|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Bez przecinka, bo po "a" nie ma czasownika, czyli zdania podrzednego.
Gorzej wyglada tylko "te zdanie". Oj, Madziu, Madziu
|
|
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciągle powtarzała, że "będziemy dalej kontynuować" na następnej lekcji. Raz stwierdziła, że w języku polskim akcentuje się "przedostatnią sylabę od końca" ![]() Kumpela z kolei, oczytana (niby) i inteligentna, chciała mi wmówić, że nie pisze się "z powrotem", tylko "spowrotem" ![]() Nie mam miejsca na biurku na moje kaleczki. Pójdę chyba wcześniej spać, w końcu coś mi się od życia należy
|
|
|
|
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" a polonistka "mówi się proszę" i tak kilka razy, a ja w takim stresie byłam, że mogła mi mówić i mówić
|
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
a mi literki zaczęły już tańczyć i mam gigantyczne deja vu. chyba czas odpocząć i dać sobie już spokój z wordem..
a tu jeszcze spis treści, spis treści..czy ktoś łopatologicznie wytłumaczy mi jak się robi spis treści? i jak się robi by str tytułowa i 2 str spisu tresci nie miały numerka... i co się robi..jak się ma oryginały aneksów i one nie mają nadrukowanych numerków..wsaadza się ten oryginał i na nim drukuje tylko numerek? da się tak? ech. czas na mnie. i dziś tylko o mnie..i tak do pon..kiedy oddam 2 oprawione wersje i jedną na płycie
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Gdy ktoś do mnie dzwoni, to nigdy nie mówię "halo", tylko właśnie "słucham"
|
|
|
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To moje "słucham? " było bardzo nie na miejscu na maturze i rozbawiło komisję . Ogólnie raczej nie robię błędów ortograficznych (no chyba, że jestem zmęczona, czasami jak coś napiszę to aż się dziwię jak to mogło powstać) i interpunkcyjnych (a przynajmniej jak piszę coś poważnego), dzięki temu rodzina i znajomi się u mnie konsultują . Przyznam, że na forum czasami celowo omijam przecinki (żeby nie było tak strasznie poprawnie) i stosuję baaaardzo przestawny szyk (chyba widać) . Normalnie wypowiadam się bardziej gramatycznie (a przynajmniej mam taką nadzieję).
|
|
|
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pełne brzmi: "Formy spedzania czasu wolnego a wyniki dzieci w nauce w szkole podstawowej" ![]() o matko ale mam dzis stresa
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
no widać, że masz stresa ![]() Czarnej nocy nie chodziło o to jak wygląda to zdanie, tylko o zwrot "te zdanie"
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
czesc.
zamiast sie uczyc to musialam przyjsc o 6 do domu bo znow sie cos z komputerem dzieje... ![]() ide zaraz na sloneczko poczytac cos do egzaminu
|
#580 | |||
|
Zakorzenienie
|
cześć!!!
Cytat:
a niestety mamy raczej odmienne poglądy na wiele rzeczy i jest to problemCytat:
Cytat:
powinno być bez przecinka, na pewno |
|||
|
|
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
a dzis na obiad robie zupe owocowa- z wisni albo z czeresni. pychota
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
Słyszałyście, że lipiec ma być u nas tropikalny , ciekawe czy 19 tez tak będzie....Chyba rezygnuję z sesji przed ślubem, nie będe się stresowac dodatkowo...albo innego dnia albo wcale...tzn. wymysliłam, że będziemy 30 minut przed USC i tam i w okolicy zrobimy sobie fotki....a resztę dopstryjkamy przed restauracją weselną .... P.s. Mówiłam Wam że kupiłam te paski wybielające Blendamed, które polecała Rav....używam 4 dni a żeby już są niesamowicie białe, polecam dziewczyny
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Hey slicznotki
Napisze tylko tak ogolnie bo po lebkach przlecialam to co pisalyscie![]() Wczoraj mialam do doopy dzien Najpierw idac na probe, przewrocilam sie na prostej drodze, na szczescie niegroznie upadlam i tlyko troche reka mnie bolala, potem ubrudzilam sobie bluzke lodem..A pod sam wieczor, nie moglam wyslac maila bo sie komp zawieszal.. ale nie dalam za wybrana i w koncu po 23 poszlam spac.. Dobrze ze Tz wyrozumialy i mnie pocieszal i buziaka dal slodkiego bo myslalam ze zaczne wyc za chwile![]() a sny glupie jak nie wiem.. Snilo mi sie ze bralam slub z Tztem /ale dokladnie go nie wiedzialam/wszystko bylo w pospiechu, na koncu nie bylo organow w kosciele, jak mloda para wychodzi, ani ryzem nie sypali ani nic..Nawet sie nie pocalowalismy No wszystko bylo nie tak.. Ja w sukni slubnej spieszylam sie ze musze isc do pracy...Normalnie zboczenie zawodowe jakiesGoldfish: widze ze wszystko pomalu sie uklada mysle ze Tz twoj zrozumial, ale jeszcze caly czas musisz na spokojnie...pomalu..Potem bedzie juz coraz lepiej, mam nadziejeCapri: wiesz posmarowalam lekko oliwka co prawda mam tlyko kwiatowa z Jonhsona , ale to nic nie dalo W instrukcji wyczytalam ze trzeba silikonem w spray czy jakos tak.. Madry Tz powiedzial ze mam kupic smar siliikonowy i ze w sklepach rowerowych powinien byc..Zla jestem bo przez to piszczenie odpuscilam sobie dreptanie no ale to mnie tak denewrwuje..Mam nadzieje ze kupie,nasmaruje i bedzie git.. ![]() Za miesiac wraca moj narzeczony!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A te paski nie uwrażliwiają zębów?
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Paski niestetu uwrażliwiają zęby, tak jest w 98 procentach i u mnie też ....ale zauważyłam, że już jest lepiej niż na początku także dociągnę do 7 dni Za to efekt , moja siostra wybielała u dentysty za 800 zł. a efekt ma porównywalny do mnie |
|
|
|
|
#587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy te paski i wybielanie nie niszczą szkliwa? Ile to mniej więcej kosztuje? Niby mam białe zęby ale chętnie miałabym jeszcze bielsze a co to znaczy, że uwrażliwiają zęby? w sensie na ciepło i zimno? na stałe czy tylko na czas wybielania?
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
wzielam wczoraj te spodnie. TZ pyta co to, ja ze rybaczki.on sie dla zartu zamachnal i mowi ze wyrzuci.
to mu powiedzialam co o tym mysle, podniesionym glosem i nie przebierajac w slowach pozniej jeszcze pare rzeczy mu powiedzialam, o tym jego zachowaniu, ze jest wredny, wkurzajacy, zlosliwy, czepliwy i co mi tam sie przypomnialo . on sie nie odzywal dosc dlugo ale wieczorem jak sie polozylismy to glaskal mnie po plechac (wie ze to bardzo lubie). i dzis tez sie od rana lepil do mie
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
No to już się boję
przeraża mnie to, co się dzieje z naszym klimatem...
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też kocham ciepło, ale deszczy tropikalnych wolałabym nie ![]() Paski kosztują w sklepie czy aptece 59 zł, ja kupiłam na allegro za 49 zł.-kutracja na 7 dni...też mi się wydawało, że miałam białe a teraz mam dopiero białe ![]() Uwrażliwiają podczas kuracji, u mnie na ciepło i zmino ale później wszystko wraca do normy. Wszystkie praparaty w jakiejś mierze niszczą szkliwo, ale jest to zabieg w pełni bezpieczny, który można powtarzac co pół roku, więc chyba bez przesady z tą szkodliwością
|
|
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehehehe, podziałało Sanetko!
|
|
|
|
|
#592 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, kobitki!
Cytat:
Już widzę, jak się wtrąca przy robieniu kuchni. Będzie na 100% w ten sposób: "Oczywiście, możecie sobie zrobić, jak wam się podoba, ale powinno być tak, tak i tak." Na szczęście, TŻ jest po mojej stronie, a nawet, jeśli się nie zgadza, mówi mi to na osobności, nie przy mamusi ![]() Nigdy nie jadłam takich zup, w dodatku jako forma obiadu To są dania cieple czy zimne?Kupiłam sobie wczoraj na spróbowanie "Kociołek do syta" Łowicza. Dziś go skonsumuję ![]() Cytat:
Ja kupiłam sobie wczoraj pastę Denivit. Była jeszcze taka mocniejsza, kuracja 7-dniowa (też w formie pasty, też Denivit, koszt ok. 26 zł), ale na razie się wstrzymałam. Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do zupy to mam zamrozone owoce, wrzuce je do wody, ugotuje (tylko trzeba dobrze poslodzic zeby nie byly kwasne) i do tego makaron. mozna na cieplo i na zimno jesc. zaraz sie zaplacze, mam w piatek egzamin. mial byc test-wiadomo zawsze latwiej. a dzis sie okazalo ze opisowka
|
|
#596 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jak myślicie podróba czy oryginał ? Może któraś z was używała i potrafi ocenić ????
cena bardzo atrkacyjna ale jak mam kupić podróbę to wolę kupić w sklepie http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=373840259 |
|
|
|
#597 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zup owocowych nie lubię, chociaż lubię owoce i wszystko inne z tych zup. za egzamin trzymam oczywiście kciuki Cytat:
|
|||
|
|
|
#598 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki, ale piękna pogoda dziś
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Używałam tych pasków, ale wytrzymałam tylko 2 dni, tzn dwa paski dzienne i dwa nocne. Nie wytrzymałam dłużej (a do "słabeuszy" raczej nie należę). Zdaję sobie sprawę, że ta nadwrażliwość u każdego wygląda inaczej, ale ja po dwóch dniach nawet buzi nie mogłam otworzyć, żeby z kimś porozmawiać. Po nocach płakałam z bólu, zasnąć nawet nie mogłam. Już nie mówię czy zimno czy ciepło, ale każdy zwyczajny kontakt z powietrzem (przy zwykłym otwieraniu buzi) był prawie nie możliwy, bo z bólu nie wytrzymywałam. Ale nawet po dwóch dniach zęby już były bielsze.
|
|
#599 |
|
Zakorzenienie
|
miskowa dzieki
ale sie spieklam-na raka a i tak sie posmarowalam w kilku miejscach filtrem bo mialam spieczone. ide jeszcze troche na swieze powietrze ale w cienu siade ![]() ale mamusia o przyszlego ziecia dba- kilogram truskawek kupila i kazala dac TZowi
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
A Tobie już nie ?
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

, a jak sie je zna, to nie daj nikomu ich podwazyc, nawet polonistce.
" a polonistka "mówi się proszę" i tak kilka razy, a ja w takim stresie byłam, że mogła mi mówić i mówić 
. Przyznam, że na forum czasami celowo omijam przecinki (żeby nie było tak strasznie poprawnie) i stosuję baaaardzo przestawny szyk (chyba widać)

a niestety mamy raczej odmienne poglądy na wiele rzeczy i jest to problem
sporo wycieczek zorganizowanych... No ale da się przeżyć

, moja siostra wybielała u dentysty za 800 zł. a efekt ma porównywalny do mnie