ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 16:17   #661
Megi428
Wtajemniczenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

grewana a masz dzień P czy P+W?
Stary 2010-03-06, 16:20   #662
grewana
Wtajemniczenie

Dot.: ZACZYNAMY 15 LUTEGO! MUSI SIĘ UDAĆ! Francuska dieta proteinowa dr Pierre Dukana

P + w

grewana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 16:25   #663
Megi428
Wtajemniczenie

To zrób sobie "półmisek" przysmaków : jajko, ogórek, pomidor, wędlinka itp. pokrój w małe kawałeczki, poukładaj ładnie (wygląd się liczy) widelec i masz zajęcie na dłuższy czas aby się delektować. Jak nie mam pomysłów i nie chce mi się nic kombinować, tak właśnie robię
Stary 2010-03-06, 16:29   #664
grewana
Wtajemniczenie

Kurczę, ale ja chciałam sobie odświętnie w ramach weekendu coś fajnego zrobić coś bardziej z półki "słodycze", a tu taka przykra niespodzianka - siostra wykorzystała mój słodzik i nic mi nie powiedziała no nic będę się objadać sernikiem, chociaż miał być na jutro

Stary 2010-03-06, 16:34   #665
boszka1987
Raczkowanie

karadka no właśnie z tego przepisu robiła te bułeczki i nie wyszły jaki dawałaś serek homo, bo ja danio bo nic innego nie mogłam znajść, i otręby mieliłaś na mniejsze czy nie
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 16:51   #666
ewela2612
Raczkowanie

no to jestem laseczki
kardaka= wołowinka nic specjalne nafaszerowana przyprawami, czosnkim i odrobiną musztardy, na górę sosik: jogurt naturalny zmieszany z pół łyżeczki musztardy i przyprawami,
mariolcia- serniczek z przepisu karadki robiłam- pychotka, jeśli o mnie chodzi to mogłabym tylko jego jeść na tej diecie tyle, że taka małą modyfikację zrobiłam: tym razem białka do masy dodałam a nie odwrotnie i dodałam cynamonu i wydaje mi się, że taki bardziej puszty był (no jeszcze parę kawałków jest), a jutro chcę spróbować zrobić sernik na zimno.... i nutelke bo dziś nie dam rady zapomniałam o zapaszku orzechowym

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

kahunia - mi też nie udało się zdobyć serka homo z mniejszą zawartością niż 3% więc takowego używam, ale ja tak rzadko akurat bo jeden mam na 2-3 dni, częściej robię zwykły biały ser0% zmieszany z jogurtem% (po zmiksowaniu jest prawie jak homo)
no laseczki ja dzisiaj na dicho ruszam (wiem, wiem post jest) ale to uczczenie dnia kobiet a poza tym to nawet nie wiem czy jeszcze się bawić umiem tyle na disco nie byłam...
ewela2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 17:01   #667
kahunia
Zadomowienie

Sprobuje ograniczyc ten serek homogenizowany, potraktuje go jako smakolyk

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 17:59   #668
ewela2612
Raczkowanie

ale tu pustki..... chyba weekend jest czy co?
http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/p...dukana-43.html
fajna stronka z przepisami ale pamiętajcie, że zamiast mąki ma być skrobia bo tam jest sporo przepisów z mąką..... ach ten błąd w tłumaczeniu

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

no nic laseczki zmykam w takim razie, miłego i smacznego weekendu
Stary 2010-03-06, 18:40   #669
karadka
Zadomowienie

witam w sobotni wieczorek ja dzis caly dzien w kuchni spedzilam zrobilam glolbki - duzzzy gar, upieklam 12 buleczek, zrobilam sosik pomidorowo-koperkowy do tych golabkow i jeszcze w kolejnym duzym garnku leczo takich potraw zawsze robie wiecej bo je mroze - potem obiad bez problemu jutro wstawie przepisy! ide teraz serniczki robic

boszka ja robilam pierwsze z jogurtu naturalnego a dzisiaj z jogurtu greckiego - jest bardzo gesty i ma 0% a dzisiaj jak juz wszystko zrobilam to zmiksowalam tak porzadnie blenderem - i bardziej wyrosly!

megi - gratuluje

galloway - bigos to na nastepnym pw bede robic a galaretke wczoraj ostatnia zjadlam galaretka jest super - jak ja robilam to jeszcze na p bylam wiec kilka bylo tylko z jajeczkiem a do reszty jeszcze marcheweczke dodalam
karadka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 19:08   #670
grewana
Wtajemniczenie

Wiecie co zrobiłam sobie tę nutelkę z przepisowni, ale BEZ słodzika i wyszła pyszna mimo to!

