Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-19, 20:18   #631
PPPatinka
Rozeznanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
GRATULACJE !!! super wiadomosc,wszystkiego co najlepsze teraz

swoja droga,czy u nas takie testy cyfrowe sa dostepne w ogole?
sa na all 2 testy za 57 zl przedchwila sprawdzalam )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:18   #632
Trele_Morele
Zakorzenienie

Moze nie przeczucie .. Ale klucie w pepku ! Tak jakby kto igla go dotykal od srodka . Jakos mi sie to skojarzylo z poprzednia ciaza .. Tydzien temu zrobilam test i nic , w sumie nie mialam @ po tamtym poronieniu wiec pomyslalam ze mi sie zdaje . Po tygodniu mam te same klucie wiec dzis zrobilam jeszcze raz i jest ! Jak widac kazdy ma inne objawy , nie ma sie co sugerowac ksiazkowymi
A co do mojego zamartwiania to wiesz , musze teraz na juz zadecydowac co z moja praca , co z wakacjami w lutym, czy kupowac bilet do polski do jakiegos dobrego lekarza , czy zaufac tym tutaj kolejny raz ? itd.

A testy sa drogie owszem , tutaj tez - ale fajne . Zaraz Wam pokaze roznice
Zdjecie pierwsze ; test zrobiony o 16 - cos mega bladego tam widac a moze nie ?
a na drugim test cyfrowy i wszystko jasne .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0193.jpg (15,9 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg test.jpg (16,9 KB, 66 załadowań)

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-01-19 o 20:37
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 20:43   #633
PPPatinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Moze nie przeczucie .. Ale klucie w pepku ! Tak jakby kto igla go dotykal od srodka . Jakos mi sie to skojarzylo z poprzednia ciaza .. Tydzien temu zrobilam test i nic , w sumie nie mialam @ po tamtym poronieniu wiec pomyslalam ze mi sie zdaje . Po tygodniu mam te same klucie wiec dzis zrobilam jeszcze raz i jest ! Jak widac kazdy ma inne objawy , nie ma sie co sugerowac ksiazkowymi
A co do mojego zamartwiania to wiesz , musze teraz na juz zadecydowac co z moja praca , co z wakacjami w lutym, czy kupowac bilet do polski do jakiegos dobrego lekarza , czy zaufac tym tutaj kolejny raz ? itd.

A testy sa drogie owszem , tutaj tez - ale fajne . Zaraz Wam pokaze roznice
Zdjecie pierwsze ; test zrobiony o 16 - cos mega bladego tam widac a moze nie ?
a na drugim test cyfrowy i wszystko jasne .
Widać piękna roznice)

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ----------

ok dziewczyny ja ide spac bo cos padam jakos kosmicznie zmeczona jestem życzę milej nocy
Stary 2013-01-19, 21:44   #634
shamanka7
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jestem w ciazy !! Nie wiem co powiedziec , jestem jescze w lekkim szoku .. Wlasnie zrobilam test cyfrowy 3-4 tydzien !
Jeju, jak się cieszę !!! Gratuluję Kochana Teraz dbaj o siebie!

A ja tak wchodziłam ostatnio na nasz wątek tylko podglądać, bo u mnie sesja w pełni i nie mam czasu za bardzo dziewczyny, żeby sobie z Wami pogadać. I tak się zastanawiałam, kiedy w końcu przeczytam o II kreseczkach. No i się w końcu udało!!

Oby teraz poszła lawina fasolek
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:02   #635
kindzia1984
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
A po jakim czasie starań sie zdecydowalaś na inseminacje ??
My staramy się już ponad 7 lat. Różnie to było. Wcześniej nie mogliśmy sobie pozwolić na wyjazdy do kliniki i takie leczenie (o ile można nazwać to leczeniem, jak nie znamy nadal przyczyny). Tak więc pierwszy raz byliśmy w czerwcu czyli po prawie 7 latach........
Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
Nigdy nie brałam takiego zabiegu pod uwagę m.in. z przyczyn finasowych i obawiałam się za dużego stresu. Ale to co piszesz brzmi zachęcają więc jeśli dalej nic nie będzie i planowane od marca leczenie też nic nie przyniesie to chyba o tym pomyśle. Cena też jest taka, że jeszcze byłoby nas na to stać

Pytanie do dziewczy przyjmujących olej z wiesiołka - jaki przyjmujecie i od kiedy zauważyłyście poprawę śluzu? Ja zacznę teraz przyjmować oeparol 3 cykl i u mnie pustynia
Stresujące to nie jest, może odrobinę. Mniej skomlikowane, bezbolesne i można po kilka cykli pod rząd, jeśli jajniki wytrzymają

Ze śluzem to jest tak, że na zewnątrz może być go nie widać (ja mam tak czasami). Na monitoringu znowu gin mówi, że opływam śluzem więc nie ma się co martwić. A po wiesiołku, bo też go przyjmowałam poprawiła mi się cera, a śluz wypływał dość intensywnie.
Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
kindzia1984 najlepszy opis tego zabiegu jaki kiedykolwiek spotkalamtak wlasnie powinno sie to przedstawiac,bo niestety tez mialam skojarzenia bardziej zootechniczno-weterynaryjne i wszystko ok,ale jednak to "oswojenie" tematu...super!!!az sie do siebie usmiechnelam
Cieszę się, że zrozumiale opisane
Cytat:
Dziewczyny jestem w ciazy !! Nie wiem co powiedziec , jestem jescze w lekkim szoku .. Wlasnie zrobilam test cyfrowy 3-4 tydzien !
Gratulacje!!!!!!!!!

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:34   #636
Eleo765
Zadomowienie

Trele_Morele, gratulacje z całego serca, nawet nie wiesz ile radości nam sprawiłaś tą nowiną!!!! trzymamy kciuki bardzo mocno!!!

nasi znajomi przyjeżdżali z UK do ginekologa tutaj... właściwie nie widzieli w tym wad - mimo trudów podróży, a narzekali na lekarzy tamtejszych. Ale ile mieli z tymi angielskimi lekarzami do czynienia to nie wiem

dzoker, czyń chonory, oznacz na liście Trele_Morele

co do wiesiołka, ja zaczęłam przyjmować od początku cyklu, a zaraz po @ zauważyłam widoczną poprawę jeśli chodzi o śluz, wcześniej nie było go za dużo, teraz ciężko go nie zauważyć.

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2013-01-19 o 22:36
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 22:59   #637
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Terele morele ale świetna wiadomośc gratulacje! Nareszcie jakaś pozytywna informacja

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:27   #638
justiii87
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam wspaniałą stronę Jest dużo przydatnych informacji

http://www.skarbmamy.pl/fazy-cyklu
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-19, 23:34   #639
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Terele morele powiedz nam jak to u Was było ze staraniem że tak szybko Wam się udało, jakieś cenne wskazówki dla mniej doświadczonych koleżanek?? oprócz tego żeby się nie nakręcac

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-19, 23:36   #640
dzoker007
Raczkowanie

cześć wszystkim! czytam i nadrabiam zaległości ostatnich dni a TŻ juz śpi obok mimo tego że @ trwa i 1 cykl starań jest nieudany to mimo tego jestem w świetnym nastroju, ! Humor poprawiła mi ostatnio mała metamorfoza ( znacznie skróciłam włosi kolorek jaśniejszy Tż spojrzał i stwierdził "super" i chodzi i cmoka mnie ciągle w tył karku do tej pory był zasłonięty włosami:P:P (nowa strefa erogenna hahaa)
Super nowina na naszym wątku! Trele Morele !!! gratulacje także od mojego Tż też nas czasem tu podczytuje i również cieszy się, że 1 osobie się udało
...

Oglądam właśnie film "jak urodzić i nie zwariować hihi" jest dostępny w necie na stronce
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/video/5699422/Jak-...2012-Napisy-PL jeśli nie widziałyście to polecam dla rozrywki
Co do naszej listy na 1 stronie,,, muszę się wziąć w garść i ją zaktualizować. Obiecuję

dobranoc
Stary 2013-01-19, 23:37   #641
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

z tego co kojarzę to Ty nawet nie wiesz kiedy miałaś owu.?? jeżeli test mówi że to 3-4 tydzień czy ledwo wykrywalna ciąza owulacja jakieś dwa tygodnie temu.
a od jakiego czasu czujesz to ciągniecie w pępku?
a jakieś inne objawy? ból piersi?
któregś dnia wspominałaś że czujesz że zbliża się @

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-19, 23:47   #642
Trele_Morele
Zakorzenienie

Moim zdaniem przedewszystkim sie nie nakrecac .. Za pierwszym razem odstawilam antykoncepcje tylko dlatego ze moja mama twierdzila ze kobiety w naszej rodzinie zachodza w ciaze po latach wiec nastawialam sie ze to potrwa , i udalo sie za pierwszym razem ..
Teraz wogole o tym nie myslalam , bo wydawalo mi sie to raczej nie prawdopodobne przed pierwsza @ po poronieniu , choc czekalam na nia nieublagalnie ..
I wiecie co , zdarzylo nam sie poprzytulac od tego czasu ze dwa razy ??
Moze ja jestem wiatropylna ? Takze nie mam opracowanego sposobu , sama sie zastanawiam jak to zrobilismy ..

Tak to klucie w pepku mam od dwoch tygodni , w tym tygodniu czesciej i mocniej .. Po za tym czuje jakby @ miala byc nie dlugo , poprzednio tez tak mialam - podobno macica sie rozciaga . Po za tym nic . Piersi nie bola , wtedy bolaly bardzo ale nie umiem sobie przypomniec od kiedy .

KCIUKI DLA ANI

Czas edycji: 2013-01-19 o 23:51
Stary 2013-01-20, 00:05   #643
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
Terele morele powiedz nam jak to u Was było ze staraniem że tak szybko Wam się udało, jakieś cenne wskazówki dla mniej doświadczonych koleżanek?? oprócz tego żeby się nie nakręcac
W tym przypadku nie ma cennych wskazówek. Każda z Nas jest inna, więc musisz spokojnie podejść do tematu, a nie myśleć tylko o tym aby się udało.
Stary 2013-01-20, 00:25   #644
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
W tym przypadku nie ma cennych wskazówek. Każda z Nas jest inna, więc musisz spokojnie podejść do tematu, a nie myśleć tylko o tym aby się udało.
w zupełności się zgadzam. ot tak nikomu się nie powie- wskakujcie do łóżka dzisiaj zrobicie dziecko bo najzwyczajniej w świecie nikt tego nie wie kiedy jest ten czas, a nawet obserwując organizm można się pomylić.
po drugie - po # zajście w ciąże od razu jest podobno łatwiejsze, a ja żadnej z Was nie życzę żebyście miały okazję to sprawdzać

po 3 - Trele- jeszcze raz gratulacje !
Stary 2013-01-20, 09:38   #645
wadera4
Wtajemniczenie

Trele Morele serdeczne gratulacje! To wspaniale podnosi na duchu
swoją drogą ciekawy wynalazek ten test cyfrowy

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znalazłam wspaniałą stronę Jest dużo przydatnych informacji

http://www.skarbmamy.pl/fazy-cyklu
"Krwawienia dłuższe niż 8 dni, krótsze niż 3 dni czy też takie, które pojawiają się w środku cyklu powinny być przedmiotem konsultacji lekarskiej"

Zapytałam kiedyś panią ginekolog, czy to nie problem, że moje miesiączki trwają 1-2 dni, powiedziała, że to normalne i niejedna by tak chciała. Nie wiem czy ktoś by chciał mieć takie obfite miesiączki jak ja...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 12:16   #646
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Trele Morele serdeczne gratulacje! To wspaniale podnosi na duchu
swoją drogą ciekawy wynalazek ten test cyfrowy

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

"Krwawienia dłuższe niż 8 dni, krótsze niż 3 dni czy też takie, które pojawiają się w środku cyklu powinny być przedmiotem konsultacji lekarskiej"

Zapytałam kiedyś panią ginekolog, czy to nie problem, że moje miesiączki trwają 1-2 dni, powiedziała, że to normalne i niejedna by tak chciała. Nie wiem czy ktoś by chciał mieć takie obfite miesiączki jak ja...
Z tego co wiem to @ powinien trwać 3 dni, ale nie jestem specjalistą więc się nie wypowiadam na ten temat.
Moje @ trwają 5-6 dni więc jest trochę męczące, ale jeden plus tego że nie są bolące.
Stary 2013-01-20, 12:32   #647
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję kochana Tobie i Tż
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 14:18   #648
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nie dziekuje jeszcze . Wlasnie sie naczytalam ze hormony z poprzedniej ciazy moga wplynac na falszywy wynik testu , choc nie pasuja mi te objawy i to ze tydzien temu test byl negatywny , ani cienia nie bylo . Jutro bede dzwonic na ten oddzial , gdzie badali mnie poprzednio i mam nadzieje ze mnie przyjma , i tym razem potraktuja juz powazniej . Powiedza co mam robic , bo nie wiem co z moimi wakacjami ? Leciec czy odpuscic ? I co z praca ?

Co do @ to ja jak zaczelam miesiaczkowac , mialam takie bole ze zwalnialam sie w polowie lekcji do domu , ale do niego nie dotarlam tylko lezalam w szatni na brzuchu na zimnych kaflach bo tylko to mi pomagalo az mnie ktos znalazl . I tak sie w sumie zaczela moja przygoda z antykoncepcja , jak mialam 14/15 lat Wtedy przeszlo wszystko , @ mi sie wyregulowala idealnie i w sumie tak do teraz zostalo .

KCIUKI DLA ANI

Czas edycji: 2013-01-20 o 14:20
Stary 2013-01-20, 17:20   #649
Ania0783
Raczkowanie

TRELE - MORELE wielkie gratki

Przyjmuje fluidki ciążowe
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:40   #650
Eleo765
Zadomowienie

Trele_Morele, czy ty chcesz powiedzieć, że to może być... falstart?
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-20, 17:43   #651
PPPatinka
Rozeznanie

Trele Morele mysle ze wizyta na oddziale do dobry pomysl bedziesz pod kontrola lekarza

Fluidki wchlaniamy i chcemy wiecej)

Dziewczyny u mnie nadal brak @ masakra jakas moglaby juz przysc i mnie niestresowac.
Stary 2013-01-20, 18:17   #652
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
Trele_Morele, czy ty chcesz powiedzieć, że to może być... falstart?
tak biore taka opcje pod uwage poki co , choc nie pasuja mi do tego wszystkiego objawy jakie mam , wiem jak sie czuje i wiem jak czulam sie w poprzedniej ciazy . Jutro bede dzwonic i blagac , jesli nie - pojade na bete we wtorek i w piatek kolejny raz .

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-01-20, 19:25   #653
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
Trele Morele mysle ze wizyta na oddziale do dobry pomysl bedziesz pod kontrola lekarza

Fluidki wchlaniamy i chcemy wiecej)

Dziewczyny u mnie nadal brak @ masakra jakas moglaby juz przysc i mnie niestresowac.
To prawda lepiej jak @ jest wcześniej niż za póżno i robi niepotrzebne nadzieje. A jak jest wcześniej to i wcześniejsze staranka

Słuchaj a może jeszcze jest szansa?

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
tak biore taka opcje pod uwage poki co , choc nie pasuja mi do tego wszystkiego objawy jakie mam , wiem jak sie czuje i wiem jak czulam sie w poprzedniej ciazy . Jutro bede dzwonic i blagac , jesli nie - pojade na bete we wtorek i w piatek kolejny raz .
Kurcze skoro tydzień temu miałąś negatywny test to chyba jednak ciążą moim zdaniem. Bo jeżeli to by były jeszcze hormony po # to ten pierwszy test tym bardziej byłby pozytywny. A myślę ze ze względu na wcześniejszą sytuacje powinni potraktować Cię lepiej.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

a my dziś mamy leniwy dzień w domu, teraz byliśmy tylko na kolacji
Mąż się postarał
resztę wieczoru oglądamy filmy i pijemy grzane wino w ten mrrrroźny wieczór

1.09.2012 Nasz dzień

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 19:52   #654
kindzia1984
Wtajemniczenie

A ja od wczoraj jestem zła, bo przez moją gorączkę, choróbsko wstrętne i antybiotyk cykl poszedł na marne, inseminacja może w następnym cyklu. Cały czas coś nie tak

Nowosądeczanki
Nasze pragnienia zawsze się modlą,
choćby wargi milczały.

[Augustyn z Hippony]
kindzia1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 08:38   #655
maomami
Wtajemniczenie

Trele_Morele najszczersze gratulacje!!!!!!!! Trzymam kciuki żeby teraz wszystko było w jak najlepszym porządku

Ja znowu w weekend miałam uczelnie, jestem wykończona, w ogóle jakoś tamten tydzień miałam pod znakiem zimowej chandry więc wolałam się za dużo nie udzielać i nie przesyłać wam złej energii chcoiaż codziennie na bieżąco was podczytywałam.
Ten tydzień mam nadzieję że będzie już lepszy dla mnie.
Miłego dnia życzę wszystkim

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 09:56   #656
ana985
Raczkowanie

Weekend mnie nie było a tu takie wiadomości- Trele_Morele gratulacje i trzymam kcuki

Dziś u mnie 33dc i dalej cisza, jeśli do poludnia nie dostane tej francy to po drodze do pracy kupuje test i jutro rano zrobie

Kawa??
ana985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 10:15   #657
shamanka7
Raczkowanie

U mnie niestety wcześniejszy okres :/ nie wiem dlaczego, zawsze mam jak w zegarku 27 dni, a teraz 23 dni.... Proszę więc o zmianę OM na liście.

Zamówiłam sobie testy owulacyjne na allegro, jeśli się nie uda z ich pomocą, to idę molestować swojego lekarza o jakieś badania.

Używała któraś z Was tych testów? Jakieś opinie o nich. Wiem jak używać, ale szukam jeszcze potwierdzenia, że są zaje*** ste

Ja dopijam właśnie drugą kawę
shamanka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 10:17   #658
ana985
Raczkowanie

shamanka7 to ja idę po drugą , coby Ci towarzyszyć choc przez chwilkę
ana985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-21, 10:39   #659
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość
U mnie niestety wcześniejszy okres :/ nie wiem dlaczego, zawsze mam jak w zegarku 27 dni, a teraz 23 dni.... Proszę więc o zmianę OM na liście.

Zamówiłam sobie testy owulacyjne na allegro, jeśli się nie uda z ich pomocą, to idę molestować swojego lekarza o jakieś badania.

Używała któraś z Was tych testów? Jakieś opinie o nich. Wiem jak używać, ale szukam jeszcze potwierdzenia, że są zaje*** ste

Ja dopijam właśnie drugą kawę
HEJ
ja w tamtym cyklu miałam te testy. Te paskowe z allegro. I prawda 18 grudnia pokazała się pozytywny czyli 1 ,2 dni owulacja. W ciążę nie zaszłam , @ 3 stycznia czyli dokładnie 14 dni po 20 grudnia, czyli tego 20 musiała być owulacja.
Testy super, ale coś ze mną...

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-01-21, 10:59   #660
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shamanka7 Pokaż wiadomość

U mnie testy paskowe zawsze wychodzą idealnie, krecha testowa bardziej intensywna niż kontrolna - to już wiem, że jest wzrost LH. Ale kiedy współżyć? W instrukcji tych pasków piszą, że nastepnego dnia, czyli kiedy występuje owulacja. A gdzieś w necie wyczytałam, że najlepiej 2 dni przed owu lub dzień po, a nigdy w chwili owulacji. I weź tu bądź mądra

Ale ale, dzisiaj był wet i mam 2 ciąże!!! ha ha ha ha
krowy potrafię zapładniać a sama siebie nie...

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości