|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
To tak:
-balsam na brzozowym propolisie: trochę za dużo ziółek chyba w składzie, miałam połowę opakowania i przy końcu końcówki włosów zaczęły się puszyć i robić przesuszone; sam w sobie też był nieco zbyt lekki i nie dociążał -maska z efektem laminowania: sama nie wiem, co o niej myśleć, skręt po niej jest bardzo fajny, ale też nieco za lekko, włosy lubiły być trochę sztywne po niej; słabo dociążała -maska ajurwedyjska - dociąża, ale troszkę mnie puszyła, ale to pewnie przez olej z miodlii indyjskiej, który ma sporo kwasów nasyconych; włosy miękkie, pięknie wygląda w pudełeczku ![]() -maska marokańska - dociąża, bardzo ładnie wygładza i nawilża, nie puszy, ale po 2 dniach włosy nadają się już do mycia -maska drożdżowa babci agafii - na długość za lekko i za miękko i lekki puch, ale na skalp świetna, zahamowała mi wypadanie, delikatnie przyspieszyła porost włosów, trzymana dłużej niż godzinę delikatnie podrażnia, ale trzymana pół godziny - ok ![]() -maska jajeczna babci agafii - na skalp nie próbowałam jeszcze, na długość 2 razy i spory puch i za lekko i za miękko -mam jeszcze kilka odlewek, m.in. maska łopianowa babci agafii, balsam na kwiatowym propolisie, balsam turecki i tybetański, 2 odżywki natura siberica i maska toskańska, poużywam to napiszę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam 2 odlewki balsamów z planeta organica - turecki i tybetański, ale jeszcze nie używałam. Cytat:
![]() ![]() Użyłam kilka razy biovaxa proteinowego i jest super, dzisiaj pierwsza próba z tym olejowym, mam jakoś złe przeczucia, że będę lwem (czyt. puch) ![]() Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-09-05 o 09:26 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Raczkowanie
|
musze bo się udusze - skręcił mi się tył brdziej.
i boki. i w ogole. (jednak zel, duże zelu na mokre kudły pomaga. oraz Isana pomarańczowa, ide ogołocić okoliczne rossmany z tej bez denata w składzie) poza tym moje kudły dobiegają do krytycznej dla mnie długości.
#573 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#574 |
Raczkowanie
|
Coraz bardziej zaczynają mnie przyciągać te rosyjskie kosmetyki...
![]() Ech, a u mnie kampania wrześniowa trwa ![]() Dziś zrobiłam drugie podejście do TBS bananowej, tym razem dołożyłam sporo olejku bd fur mama, zobaczymy jakie będą efekty ![]() Jessenia - nieźle! W ogóle wczoraj przeżyłam lekki szok. Zrobiłam sobie warkocza i jak zobaczyłam jaki jest wychudzony, to się podłamałam. Włosy już od tak dawna mi lecą, że teraz zaczyna być widoczny spadek gęstości - wciąż są gęste, ale już na pewno nie mają tych 13cm w obwodzie, w zasadzie nawet na zdjęciach to widać, że jest ich coraz mniej. A najchętniej to ścięłabym z 10 cm, bo mam wrażenie, że są strasznie wymizerniałe, ale nie zrobię tego, bo chcę mieć długie - i masz tu babo placek ![]() Edytowane przez KikoX Czas edycji: 2013-09-05 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Konto usunięte
|
KikoX:
Z tego samego powodu ostatnio scięłam 10 cm do zapięcia stanika i ..na początku czułam się się źle, ale w tak naprawdę odczułam ulgę, po ścięciu włosy wyglądają dużo lepiej, uwielbiam to jak zyskały na objętości , skręcie, nie muszę się przejmować że wiszą smętnie, a 10 cm szybko odrośnie i będą gęściejsze, wystarczy trochę zadbać o przyrost. Niestety moje nadal wypadają, choć wydaję mi się że już powoli to opanowuje - teraz przez dwa tygodnie wypadało ich dużo mniej. ![]() Długie włosy za wszelką cenę to błąd, ja tez słyszałam pochwały nawet wcześniej, że ładne długie, ale nie byłam zadowolona, to takie głupie, ze chciałam ta długość zatrzymać za wszelką cenę, podczas gdy widzę u innych włosy za wszelką cenę długie, ale zniszczone itp. nie podoba mi się to. ![]() Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-09-05 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | ||
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42640954]Zwykła śmierdzi. Mam, ale za często nie używam. Potrafi mi puch robić.[/QUOTE]
U mnie się dość dobrze sprawdza na szczęście puchu za bardzo mi nie robi. ![]() Cytat:
Muszę kiedyś spróbować i w ogóle muszę kiedyś wyprobować produkty Mr Potters ![]() Cytat:
Tak to to. Ja nie trzymam go aż tak długo max 30 min, ale zazwyczaj nawet krócej, ma w składzie olejki więc nie powinno wysuszać. Czasami jak nie mam czasu to trzymam je przez 3-5 min i nadal mam pięknie uniesione u nasady. Szczerze nie jestem w stanie stwierdzić czy mi pomaga na wypadanie bo akurat włosy mi się ustabilizowały, nie wiem czy to zasługa maski drożdżowej, czy Jantara, ale mydełko na pewno nie przyczynia się u mnie do większego wypadania, więc myślę że faktycznie może pomóc na wypadające włosy. Nie nie spokojnie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-09-05 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Raczkowanie
|
Kto wyszedł z pracy tylko na chwilę, na obiad i wrócił z tym? No kto? Przyznam, że skusił mnie skład i to, że szukałam psikadła do odświeżenia włosów w ciągu dnia. Zobaczymy jak się sprawdzi...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo proszę ![]() Po oleju z pestek dyni na całą noc, myciu pottersem z melisą, biovaxie olejowym bez dodatków i joannie lnianej, suszone na powietrzu, bez stylizacji. Nie ma puchu ![]() ![]() 1 zdjęcie bez lampy, najnaturalniej 2 zdjęcie z lampą, chciałam pokazać tą gładkość, naprawdę mało który włosek odstaje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale to nic. i tak jest niezle
![]() |
#580 |
Konto usunięte
|
Chcę zrobić mgiełkę do włosów do reanimacji. Dodam aloes, siemie lniane(zagotuję trochę nie do gluta) i jakiś olejek eteryczny pomarańczowy dla zapachu(mam jeszcze rozmarynowy). I zastanawiam się do jeszcze mogę dodać. Ma nie być za ciężka
Zastanawiam się nad pokrzywą i skrzypem ale boję się że zazielenią mi włosy. Może dodam kapkę jakiegoś oleju? Mam rycynowy, ze słodkich migdałów, sezamowy. Jakieś pomysły? Psikacze już kupiłam. |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja bym chciała zobaczyć Twoje włosy w dwa razy dłuższej formie ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie dlatego zadowalam się Amlą Gold bo Khadi droga jest ale kupie ją też w końcu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Konto usunięte
|
Zastanawiam się czy zawsze będę skazana na rozpuszczone albo koczek.
Jakoś w warkoczu nigdy nie chodziłam. To jest mój pierwszy kłos. Jak to wygląda, mogę wyjść w tym z domu? Nie wygląda to dziwnie? Wydaje mi się że dziwnie, nie wyszłam z domu w warkoczu x lat. Macie może jakieś pomysły na fajną fryzurę z mocniej kręconych włosów? Bo mi poza rozpuszczonymi i koczkiem pomysły się kończą. |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42652863]Zastanawiam się czy zawsze będę skazana na rozpuszczone albo koczek. Jakoś w warkoczu nigdy nie chodziłam. To jest mój pierwszy kłos. Jak to wygląda, mogę wyjść w tym z domu? Nie wygląda to dziwnie? Wydaje mi się że dziwnie, nie wyszłam z domu w warkoczu x lat. Macie może jakieś pomysły na fajną fryzurę z mocniej kręconych włosów? Bo mi poza rozpuszczonymi i koczkiem pomysły się kończą.[/QUOTE] Eee no bardzo fajnie ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Raczkowanie
|
Odp: Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
W sensie ze dwa razy dłuższe?
Daj im chwilkę, jakieś 8 miesięcy jeśli zachowają tempo wzrostu
#587 |
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42652863]Zastanawiam się czy zawsze będę skazana na rozpuszczone albo koczek.
Jakoś w warkoczu nigdy nie chodziłam. To jest mój pierwszy kłos. Jak to wygląda, mogę wyjść w tym z domu? Nie wygląda to dziwnie? Wydaje mi się że dziwnie, nie wyszłam z domu w warkoczu x lat. Macie może jakieś pomysły na fajną fryzurę z mocniej kręconych włosów? Bo mi poza rozpuszczonymi i koczkiem pomysły się kończą.[/QUOTE]Czemu dziwnie? ![]() ![]() Warkocze i odmiany to moja najpopularniejsza fryzura ![]() ![]() A najczęściej zdążę ufryzować wszystkie moje koleżanki, a ja jak na tym democie - i tak kończę w koczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Konto usunięte
|
Czyli mogą być. Dzięki dziewczyny. Jakby były wyprostowane i tak bym się uczesała to bym nie miała problemu. Ale nie prostuję już włosów sporo czasu, nawet suszarki mi się używać nie chcę.
Co najgorsze wcale przyrostu nie widzę, bo im bardziej rosną tym bardziej się zakręcają. |
![]() ![]() |
![]() |
#589 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#590 | ||
Rozeznanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42652863]Zastanawiam się czy zawsze będę skazana na rozpuszczone albo koczek.
Jakoś w warkoczu nigdy nie chodziłam. To jest mój pierwszy kłos. Jak to wygląda, mogę wyjść w tym z domu? Nie wygląda to dziwnie? Wydaje mi się że dziwnie, nie wyszłam z domu w warkoczu x lat. Macie może jakieś pomysły na fajną fryzurę z mocniej kręconych włosów? Bo mi poza rozpuszczonymi i koczkiem pomysły się kończą.[/QUOTE] Wygląda fajnie choć też mam zawsze taki problem że zrobie sobie w domu np warkoczyk i boję się wyjść na miasto bo myślę że wyglądam nienormalnie ale zawsze przyjaciółka mnie skutecznie pociesza tekstem "No bo twoje włosy nie są normalne są piękne i kręcone ![]() ![]() ![]() Cytat:
No niestety tak mi się wydawało że jest ![]() A Khadi mnie kusi tylko właśnie te ceny mi się nie podobają ale warto czasem zainwestować więc w końcu to zrobię ale najpierw muszą mi się wszystkie olejki wykończyć ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;42653847]Czyli mogą być. Dzięki dziewczyny. Jakby były wyprostowane i tak bym się uczesała to bym nie miała problemu. Ale nie prostuję już włosów sporo czasu, nawet suszarki mi się używać nie chcę. Co najgorsze wcale przyrostu nie widzę, bo im bardziej rosną tym bardziej się zakręcają.[/QUOTE] Też mam taki problem zawsze czuję się dziwnie ale na prawdę wygląda to fajnie ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Do mnie pasują wszystkie podpunkty ![]() ![]() ![]() Ale miałam piękny sen śniło mi się że moje włosy w końcu urosły do mojej wymarzonej długości ![]() ![]() Edytowane przez wojownicza ksiezniczka Czas edycji: 2013-09-06 o 07:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Raczkowanie
|
Można dodawać do masek miód sztuczny czy musi być naturalny??
I czy olejowanie jest lepsze od kremowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Raczkowanie
|
miód sztuczny to nie miód. to cukier...
#596 |
Zadomowienie
|
Kupiłam olejek z bielendy ten 3w1 ale nie potrafię go używać. Nałożyłam troszkę na suche to wyszły tłuste, na wilgotne to samo to jak w końcu mam go stosować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, mam problem. Jestem falowaną, ale ost. moje włosy cierpią na przenawilżenie. Jest już trochę lepiej, ale nadal takie bez życia, a na drugi dzień już tłustawe u nasady. Myję raczej Babydream'em i 1 w tygodniu zwykłym SLS-em. Myślicie, że gdybym przeszła na mycie SLS-em (oczywiście bez silikonów itp.) to włosy by jakoś ucierpiały? Myję włosy co 2 dni.
![]() |
#598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
z delikatnych szamponów: babydream (jakie są jeszcze dobre delikatne szampony bez sls i niedrogie?) sls: natei/zwykły z rzepą/joanna naturia pokrzywa i zielona herbata odżywki b/s: joanna naturia miód i cytryna/ziaja intensywne nawilżanie/joanna apteczka babuni miód i mleko odżywki d/s: garnier aik/isana niebieska/garnier fructis oleo repair/shauma kokosowa maski: biovax naturalne oleje/gloria/ziaja intensywna odbudowa jedwab: chi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:42.