A propos, skoro mowa o słynnych bułeczkach, tam w przepisie też jest słodzik - karadka myślisz, że bez niego wyszłyby smaczne czy raczej wstrzymać się z robieniem ich do momentu zakupienia słodzika?

Edytowane przez grewana
Czas edycji: 2010-03-06 o 19:09
Stary 2010-03-06, 19:21   #671
agamagda
Rozeznanie

rety dziewczyny ile wy gotujecie !!!
ja zjadłam gyrosa ok 15 i nic mi sie nie chce już
no i dostałam @ popołudniu
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 21:08   #672
galloway
Rozeznanie

grewana-ja robiłam te bułeczki ale w przepisie nie było słodziku
1 jajo
2 czubate łyżki serka homo
2 łyżki otrąb pszennych
4 łyżki otrąb owsianych
pół łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Czy z tego przepisu chcesz zrobić? Wydaje mi się że słodzik dodajesz jeżeli chcesz na słodko ale ja wolę na słono

agamagda
-trzeba celebrować te chwile kiedy nie chce się jeść, z reguły są rzadkością przynajmniej u mnie
Stary 2010-03-06, 21:48   #673
elskede
Rozeznanie

Heeej, ja nie mam siły po pracy zupełnie. Dzisiaj w menu było tylko - serek homo z całą czerwoną papryką, potem obiad - zupka brokułowa na piersi, trochę pieczarek i troszkę papryki czerwonej, na koniec zabielona roztrzepanym jajkiem - tak jak wrzuca sie do szczawiówki jadłam zupkę około 13:00 i potem nic, po powrocie do domu o 21:30 szklanka gorącego mleka ze słodzikiem, a potem szklanka coli, głodna nie jestem w ogóle.
Jutro chyba zrobię sobie jakieś klopsiki mam mielone drobiowe, zaszaleję.
choroba jasna, do tego uzależniłam się od coli light
Ładnie naskrobałyście tutaj no no

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 21:59   #674
Megi428
Wtajemniczenie

Witam późnym wieczorem Właśnie jestem po kąpieli. Wylegiwałam się w wannie pełnej piany pachnącej słodkościami. Polecam płyn do kąpieli Sweet Candy Avonu. Dla mnie rewelacja. Szklanka coli 0%, gazetka, muzyka i pełen odjazd ha ha

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

karadka ja Tobie bardziej gratuluję - minus 5 z hakiem !

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

A w ogóle polecam Wam moje placki-kanapki, które dzisiaj robiłam. Dałam przepis do przepisowni.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=17681886 #post17681886
Stary 2010-03-06, 22:24   #675
karadka
Zadomowienie

megi

elskede ja nie dam rade pic cole light jest wstretna dla mnie wczoraj kupilam 7up light i jest nawet znosny, natomiast z woda to mi nie szlo dobrze i ostatnio kupilam gazowana - wlasnie koncze 2l duzo lepiej wchodzi

grewana ja nie dawalam slodzika.

a teraz przepis na

GOŁĄBKI
kapusta
pieczarki
2 cebule czerwone
2 duze marchewki
0,5 kg chudego wolowego zmielonego
2 piersi z kurczaka
kawalek indyka
czosnek
przyprawy
maggi
bulionetka lub kostka wolowa

pierwsze robimy farsz, ja wszystko siekalam drobno w blenderze w misce z nozykami, pierwsze cebule, posiekac, na teflonie, oczywiscie wszystko smazymy bez tluszczu potem pieczarki posiekalam i na patelnie, potem mielone, indyka i kurczaka w kostke i poddusic - mozna lekko bulionem podlac i wrzucic posiekany czosnek, marchewke na drobniutko posiekalam w blenderze i tez poddusilam. wszystko doprawilam pieprzem, papryka, lekko sola, dodalam troszke ziol prowansalskich,
kapuste gotowac ok 10 min w calosci, wyciagnac, zdjac 3-4 liscie i znowu do wody - liscie mozna zwijac tylko jak sa miekkie, wszystko wlozylam do garnka, na spod ulozylam 3 duze liscie i na to kladlam golabki, przykrylam reszta lisci, zalalam je bulionem z maggi i do piekarnika na 2 godziny

zrobilam sos pomidorowo koperkowy i wszystko bylo na prawde pyszne

LECZO
proporcje dowolne
papryka czerwona
pomidory
cebula
kabaczek/cukinia
piersi z kurczaka

wszystko osobno dusimy, jak jest w miare miekkie to wrzucamy do garnka, doprawiamy i duzimy, ja dodalam oprocz przypraw bulionetke z kurczaka i warzywna
Stary 2010-03-06, 23:01   #676
Megi428
Wtajemniczenie

karadka ja tylko gazowaną żłopię bo zwykła jest dla mnie jak kranówa, a jak mam ochotę to dodaję trochę soku z cytryny i jest fajna orzeźwiająca. Zresztą Dukan w książce pisał że nie ma znaczenia czy z bąbelkami woda czy bez, bo bąbelki nie mają żadnego wpływu na dietę. A cola % jest dla mnie ostatnio za słodka to mieszam pół na pół z wodą i dodaję soku z cytryny. Słodkie a zarazem kwaskawe. Spróbuj

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Przepis na gołąbki jest ciekawy. Wrzuć do przepisowni

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:31 ----------

Kurczę a ja znowu jem. Ale "tylko" serniczek na zimno. Kiedyś wcinałam chipsy wieczorami a teraz? Białka ha ha
Stary 2010-03-07, 07:22   #677
karadka
Zadomowienie

dzien dobry
dzisiaj -0,5 czyli odrobilam to co ostatnio bylo na + mam nadzieje ze w koncu dostane ten @ i pojdzie w dol!
Stary 2010-03-07, 07:53   #678
galloway
Rozeznanie

dzień dobry dukaneczki
U mnie miało być na plusie, a jestem w dużym szoku -1kg !!! A tak żarłam wczoraj, ale w nocy chodziłam sikać trzy razy,nie wiem dlaczego nigdy nie wstaję w nocy, dużo tej wody zleciało....może @ lada dzień przyjdzie.
Ale kilogram jest mniej
Zaraz rzucam się na galaretkę z kurczaka.....
Stary 2010-03-07, 07:57   #679
malgos_2015
Przyczajenie

Witam po przerwie. Nei moge ścierpieć twarogów. Uwielbaim nabiał, ale twarożki przyprawiają mnie o mdłości. Serki wiejskie, jogurty, serki homo, kefiry są ok. najgorsze jest to że nie mogę znaleźć tych 0% tł. tylko 1,5- 2-3%. Gdzieś na necie przeczytałam, że te produkty mają nie przekraczać 4%. co tym sądzicie. jak myślicie czy można jeść np. parówki drobiowe.
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 08:03   #680
agamagda
Rozeznanie

puk
-0,4kg
wczoraj @ dostałam
pewno dlatego spadek

gratulacje spadków
super

a co do @ to jest ok, normalnie, nie jakos skąpo
a i 28 cyklu dnia dostałam

Edytowane przez agamagda
Czas edycji: 2010-03-07 o 08:09
agamagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 08:10   #681
galloway
Rozeznanie

Jak ładnie niedziela się zaczyna WSZYSTKIE DUKANECZKI MAJĄ SPADKI a wiosna tuż tuż
Stary 2010-03-07, 08:25   #682
karadka
Zadomowienie

galloway i agamagda gratuluje

ja nie wiem jak to sie dzieje czasem przez caly dzien zjem bardzo malo i jest na +, czasem zjem duzo i jest na - albo odwrotnie... ja sie na tej wadze teraz zatrzymalam bo albo jest +albo- i ciagle do tej wagi wraca i nie moze zejsc w dol... troche sie ostatnio w cwiczeniach oposcilam i od jutra nadrabiam straty!
Stary 2010-03-07, 11:32   #683
boszka1987
Raczkowanie

WITAJCIE, uwielbiam gołąbki, dobrze że na diecie też je można jeść mniammm, wybróbuje je w najbliższym czasie ale będzie wyżerka
u mnie dziś waga -0,3 ostatnio mój rekord był 59,1!! ale na drugi dzień znów waga w góre do 60,4 i tak stoi w miejscu lub po troche spada a juz taka szczęśliwa byłam że 5 z przodu
dziś musze na jakieś zakupy skoczyć cola light się skończyła, chyba też sie uzależniłam od niej, miłej niedzieli wszystim
boszka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 12:02   #684
malgos_2015
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ewela2612 Pokaż wiadomość
Witaj malgos nie wiem jak to się stało ale W ogóle Twoje postu nie widziałam, dopiero jak Karadka Ci odpisał to go znalazłam..... dołączam do postu karadki i witaj w klubie - byłam na kopenhaskiej poczatkiem stycznia,(wytrwałam i straciłam 4,5kg na niej) ale dukan odpowiada mi o wiele bardziej, przynajmnie jesz ile chcesz w zakresie danych produktów i jest masa przepisów i możliwości (karadka jest w tym mistrzynią)
mariolcia - nie znam przepisu na naleśniki bez mleka płynnego ale tego mleka dodaje się niewiele więc przypuszczam, że nawet go nie poczujesz
Dzięki. masz rację, dukan jest o wiele lepszy, człowiek przynajmniej nie słania sie po ścianie - dla mnie to była katorga, chociaż udało mi sie wytrwać całe 13 dni. najbardziej w tej diecie brakuje mi owoców, poza tym uwielbiam mleko, właćiwie nie potrafię bez niego funkcjonować. piję 1,5%, bo 0,5 to dla mnie woda. Chciałabym tylko wiedzieć, czy mogę go wypijać np. 2-3 szklanki dziennie i nie będzie to grzechem w tej diecie.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez karadka Pokaż wiadomość
megi

elskede ja nie dam rade pic cole light jest wstretna dla mnie wczoraj kupilam 7up light i jest nawet znosny, natomiast z woda to mi nie szlo dobrze i ostatnio kupilam gazowana - wlasnie koncze 2l duzo lepiej wchodzi

grewana ja nie dawalam slodzika.

a teraz przepis na

GOŁĄBKI
kapusta
pieczarki
2 cebule czerwone
2 duze marchewki
0,5 kg chudego wolowego zmielonego
2 piersi z kurczaka
kawalek indyka
czosnek
przyprawy
maggi
bulionetka lub kostka wolowa

pierwsze robimy farsz, ja wszystko siekalam drobno w blenderze w misce z nozykami, pierwsze cebule, posiekac, na teflonie, oczywiscie wszystko smazymy bez tluszczu potem pieczarki posiekalam i na patelnie, potem mielone, indyka i kurczaka w kostke i poddusic - mozna lekko bulionem podlac i wrzucic posiekany czosnek, marchewke na drobniutko posiekalam w blenderze i tez poddusilam. wszystko doprawilam pieprzem, papryka, lekko sola, dodalam troszke ziol prowansalskich,
kapuste gotowac ok 10 min w calosci, wyciagnac, zdjac 3-4 liscie i znowu do wody - liscie mozna zwijac tylko jak sa miekkie, wszystko wlozylam do garnka, na spod ulozylam 3 duze liscie i na to kladlam golabki, przykrylam reszta lisci, zalalam je bulionem z maggi i do piekarnika na 2 godziny

zrobilam sos pomidorowo koperkowy i wszystko bylo na prawde pyszne

LECZO
proporcje dowolne
papryka czerwona
pomidory
cebula
kabaczek/cukinia
piersi z kurczaka

wszystko osobno dusimy, jak jest w miare miekkie to wrzucamy do garnka, doprawiamy i duzimy, ja dodalam oprocz przypraw bulionetke z kurczaka i warzywna
Dziś zrobiłam sobie to leczo, dodałam jeszcze tylko jedna pieczarkę, ogórek korniszon, było pycha.. Dzięki.
malgos_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 12:16   #685
karadka
Zadomowienie

malgos z tego co kojarze to nie bardzo jezeli pojesz 2%, ja przynajmniej staram sie kupowac wszystko jak najchudsze
Stary 2010-03-07, 12:42   #686
ewela2612
Raczkowanie

małgos- gdzieś czytałam w książce(ale teraz jak na złość nie mogę tego znaleźć), że jest ograniczenie i tu nie jestem pewna ale chyba tylko dotyczy sera, (możne któraś dukanka pamięta czy ogólnie nabiału?) żeby nie przekraczać 1kg dziennie z tym, że mleko akurat mamy traktować jako dodatek np. do kawy bo jest to produkt dozwolony tzn w ograniczonej ilości....
ja po imprezce- o 3 wróciłam hehe ale wybawiłam się oj wybawiłam pomimo tego, że na samej wodzie byłam....
Cieszę się z Waszych spadków i wszystkim serdecznie gratuluję
Ja dziś poszalałam w kuchni: zrobiłam sobie sernik na zimno z nytelką na spodzie, roladki z kurczaka z serkiem wiejskim z przyprawami w środku i bułeczki: właśnie wyłączyłam piekarnik i biorę się za smakowanie

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

No to jestem po konsumpcji ale się najadłam polecam roladki- super wyszły piekłam w piekarniku na 180 st. jakieś 30- 40 min zawiniete w folie i wyszły mokre
Karadka- bułeczki mniamuśne- chociaż wyszły mi takie bardzie plackowate już bułkowate (piekłam na papierze pergaminowym bo brak foremek) i trochę się rozlały ale nie za bardzo- w smaku i wyglądzie (w moim wypadku trochę spłaszczone) przypominają mi zwykłą grahamke- rewelacja
Stary 2010-03-07, 12:44   #687
domino166
Raczkowanie

W książce jest napisane,że nabiał nie może przekraczać 30%dziennego jadłospisu

Wczoraj zgrzeszyłampiłam czerwone wino ,mam nadzieję,że nie będzie to miało wpływu na dietę.
domino166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 12:55   #688
elskede
Rozeznanie

Witam w niedzielę
właśnie na śniadanie i obiadek miałam klopsiki z mięsa indyczego (5 sztuk) w sosie pomidorowym (mięsko mielone + przyprawy+białko z jajka, a że było za luźne dorzuciłam otrębów owsianych, uformowałam kuleczki i wrzuciłam na gotującą się wodę, a sosik zrobiłam z tej wody, w której gotowały się klopsiki wymieszałam pół jogurtu nat. z łyżeczką koncentratu, dodałam maggi i wsio) wyszło pysznie najadłam się okrutnie, na wieczór dokończę swoją zupkę z wczoraj i koniec tego dobrego plus jakąś papryczkę surową zjem
dzisiaj mam w końcu czas na coś młego dnia

elskede jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 13:10   #689
Mariolcia =P
Zakorzenienie

ewela z jakiego przepisu sernik? jak to zrobilas, ze nutelka na spodzie?

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 13:38   #690
ewela2612
Raczkowanie

mariolcia- tak sobie wymyśliłam
nutelke zrobiłam zgodnie z przepisem z tym, że dodałam więcej łyżek mleka płynnego żeby nie była taka strasznie gęsta
serniczek:
05,kg sera 0%, jogurt naturalny 0%, 2 jaja i ja dałam 2 łyżki słodzika (nie lubię zbyt słodkich), cynamon i zapaszek plus żelatyna. Ser zmieliłam razem z jogurtem, żółtkami i słodzikiem. Białka ubiłam na sztywno i dodałam do sera, a na koniec żelatynę (łyżkę) rozmieszałam w 2łyżkach wody zimnej a potem dolałam gorącej tak do pół szklanki i taką rozrobioną żelatynę dodałam do masy. aaaaa no zanim zrobiłam serniczek nutelke wylałam na dno miseczek (ja sobie zrobiłam w 4 miseczkach) można też wylać do tortownicy i rozprowadziłam po boczkach i do lodówki Potem zalać nutelke serkiem i po jakiś 2-3 godz. serniczek pychotka właśnie jem do kawusi
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości