|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy II
katia ja Cię już mam ...
![]() Patrilla też Cię zaprosiłam ![]() No właśnie - kto ma jeszcze konto na naszej klasie ![]() ![]()
#662 |
Konto usunięte
|
Kanciu, Maks pije NAN2 od czwartku, i nie narzeka, i nie mieszałam z 1, od razu 2 w całości.
![]() A kupka po jabłuszku tez mnie zdziwiła, niby jabłko rozrzedza, ale u Maksa nie bardzo, też jest raczej plastelinowa. Za to po jagodach była bardzo płynna, i mega. ![]() minisiu, z Hani jest cudna akrobatka!! ![]() joannah, ja na noc podaje Maksowi mleko z kleikiem kukurydzianym, przez smoczek trójprzepływowy. Raz podałam mu kaszkę, ale ona bardzo ciężko przez ten smoczek wypływała. I nie wypił całej, zasnął ze zmęczenia. Więc pozostaję póki co przy kleiku, a kszke będę podawać łyżeczką. Od kiedy mogę Maksowi podawać dwa słoiczki dziennie? Na razie dostaje raz dziennie deserek lub zupkę, a kiedy mogę dać mu np. do południa zupke, a potem deserek? U nas noc przespana, Maks chyba czuje się ok, nawet nie kaszle, nie wiem, czy po dwóch dniach podawania syropku mu przeszło, czy to może wcale nie był kaszel tylko z nadmiaru śliny?? A ja wyglądam fatalnie, nos czerwony, non stop cieknie, gardło drapie... ![]() Boję się , żeby Maksa nie zarazic jakimś świństwem. Znajoma z 1,5 miesięczną córeczką wylądowała w sobotę w szpitalu, mała ma rozległe zapalenie płuc, czeka ich hospitalizacja przez dwa tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
Kacper spi od 11. zawsze sie budzil o 13 a tu juz czas przedluzyl o 1 godz i 45 min mimo ze mu wiercą obok. czasami mnie rozbraja z tym spaniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
czyzby taka kupa była ok
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Zakorzenienie
|
hej kochana wizażystki dzięki za zaproszenie ...
mnie krzyż nadal Boli dzięki Bogu pola śpi na balkonie mam nadzieję, że zdarzę zrobić kluski śląskie ![]()
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny.. my mielismy wczoraj fajny dzien
![]() za to noc byla tak paskudna ze sie zdrowo poklocilismy z tz tak okolo 4 rano ze az mu powiedzialam ze zabieram dzieciaka i sie wyprowadzam do mamy ![]() dzis Adi z kolei marudny i szkudny ![]() dziaselka bola i on sie zlosci biedny.. Kasiu zrobilam dzis ta zupke buraczkowa z twojego przepisu i jak Adrian wsunal ja szybko ze nienadazalam a musze przyznac ze nie byl zbyt glodny bo pol godzine wczesniej wessal 130ml mleka ![]() Minisiu ale Hania fajnie pupe zadziera ![]() ![]()
#667 |
Zadomowienie
|
kropka cieszę się, że mu posmakowała. Krzyś też ją lubi, ale jutro będzie już bez buraka. Wczoraj i dzisiaj miał zamiast kleiku kukurydzianego w tej zupie kaszę jaglaną. I niech cię nie zdziwi kupsko
![]()
#668 |
Zakorzenienie
|
Przyszło krzesełko do karmienia
![]() Jak mąż wróci to je poskłada i dam znać co i jak ![]()
#669 |
Zakorzenienie
|
![]()
Kasza jaglana jest świetna to fakt - polecam
![]()
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
a kasze jaglana kupujecie jakas specjalna czy poprostu najzwyklejsza?? i od jakiego wieku mozna ja podawac??
no i jak ona sie ma do kupy?? szybciej dziecie moje zrobi?? szybciej sie naje??
#671 |
Zakorzenienie
|
kupiłam WAXA będę testować
![]() dziewczynki jeszcze takie pytanie ![]() ![]() ![]() mój maluszek lubi herbatki ![]() ![]() ale własnie mam taki problem czy nie bedzie mniej jadł przez to ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Zakorzenienie
|
Kanciu moj syn pogardza herbatkami.. pociagnie troszke i ma gdzies bo herbatka nie jest gesta a on uznaje geste i tyle
![]() ![]() ![]() ps. czy kasza jaglana zawiera gluten?? nie mam bladego pojecia ![]()
#673 |
Zakorzenienie
|
Kropka kaszka jaglana nie ma chyba glutenu, bo jest dodawana do obiadków BoboVita od 5 miesiąca.
Kanciu moja Klaudia pije dużo herbatki i nie widzę żeby miała mniejszy apetyt. Dopiero po soku apetyt jej spada dlatego daję jej tylko 50 ml dziennie
![]() |
#674 |
Rozeznanie
|
Lea- dzieki za odpowiedź, a powiedz mi jeszcze czy ten kleik to jest jakis specjalny dla dzieci czy taki zwykły?? i ile daje sie tego do mleczka?? Chciałam sie zapytac czy Maks pije jakies soczki??
A co do herbatek, to mojemu Kubusiowi żadne herbatki nie smakują, pił koperkową i ułatwiajaca trawienie i jabłkową z melisą, żadne z tych mu nie posmakowały moze takie co sa po 4 m-cu jak zacznie pic to moze ktoraś mu posmakuje. Kancia- a ta herbatka rumiankowa, to taka specjalna dla dzieci czy taka parzona z torebki?? |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Konto usunięte
|
joannah, Maks herbatkami pluje, a soczki lubi, pił już jabłkowy i jabłkowo-winogronowy, wciąga jednorazowo po 70ml, i jakoś nie zauważyłam, żeby mu apetyt zmniejszały.
![]() kropka, to Wam bandziorek fajnym dniem nadziei narobił, a noc niespecjalna. ![]() Patrilla, idź do lekarza z tym krzyżem czy cosik, bo zwariujesz. ![]() Chyba zacznę Maksowi sama zupki gotować, bo te ze słoika zjada, ale tak sobie mu smakują. Proszę o jakieś przepisy na pierwsze zupki. Wiem, że już podawałyście nie raz, ale ja głupia sobie nie zapisałam, a teraz nie chce mi się szukać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
Ja jutro Klaudii ugotuję kurczaka z brązowym ryżem i marchewką. A i kupiłam na spróbowanie pomidorową z ryżem. Zobaczymy czy będzie jej smakować. Myślę zeby kupić królika od sąsiadów
![]() |
#677 |
Rozeznanie
|
Minisia, fajne fotki a Hania nie dość, że śliczna to jeszcze oczytana
![]() ![]() Dzisiaj mnie mój mąż zdołował, przyszedł z pracy i powiedział, że dzidzia znajomych, która przyszła na świat 2 tygodnie po Oliwce zaczęła pełzać, a to moje nie chce i już ![]()
evemamaoliwki ![]() Edytowane przez evemamaoliwki Czas edycji: 2007-12-10 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplemenciki dla naszej córeczki
![]() eve każde dziecko rozwija się inaczej, jedne robi coś szybciej inne wolniej i nie możesz się z tego powodu zamartwiać, przyjdzie czas i na Oliwke ![]() Zbliżają się Święta, więc wkleje wam fajną stronkę ![]() http://patrz.pl/kartka.php?plik=3229
#679 |
Zadomowienie
|
kropka kasza jaglana jest z prosa i nie zawiera glutenu, ale nadaje się tylko jako dodatek do obiadku. Kupiłam taką najzwyklejszą firmy Kupiec za całe 1,99 za 400 g
![]() eve nie przejmuj się Krzyś też nie pełza i ani mu to w głowie. Jego wujek a mój brat to nawet nie raczkował tylko siedząc tak fajnie się nogą odpychał i ganiał jak mały samochodzik, a przez progi fajnie przeskakiwał ![]() Od herbatki apetyt nie maleje, chyba że opoisz i zaraz dajesz mleko to wiadomo, że się nie pomieści. Ale jak mąż opoił syna sokiem to on obiadu nie chciał jeść ![]() Anula królik fajna sprawa. Zdrowe mięsko, bielutkie i delikatne, tylko trzeba dłużej podgotować, żeby mięciutkie było. lea co do pierwszej zupki to może być tak: marchewka, ziemniak, pietruszka (niewiele), do tego łyżeczka oliwy z oliwek lub słonecznika czy soi (oliwa z oliwek jest gorzkawa), możesz też dodać do zagęszczenia kleiku kukurydzianego i dolać ze 30 ml mleczka dla lepszego smaku Ja na jutro gotuję marchewkową z ziemniakiem, kurczakiem, porem, groszkiem zielonym (mrożonym) i z Nestle dodam Misiowy ogródek (ziemniak + dynia), może trochę mleczka doleję i oczywiście oliwa z oliwek (bo w tej naszej mieścinie nie mogę kupiś oleju sojowego lub słonecznikowego na zimno tłoczonego ![]() A kubek niekapek chyba musie poczekać, bo Krzyś jak mu go daję to językiem wypycha, a butelkę łapie i wypija z 60 ml soku na raz ![]()
#680 |
Rozeznanie
|
A to kilka nowych fotek Oliwci
![]()
#681 |
Zakorzenienie
|
Kasiu ja tez sciagam pomysly z tego co oni tam w sloiczkach robia
![]() dzieki za odp w sprawie kaszy a jesli chodzi o olej to Adrianowi smakuje z pestek winogron ![]() Lea co do zupek robionych w domu to jest proste bo gotujesz warzywa az beda miekkie i poprostu musisz pamietac aby dodac oliwy z oliwek czy innej zinmo tloczonej.. ewentualnie lyzeczke masla jesli Maks nie jest uczulony na mleko krowie.. same warzywka byly by za suche i nie ma w nich tego tluszczyku ktory dzieci tez przeciez potrzebuja.. czytalam gdzies kiedys ze to glowny blad mamus ze nie dodaja zadnego tluszcu do zupek niemowlecych.. zobaczysz bedzie ok ![]()
#682 |
Zadomowienie
|
eve Oliwka jest słodka, musimy ją zobaczyć na żywo. Już z łukaszem rozmawiałam na ten temat
![]() kropka co do tego oleju z pestek winogron to właśnie się zastanawiałam, bo ten akurat jest. Więc jutro go kupię, dzięki ![]()
#683 |
Zakorzenienie
|
dobra skoro mowicie, ze moge dać mu herbatki to spoko
![]() a teraz pokażę Wam nowe hobby Adrianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
U nas wreszcie zebrała się grupa na basen i będziemy chodzić. Jutro idę do pediatry po zaświadczenie, że nie ma przeciwwskazań. No nareszcie
![]()
#685 |
Rozeznanie
|
Kancia - Kacper tez ma takie hobby. ostatnio z gazetki reklamowej niewiele zostalo
|
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
no własnie musiałam ratować gazete bo tylko strzępy by zostały, taki był zafascynowany
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
eve Oliwka cudna panienka
![]() Kancia no Hania też ma takie hobby i jak ostatnio dorwała katalog z BP to niewiele z niego zostało ![]() Kancia co ty masz pod awatarem za napis Galeria:5 zdjęć ![]() ![]() Jaką oliwę z oliwek dodajecie do tych zupek???
#688 |
Konto usunięte
|
Dzięki za rady w sprawie zupek, dziewczyny, jestescie kochane.
![]() minisiu, bo Kancia to nas wyprzedza o całą epokę. ![]() Fotki jak zwykle cudne. ![]() Jutro na 15:00 jedziemy na usg bioderek. A teraz zmykam nynać. |
![]() ![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam napisać, że pieluszki z Biedronki się zepsuły
![]() ![]() Ala też ma hobby gazetowe. A jak ![]() ![]()
#690 |
Zakorzenienie
|
A jaki zadowolony
![]() No wiesz, jaka paróweczka? Śliczna. Ale wysportowana ![]() A w spacerówce wygląda już na taką dużą ![]() Mój też nie lubi. Chyba, że bardzo chce mu się pić. No jaka wesoła panienka. Jak się zaczytał ![]() A dziś u mnie był zlot koleżanek z maluszkami. Córcia koleżanki zaczepiała Mikołaja. Fotki: 1. na kolanach 2. w foteliku 3. ale mi wesoło 4. z pierwszą narzeczoną ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.