Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-17, 13:08   #631
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
1 paczka wkładów poporodowych to zdecydowanie za mało. Tyle to w 1-2 dni zużyjesz

To jest moja trzecia paczka,kupiłam już wcześniej z Baby Ono
Stary 2013-09-17, 13:10   #632
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Mi dentysta sam kazał przyjść w 5 miesiącu, ostatnio byłam w 2/3 miesiącu ciąży .
Najlepsze jest to , że u mnie rejestracja do dentysty jest tylko na początku danego miesiąca . W połowie miesiąca już nie masz szansy się umówić na wizytę .
to może nie będzie tak źle moja kazała być jakoś w 7-8 miesiącu na kontrolę.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Na dwa albo kolejne trzy dni zostaję sama Nie jestem do tego przyzwyczajona. My z małżem jesteśmy ze sobą 24 godziny na dobę a ostatni raz na noc pojechał gdzieś chyba z 7 czy 8 lat temu. Smutno mi
oj biedaku, rozumiem Cię... ale masz nas
Stary 2013-09-17, 13:11   #633
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka Pokaż wiadomość
hej kobietki dziś postanowiłam dołączyć do Waszego wątku jestem w tygodniu ciąży a termin mam na 17 stycznia 2014 widzę, że sporo nas tu jest
witaj
forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:15   #634
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Ma któraś może jakis dobry przepis na miodową miksture zdrowotną. Bo mam miodek rzepakowy i cytryne tylko nie wiem jak to połączyc zeby było skuteczne i żeby junior też chciał pić
Masz moze sokowirowke?Jak mala byla chora,to dodawalam cytryne i miod do swiezo wycisnietego soku z owocow i np marchewki.Ona pije chetnie takie rzeczy
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:19   #635
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobietki dziś postanowiłam dołączyć do Waszego wątku jestem w tygodniu ciąży a termin mam na 17 stycznia 2014 widzę, że sporo nas tu jest
witaj
Stary 2013-09-17, 13:24   #636
Le La
Zadomowienie

Cytat:
1 paczka wkładów poporodowych to zdecydowanie za mało. Tyle to w 1-2 dni zużyjesz

A ja znowu bez połówkowego
Oczekałam się ponad 1,5 godz i wyszło na to, że źle mnie poinformowano w rejestracji Powiedzieli mi, że przychodzi się normalnie na wizytę i mówi, że się przyszło na usg połówkowe, a tu się okazuje że wcale nie bo jest robione na innym sprzęcie i w innym gabinecie.

Tyle dobrze, że nie muszę długo czekać - lekarka przyjdzie jutro wcześniej, więc mam być o 7,45. Tak to bym miała zrobione w sobote, ale skoro mam wizytę u prowadzącego w czwartek, to będzie poza grafikiem.

No i trochę wyzysk, bo połówkowe podpinają pod 3d/4d więc liczą za nie więcej (250 zł zamiast 120 zl)
Ooo matko, to straszne zdzierstwo, a przecież czy to 2d czy 3d/4d to dla lekarza jeden pieron chyba. Mój lekarz mi wszystkie obliczenia i mierzenia małego robi w zwykłym usg dopiero potem przelacza na 3d żeby pokazac nam jego buzke, wiec zastanawiam się skad ta roznica w cenie

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Właśnie przyszła jedna z paczek które zamawiałam
Super rzeczy, ja tez chyba się zdecyduje na TT jeśli chodzi o butelki
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:24   #637
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki - jutro jadę do Bydgoszczy na prymiarkę sukni ślubnej i mam nadzieeeeję, że się w nią zmieszczę i w ogóle.... <obgryza paznokcie>
pokażesz?
Stary 2013-09-17, 13:25   #638
SunShineDoll
Rozeznanie

Marti a przeczytaj statut szkoły czy coś takiego jest w statucie? Wątpię sama pracuję w szkole i mamy co roku dziewczynę w ciąży/rodzącą i i te co chcą bez problemu kończą szkołę. Spróbuj dowiedzieć się o nauczanie indywidualne u nas tak się to robi no i przede wszystkim jeśli będziesz miała pomoc rodziców bez problemów skończysz szkołę U nas się każdemu pomaga, nie wiem może nie w każdej szkole tak jest, ale chyba najlepszym wyjściem jest indywidualny tok.
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:27   #639
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Chciałabym się zameldować

Termin porodu 20 stycznia 2014, córka Maja
witaj

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Uff, pufff, co za dzień, melduję swoje istnienie tego dnia i... Znaleźliśmy z moim TŻ mieszkanko! Jest śliczne, duże, w przyjemnej okolicy, idealne dla nowego członka rodziny, więc teraz czas na przeprowadzkę, sporo tego będzie.. W ogóle
świetnie to tylko przeżyć przeprowadzkę i można wić gniazdko

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Czy mnie tutaj jeszcze ktoś pamięta?

Dawno do Was nie zaglądałam, ale ogólnie mało bywam teraz w sieci.
Znalazłam wreszcie stałą pracę od połowy sierpnia i po pracy raczej zajmuje się domem, a w pracy... no własnie.....zawsze pracowałam w takich firmach, gdzie człowiek nie miał czasu się w podrapać (biura rachunkowe) Teraz jestem księgową w firmie budowlanej i bez porównania obowiązków mam duuuużo mniej, a do tego satysfakcję jak wychodzę do domu, że nie mam żadnych tyłów. Wpadłam na moment... poczytam sobie Was wieczorem do poduszki, ciekawa jestem co u Was-brzusie macie pewnie już zacne
pewnie, że pamiętamy zaglądaj i pisz)
Stary 2013-09-17, 13:28   #640
em ma
Zadomowienie

Cytat:
em ma też fajny pomysł tylko czy dana osoba będzie miała czas ? Ale warto by było mieć info o najnowszych promocjach darmowych wysyłkach
Wiesz jak ja dostaję privy to chwilkę mi zajmuje, żeby dane rzeczy uzupełnić, więc to nie jest aż taki problem (bo nie chodzi o to, żeby tylko ta osoba wyszukiwała tych promocji, tylko żeby uaktualniała informacje jak dostanie od nas jakieś info na priva).
Jednak tyle nas tu jest, że jednak ktoś inny mógłby się tego zadania podjąć
Cytat:
kurcze, fajnie tu u Was... pisałam jakiś czas na innym forum ale tam jakoś dużo niemiłych odzywek i wtrącających się osób postronnych wiedzących lepiej wszystko jestem mile zaskoczona w ogóle wyglądem forum, tak tu ślicznie i kolorowo trafiłam do raju ha ha ha a jestem na L4 więc mam duuuużo czasu na pisanie w ogóle pierwsza strona forum mnie przekonała do tego, że będzie mi tu dobrze bo już widziałam listę rzeczy do szpitala, wyprawkę itp. a właśnie do tej pory miałam problem z tym co i kiedy będzie mi potrzebne
Niemiłe odzywki? qrcze...niefajnie. My się tu raczej wspieramy, informujemy, dzielimy troskami i radościami. Ciąża to przecież specyficzny czas dla każdej z nas! Pewnie, że nie we wszystkim się zgadzamy, ale mamy przecież prawo do różnych poglądów
Cytat:
Oczekałam się ponad 1,5 godz i wyszło na to, że źle mnie poinformowano w rejestracji Powiedzieli mi, że przychodzi się normalnie na wizytę i mówi, że się przyszło na usg połówkowe, a tu się okazuje że wcale nie bo jest robione na innym sprzęcie i w innym gabinecie.

Tyle dobrze, że nie muszę długo czekać - lekarka przyjdzie jutro wcześniej, więc mam być o 7,45. Tak to bym miała zrobione w sobote, ale skoro mam wizytę u prowadzącego w czwartek, to będzie poza grafikiem.

No i trochę wyzysk, bo połówkowe podpinają pod 3d/4d więc liczą za nie więcej (250 zł zamiast 120 zl)
No bez sensu z tą informacją u Ciebie tylko czas niepotrzebnie straciłaś! Mam nadzieję, że jutro już wreszcie będziesz mieć to usg!
Stary 2013-09-17, 13:28   #641
Le La
Zadomowienie

zonka Tomaszka witaj

shizu48 dzięki za zdjęcia, pieeeknie tam, wlasnie o takiej wyprawie mi się marzy. Może pomyślimy o tym za rok lub dwa, na pewno nie wcześniej.

Dziewczyny bylam dzisiaj na glukozie, samo wypicie i czekanie 2 godz.jakos wytrzymałam ale teraz się czuje koszmarnie!! Jest mi niedobrze i kreci mi się w glowie caly czas. Ide się polozyc , bo od dziś mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia i musze dojsc do siebie.
Do później
Stary 2013-09-17, 13:31   #642
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Ale zimnoooo...siedzę z chorym synkiem w domu, a na domiar złego dziś wstałam z katarem i drapiącym gardłem. Muszę wysłać męża po prenalen jak wróci z pracy. Śmieje się że to przez to gadanie wszystkich że mam na siebie uważać bo nic nie moge brac
oj, biedaku- ja mam podobnie, tylko z kaszlącą mamą:/

ale po co wziąć aspirynę i się wygrzewać, jak można w deszcz iść na grzyby i przemoknąć??? pod tym względem z dzieckiem jest łatwiej...

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez katharsist Pokaż wiadomość
Bo widzę jak u szwagierki półtoraroczna dziewczynka - jeden smoczek w buzi i woła jeszcze "ciuma" żeby jej dać drugiego do rączki bo inaczej nie zaśnie... Wolałabym tego uniknąć...
no ja się wczoraj dowiedziałam, że smoczki właśnie do półtora roku są przeznaczone, potem mogą bardziej szkodzić, ale robi się nawet rozmiary do 3-4 roku, bo ludzie je kupują-szok

sama znam dwuletnią dziewuszkę z miłością do smoka... niby nie cały czas, ale jak go nie ma, tragedia!

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
rany- wjechali mi do chałupy z butlami i palnikami- będą grzejniki targać
jakbym się 2 h nie odzywała to dzwońcie na policję bo to znaczy że butle wybuchły a ja mam zawał
nie kracz, nie kracz...
Stary 2013-09-17, 13:32   #643
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
magnusia oj współczuje tego bałaganu remontowego.A nie możesz wyjść gdzieś na spacer pooddychać ?Przeżyłaś te butle i gaźniki?

A pro po wy tez macie takie mocne paznokcie? Moje były różne raz mocne raz słabe, ale teraz to twardziochy normalnie długie , lśniące. Szkoda ,że włosy się za to sypią .No ale nie można mieć wszystkiego.

nie mam jak wyjść za bardzo bo co chwila małż jeździ po coś do sklepu albo po odbiór czegoś więc ja muszę na miejscu być i pilnować towarzystwa. Na razie oddycham sobie ma balkonie Butli jeszcze nie przeżyłam do końca bo jeszcze robi te grzejniki- właściwie teraz najgorsze zostały.
co do paznokci- mam tak samo słabe jak przed ciążą
Stary 2013-09-17, 13:34   #644
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mierze i mierze ten mój brzuch i on nadal nie rośnie już powoli dostaję schiza na myśl o piątkowym USG, między innymi dlatego je przeniosłam, ale im bliżej tym gorzej... do piątku to świra dostanę... mąż już mnie słuchać nie może, bo mówi, że niepotrzebnie panikuję....
Pogoda u mnie tragiczna, co chwila pada, a ja muszę się zebrać i pojechać do dziadków, powiedzieć, że jednak się nie bronie teraz tylko dopiero za rok... i pociesza mnie fakt bycia w ciąży bo może nie będzie aż takiego gadania.... a później to samo muszę powiedzieć teściowej, co nie wiem czy jeszccze gorsze nie będzie...
Tymczasem życzę Wam miłego dnia
to w koncu Twoja sprawa kiedy się bronisz, więc nie powinnaś tak się przejmować (łatwo powiedzieć al tak jest )

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Napisane przez J0zefina Pokaż wiadomość
wiecie sarny mi się pasą w ogródku
jak to sarny???

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
kochany maluszek mój ;p przez to chyba przez calą noc mi się śniła,
ech, te Twoje sny to mistrzostwo świata)
Stary 2013-09-17, 13:34   #645
Le La
Zadomowienie

magnusia pociesz się tym, ze jeszcze chwilka i będzie po wszystkim. Cierpliwosci zycze
Stary 2013-09-17, 13:34   #646
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajakasia Pokaż wiadomość
Upolowany, a jakże przez mojego własnego męża. Często jemy to, co z lasu przyniesie
ja cie!!! poważnie? ale super, mój małż co najwyżej upoluje pierogi w garmażerce albo parówki na mięsnym ale potem ta mina zdobywcy...
Stary 2013-09-17, 13:35   #647
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny teraz polecam wybrać się do C&A i Tesco są wystawione rzeczy ze starego sezonu i właśnie kombinezony i ciuszki . Mezaga ten kombinezon w tesco kosztował 20zł taki misiowaty w przecenie . A w C&A po 35-40zł w promocjo a przed 130zł. Do tego widziałam też większe kurteczki .

Dziewczyny a może w klubie otwórzmy wątek z obecnymi promocjami gdzie co akurat ma kod rabatowy czy coś w tym stylu co ? Gdzie zbliża się promocja na ciuszki dziecięce czy w marketach jakieś ciekawe rzeczy
taaaak, jestem za!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Wystarczy udzielać się 2 tyg i napisać do Gosi o przyjęcie do klubu . Tam wszystko przejrzyście można zobaczyć . Na wątku giną informacje o promocjach
a zresztą w klubie będzie mniej szans, że ktoś podejrzy i wykupi nam, bo tam wiemy kto zagląda a tu wolna amerykanka
Stary 2013-09-17, 13:36   #648
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, fajnie tu u Was... pisałam jakiś czas na innym forum ale tam jakoś dużo niemiłych odzywek i wtrącających się osób postronnych wiedzących lepiej wszystko jestem mile zaskoczona w ogóle wyglądem forum, tak tu ślicznie i kolorowo trafiłam do raju ha ha ha a jestem na L4 więc mam duuuużo czasu na pisanie w ogóle pierwsza strona forum mnie przekonała do tego, że będzie mi tu dobrze bo już widziałam listę rzeczy do szpitala, wyprawkę itp. a właśnie do tej pory miałam problem z tym co i kiedy będzie mi potrzebne

u nas jest zawsze fajnie i miło a jak któraś zaczyna panikować albo jej coś "odbija" to ją sprowadzamy na ziemię spoko slodko- pierdząco bo bólu nie jest
Stary 2013-09-17, 13:37   #649
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Dobrze , że jutro jednak będziesz mieć to połówkowe . U mnie genetyczne teraz kosztuję 200zł a normalna wizyta 100zł mimo , że włącza na chwilę 3D . A u poprzedniego lekarza cały czas 100zł brał . Ale to genetyczne robił cienkie w porównaniu do tego genetycznego .
Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość
z zębami w ciąży trzeba uważać, ale jeśli to nieduży ubytek, to może po prostu kontroluj co jakieś 2-3 miesiące i jak się nie powiększy, to wtedy można poczekać do porodu (tylko czy wtedy będzie mniejszy stres? )
Niebawem zbieram się do dentysty i zobaczymy co powie . Jakoś to przezyje chyba najwyżej zemdleje mu na fotelu ostatnio dużo mi nie brakowało . wynagrodzę sobie ten stres nowymi butami poza tym szwagierka uświadomiła mnie , że podczas karmienia piersią nie można nic robić z zębami więc albo teraz to zrobi albo za niecały rok .
Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Wiesz jak ja dostaję privy to chwilkę mi zajmuje, żeby dane rzeczy uzupełnić, więc to nie jest aż taki problem (bo nie chodzi o to, żeby tylko ta osoba wyszukiwała tych promocji, tylko żeby uaktualniała informacje jak dostanie od nas jakieś info na priva).
Jednak tyle nas tu jest, że jednak ktoś inny mógłby się tego zadania podjąć
W sumie masz rację można i info na pierwszej stronie zrobić . Raczej każda zagląda tu raz dziennie chociaż .
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
zonka Tomaszka witaj

shizu48 dzięki za zdjęcia, pieeeknie tam, wlasnie o takiej wyprawie mi się marzy. Może pomyślimy o tym za rok lub dwa, na pewno nie wcześniej.

Dziewczyny bylam dzisiaj na glukozie, samo wypicie i czekanie 2 godz.jakos wytrzymałam ale teraz się czuje koszmarnie!! Jest mi niedobrze i kreci mi się w glowie caly czas. Ide się polozyc , bo od dziś mamy pierwsze zajecia w szkole rodzenia i musze dojsc do siebie.
Do później
Daj znać jak tam po wizycie w szkole rodzenia ja idę 24.09
Stary 2013-09-17, 13:37   #650
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

poważnie? tyle tego leci? ile w takim razie trzeba miec?
Stary 2013-09-17, 13:38   #651
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
taaaak, jestem za!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

a zresztą w klubie będzie mniej szans, że ktoś podejrzy i wykupi nam, bo tam wiemy kto zagląda a tu wolna amerykanka
O Tym samym pomyślałam ale nie chciałam głośno tego mówić
Stary 2013-09-17, 13:39   #652
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

no super wiadomość- w sumie nie ma tego złego
Stary 2013-09-17, 13:42   #653
ejani
Zadomowienie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42846965]
Ładowarka się popsuła, cały tydzień będę się nudzić bez laptopa i jak ja Was potem nadrobię[/QUOTE]

obstawiam, że cały następny tydzień też będziesz miała zaplanowany - na nadrabianie właśnie
Stary 2013-09-17, 13:42   #654
katharsist
Raczkowanie

Cytat:
no ja się wczoraj dowiedziałam, że smoczki właśnie do półtora roku są przeznaczone, potem mogą bardziej szkodzić, ale robi się nawet rozmiary do 3-4 roku, bo ludzie je kupują-szok

sama znam dwuletnią dziewuszkę z miłością do smoka... niby nie cały czas, ale jak go nie ma, tragedia!
No właśnie! Chciałabym tego uniknąć... Nie wyrażam swojego zdania oficjalnie, że tego nie popieram, bo to ich dziecko.
Ale niech się mi ktoś "wtryni" że powinnam dawać smoka, bo płacze...
itp, itd.

Oj, z moją wybuchowością może być różnie
Stary 2013-09-17, 13:43   #655
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Niebawem zbieram się do dentysty i zobaczymy co powie . Jakoś to przezyje chyba najwyżej zemdleje mu na fotelu ostatnio dużo mi nie brakowało . wynagrodzę sobie ten stres nowymi butami poza tym szwagierka uświadomiła mnie , że podczas karmienia piersią nie można nic robić z zębami więc albo teraz to zrobi albo za niecały rok .

a czemu nie można? przecież jak nawet chodzi o znieczulenie czy coś to można 1-2 dni nie karmić i już. No chyba że o co innego chodzi
Stary 2013-09-17, 13:43   #656
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
U nas podobnie. Ja mam "pseudomacierzynski" tzn. Nie muszę pracować, a dostanę pieniądze, czyli jak macierzyński, ale nie oficjalny zusowski.
Wiec mężowi nie przysługuje tacierzynski
A ta opcja bardzo by nam odpowiadała.
a co to jest pseudomacierzyński??? chociaż podobny kwotowo?
a tatuś ma jeszcze 2 tygodnie ojcowskiego, więc choć tyle dobrze
Stary 2013-09-17, 13:45   #657
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
poważnie? tyle tego leci? ile w takim razie trzeba miec?
No sporo leci
Ze mnie leciało przez 2 tyg, po prysznicu nie mogłam ręcznika używać, tylko taki papierowy. Potem 2 tyg przerwy i pierwszy okres - też leciałam na tych wkładach, które musiałam wymieniać co ok 2 godziny

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
no super wiadomość- w sumie nie ma tego złego
Ale jaka dobra? Powiedzieli mi, że 120 a okazuje się 250 zł

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-17, 13:46   #658
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Pogoda koszmarna...aż się nie chce z domu wychodzić
Byłam w Tesko i przeszłam się po dziale obiadkowym dla dzieci i kupiłam herbatkę z kopru włoskiego od pierwszego tygodnia.
Kolejna rzecz z listy do usunięcia
ale ta herbatka ma w składzie głównie glukozę (ostatnio szukałam dla siebie czegoś na ciepło ale do zalania i tam zabłądziłam), więc tak w ciemno nie ma jej co dawać... takie rzeczy to lepiej kupować doraźnie, jakby pojawiły się kłopoty, bo podawać tylko dlatego, że są nie ma co!
Stary 2013-09-17, 13:47   #659
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Magnusia a tego nawet nie wiem i w sumie nie doszukiwałam się informacji .
Stary 2013-09-17, 13:49   #660
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ale jaka dobra? Powiedzieli mi, że 120 a okazuje się 250 zł

rany... żelek się uaktywnił- przeczytałam odwrotnie
no nie w tej sytuacji to nie jest dobra wiadomość

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości