umówieniu się z nią, to wziął by od niej numer i powiedział, że sam zadzwoni, a nastepnie zrobiłby to. Więc myślę, że facet ma taki sposób bycia, że się autorce wydawało, że on na nia leci.
Kolor kremowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-16, 13:42   #45
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor kremowy Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to facet nie był aż tak bardzo zainteresowany. Świadczy o tym fakt, że dał autorce wizytówkę i powiedział, żeby to autorka do niego zadzwoniła - czyli oddał jej cała inicjatywę i zadowolił się biernym czekaniem (choć on pewnie na nią nie czeka tak, jak ona na niego). Mysle, że gdyby mu naprawde zależalo na umówieniu się z nią, to wziął by od niej numer i powiedział, że sam zadzwoni, a nastepnie zrobiłby to. Więc myślę, że facet ma taki sposób bycia, że się autorce wydawało, że on na nia leci.
Całkiem inna narodowość i mentalność. Być może na północy mają inny sposób postępowania

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-17, 23:38   #46
e_rika
Przyczajenie

Odświeżę ten wątek, bo mam podobną sytuację.

Pewnien facet minął mnie na ulicy, po czym zagadał zapraszając na kawę. Byłam wtedy w związku i odmówiłam. Sytuacja powtórzyła się dzisiaj (ten sam facet, znowu spotkaliśmy się przypadkiem na mieście). Zapytał czy wciąż jestem w związku, powiedziałam, że nie ale dziękuję za kawę. W końcu powiedzial, żebym wzięła chociaż jego wizytówkę, może zmienię zdanie.

Zmieniłam. Jestem po rozstaniu z eksem i stwierdziłam, że kawa to nic złego. Napisałam do niego wieczorem smsa ale nie odpisał. Jak to rozumieć?
e_rika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-17, 23:50   #47
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_rika Pokaż wiadomość
Odświeżę ten wątek, bo mam podobną sytuację.

Pewnien facet minął mnie na ulicy, po czym zagadał zapraszając na kawę. Byłam wtedy w związku i odmówiłam. Sytuacja powtórzyła się dzisiaj (ten sam facet, znowu spotkaliśmy się przypadkiem na mieście). Zapytał czy wciąż jestem w związku, powiedziałam, że nie ale dziękuję za kawę. W końcu powiedzial, żebym wzięła chociaż jego wizytówkę, może zmienię zdanie.

Zmieniłam. Jestem po rozstaniu z eksem i stwierdziłam, że kawa to nic złego. Napisałam do niego wieczorem smsa ale nie odpisał. Jak to rozumieć?
Że mógł nie mieć czasu akurat dzisiaj odpisać.

Stary 2015-02-17, 23:51   #48
e_rika
Przyczajenie

nie miec czasu odpisac na smsa?
Stary 2015-02-18, 00:01   #49
ajah
wańka wstańka

Cytat:
nie miec czasu odpisac na smsa?
dokładnie tak.
Stary 2015-02-18, 00:05   #50
e_rika
Przyczajenie

no a jak nie odpisze jeszcze przez pare dni to zadzwonic do niego czy to bedzie zbyt nachalne? wkoncu to on mnie zaczepil...
Stary 2015-02-18, 00:39   #51
berenka
Zadomowienie

Cytat:
no a jak nie odpisze jeszcze przez pare dni to zadzwonic do niego czy to bedzie zbyt nachalne? wkoncu to on mnie zaczepil...
dlatego w takich sytuacjach (szczegolnie , kiedy nie znamy czyichs zwyczajow) najlepiej dzwonic,aby nie skazywac sie na czekanie , a miec reakcje zwrotna od razu
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 00:41   #52
e_rika
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez berenka Pokaż wiadomość
dlatego w takich sytuacjach (szczegolnie , kiedy nie znamy czyichs zwyczajow) najlepiej dzwonic,aby nie skazywac sie na czekanie , a miec reakcje zwrotna od razu
teraz tez tak sobie mowie...
Stary 2015-02-18, 01:02   #53
Leszy
Zakorzenienie

Zadzwoń jutro lub pojutrze. Jak nie odbierze, to możesz spokojnie olać. Wychodzę z założenia, że dwie, czasem trzy próby kontaktu to coś normalnego, bo zawsze coś może wyskoczyć, bo jak dzwonić będziesz, to on może np. kupę robić w toalecie. Różne rzeczy się dzieją

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-18, 08:46   #54
Kolor kremowy
Rozeznanie

Może Ci jeszcze odpisze albo oddzwoni. A może minęło juz tyle tygodni czy miesięcy, że jego propozycja i zainteresowanie nie jest aktualne.
Stary 2015-02-18, 08:58   #55
Karena 73
Kobieta z klasą

Może rozdał więcej wizytówek i nie wie, że Ty to Ty?
Sms-y są fatalne. Zawsze lepiej zadzwonić.
Stary 2015-02-18, 09:16   #56
Lianca
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
No coz, skandynawowie nie sa az tak otwarci i nie powiedzialabym, ze sie kleja oni tez sa pracowici, wiec moze faktycznie on jest zajety praca, dlatego jescze nie odpisal. No i nie sa sie ukryc, ze polak i skandynaw roznia sie bardzo. ale nie rozumiem, w obu watkach chodzi o tego samego faceta tak?

---------- Dopisano o 03:23 ---------- Poprzedni post napisano o 03:15 ----------

Przeczytalam tamten watek i jednyne czego sie dowiedzialam, to ze facet jest ok 60tki :p
To nie ten:P
Autorka ma wiele takich sytuacji
Profesorek to z jeszcze innego wątku.
To ten z figurą Wikinga hahahah

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=551947 - moja galeria pazurkowa

04.07.2015 PM 2015

Lianca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 10:11   #57
e_rika
Przyczajenie

Cytat:
Może Ci jeszcze odpisze albo oddzwoni. A może minęło juz tyle tygodni czy miesięcy, że jego propozycja i zainteresowanie nie jest aktualne.

No wlaśnie nie, napisałam tego samego dnia wieczorem
Stary 2015-02-18, 13:26   #58
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyliłaś autorkę tematu z e_riką.

Stary 2015-02-18, 13:57   #59
Kolor kremowy
Rozeznanie

Cytat:
Pomyliłaś autorkę tematu z e_riką.
Nie, ja własnie e_rice odpisałam.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości