Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-27, 15:10   #631
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Bardziej wkurzają mnie teksty mojej matki, jak to ostatnio wysłałam jej zdjęcie (to samo co Wam tutaj) i mówi mi, chyba powinnaś przystopować z jedzeniem, bo się gruba zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Albo możesz mieć jak ja - przewrotu nawet nie czułam, chyba zrobił to w nocy Z resztę byle zechciał wyjść normalnie

Malwi i Nebula - trzymajcie się mocno... Mam nadzieję że Wasi mężczyźni Was dzielnie wspierają.

Niepozorna moja babcia się zawsze śmieje ze "starych bab" którym się właśnie wszędzie spieszy, bo są bardzo zajęte Pod koniec zawsze dodaje "Nienawidzę starych bab"

To tak jak mój dziadek mówi, że nienawidzi PiS i moherów

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:11   #632
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny robiłyście kiedyś takie kotleciki z pieczarek, piersi z kurczaka i sera je normalnie się na patelni smaży, a jak bym je tak to ciasto włożyła do foremek na muffinki i zapiekła w piekarniku myślicie, że by wyszły ?
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:12   #633
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Bardziej wkurzają mnie teksty mojej matki, jak to ostatnio wysłałam jej zdjęcie (to samo co Wam tutaj) i mówi mi, chyba powinnaś przystopować z jedzeniem, bo się gruba zrobiłaś
Moja Mama od zawsze ma misje na szczuple corki i pilnuje mojej ciazowej wagi

Cytat:
Albo możesz mieć jak ja - przewrotu nawet nie czułam, chyba zrobił to w nocy Z resztę byle zechciał wyjść normalnie

Malwi i Nebula - trzymajcie się mocno... Mam nadzieję że Wasi mężczyźni Was dzielnie wspierają.

Niepozorna moja babcia się zawsze śmieje ze "starych bab" którym się właśnie wszędzie spieszy, bo są bardzo zajęte Pod koniec zawsze dodaje "Nienawidzę starych bab"

Lubie Twoja babcie!

Patrzcie jaki ladny stanik miekki ma w kolekcji triumph
Chyba jutro wejde do ich sklepu, moze beda mieli go na stanie,zeby przymierzyc
ImageUploadedByWizaz Forum1448637234.838131.jpg
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:17   #634
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
To tak jak mój dziadek mówi, że nienawidzi PiS i moherów
O to to Dokładnie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny robiłyście kiedyś takie kotleciki z pieczarek, piersi z kurczaka i sera je normalnie się na patelni smaży, a jak bym je tak to ciasto włożyła do foremek na muffinki i zapiekła w piekarniku myślicie, że by wyszły ?
Pewnie, że by wyszły Ja często robię takie kotleciki z piersi kurczaka, pieczarek tylko bez sera. Dodaje jeszcze np. marchewkę, cebulę albo paprykę i jajko i albo je smażę albo wrzucam do foremki z zapiekam

Jerzyczka super ten staniczek

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:19   #635
mojakaren
Zakorzenienie

Jerzyczka prześliczny ten biustonosz
ale mi wpadł w oko, ciekawe jaka cena..

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-11-27, 15:19   #636
hariett
Zadomowienie

Zgadzam się, moja babcia jest najlepsza ma mega dystans do siebie i świata.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:21   #637
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja się pochwalę, tym co mąż przywiózł i ten sweterek z koszulą co wczoraj kupiłam on jest na 4-6 miesięcy taki większy już. A w prześcieradle w myszki jestem zakochana sweterek jest na 7 miesięcy
fajne rzeczy
Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja ci powiem, że boję się i takiego i takiego porodu bardzo. Nie wiem, który gorszy, żaden, żaden mi nie odpowiada nie można tych dzieciaków jakoś teleportować z brzucha?
ja tez sie boje niesamowicie bo ja panikara i histeryczka jestem, przy pobraniu krwi mi słabo........ale to nieuniknione, mam nadzieje ze jak mi dadza córke to rzeczywiscie o bólu zapomne
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Ze mnie też straszny niejadek jak coś mi nie smakuje to muszę być jakoś nieprzytomnie głodna żeby to zjeść , ale już wymyśliłam - wezmę sobie jakieś jabłka i kupie chleb taki pakowany (one mają długą date ważności bez otwarcia) plus jakieś pojedyncze dżemy/miody do tego i jakoś przeżyję
niezły plan chyba tez tak zrobię a zawsze mąż świeze pieczywko moze przyniesc
Mojakaren oczywiście kciuki, ja nie czułam jak się przekreciła ale moja to od 25 tygodnia na każdym usg była główką w dół
Harriet piękne rzeczy robisz
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość

Tylko nie wiem co z tym klejem.. no bo jak nie mogę to jak to zrobię
Magda ja podklejałam meble tym klejem na początku ciąży i wszystko jest ok, nie słyszałam o tym że nie wolno
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 15:21   #638
niepozorna
Zakorzenienie

Miałam robić krówki ale mnie naszła ochota na blok czekoladowy No i teraz nie wiem czego mi się chce bardziej

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-27, 15:31   #639
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Mojakaren no niestety, też mi szczena opadła.
I piona dziadkowi!!

Jerzyczka piękny cycnik.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:34   #640
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:

Patrzcie jaki ladny stanik miekki ma w kolekcji triumph
Chyba jutro wejde do ich sklepu, moze beda mieli go na stanie,zeby przymierzyc
Załącznik 6095645
sliczny, wyciągnę w niedziele TZta do galerii może coś znajdę w końcu a w triumphie mają chyba obwody 70?
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:39   #641
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyczka prześliczny ten biustonosz

ale mi wpadł w oko, ciekawe jaka cena..

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Miałam robić krówki ale mnie naszła ochota na blok czekoladowy No i teraz nie wiem czego mi się chce bardziej

Cytat:
Mojakaren no niestety, też mi szczena opadła.
I piona dziadkowi!!

Jerzyczka piękny cycnik.

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
sliczny, wyciągnę w niedziele TZta do galerii może coś znajdę w końcu a w triumphie mają chyba obwody 70?

Jutro koniecznie sprawdze czy jest w sklepie czy to jakas stara kolekcja czy co dam Wam znac jaka cena i czy w ogole jest jak na miekki biustonosz po prostu ma mega wyglad

Niepozorna, ja stawiam na blok czekoladowy! Chociaz dzis po obiedzie jadlam skubanca z wisniami i tak mi smakowal
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-27, 15:53   #642
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
wzięłaś sobie nospe?

Nospa to mój drugie imię na obiad śniadanie i kolację. Rozdrabniam i wciągam niczym kreskę. I takie tam

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Biedulka

Odpoczywaj, żeby te skurcze w nic się groźnego nie zmieniły

które łóżeczko z ikei wybraliście?

Mojego nadal nie wysłali jeszcze.. mają 8 dni roboczych dziś mija.. 5ty.. ale liczyłam na szybszą akcję

Kupujemy gulivera w kolorze białym. Leżę, nawet powiem Wam ze nie bardzo chce mi się wstawać. A to juz oznaka poważnego nadwyrężenia.

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Jak mojemu mówię że mam cellulit i gruba jestem i w ogóle będę zdeechlak po porodzie bo ta skóra i w ogóle to mi mówi że będziemy ćwiczyć i będzie mnie motywować i raz dwa będę piękna i zgrabna

Mój mówi to samo. I ciągle podkreśla ze kobiety są cudowne ze znoszą ciążę. I ze jest przeszczęśliwy, ze urodzę mu dziecko. I jedyne czego żałuje, to ze nie może dać mi fizycznej przyjemności.

W ogóle mój poprzedni kochanek miał fetysz ciężarnych. Uważa, ze takie kobiety są najpiękniejsze - witalne, promienne, dobrze ukrwione wszędzie, no cud miód i orzeszki. Aż przydałby się taki komplemenciarz na etacie
Stary 2015-11-27, 15:53   #643
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Nospa to mój drugie imię na obiad śniadanie i kolację. Rozdrabniam i wciągam niczym kreskę. I takie tam

"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
Stary 2015-11-27, 15:53   #644
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Z drugiej strony to nie musiała być bostonka, ja w dzieciństwie złapałam zapalenie jamy ustnej i tez miałam smarowane fioletem i "tym białym". Co prawda byłam w domu, ale pamiętam że otwieranie buzi to był okropny ból, mniejsze dzieciaki mogły odmawiać przyjmowania płynów i trafiły z odwodnieniem do szpitala

O jaaa! Też miałam plan robić od początku ciąży dla Huberta, ale jakoś tak jeszcze nie wyszło Pocieszam się że plan jest, a noworodek z niej by raczej nie skorzystał to tak z 2 lata mam jeszcze Pochwal się co Ci wyjdzie koniecznie

Ja to robię na łóżku, bo maszynę od kilku dni mam na górze w sypialni

Dobra, chwale się co zrobiłam
Do czerwonego ma jeszcze powstać drugi, podobny, ale mniejszy. One będą do sypialni.
To w chmurki to suchy termofor z ziaren pszenicy i lawendy, pokrowiec w chmurki (z drugiej strony polarowy) jest zdejmowany.
Do kompletu żółtych ma powstać trzeci - nie wiem na ile to jest widoczne, ale one są jasnoszaro-żółte Te idą do Huberta.
Biały ma "podwójne ścianki" - jest wywinięty a'la golf i dosyć niski, bardziej jak misa.
Jest i dywan - robiłam go w sumie trzy razy, ale w reszcie jest w miare równy. Na zdjęciu wyszedł bardziej krzywy, ale to kwestia łózka
Dalej krzywuśny organizer - wygląda jak fartuch Wreszcie skończony!
Do tego mój ukochany zegar-słonik z Pepco i Koko na tle bajzlu remontowego, szkoda że było tak ciemno to średnio wyszła

Kinga ma 18 miesięcy i myśle ze to akurat. Tzn wiadomo jakie karty sie zrobi, ale teraz można juz cos pokombinować.
Jak wyjdzie to sie pochwale. Mam dwie lewe ręce.

Twoje rzeczy super :klaski:
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:54   #645
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Dokladnie! A juz najbardziej to widac jak jestem w ciazy, zaawansowanej a zadna starsza babka, ktora widac ze ma sile, nie przepusci, nie ustapi a wrecz czasem popchnie,bo musi sie przecisnac

Zwróciłabym uwagę, ze popycha niewinne dziecko. Grrr. :|
Stary 2015-11-27, 15:56   #646
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj teściowa do mnie Malwina jaka Ty gruba jesteś, w zeszłym tygodniu nie byłaś taka wielka. Na co ja natura i tak mnie długo oszczędzała, teraz pod sam koniec Młody musi się pokazać, że jest, a moj tz do mniej, mamo ale zobacz jak fajnie wygląda. Ma sam brzuszek. Poza tym on odkąd przyjechał, to szaleje na punkcie brzucha. Nie zauważa mojego cellulitu, wielkiego tyłka, podobam mu się taka
to mój szwagier (którego swoją drogą lubię) też mi mówi że bardzo przytyłam i mam wielki tyłek. ej no, co ja sobie wybieram?! pewnie że bym chciała być jak wszystkie modelki, ale nei jestem.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 15:57   #647
Dotka90
Zakorzenienie

Jerzyczka, uwielbiam takich starszych dziadków

Kinga, nie jesteś jedyna Ja też nic złego w ciązy nie usłyszałam. Serio, TŻtowi się mega podobam (bardziej niż sama sobie), a rodzina/znajomi mówią, że wyglądam bardzo ładnie. Bardzo dużo ludzi zwraca mi uwagę na to, że mam mały brzuszek jak na 33 tc, że szybko chodzę

Co do wagi, to nikt nic nie mówi. Szczuplakiem nie jestemm, ale ja przed ciążą miałam nadwagę. Natomiast w ciąży na plusie mam 8-9kg na ten moment i nie wiem, chyba wszystko w brzuchu jest

Chodzę w tych samych dżinsach od początku ciąży, do niedawna w wielu bluzkach sprzed ciąży (teraz są krótkie na brzuchu), cycki mi nie urosły w ogóle (zmieniłam tylko obwód pod biustem w staniku na większy o 5cm). Także ja realnie nie widzę żebym przytyła jakoś bardzo.

A przez to, że brzuch nie jest zbyt duży, no to jestem jeszcze dość żwawa - chodzę szybkko, nie mam problemów z butami, ze schyleniem się jak mi coś spadnie, w domu robię prawie wszystko.

Ja w ogóle uważam, że teksty: JESTEŚ GRUBA do babki w ciąży to przegięcie, bo ta jej grubość zazwyczaj polega na tym, że ma większy brzuch niż zwykle + może delikatnie się gdzieś zaokrągliła.

Przecież rozmawiamy tu o wadze i z tego co wiem, to żadna z nas nie przytyła 30kg, żeby tak opowiadać nam jakie grube jesteśmy

Bułki do burgerów siedzą w piekarniku, wołowinka się 'przegryza'. Jak TŻ skończy na dziś robotę z podjazdem, to będę kończyć burgery i zjemy na kolację i coś obejrzymy w ramach relaksu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:02   #648
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość

Mają. To ich najmniejszy chyba. Ja zrażona jednak do triumpha jestem. Rozciągają się, deformują itd. Ostatni kupiłam 6 lat temu. Aczkolwiek wzory mają bardzo ładne. Może i od tego czasu jakość się poprawiła.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

I takie jesteście super, że mąż po ikei wchodzi kupic mleko skondensowane. Krówki będzie mi robić. I chłodzić je będziemy w foremkach na lód. W kształcie serduszek. Bo nic innego nie mamy
Stary 2015-11-27, 16:04   #649
hariett
Zadomowienie

Nebula jakbym była facetem to byłabym Twoim byłym dla mnie właśnie najładniejsze są laski w ciąży

Kinga to fakt, wiek zależy od kart jakie się zrobi. No ale to trochę pracochłonna robota jest, więc jak w ciąży zacznę to może na czas zdążę oczywiście życzę Ci żebyś się z tym szybciej uwinęła

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:05   #650
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Jerzyczka, uwielbiam takich starszych dziadków

Kinga, nie jesteś jedyna Ja też nic złego w ciązy nie usłyszałam. Serio, TŻtowi się mega podobam (bardziej niż sama sobie), a rodzina/znajomi mówią, że wyglądam bardzo ładnie. Bardzo dużo ludzi zwraca mi uwagę na to, że mam mały brzuszek jak na 33 tc, że szybko chodzę

Co do wagi, to nikt nic nie mówi. Szczuplakiem nie jestemm, ale ja przed ciążą miałam nadwagę. Natomiast w ciąży na plusie mam 8-9kg na ten moment i nie wiem, chyba wszystko w brzuchu jest

Chodzę w tych samych dżinsach od początku ciąży, do niedawna w wielu bluzkach sprzed ciąży (teraz są krótkie na brzuchu), cycki mi nie urosły w ogóle (zmieniłam tylko obwód pod biustem w staniku na większy o 5cm). Także ja realnie nie widzę żebym przytyła jakoś bardzo.

A przez to, że brzuch nie jest zbyt duży, no to jestem jeszcze dość żwawa - chodzę szybkko, nie mam problemów z butami, ze schyleniem się jak mi coś spadnie, w domu robię prawie wszystko.

Ja w ogóle uważam, że teksty: JESTEŚ GRUBA do babki w ciąży to przegięcie, bo ta jej grubość zazwyczaj polega na tym, że ma większy brzuch niż zwykle + może delikatnie się gdzieś zaokrągliła.

Przecież rozmawiamy tu o wadze i z tego co wiem, to żadna z nas nie przytyła 30kg, żeby tak opowiadać nam jakie grube jesteśmy

Bułki do burgerów siedzą w piekarniku, wołowinka się 'przegryza'. Jak TŻ skończy na dziś robotę z podjazdem, to będę kończyć burgery i zjemy na kolację i coś obejrzymy w ramach relaksu
Wiem, że zabrzmi jak użalanie się nad sobą, ale zazdroszczę Ci tej aktywności.

Stary 2015-11-27, 16:07   #651
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Niepozorna, ja stawiam na blok czekoladowy! Chociaz dzis po obiedzie jadlam skubanca z wisniami i tak mi smakowal
Blok wygrał Już się chłodzi

Cytat:
Zapowiada się pycha jedzonko i miły wieczór

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-27, 16:11   #652
86ewula
Rozeznanie

Hariet śliczne rzeczy stworzyłaś ! Bardzo mi się podoba organizer. Kolory bombowe. Podoba mi się bo pokoik robie szaro żółty kot widzę pomaga.

Kinga super zakupy. Prześcieradła piękne. Te szare gwiazdki by mi pasowały bo mam taki ochraniacz

Ja juz po zakupach. Udało mi się kupić koszule do karmienia i szlafrok italian fashion bo otworzyli u mnie ich sklep. Przymierzyłam chyba z 5 koszul i rozmiar rozmiarowi nie równy. Kupiłam koszule rozchylaną M a szlafrok cienki bawełniany S. Jedna koszula S tez była na mnie dobra. ... gdybym zamawiala przez allegro pewnie wzielabym M/L... Także cieszę się że miałam możliwość przymierzania. Komplet kosztował mnie 120zl. Chyba spoko.
Kupiłam tez kocyk w smyku. Szare minki a po drugiej stronie zwierzątka na białym welurze. Firmy Smiki za 39 zł.

A teraz odpoczywam. .. żebro boli. .. :/

Edition.
Super te wianki ! Kurcze ja juz zamówiłam wszystko do choinek z piórek bo bym wzięła jeszcze rzeczy na te wianki. Szyszek mam pełno. Zbierałam we wrześniu. Spray mam. .. muszę tylko pistolet na klej kupić. Przyszły tydzień biorę się za robotę

Edytowane przez 86ewula
Czas edycji: 2015-11-27 o 16:25
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:12   #653
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nebula Pokaż wiadomość
Mają. To ich najmniejszy chyba. Ja zrażona jednak do triumpha jestem. Rozciągają się, deformują itd. Ostatni kupiłam 6 lat temu. Aczkolwiek wzory mają bardzo ładne. Może i od tego czasu jakość się poprawiła.

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

I takie jesteście super, że mąż po ikei wchodzi kupic mleko skondensowane. Krówki będzie mi robić. I chłodzić je będziemy w foremkach na lód. W kształcie serduszek. Bo nic innego nie mamy
Ja sobie na początku ciąży kupiłam dwa nowe staniki w Intimissimi i powiem Wam, że też się zawiodłam na nich bardzo. Kiedyś wszystko było super, a teraz po tych kilku miesiącach staniki wyglądają fatalnie Nadają się do wyrzucenia Nie dość, że się porozciągały to jeszcze się strasznie mechacą... Z Triumpha jakoś nigdy żadnego nie miałam więc nie wiem.
Najbardziej sobie za to te z Esotiq'a chwalę. No z nimi to się nic nie dzieje i są super wygodne

Pochwal się potem krówkami. Takie w kształcie serduszek będą na pewno urocze

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-11-27, 16:13   #654
mojakaren
Zakorzenienie

My też zawsze w piątki wieczorem jemy coś dobrego + oglądamy filmy
Co do wagi i aktywności i atrakcyjności - ja mam na plusie 7kg, przez ułożenie Małego ciężko mi się schylać itd. ale nie jęczę
Denerwuje mnie tylko ograniczenie aktywności fizycznej, w sensie wracam z nordic walking i musze już poleżeć żeby odpoczać, zrobię obiad, posprzątam i znów chwilę na kanapę a chciałabym robić więcej i szybciej i w ogóle, a czasem niezbyt się da

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2015-11-27, 16:14   #655
candyyfloss
Zadomowienie

Wymiękam przy Was Kiedy ja to nadrobię? Ja jeszcze z pracy "nie wyszłam"
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:14   #656
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem kochana
I żadne użalanie się, ja doskonale rozumiem, że jest Ci źle, bo znam siebie i wiem, że jakbym serio musiała leżeć i koniec, to bym była meega nieszczęśliwa.
Stary 2015-11-27, 16:17   #657
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tego nie rozumiem, przecież to nie tłuszcz nam z przodu zwisa, bo nawet nie zwisa, a jest sztywny, tylko dziecko. Ok czasem faktycznie dziewczyna dużo przytyje i nie tylko w brzuchu, ale to nie powód żeby do niej mówić że jest gruba. Ciąża to nie czas na diety i dbanie o super zgrabną sylwetkę, bo zaszkodzimy nie tylko sobie ale przede wszystkim dziecku. Na dbanie o figurę będzie czas po porodzie, jeżeli ktoś będzie się źle czuł ze sobą.

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Blok wygrał Już się chłodzi
Przypomniałaś mi dzieciństwo
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-27, 16:18   #658
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Denerwuje mnie tylko ograniczenie aktywności fizycznej, w sensie wracam z nordic walking i musze już poleżeć żeby odpoczać, zrobię obiad, posprzątam i znów chwilę na kanapę a chciałabym robić więcej i szybciej i w ogóle, a czasem niezbyt się da
No to ja to samo, wszystko robię na raty: umyję naczynia - kładę się, wstawię obiad- kładę się. Teraz upiekłam bułki, zamarynowałam mięso - leżę, za chwilę wstanę to ogarnę kuchnię, potem się położę (a jakże ) i potem skończę burgery.

Ja też bym chciała więcej-szybciej,bo to jest w głowie, że przecież niedawno jeszcze wszystko robiłam i to szybko, bez problemu, za jednym zamachem. Posprzątanie domu od A do Z nie stanowiło większego problemu. A teraz,no to własnie jedna rzecz i leżenie.

Ale nie mamy co narzekać, bo dziewczyny mają gorzej..
Stary 2015-11-27, 16:19   #659
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula

Cytat:

Nie brzmi to tak ani trochę! Te co leżą rozumieją. Mnie dziś szlag trafił bo zabroniono mi korzystać z laptopa. Trzymanie go na kolanach i siedzenie to za wiele. Ale taki nasz los
Stary 2015-11-27, 16:22   #660
Casaa
Zakorzenienie

Ja sie nie moge ogarnac.... Was podczytuje, obiad robi i jeszcze jedzenie na dzisiejsze sasiedzkie andrzejki....

Hariett, masz talent

Karen, gratki po wizycie Za odwrocenie sie Malenstwa

Zuken, rowniez gratki wizyty

Dotka, zbieram sie z pytaniem od kilku dni i ciagle zapominam... Ile asparginow bierzesz na dobe?

Co do przytykow w ciazy to od mojej babci tylko uslyszalam "ty grubasie" ale oczywiscie odpyskowalam jej.... A generalnie wszyscy mowia, ze super w ciazy wygladam i generalnie moglabym tak cale zycie miec.... No ja podziekuje bo samopoczucie tak rewelacyjne nie jest :P nawet tesciowa mi za kazdym razem powtarza sie swietnie wygladam mile to jest.

A co do TZta, to mowil, ze zawsze byl ciekaw jak bede wygladala z ciazowym bebzolem i tez jest zachwycony

Nie piszcie juz o tych ciastach, krowkach i innych zakazanych dla slodkich mam daniach :P MY TU CIERPIMY! :P:P:P:P

Wyslane z Lumia920.

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-27 o 16:23
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości