|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: kosmetyki nyx
ja mam awizo
|
|
|
|
#632 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#633 |
|
okrutnica jakaś... |
ale jutro
dziś nie dam rady...zresztą ja mam dwa błyszczyki i chyba trzy szminki tylko, kilka pigmentów i cieni pojedyńczych
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Frantic sprawdz na dniach szminki Frosted Flakes i Power
Aga czekam z niecierpliwoscia na zdjecia i wrazenia z testow ![]() Aha, na watku o jasnych podkladach wkleilam zdjecie NYX Pale http://www.wizaz.pl/forum/attachment...9&d=1229509204 |
|
|
|
#635 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie jestem nie do końca zadowolona.:/ Pomadka dość szybko zebrała się w rowkach na ustach. Starłam więc jej nadmiar, bo może zbyt obficie połozyłam i już było nieźle. Chodziłam tak po domu parę godzin, w między czasie piłam też colę. I znów odrobinka się zebrała w rowkach. Co prawda już nie tak brzydko jak na początku, ale ideał to nie był. Położyłam potem na pomadkę odrobinę błyszczyka i tak już jest znacznie lepiej. No tylko że nie po to się kupuje matową szminkę, żeby potem kłaść na nią błyszczyk. ![]() To moje pierwsze wrażenia. Bardziej więc przypadły mi do gustu perły, jak np. Pecan Pie. Tym razem więc matowych pomadek nie wezmę, tylko perły. A maty na spokojnie potestuję jeszcze przez jakiś czas. Na razie więc Vril nie otwieraj swoich. ![]() Dodam jeszcze, że mozaika przetrwałą na policzkach od rana do teraz, więc jest dobrze. Tym razem kupię Highlighter. No i na pewno jakieś błyszczyki, zakup ich to był strzał w 10!
|
|
#637 | |||
|
Organizatorka
|
ja też mam...
nawet 3 na poczcie leżą, ale spóźniłam się na pocztę ![]() Aga- oczywiscie czekamy na zdjecia Twoich nabytków i wrażenia z ich użytkowania. Ja osobiscie marzę o Twoich makijażach wykonany nowymi zakupami, ale oczywiscie rozumiem brak czasu ![]() Farciara Zazdroszczę, bo u mnie awiza pozostawiał i sobie poszedł, a ja nie zdążylam odebrać ... Cytat:
Kuś dalej, pewnie, znęcaj się, zwłaszcza, że tego odcienia, który wybrałaś już nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, mam pytanie- czy któras z Was zamawiała może te rzeczy, których zdjęcia wklejam? I czy myslicie, ze to fajne kolorki? Bo mam kilka pewnych rzeczy, które chcę wziąć, a co do tych nie jestem w 100% przekonana.. EDIT: pytanie nieaktualne... juz po wyborze, z rzeczy na zdjęciach i tak dostępny tylko mermaid green, który jednak wezmę
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-18 o 00:01 |
|||
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#639 |
|
okrutnica jakaś... |
tak na szybko użyłam szminek i błyszczyków-zarówno matowe szminki (np. Thalia która ma rewelacyjny kolor) jak i te połyskujące ładnie prezentują się na ustach. Zaś błyszczyki to cudo
![]() Pigmenty kojarzą mi się z sypkimi cieniami Vollare z bazarku |
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie ja dzisiaj pomalowałam się Circe (mat), ale nałożyłam jej od razu mniej i też jest teraz dobrze. Nie wiem już o co chodzi.
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
To ja poprosze zdjecie Frosted Flakes na ustach
|
|
|
|
#642 |
|
okrutnica jakaś... |
|
|
|
|
#643 |
|
okrutnica jakaś... |
ok, to moje zakupy
|
|
|
|
#644 |
|
okrutnica jakaś... |
Vril, jakoś mi zdjęcie nie wyszło z ustami
|
|
|
|
#645 |
|
Organizatorka
|
Ja też w końcu mogę się pochwalić nowymi zakupami
Niestety, błyszczyko i pomadko maniaczki nie znajdą tu nic dla siebie, bo ja po prostu nie używam mazideł do ust, gdyż mam dość dziwną barwę naturalną i każda pomadka wygląda u mnei zupełnie inaczej niż bym chciała. Zamówiłam trzy trójki NYX-a i 5 sypkich. Pierwsze wrażenia z trójek: - estetyczne pudełeczko, dość ciężkie, niestety, trudno się otwiera przy długich paznokciach ![]() - przejechałam paluchem po wszystkich odcieniach i są dobrze napigmentowane (leciutkie maźnięcie po wierzchu, a na palcu zostaje widoczna warstwa koloru identycznego jak w pudełku) - zapach taki sobie, ale nie czuć po nałożeniu na powiekę - zestaw lake moss na palcu widać różnicę, niestety, na powiece daje jedynie ciemny kolor, ale jako iż wiedzialam o tym wcześniej i zamówiłam je do akcentowania zewnętrznego kącika, to pasuje mi to ![]() Generalnie jestem bardzo zadowolona i myślę, że niebawem nabędę kolejne trójki (sypkie mam wszystkie, które mi odpowiadają )EDIT: kurczę, z tego wszystkiego zapomniałam podziękować MissSunshine za szybką wysyłkę i pancerne opakowanie kosmetyków, dzięki czemu nic się nie pokruszyło i wszystko dotarło w idealnym stanie. MissSunshine - na zdjęciu również sypki Purple pearl nałożony na szybko plus złotawy Barely There i leciutko maźnięty fiolet z lake moss
Edytowane przez cathy Czas edycji: 2008-12-21 o 06:25 Powód: usunięcie niezabezpieczonego podpisem zdjęcia |
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Ladne wszystko, te niebieskosci i czerwien
Cathy swietne zdjecia, dobrze uchwycone kolory Czemu pigmenty sa na mnie takie slabe
Edytowane przez vril Czas edycji: 2008-12-18 o 18:21 |
|
|
|
#647 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Frosted Flakes ma ładny kolor choc dla mnie za perłowa, wolę matowe szminki
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne cienie. U Agi podoba mi się przede wszystkim morroco i sunrise. Dość rzadko spotykane kolory.
A u cathy paletki copacabana i ostatnia trójeczka (bez nazwy). Ładne połączenie kolorów.
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguś piękne zdobycze
Czy te cienie są perłowe czy mają drobinki brokatowe? A błyszczyki jaką mają konsytencję?Dobrze nawilżają?
|
#650 | |
|
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Błyszczyki nie są bardzo gęste ani bardzo rzadkie. Jak nawilżają nie wiem bo mam to wszystko od wczoraj |
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy mogę Którąś poprosić
! Ja niestety nie mam karty kredytowej i nie da rady !
|
|
|
|
#652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#653 |
|
Zadomowienie
|
![]() Śliczny jest ten fiolet sypki ![]() Widzę, że lubisz cieliste pomadki i błyszczyki. Szkoda, że mi takie nie pasują. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#654 |
|
okrutnica jakaś... |
Gołabku, różnie. Niektóre sa matowe, niektóre nie. Obejrzyj swatche wszystkich cieni, jest przy każdym napisane czy to mat, połyskujący, drobinkowy etc etc
edit-tu masz ten swatch którym się kierowałam http://www.youtube.com/watch?v=VFKeQJ2B3dY Nanomi , faktycznie lubię cieliste szminki i błyszczyki bo zwykle w makijażu skupiam się na oczach. Ale nie unikam tez wyrazistych ust Frosted Flakes chyba poleci na Targowisko, przetestowałam ale dla mnie zbyt błyszcząco-perłowa Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2008-12-19 o 08:00 |
|
|
|
#655 | |
|
Organizatorka
|
Mnie też się podoba
Ale będę musiała go nieco stonować innym odcieniem, bo bije po oczach strasznie ![]() Cytat:
Wiesz, zauważyłam, że nie wszystkie pigmenty są jednakowe. Fanta, oro i purple są niesamowicie napigmentowane i mocno błyszczące (przynajmniej u mnie ) ale już np. white i lime wypadają gorzej. Nie są tak kryjące Najgorszy wg mnie jest jednak black pearl, który nie tylko nie jest black, ale ma dużo srebrnych drobinek, które koszmarnie osypują się przy nakładaniu i w dodatku nie kryje tak mocno. Nie wiem, dlaczego tak jest
|
|
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Cathy dokladnie tak samo mysle, w moich pigmentach kryjacy jest Sky Pink, reszta daje tylko blysk, zamiast koloru
Takie rozswietlacze na inne cienie, co jest mi zupelnie niepotrzebne, bo mam inne cienie do tego, np. czworke pastelowa Clarins.
|
|
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#658 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie ogolnie pigmenty bardzo sie podobaja ale moze wlasnie glownie dlatego,ze mam kolory ktore sa mocno napigmentowane i same w sobie tworza nasycony kolor a nie tylko polysk. Mam tylko kilka,bo reszta kolorow nie moja i jeden uplynnilam przy wymianie-nie pamietam nazwy ale to byla taka iskrzaca wanilia a'la ecru. Aga,piekny odcien cienia Morocco ![]() Cathy swietny zbior szczegolnie NYXowych 3-ek i choc to nie moje kolory to wygladaja bardzo apetycznie choc zastanawia mnie paleta Lake Moss-czy to ciemna sliwka,granat i braz?bo tak mniej wiecej u mnie one sie prezentuja sa z drobinkami czy matowe?
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2008-12-19 o 12:22 |
||
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Hexx - Lake Moss to ciemny fiolet, ciemny granat i ciemna zielen, wszystkie na skorze sa praktycznie czarne w lekkim odcieniu odpowiadajacemu kolorowi w kasetce. Maja drobinki ale osobiscie nakladam minimalnie w zewnetrznym kaciku, wiec nawet nie wiem czy daja jakis efekt "roziskrzenia". Moze na bazie z ciemnej kredki, jako bardzo intensywny smoky byloby cos widac
|
|
|
|
#660 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
Moim zdaniem to najsłabsze trio (ale jeszcze zanim się zdecydowałam na jego zakup, słyszałam takie opinie). Na powiece nie dają takiego efektu, wszystkie wypadają dość blado i niewiele się różnią między sobą. Ja kupiłam je do akcentowania zewnętrznych kącików i do tego się jak najbardziej nadają. Co prawda są bardzo miękkie i łatwo się obsypują, ale już się do tego przyzywczaiłam, więc mi to tak bardzo nie przeszkadza. Śliwka i granat mają perłowy połysk, natomiast ta ciemna zieleń khaki ma wyraźne małe srebrne drobinki. Ale za to fantastycznie prezentują się nałożone na mixing medium (u mnie- domowej roboty i na mokro. Wtedy widać ich całe piękno. Postaram się później wrzucić jakieś swatche, o ile uda mi się uchywcić na zdjęciu ten efekt. Ja dzisiaj namalowałam kreskę za pomocą właśnie granatu z Lake Moss i mixing medium i po 6 godzinach nadal jest nienaruszona
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

dziś nie dam rady...zresztą ja mam dwa błyszczyki i chyba trzy szminki tylko, kilka pigmentów i cieni pojedyńczych

nawet 3 na poczcie leżą, ale spóźniłam się na pocztę 
Poczekam z ostateczną oceną do wieczora, żeby powiedzieć coś o trwałości, ale efekt jest obłędny. Wygląda w pudełeczku na ciemny, ale można pięknie stopniować efekt. Daje delikatny glow, w świetle dziennym w zasadzie niewidoczny. No i z kolorem trafiłam idealnie, ale to już inna sprawa.

i nie da rady