|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy we wrześniu
Przyszłam jeszcze raz pożebrać o Black Orchid
Nie mam już co prawda DV, ale w dalszym ciągu mogę zaproponować Cukrowego Aniołka 2015 z niewielkim ubytkiem lub nową, zafoliowaną wersję 2014. Ewentualnie mam też Hypnose, z którym ciężko byłoby mi się rozstać, ale mogę to przemyśleć za BO
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
jak tam testowałas Aod ? jestes zainteresowana wymiana Si na AoD ?
Moje zapachy "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie daj znac jak przetestujesz i bedziesz zainteresowaną wymiana
Moje zapachy "One of the things i love the most about you is the fact that you don't need me for anything. And yet, you find yourself needing me." Wymienię : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1277186 |
|
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Coś u mnie za Muglera i/lub Si?
|
|
|
|
|
#36 |
|
Zadomowienie
|
heh, niestety nie ma takiej opcji
![]() Soir de lune to moje ukochane perfumy, mogę najwyżej odlać parę ml. Nie naciskam, może uda Ci się kiedyś gdzieś przetestować coś z mojej kolekcji. Plus dorzuciłam nowe buty w 3 poście, takie jak na zdjęciu i pewnie jeszcze dorzucę kilka par. -- z innej beczki, mam pytanie bo wyglądasz na znawczynię LVEB - który z odmian tego zapachu jest najbardziej bito-śmietanowo+ wato cukrowy? Mam edp i przeszkadza mi w nim ta nuta spalonego cukru, jest za ostra. Szukam lżejszej wersji, ale zależy mi na wacie cukrowej tylko takiej niespalonej ![]() jak tu:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...a-cukrowa.html Pamietam że intense bylo wlasnie takie, ale może pomyliłam je z edt? będę wdzięczna za opinię wyjadaczki LVEB
Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2016-09-22 o 10:42 |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
To może po kolei:
1. No wlasnie ja noszę rozmiar 38 i dlatego oddaję te buty - bo to wcale nie jest żadne 38, są dużo większe Nie wiem czemu mają taką chorą numerację.update: Wlasnie zmierzyłam wewnętrzną wkladkę - 25 cm! czyli mimo numeru 38 to jest zwyczajna 40, lub 39,5 w innych numeracjach. Powinny byc dobre na Ciebie, ale lepiej zmierz sobie wkladkę w swoich butach i zobacz czy przypadkiem to nie jest wlasnie 25 cm 2. Tak, miałam la nuit ale oddałam, też mnie coś w nim drażniło. Właśnie ten taki drapiący w gardle akord - z tego samego powodu chyba niestety nie mogę polubić pink szugara Aqoliny. NIESTETY. Bo bym chciała![]() 3. Kingdom opisać uch, to zadanie dopiero... Kingdom jest zapachem ciężko definiowalnym. Niby mówi się o nim że to zapach wyjątkowo seksualny i fizjologiczny(bo moze przez pierwszych kilka sekund taki jest) ale on w tej swojej prowokacyjnosci jest ciepły, przytulny. Faktycznie, kojarzy się z seksem, tyle, że nie ma w sobie wulgarności. Zwraca uwagę otoczenia i ma pokaźny ogonek, choć mniejszy niż LVEB edp na przyklad. Nuty ciężko mi zdefiniować, jakiś tam sandałowiec w oddali, miękki zamsz, róża - tylko że dostałabyś je pod nos i wcale nie powiedzialabys ze to sandalowiec i róża, one sa zmieszane tak, że ciężko wydobyć nuty. Jest w nim słodycz i ciepło w wersji sypialnianej. Nie ma go do czego porównać, ale nie znaczy to że to jakiś dziwaczny zapach i zaszokuje Twoje nozdrza, raczej uwiedzie. Mnie kojarzy się z ze swetrem założonym na nagie ciało, albo aksamitem, szminką, no nie wiem, teatrem? Jest w nim kameralność i erotyzm. Jedno jest pewne, faceci reagują na ten zapach, zaczynają niuchać i pytać. Inny plus - bardzo trwały. Moja flaszka leci w świat nie dlatego, że mi się znudził, ale dlatego, że zbyt mocno kojarzy mi się z osobą, od której je dostałam. A ja nie chcę już mieć nic w domu, co by mi przypominało o tej osobie i tamtym okresie w życiu. Ot, taki detox psychiczny![]() 4. bardzo chętnie oddam moje edp ale to już tylko jakies 7 ml z 30 zostalo, więc go nawet nie wystawiam ![]() 5. Dzięki wielkie za porady, nie wiem gdzie jeszcze znajdę intense w perfumerii zeby potestować...A wersja legere nie jest taka wato cukrowo-smietanowa? 6. aa no i życzę szybkiego zrastania kości! ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- U Ciebie chyba mugler tylko mnie za Kingdom interesuje, ale go nie znam niestety... A może masz jakieś flakoniki LVEB (nie edt) na wymianę poza wątkiem? Edytowane przez kama kama Czas edycji: 2016-09-22 o 11:43 |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 142 pkt / 100% pozyt.
|
Aniołka bym przygarnęła
tylko nie wiem czy byś chciała jakąś odlewkę za givenchy do wyrównania czy odwrotnie byś coś zaproponowała za Narciso
|
|
#39 |
|
Zadomowienie
|
A ile tego LVEB Intense byłabyś skłonna odlać?
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Za Kingdom? Wyceniam moje kingdom na jakieś 200 złotych biorac pod uwagę to jak wielki to już unikat, więc pewnie analogiczną wartość odlewki LVEB Intense.
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje, ale nic.
|
|
|
|
|
#44 |
|
Konto usunięte
|
Hej Kochana! Wymieniam co mi się podoba - kolejność nie jest przypadkowa
:Si Intense Flowerbomb rose Explosion Decadence Z unikatow MDCH i stary Addict. Wszystkie zapachy o których mowilysmy wcześniej nadal są ( Lolka, Pantera i Cukrzak); Tresor i La Vie także. Najmniej chętnie rozstane się z LVEB edp I Florale oraz Flowerbomb, resztę - choć z ciężkim sercem - mogę powymieniac. Jakie masz pojemności interesujących mnie flakoników, które możesz oddać i za co i jaki jest ich stopień zużycia ? Może uda się coś dużego wykręcić ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Edit: Black Opium miałam i oddałam szwagierce; nie zgralismy się
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Tylko ze ja zupelnie nie znam tego muglera... moglabys go jakos opisac? Do czego to podobne? a jesli chodzi o odlewkę LVEB to myslalam o 30 ml, bo bez flakonika.... ale tez sie zastanawiam, bo ja jednak lubie miec flachę
Moja siostra zrzędzi tez o Si wiec biorę je pod uwagę. Czy Si jeszcze aktualne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Kochana, przemyślałam sobie to i myślę że z lustereczka jednak zrezygnuję bo chcę mieć ogon!
Interesuje mnie obecnie tylko Si z Twojej listy + jeśli masz poza wątkiem jakieś lveby do oddania to także (wybacz ja mam tyle pytan o kingdom że mylą mi się wizazanki i nie wiem co kto ma)Tyle,ze Si nie za samo Kingdom, myślę że powinnaś sobie coś do niego dobrać żeby było fair. Pomyśl czy coś u mnie jeszcze Ci się podoba i daj znać. Mogę Ci zrobić też odlewkę Soir np 10 ml. Na allegro taka odlewka ma wartość 80 złotych, to chyba powinnaś być zadowolna? No nie wiem, kombinuje daj znać![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- A no i rzuc okiem na te dokladke, bo może tam cos? |
|
|
|
|
#47 |
|
Zadomowienie
|
Jasne, rozumiem
poza wątkiem mam tylko Hypnotic Poison edp, z niedawnej wymianki. Liczyłam na taką miłość jaka połączyła mnie z wersją edt, jednak jeden składnik (chyba lukrecja) powoduje u mnie ogromną migrenę, dlatego muszę się z nimi rozstać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#48 |
|
Konto usunięte
|
Witaj Kochana! No to tak: interesuje mnie nadal tylko Si intense, mogę Ci za nie oddać LVEB florale + Panthere np., w zależności od tego jak duży jest w nim ubytek. Ilość LVEB oceniam na 40ml.
Nie chce końcówek we flakonikach bo sama mam tego sporo, odlewki nie dla mnie. Szkoda ze Decadence nie ma korka, jestem niestety estetka i snobem perfumeryjnym i musze mieć po prostu kompletne flakoniki; potrafię przepłacic za zapach byle tylko miał koreczek. W Tresorku myślę jest spokojnie 60 z 75 ml. |
|
|
|
|
#49 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Jestem teraz u teściów i nie mam buteleczek pod ręką; wrócę do domu ok.19stej to sobie podopinamy; mam propozycję dla Ciebie ale jeszcze musze ja przemyslec ok ?
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, mam oba
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Zależy o które pytasz, Addict sprzed reformulacji ok 80/100, Delice 80/100, Lveb intense ok 50/75 ale raczej nie ma kosmetyków za które bym je oddała Wysłane z Sony Xperia Z3 |
|
|
|
|
#51 |
|
Konto usunięte
|
Hej! Odzywam się
mogę oddać LVEB florale i l'absolu + dorzucić Lolke bądź Pantere do wyboru za Si i Si intense albo LVEB florale, l'absolu, Lolke, Panthere i aniołka za Si, Si Intense I BO ![]() Edit:zapomniałam o zdjęciach :
Edytowane przez f315cba03d2146a3793d6a2e625ff884db25ad98_5e9f7b328a2cf Czas edycji: 2016-09-25 o 18:32 |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Coś u mnie za TF,Si lub Angela?
|
|
|
|
|
#53 |
|
Konto usunięte
|
Niewykluczone
pamiętaj ze l'absolu to 40ml, nie 50 ![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Nie jestem dobra w ocenianiu ubytków dlatego zamieszczam zdjęcia - ale upre się, że florale jest 3/4 flakonika - czyli ok 37,5 ml ![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:36 ---------- Kochana nic nie waż ani nie mierz ocen w łapce i to mi wystarczy przesledzilam Twoje przekupki ( ) i zrzekam sie wszelkich roszczen mozesz ewentualnie wrzucic real foto w watek zeby tradycji stalo sie zadosc na którą opcje się decydujemy ? |
|
|
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Black Orchid masz w wersji edp czy edt?
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zakorzenienie
|
Może coś i mnie za Decadence?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#58 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Jak wejdziesz na mój nick, to jest opcja pokaz watki, bo ja na aplikacji nie mam jak zalinkowac
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#60 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chciałabys oddać soir de lune
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.

Nie mam już co prawda DV, ale w dalszym ciągu mogę zaproponować Cukrowego Aniołka 2015 z niewielkim ubytkiem lub nową, zafoliowaną wersję 2014. Ewentualnie mam też Hypnose, z którym ciężko byłoby mi się rozstać, ale mogę to przemyśleć za BO

tylko nie wiem czy byś chciała jakąś odlewkę za givenchy do wyrównania czy odwrotnie byś coś zaproponowała za Narciso 

: