Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-29, 17:18   #631
Misstic
Wtajemniczenie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Haha! Kupilam sobie puzzle z kubusiem puchatkiem 1000 elementow, chyba mnie niezle pogrzalo hehe ide zaraz z mezem ukladac ogladalam tez ciuszki w pepco i kocyki i w ogole ale jeszcze sie powstrzymuje. Ale obawiam sie ze jak w koncu sie dowiem czy to chlopiec czy dziewczynka to zadna sila mnie nie powstrzyma :brzymal: z tym ze ja zaczne masowo odwiedzac lumpki

A wiecie tak sobie pomyslalam ze fajnie bylo by stworzyc taka liste rzeczy potrzebnych dla maluszka. Wtedy takie przyszle mamy jak ja czy Paulina bysmy mialy sciagawke co i jak

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:23   #632
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
u mnie tez super [piekny dzien duzo zrobilam porzadki na calym pietrze palcuszek zrobiony, dotleniona i to bardzo, odwiedzialm rodzicow zyc i nie umierac.

A i witam sie w 18 tygodniu oficjalnie

Mam jeszcze pytanie czy Wy też ciągle czujecie głód?? bo u mnie to jakas masakra ciagle chodze glodna. jak trak dalej pojdzie to bede olbrzym!!
Ja jestem ciągle głodna czy to rano czy wieczorem,no ciągle Jak nie zjem o 21 chociaż to ja nie zasnę z głodu

Też bym chętnie pokupowała. Na razie kupiłam kilka szmatek w lumpie tak niezobowiązująco,ale myślę,że jeszcze będzie czas mimo,że już mam ochotę wparować do sklepu i obkupić dzieciaczka Ale póki co planuję na maj-czerwiec. Choć Tż już w kwietniu chce kupić coś i jest ciągle o to spór,bo on wymyślił,że już łóżeczko kupi

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:27   #633
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Ana***, na razie nie kupiłam firanki z Minnie, na razie młoda mi odpuściła

pracuję w kadrach, takie nazwiska ludzie mają, że ho ho, a najlepsze czasem są jak kobieta zostawi sobie panieńskie i połączy z męża. Np (autentyczny przypadek z mojej pracy) Pani Pisarska-Rozkosz 3 razy czytałam dokumenty, zanim wklepałam je do systemu a na jednym obiekcie pracowało 3 pracowników o nazwiskach : Kawa,Mleko,Radio idealne połączenie
Mama szykuj się na zakup:P

Haha

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na wizycie, 16t.4d. lekarz na Usg dopochwowym mierzył szyjkę, więc była okazja podpatrzeć płeć
Jak to określił gin. "prawie na pewno" bo nigdy nie mówi na 100%, uznał że na 90 % DZIEWCZYNKA.
super, brawo i gratuluję córci!

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość

i ja tez nie mam pojecia o wozkach,ubrankach o niczym,dla mnie to jest caly czas jakies odlegle...
witam w klubie:P mi też się wydaje że to jeszcze tyleeee czasu może pierwsze kopniaczki jak będą to się inaczej na to spojrzy:P

Cytat:
Napisane przez Antananariwa Pokaż wiadomość
J
E spoko dziewczyny, na wszytko przyjdzie czas, ja też przy córci byłam zieloniutka, ale ubranka obok rozmiarów typu 56, 62 itp mają też bardzo często podany wiek (tak mniej więcej) czyli 0-3 m-cy, 3-6 m-cy itp. Szybko ogarniecie

Ja bardzo się staram żeby nic nie kupować bo mam jeszcze sporo rzeczy po córce (to jeden z argumentów za tym że chcę drugą córkę ) ale skusiłam się w Tesco na taki beżowy komplet a w Lindexie na białego "miśka". Wg mnie fajny właśnie na początek jesieni, można w nim zakryć rączki i stopy dziecka, może niekoniecznie wygodny przy przewijaniu ale to okrycie wierzchnie więc i tak trzeba maleństwo z niego wyplątać w razie W.
Mam nadzieje:P ja tych 0-3 miesiące to w ogóle nie ogarniam, przecież dziecko różni się tuż po urodzeniu a 3 miesiące później:P

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
byłam też u dentysty, ale mnie prawie załamała, więc opowiadać nie będę. chyba że w klubie. generalnie wymiana tymczasu na plombę i do końca ciąży spokój, ale na dłuższą metę to zęby będą mi się sypać jak domino, nie porównując...

małe kopie mnie pół dnia znaczy smyra, ale zdecydowanie. i coraz mocniej! nie wiem czemu te 2 dni tak nic nie czułam. i wiecie co? tak sobie myślę, teraz już cały czas coś tam będzie podrygiwać, teraz się cieszymy ale za miesiąc nam to "zbrzydnie", a tu jeszcze 4 miesiące będą przed nami i to coraz mocniejszych kopnięć.
jeju jak to... a co z ząbkami?

kurczaki dlaczego ja jeszcze nie czuję tego smyranka też chcę:P
czasem czuję jakieś bąbelki ale nie mam przekonania

Cytat:
Napisane przez NATALUSIA14 Pokaż wiadomość
Ja czytałam w najnowszej gazecie Mamo to ja nowe rozporządzenia pieniążków na rok 2014 i było napisane że becikowe jest przyznawane to prawda jeśli do 10 tyg. zgłosisz się do gina i Wasze zarobki nie przekraczają 1920 zł na osobę. Więc nie każde dostanie
Właśnie tak myślałam że od zarobków czy to są zarobki brutto? i czy na 2 czy już na 3 osoby?

Cytat:
Napisane przez carolciuska Pokaż wiadomość
Taka piekna pogoda, a ja w szkole.... Super. Wychodze dopiero za 3 h. A jutro od 8 do 19.....
współczuję

hej
my dzisiaj cąly dzień na dworze czyściłam kostkę z mchu a w przerwach leniłam się na huśtawce a przed chwilą pochłonęłam rybkę z rożna
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:47   #634
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Spanie 15 godzin to zdarzyło mi się po całonocnym zakuwaniu tudzież po całonocnej imprezie.
No ej jak dobrze pójdzie to dostaje się 2 tys. w innych miastach nawet można dostać 3 tysiące Ustawowo tysiąc + z mopsu a to przecież tyle kasiory na dziecko,że fiu,fiu... Nawet o tym nie myślę,bo my dostaniemy tak czy siak tylko 1000 zł,bo na drugi niestety przekracza
My tez dostaniemy tylko 1000 becikowego,ale mamy jeszcze ubezpieczenia grupowe w pracy i ja jeszcze ze swojej pracy dostane 1000 zł, natomiast tz chyba 2000 zł za urodzenie dziecka.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 17:50   #635
Metamfetaminax
Zakorzenienie

U nas Tż nie pomyślał i z ubezpieczenia z pracy dostanie figę z makiem. Bo tych składek na ubezpieczenie np. z tytułu narodzin dziecka to raczej nie wolno zacząć opłacać 5 miesięcy przed porodem tylko znacznie wcześniej... Czy się może mylę?
Ale spokojnie w następnym kwietniu odpiszemy sobie ulgę na dziecko,magiczne ok.400 zł fiu,fiu

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Stary 2014-03-29, 18:01   #636
agnes 20
Zadomowienie

Witam się dziś, dopiero nadrobiłam bo cały dzień dziś byłam na dwórku. Aż trudno uwierzyć że to jeszcze marzec
Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Idziemy idziemy hehe A ty bedziesz miała jakieś usg? Czy tylko rutynowa wizyta?

Jak dobrze wiedzieć, że jest ktoś jeszcze kto ma takie samo pojęcie o rzeczach dla dzidzi jak ja

Na każdej wizycie mam krótkie usg, chodzę na NFZ i wizyta wygląda tak że położna mnie waży, mierzy, pobiera materiał do biocenozy pochwy jeśli jest taka konieczność itp. A lekarz robi krótkie usg i wypisuje leki jeśli trzeba. Jak na razie to nawet nie badał mnie na "samolocie" . Na następną wizytę wybiorę się już chyba prywatnie, bo u mnie nie ma czegoś takiego jak duże usg, każde wygląda tak samo, kilka minut, szybki pomiar i koniec.
A co do rzeczy dla dzieci to ja też zielona, mam nadzieję że bliżej rozwiązania oświeci mnie bratowa albo siostra.

Edytowane przez agnes 20
Czas edycji: 2014-03-29 o 18:03
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:34   #637
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
malaPaulina wrociliscie juz z rowerow?

My many kolekny trzy godzinny spacer za soba. Ale taki maluch wymecza człowieka.
I jeszcze mi mój owczarek niemiecki w kolano uderzył morda. Auć! Boli!
tak, ale cudowna pogoda my to bylismy na rowerku i dojechalismy do tesciow a potem jeszcze z moimi rodzicami sie spotkalismy w parku takze troche jeżdzenia,troche siedzenia, ale ze 20km zrobione spokojnie jutro z rana na rower bo po poludniu obiad u tesciow i glupole mysleli chyba ze my jakies zareczyny czy slub planujemy czy cos

A ja mialam apetyt w I trymestrze a teraz? srednio chce mi sie jesc... nie wiem czemu...w ogole jestem teraz okrutnie senna ale jak zasne to potem w nocy nie bede mogla spac ech

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-29, 18:35   #638
Latte88
Zakorzenienie

3 stowy wydane a ile mam ubrań to nawet nie wiem pewnie coś ok 20 a teraz zajadam ruskie a później policze co i jak z ubraniami
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:51   #639
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
tak, ale cudowna pogoda my to bylismy na rowerku i dojechalismy do tesciow a potem jeszcze z moimi rodzicami sie spotkalismy w parku takze troche jeżdzenia,troche siedzenia, ale ze 20km zrobione spokojnie jutro z rana na rower bo po poludniu obiad u tesciow i glupole mysleli chyba ze my jakies zareczyny czy slub planujemy czy cos

A ja mialam apetyt w I trymestrze a teraz? srednio chce mi sie jesc... nie wiem czemu...w ogole jestem teraz okrutnie senna ale jak zasne to potem w nocy nie bede mogla spac ech
Ja też jes6em mega senna a mowili, że to pierwszy trymestr senny a mi sie w drugim udziela. Czekam do 21 i ide spać, bo i tak zegarki przestawiamy także styknie mi

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 18:54   #640
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
U nas Tż nie pomyślał i z ubezpieczenia z pracy dostanie figę z makiem. Bo tych składek na ubezpieczenie np. z tytułu narodzin dziecka to raczej nie wolno zacząć opłacać 5 miesięcy przed porodem tylko znacznie wcześniej... Czy się może mylę?
Ale spokojnie w następnym kwietniu odpiszemy sobie ulgę na dziecko,magiczne ok.400 zł fiu,fiu
z reguly jest karencja minimum 9 miesiecy
ja dostane z ubezpieczenia 700zl za urodzenie dzidziusia takze szalu nie ma,a np za urodzenie martwego dziecka jest 1400...masakra

co do becikowego mi sie wydaje ze to 1000zl to jest dla kazdego a to drugie 1000zl to trzeba spelnic jakies chore warunki czyli tego na pewno nie dostane i z tego co wiem zalatwianie becikowego to jest jeden wielki koszmar,opisywali chyba gdzies w angorze ze trzeba tyle dokumentow zlozyc,ksero i inne rzeczy ze niektorzy odpuszczaja bo to jest chore,co za kraj....i to ze karta ciazy musi byc do 10 tygodnia to jest chore
przeciez niektore kobiety maja normalnie okres,nie maja objawow ciazy i jak sie skapną za późno to im sie juz nie nalezy ta kasa

88Ekaterina88 kurde tylko ze czesc rzeczy na pewno sama przestawi godzine a czesc nie i rano zwariuje w sensie latop przestawi a moj tel juz nie

A w ogole dziewczyny padl mi laptop i teraz siedze na firmowym TZta no ale on go w pn zabiera do pracy to nie bede mogla byc na forum calymi dniami i nie wiem do kiedy tak bedzie masakra

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-29 o 18:58
Stary 2014-03-29, 19:17   #641
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Dlatego ja nie przestawiam zegarka na stoliku nocnym, za to przestawi mi sie komorka I będę wiedzieć co i jak

Oglądam przygody piotrusia pana film po niemiecku

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-29, 19:18   #642
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

Zazwyczaj jest karencja.

Majcia jednak złapała wirusa. Juz mi dwa razy wymiotowala. Nic nie chce pic. Masakra.
Boje się,ze znowu wylądujemy w szpitalu (juz dwa razy miała zapalenie pluc i musiałyśmy być w szpitalu).
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 19:33   #643
katiusza1985
Raczkowanie

hej dziewczyny
Dzisiaj ładna pogodna, wiec mnie nie było pzy kompie, pół dnia spędziliśmy na balkonie
wczoraj robiłam golabki, a dzisiaj cukinie faszerowaną miesem
Synek śpi, a ja oglądam the voice of Poland

Mój Tż wczoraj podejrzał forum i sie smial z mojego postu o masowaniu krocza nie wiem czemu,ale mi sie glupio zrobilo :P

Mój brzuch wyglada jakby był ciagle wzdęty, z racji tego ze mam trochę tłuszczyku po poprzedniej ciazy

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Mała Paulina - my sie załapalśmy na te drugie becikowe i to prawda co piszesz - dokumentów bylo od cholery i ciut ciut. naprawdę masakra, no ale nam sie udało .
Metamfetaminax okres karencji, tak jak pisano wcześniej, na pewno jest i trzeba zacząc opłacanie jeszcze przed ciazą - u nas w pracy za urodzenie dostaląm 1000zł. A mieiśczna skłądka to 50zł.
Stary 2014-03-29, 19:47   #644
88Ekaterina88
Zakorzenienie

A ja się pożegnam, bo padam na pyszczek, a byłam dzis tylko na zakupach szybkich

Dobranoc

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-03-29, 19:52   #645
Misstic
Wtajemniczenie

Drugie becikowe? Na jakich zasadach sie je dostaje?

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-29, 20:02   #646
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
z reguly jest karencja minimum 9 miesiecy
ja dostane z ubezpieczenia 700zl za urodzenie dzidziusia takze szalu nie ma,a np za urodzenie martwego dziecka jest 1400...masakra

co do becikowego mi sie wydaje ze to 1000zl to jest dla kazdego a to drugie 1000zl to trzeba spelnic jakies chore warunki czyli tego na pewno nie dostane i z tego co wiem zalatwianie becikowego to jest jeden wielki koszmar,opisywali chyba gdzies w angorze ze trzeba tyle dokumentow zlozyc,ksero i inne rzeczy ze niektorzy odpuszczaja bo to jest chore,co za kraj....i to ze karta ciazy musi byc do 10 tygodnia to jest chore
przeciez niektore kobiety maja normalnie okres,nie maja objawow ciazy i jak sie skapną za późno to im sie juz nie nalezy ta kasa
Moja koleżanka skapnęła się,że jest w ciąży jak w 12 tygodniu znikł jej okres,tzn. miała plamienie ale myślała,że to okres. I załatwiła z lekarzem to wpisał,że do 10 tc się zgłosiła. Tak samo kuzynka zgłosiła się do gina przed porodem,bo nic nie mówiła rodzicom o ciąży i też dostała. Jak lekarz chce to wykombinuje i wpisze co ma wpisać

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Drugie becikowe? Na jakich zasadach sie je dostaje?
To jest dodatek do zasiłku rodzinnego. Otrzymasz go jeżeli dochód nie przekracza u was 504 zł na osobę... Ale moja kuzynka pracowała,jej mąż też i zarabiali ładne kwoty a i tak dostali drugie becikowe,bo babka w urzędzie powiedziała,że raz może dochód przekroczyć tą granicę,ale to też wiadomo,co urząd to obyczaj. Niektóre miasta dają też becikowe samorządowe,czyli jak komuś się poszczęści to uzbiera nawet 3 tysiące... ehh czemu ja tak nie mam u mnie w mieście

Stary 2014-03-29, 20:20   #647
małaPaulina
Wtajemniczenie

Metamfetaminax no ja sie domyslam ze z lekarzem sie idzie dogadac,chodzi mi ze przepis sam w sobie jest chory

Dziewczyny jestem w czarnej du..e a mianowicie nie mam zadnej kurtki tzn mam 3 ale w zadna sie juz nie dopnę ja zawsze kupowalam na gore rozmiar XS i nosilam ubrania dopasowane no to teraz masz babo placek
kolejna sprawa nie mam bluzek ani nic,wszystko zawsze kupowalam szczuple i dosyc krotkie w sensie nie ze pępek na wierzchu ale dlugosci do bioder i teraz te bluzki moge sobie wsadzic... generalnie nie mam zupelnie ubran wiec jak moge kupic cos dla dzidzi skoro sama prawie nie mam nic masakra,chodze w dwoch bluzkach na krzyz i dwoch parach spodni dresowych
mam nadzieje ze uda mi sie kupic gdzies tanie tuniki i jeszcze jakies spodnie bo oszaleje...
przymierzylam jeszcze kilka sukienek ale wygladam jak baleronik w tym sukienkach XS

generalnie stwierdzilam ze gdyby mi urosly cycki proporcjonalnie do bioder to bylabym nawet sexi...ale ze mam tylko dupsko a cycki jak u wychudzonej modelki to wygladam jak sierota
niech mi ktoś pomoże

Stary 2014-03-29, 20:24   #648
Misstic
Wtajemniczenie

Meta musze popatrzec na te przepisy bo skoro cos sie nam nalezy to czemu nieskorzystac. U mnie to w ogole dziwna sytuacja jest bo ja jak urodze to bede na macierzynskim ale bez pracy bo mnie teraz zwolnili, moj maz jest na recie. Nie wiem jak oni to licza ale popytac nie zaszkodzi
I dziekuje za wyjasnienie ;*

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-29, 20:27   #649
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Metamfetaminax no ja sie domyslam ze z lekarzem sie idzie dogadac,chodzi mi ze przepis sam w sobie jest chory

Dziewczyny jestem w czarnej du..e a mianowicie nie mam zadnej kurtki tzn mam 3 ale w zadna sie juz nie dopnę ja zawsze kupowalam na gore rozmiar XS i nosilam ubrania dopasowane no to teraz masz babo placek
kolejna sprawa nie mam bluzek ani nic,wszystko zawsze kupowalam szczuple i dosyc krotkie w sensie nie ze pępek na wierzchu ale dlugosci do bioder i teraz te bluzki moge sobie wsadzic... generalnie nie mam zupelnie ubran wiec jak moge kupic cos dla dzidzi skoro sama prawie nie mam nic masakra,chodze w dwoch bluzkach na krzyz i dwoch parach spodni dresowych
mam nadzieje ze uda mi sie kupic gdzies tanie tuniki i jeszcze jakies spodnie bo oszaleje...
przymierzylam jeszcze kilka sukienek ale wygladam jak baleronik w tym sukienkach XS

generalnie stwierdzilam ze gdyby mi urosly cycki proporcjonalnie do bioder to bylabym nawet sexi...ale ze mam tylko dupsko a cycki jak u wychudzonej modelki to wygladam jak sierota
niech mi ktoś pomoże
Ja obawiam się,że połowę ciuchów mam tak do wyrypania na następny rok... Już dżinsów nie noszę i pooddawałam nawet te za szerokie...
Dobrze,że teraz na zimę kupiłam płaszcz S i okazał się jednak za szeroki,jakaś lipna rozmiarówka ale ten płaszcz to mogę sobie w ucho wsadzić,bo na wiosnę nic nie mam już,bo moja kurteczka troszkę przyciasna.
I też chodzę w legginsach i 2 parach spodni dresowych,aż mnie to dobija. Ostatnio kupiłam bluzkę większą niż noszę zazwyczaj,aha. Włożyć włożę,trochę się opina ale ściągnąć to pomaga mi Tż i chyba jeszcze raz założę i koniec a taka fajna

Ale pocieszam,bo sama to przeżywam i też się denerwuję przez to,bo co teraz kupię to jest za małe za chwilę. A nie przepraszam,już mam jedną parę spodni dresów,bo drugie założyłam wczoraj i mnie cisną a te pierwsze mimo,że obawiałam się,że są za szerokie to już ich nie wiążę,bo też ciśnie. Juhuu,żyć nie umierać,szkoda tylko,że kasa co raz bardziej potrzebna na inne rzeczy i wydatki się kumulują z miesiąca na miesiąc i to wcale nie chodzi o dziecko Ale co tam,na becikowe i tak u nas przekroczy mimo,że kokosów na zeznaniu podatkowym nie ma

Misstic,a nie liczą z poprzedniego roku? Mi się zdaję,że dochody biorą rok wstecz,czyli jeszcze przed Twoim odejściem z pracy. Może skoro Twój mąż na rencie jest,to jeszcze jakoś wam się upiecze,popytaj w urzędzie,skoro cały czas potrąca się z wypłaty tyle kasy to też można "wyłudzić" trochę na dziecko No właśnie,czemu nie skorzystać,skoro inni potrafią wyciągnąć nawet 2000zł,bo mają dzieci i nie pójdą do pracy... A uwierz znam taki przypadek,że babka ma 5 dzieci,jej mąż zmarł,na 2 dzieci ma rentę i 3 ma z obecnym mężem ale za poprzedniego dostaje na siebie rentę a jej obecny mąż zarabia 3000zł.... Takim to wszystko się należy...A rodzinne i wszystko inne dostaje z pocałowaniem stóp. Gdzie ta sprawiedliwość.

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-29 o 20:31
Stary 2014-03-29, 20:33   #650
Misstic
Wtajemniczenie

Paulinka jak potrzebujesz czegos na juz a nie masz wiele pieniazkow to polecam ci lumpki. Tam znajdziesz kazdy rozmiar i fason. Napewno sobie cos dobierzesz
Ja musze kupic sobie wiecej spodni bo mam az 2 pary dresow ktore nie cisna w tym tylko jedne wyjsciowe. Naszczescie udalo mi sie dostac ostatnio fajne spodnie takie typowo okazyjne, gdzies na obiad do rodziny czy jakies spotkanie. Oczywiscie ciazowe, stan pod brzuszkiew a na brzuszek cudownie miekki i elastyczny material. Zaplacilam cale 3zl
W bluzki mnie ostatnio ciocia i mama zaopatrzyly wiec jest giciorek

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-29, 20:37   #651
małaPaulina
Wtajemniczenie

Misstic ja zupelnie sie nie znam na przepisach a mi znowu umowa konczy sie w trakcie macierzynskiego (bo mam na 2 lata umowe) i nie wiem czy macierzynski bedzie do konca wyplacony czy jak to bedzie pocieszam sie jeszcze dostane grosze z ekwiwalentu za urlop niewykorzystany.

Co do lumpków jestem chyba jakaś lewa bo nie umiem nic tam znaleźć

Meta to jest masakra a wiadomo ze bedziemy coraz wieksze...
ja wlasnie mam dresy bez sznurka wiec mysle ze bedą nawet i na cala ciaze-oby
ja za kilka dni mam urodziny,dostane 200zl wiec sobie cos kupie ale zwazywszy ze nie mam prawie nic to 200zl to wcale nie jest duzo ale lepsze to niz nic...ech

Edytowane przez małaPaulina
Czas edycji: 2014-03-29 o 20:39
Stary 2014-03-29, 20:41   #652
Misstic
Wtajemniczenie

Dokladnie Meta. Mnie to zawsze wkurzalo ze tacy co maja tn jeszcze im dorzuca a ci co wiarza ledwo koniec z koncem i naprawde potrzebuja tych pieniedzy to dostaja fige z makiem.
Mi jak sie jeszcze uczylam to zabrali 500zl alimentow bo w jednym miesiacu przekroczylam dochod o uwaga... 40zl! i dupa.
Pewnie masz racje ze biora za poprzedni rok dochody.. tak czy siak becikowe dostane a na reszte to nie ma co liczyc.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-03-29, 20:44   #653
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina,ja mam ten sznurek i tak go poluźniłam a tu dupa blada Dramat i tyle... Ja miałam teraz dla siebie 200 zł to niby nic,ale kilka łaszków kupiłam z których zaraz wyrosnę a brałam je na prawdę większe. Miesiąc temu tak samo pokupowałam sobie coś i nic z tych pieniędzy nie mam dalej.
Na prawdę mnie dołuje temat pieniędzy Szczególnie teraz....

Misstic,mojej mamie jeszcze jak się uczyłam nie przyznali rodzinnego,bo przekroczyło a o ile? O 5 zł z groszem... Poczytaj w internecie albo w urzędzie zapytaj czy w Twoim mieście dodają jeszcze 3 becikowe
Niby to becikowe duże nie jest,zaraz się rozejdzie przy dziecku,ale lepiej mieć nawet ten głupi tysiąc niż nie mieć nic. Jakbym miała szansę to bym wzięła bez wahania ten 3 tysiąc nawet,ale niestety,nie u mnie...

Edytowane przez Metamfetaminax
Czas edycji: 2014-03-29 o 20:47
Stary 2014-03-29, 20:48   #654
Latte88
Zakorzenienie

Paulinko macierzyński wypłaci Ci ZUS. I tak ZUS go płaci nie pracodawcy, wiec nawet jak Ci się skończy umowa to macierzyński będziesz miała
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 20:55   #655
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte88 taka mialam nadzieje,dzieki
szczerze mowiac u mnie ciaza byla troche pod tym wzgledem planowania w takim sensie ze ja okolo 4 lata przepracowalam na umowach o dzielo i zlecenie-zenada
Jak dostalam umowe o prace to sie cieszylam,później jak pracy mialam dosyc a wiedzialam ze mam tą umowe na 2 lata i jakiś tam socjal,a TZ bardzo nalegal na dzidziusia to odstawilam tabletki i sie udalo

Misstic moja kolezanka miala to samo z powodu 7zl

Meta czyli od razu musze kupic XXL

Stary 2014-03-29, 21:03   #656
malgosia1051
Zadomowienie

Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))

Cytat:

niech mi ktoś pomoże

to ja mam duze cycki ale wolalabym miec mniejsze bo przynajmniej widac ze jestes w ciazy, ja mam duze i wogóle nie widac zebym w ciazy byla....
60cm
Monika moja coreczka
malgosia1051 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 21:09   #657
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Paulina, jeszcze i tak będzie,że to XXL nam się przyda haha.

Oglądam zdjęcia znajomej,bo urodziła maluszka i normalnie już tak moją Natalkę/Tomaszka chciałabym mieć w ramionach,chodzić na spacerki,tulać i w ogóle mamusiować w końcu

Stary 2014-03-29, 21:26   #658
carolciuska
Zadomowienie

Cytat:

niech mi ktoś pomoże
Paulina, tak zle i tak niedobrze. Ja dzis rano plakalam przed lustrem. We wszystkich spodniach wygladam jak w dzwonach, wygladam jak anoreksja, wszystko wisi. Dodam, ze cycki sa gigantycznych rozmiarow i z kazdego stanika wystaja mi sutki. Czuje sie okropnie, nigdy nie czulam sie bardziej nieatrakcyjnie......
Jutro ide do szkoly w dresie.
carolciuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 21:44   #659
Antananariwa
Raczkowanie

W kwestii ubrań radzę kupować jednak ciążowe a nie rozmiar większe Bo te większe i tak po porodzie raczej do niczego się nie przydadzą a mogą za 2-3 miesiące być małe. A w typowo ciążowe brzuch powinien zmieścić się do końca Ja np w zeszłej ciąży miałam kilka takich bluzek

z alledrogo po 29 zł/szt (+ wysyłka) i w teraz też przymierzam się do zakupu. Co prawda jakość nie jest rewelacyjna bo to wiskoza więc się mechaci, ale do porodu starczy. Do tego bluzki szybko schną, nie trzeba prasować, no i rosną razem z brzuchem. Po porodzie służyły mi jeszcze kilka tygodni bo świetnie maskowały brzuch Zresztą tego typu bluzek chyba lepiej szukać na allegro albo w lumpkach bo w kolekcjach sieciówek dedykowanych ciężarówkom ceny zwalają z nóg, a większość to poliester w którym można się zaparzyć
W tej chwili też zostałam z 2 parami spodni - jedne ciążowe kupione w H&M za 129 zł jak była promocja -20 zł za zakupy powyżej stówki (normalnie kosztują 149) i jedne bardzo elastyczne rurki ale te długo mi już nie posłużą bo zaczynają cisnąć
Antananariwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-29, 21:50   #660
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Widziałam ostatnio te koszulki,podobają mi się ale jeszcze aż tak pokaźnego brzucha nie mam i nie wiem czy już teraz założyłabym taką koszulkę,ale planuję ją za jakiś czas kupić,w sumie to już niedługo nawet. Bo spodni ciążowych raczej nie założę,bo patrzyłam już w wielu miejscach i żadne mi się nie podobają,więc zostanę przy dresach,bo w rurkach zaraz zacznę puchnąć i rozchodzić się w szwach

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości