mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-22, 13:23   #661
Seona
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Domi7ks, ja z imiona dla chłopca nie mam żadnych problemów, ale dla dziewczynki ciężko było mi wybrać

Chawa, Aron to bardzo oryginalne imię - będziecie pisać przez jedno A czy dwa Aaron? Na początku nie podobało mi się, ale moja koleżanka z wątku ma synka Aaronka i normalnie

Joamic, pokoik śliczny, ale ja chyba wolę jak jest taki neutralny żeby za parę lat nie trzeba będzie przerabiać Mam oczywiście elementy dziecięce, naklejki na drzwiach itp. ale meble wszystkie mam dorosłe.

Myszeczka, ja też lubię dywany Mam dywan do pokoju, taki zielony z kotami Dobrze się odkurza, nie widać na nim brudu. Nie na cały pokój. Jakoś tak mi zimno bez dywanów

Magolina, to życzę powodzenia w remontach, faktycznie, jak męża masz tak mało, to ciężko coś zrobić. A wyprawkę to czasem u jednego sprzedawcy można całą kupić i po problemie

Chawa,
Twój mąż jest lekarzem? Bo pisałaś, że ma dyżury i często nocki i te 12 godzin?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:26   #662
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Chawa,
Twój mąż jest lekarzem? Bo pisałaś, że ma dyżury i często nocki i te 12 godzin?
hehe, też się nad tym zastanawialam

A ja lece do ginki mojej Ciekawe co tam słychać w brzuszku

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:31   #663
OlusiaS
Wtajemniczenie

Odnosnie dywanow i wykladzin-moje dziecko,jak zaczelo raczkowac to pierwsze co zeszlo z dywanu .Dzieciaczki ,beda mialy ok 8 miesiecy,jak zaczna to robic (o ile w ogole,nie kazde dziecko raczkuje),wiec bedzie i tak juz lato.A na zime juz na nogach.Maly dywanik owszem,ale taki maluch nie usiadzie w miejscu,bo wszystko wokol jest interesujace,np. kwiaty.
Joamic wlasnie poszukuje takiej szafeczki,jak na Twoim zdjeciu,zeby na szczycie lozeczka postawic.Mam nadzieje,ze gdzies cos znajde.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:42   #664
misiula_88
Raczkowanie

cześć mamuśki widzę, że synkowie opanowali grudzień, gratuluje serdecznie mamusie co intuicja to intuicja
truscafko, brzmi jak cud!! kurcze, strasznie się cieszę, że się tak udało!!!

pisałyście o fotelach bujanych - mnie się zamarzył wiklinowy w salonie i mamy od dawna, ale opanował go kot jak ja na nim siadam, to ona chodzi wkoło niezadowolona lub pcha się na kolana i rozpycha a bez dywanów też sobie nie wyobrażam domu, według mnie tak jest cieplej, bardziej przytulnie... ale oczywiście rzecz gustu i sierści

my wczoraj wybieraliśmy kolorki do sypialni na ściany - jedną zrobimy w fioleciku, a pozostałe takie lekko kremowe a jak mały będzie miał ok. 2 lat to zrobimy mu tam prawdziwy pokoik dziecięcy

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
takich to sie powinno

Spotkalyscie moze ochraniacz do lozeczka i przybornik w tym smym wzorze ale BEZ haftow, aplikacji etc. Marzy mi sie taki gladki beżowy lub biały zestawik bez ozdobników
gdzieś na allegro rzuciła mi się w oczy pościel biała bez ozdóbek, haftów etc., sam ochraniacz biały też możesz na allegro znaleźć

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
goldika to fajna sprawa z tą skrytką w pokoiku, bo u nas niestety wanienka będzie musiała stać na wierzchu, dlatego chce kupić taką http://allegro.pl/bebe-jou-wanienka-...719166824.html jeszcze nie wiem jaki kolor, ale jak do tej pory to zdecydowanie nasz faworyt
kurcze faktycznie, niezła ta wanienka!!! ale cena też my mamy głęboki brodzik pod prysznicem, dlatego kupimy najzwyklejszą wanienkę 100 cm, a potem dzieciaka do brodzika i już

[*] 3.12.13

cieszę się życiem!

Ninka!

misiula_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:43   #665
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

I o drugie. Cieżko mi się golić Tak tak... tam pod brzuhem Tak mi sie skojarzylo, bo dzis wizyta i musze sie zmobilizować... Brzuch niby jeszcze nie bambaryla a ciezko... co to dalej bedzie?
Ja narazie daje rade sama z pomocą lusterka hehe

goldika - może i my wybierzemy się za rok z maluszkiem na wakacje do Włoch,a w tym roku może ewentualnie jakiś weekend razem Fotel mam już wstawiony, kole,żanka mówiła że jej fotel bardzo się przydał

My wstawimy narazie łóżeczko do nas do sypialni, sypialnie mamy dużą więc zmieści się bez problemu A za jakieś 2 latka (mam nadzieję że do tego czasu się uda jak wykończymy resztę domku maluszek będzie miał swój pokoik
Kurcze jak pomyslę ile jeszcze mamy w domu do zrobienia to sie zastanawiam skąd na to kase weźmiemy ehhh...
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:49   #666
goldika
Zakorzenienie

OFF TOP

doradzicie mi co na obiad zrobic?
mam piersci z kurczaka, ryz, ewentualnie ziemniaki. Chcialabym cos ciekawszego zrobic niz tradycyjnie smazone cycki w panierce
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:49   #667
ggoraa
Zadomowienie

Kochane, nie nadrobie was teraz- bo mam malo czasu. Wiec wyniki odebrane- wsio ok, nie musze drugi raz pic tych pysznosci

A we krwi sa zanizone niektore jednostki-ale w ciazy to ponoc norma.
Co do glukozy- to tak, wzielam sobie w kubeczku ciepla wode z domu ( glukoza szybciej sie rozpuscila ) i wcisnelam sobie cytryne cala- juz po dodaniu glukozy, na miejscu. Jednym lykiem poszlo

Teraz pieke tort dla szwagra i jego dziewczyny na urodziny, wysle wam zdjecie jak zrobie- mam w planach zrobic 2 polowki jablka

A pozniej wychodzimy z domu, bo moj maly znow jest turbodolaowany hehe.

Ale powiem wam numer- poszlam do przychodni i chcialam zrobic zalegle szczepienie na gruzlice Filipowi- a pani odprawila mnie z kwitkiem, bo ona sie boi sama robic, potrzebne 2 pielegniarki i mam wrocic po 20-tym sierpniu:/
Ok ide krecic placka, do pozniej
Stary 2011-07-22, 14:03   #668
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
OFF TOP

doradzicie mi co na obiad zrobic?
mam piersci z kurczaka, ryz, ewentualnie ziemniaki. Chcialabym cos ciekawszego zrobic niz tradycyjnie smazone cycki w panierce
może w sosie carry? do ryżu
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:11   #669
Magdalena512
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
może w sosie carry? do ryżu
Jeśli masz jakieś warzywa, najlepiej mrożone, to możesz taką potrawkę na szybko. Wszystko podsmażyć, przyprawić i z sosem. Do ryżu oczywiście

Magdalena512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:18   #670
goldika
Zakorzenienie

znalazlam taki przepis https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...14&postcount=2
na tamtym watku zachwalany, do mnie srednio przemawia ale juz go szykuje musze skoczyc jeszcze po pieczarki.
I zolty ser zastapie chyba mozzarela lub jakims capressi bo po zoltym roztopionym na pizzy czy gdziekolwiek niestety zle sie czuje

Dziekuje za pomysly

Aaa jak byly u mnie psiapsioly to gotowaly dwa razy obiad. Ale pyszne makarony robia!!
Jedna robila w sosie szpinakowym z boczkiem i serem.
A drugi przepis byl na zapiekanke z piersi kurczaka, makaronem i wlasnie capressi
Tz sie zakochal w ich gotowaniu
Stary 2011-07-22, 14:30   #671
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

goldika bardzo dobre sa nadziewane serkiem z ziolami i zapiekane. tu uzywam tzw miekkiego sera do smarowania albo philadelphi. ona chyba w polsce tez juz jest? doprawic ziolami i czosnkiem, nadziac, mozna zawinac w plastry szynki lub boczku i zapiec

Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej

Kuchnia Tygryska
wiolqn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 14:38   #672
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
goldika bardzo dobre sa nadziewane serkiem z ziolami i zapiekane. tu uzywam tzw miekkiego sera do smarowania albo philadelphi. ona chyba w polsce tez juz jest? doprawic ziolami i czosnkiem, nadziac, mozna zawinac w plastry szynki lub boczku i zapiec
chyba stworze wlasny przepis z tego co mowisz i tego powyzszego i dodam cos od siebie.
Tylko nie wiem co do tego. Ziemniaczki zapiekane? Bo ryz chyba nie bardzo?
A co zielonego?
Stary 2011-07-22, 14:46   #673
rudominka
Raczkowanie

Witam popołudniowo,
Wczoraj byłam na usg 3D - fajny bajer Niunia piła wody płodowe, pluła nimi, ziewała i drapała się po głowie Nie nudzi się tam Poza tym wszystko ok, waży 665 g, skończony 24 tc, szyjka zamknięta. Następna wizyta 25.08

Dziś kupiłam sobie maliny, borówki i morele - i podjadam wszystko po trochu, nawet obiadu mi się nie chce robić

Cytat:
A wlasnie... co robicie z podloga w pokoikach dzieci? Dywanik na calosci czy jak? Tz chce dywan na caly pokoik.
W pokoju malutkiej są panele i tak zostanie. Mamy ogrzewanie podłogowe w całym domu, więc ciepło będzie nawet na gresie w salonie. Kupimy co najwyżej jakiś nieduży dywanik do siedzenia, albo po staremu, koc będę kłaść.

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam, ja też mam mętlik w głowie jeśli chodzi o wybór wózka ciągle podoba mi się inny, ale tak sobie myślę ze przy 2 dziecku będzie łatwiej bo już wiadomo na co zwracać uwagę a tak to tylko opinie można czytać, najlepsze jest to ze będąc w 2 różnych sklepach w jednym mi pani zachwalała dany wózek a w drugim powiedziała że chyba zwariowałam że chce go kupić
No, nie wiem Ja jestem z trzecim w ciąży i mam problem Niby wiem co chcę, co mi zdecydowanie nie odpowiada, a i tak najlepszym wyjściem byłoby mieć dwa wózki - porządną, super amortyzowaną gondolę typu Emmaljunga na spacery po wsi i coś mniejszego, do samochodu z możliwością wpięcia fotelika samochodowego, na wyjazdy, zakupy itp.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ja Egiptu bym nie wybrała z tego względu,że tam byłąm i nams ię nie podobało-najbardziej utkwili nam w głowie ludzie dorośli/dzieci wyciągający ręce po pieniądze....ich mentalność,że jak człowiek biały to śpi na pieniądzach i ogólnie,że trzeba go zrobić w bambuko jest straszna....następnym razem wybierzemy jakiś kraj europeejski i bardziej cywilizowany-drożej to drożej,ale przynajmniej nikt na nas krzywo nie będzie patrzył jak nie będziemy chcieli miec pokoju posprżtanego(oczywiście za kasę)mimo,że hotel opłacony.
Z tego samego powodu do Tunezji już chyba się nie wybierzemy...
Ja w przyszłym roku chciałabym wybrać się do Hiszpanii albo Grecji. Jeszcze Włochy mi się marzą, ale to samochodem, więc nie wiem kiedy się zdecydujemy.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dziś buszowałam po allegro i dywany oglądałam zdecydujemy się na taki http://tutumi1.home.pl/dane/full/2cc...489b9f2a74.jpg
lub
http://tutumi1.home.pl/dane/full/3d0...d5679be1f9.jpg
Śliczny ten zielony dywan z kwiatkami, widzę, że nie tylko mi się spodobał
Tapetę chciałabym przykleić koło łóżeczka, ale mąż jest przeciwny, zobaczymy na czym stanie. Jeśli uda mi się go przekonać, to wzór będzie w delikatne paski lub kwiatki, na pewno nie misie ani inne typowo dzieciowe wzory.
Remont chyba zaczniemy niedługo, bo malutka dostanie pokój po najstarszym bracie, a do tego musimy starszemu zrobić nowy pokój, tam gdzie teraz telewizornia jest...Sporo zmian nas czeka

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Fotel bujany mi się marzy - ale to dalekie plany.
Taki pokój mi się podoba w tych kolorach
Pokój śliczny, też marzy mi się białe łóżeczko.
Odnośnie fotela - bardzo dobrze karmiło mi się na takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10112163, a teraz chciałaby taki - nie bujany, ale rozkładany: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:46   #674
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

ryz moze byc za suchy, ziemniaki w cwiartki, w przyprawy i olej i zapiec?

Kuchnia Tygryska
Stary 2011-07-22, 14:55   #675
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A ja proponuję Hiszpańskie wyspy fakt że drożej ale jest tam bosko ja
byłam na Ibizie dwa lata temu i nie zapomniane są wrażenia.
Może za rok czy dwa polecimy na wyspy Kanaryjskie marzą mi się
rozumiem,że to do mnie było??
my Hiiszpanię między innymi bierzemy pod uwagę,ale nie tylko
Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Anusiak szkoda, ze nie będziesz mogła wziąć ze sobą kici. Ja mam psa i kota i nie zabraniam im wchodzenia do domu - i mama nadzieję ze dziecko nie będzie miało alergii, bo nie chciałabym zmieniać zwyczajów. Dla mnie zwierzęta to członkowie rodziny, a głupio wyprowadzać członka rodziny na pole.
Ja mieszkam poza miastem wiec wypoczywam cały czas Chciałąbym sie troszkę z domu ruszyć.
ponoć jak dziecko od amłego mams tycznośc ze zwierzetami to zmniejsza się znacznie ryzyko alergii.
ja jednka nie uznaję zwierząt w domu niestety.tż uważa inaczej.
Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość

I o drugie. Cieżko mi się golić Tak tak... tam pod brzuhem Tak mi sie skojarzylo, bo dzis wizyta i musze sie zmobilizować... Brzuch niby jeszcze nie bambaryla a ciezko... co to dalej bedzie?
dlatego ja mam zamiar iść na depilację.nie pozwoliłabym tż się golić.

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:01   #676
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dwa razy mnie deszcz złapał podczas spaceru Buty całkiem przemoczyłam (teraz moczę w goracej wodzie i piję gorącą herbatę). A jak wracałam to słonko zaczęło świecić

marejta rewelacyjna ta wanienka, ale cena powalająca

ania21_21 mama nadzieję, że z mieszkaniem to Ci sie uda.

Anusiak o to super, ze za miesiąc mozecie być już na swoim

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Frytki o matko i co teraz robić, chce frytki
Podzieliłabym sie, ale świnka ze mnie i zeżarłam wszystko

wiolqn gratuluję

Seona nad pisownią się nie zastanawiałam. Gdyby mój mąż był lekarzem to raczej nie pisałabym wcześniej o lekarzach to co napisałam - pracuje jako ratownik medyczny w pogotowiu.

misiula ja też jestem szczęśliwą posiadaczką głębokiego brodzika

ggoraa super że wszystko w porządku. I dzięki za info co o wodzie do glukozy - też tak zrobię
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:03   #677
dygotka8
Zakorzenienie

zjadłam chyba z pół litra lodow-pęknę chyba
ale jestem tak wkurzona,że jakoś musiałam sprónowac sobie złagodzić dzień.

Stary 2011-07-22, 15:07   #678
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

rudominka gratuluję udanej wizyty

dygotka moja teściowa też nie uznawała zwierząt w domu i trochę sie awanturowała jak brałam koty do siebie do pokoju i jak je zostawiała w ziemie na noc. A teraz sama psa woła jak jest chłodniej czy burza idzie, żeby sie przypadkiem psinka nie wystraszyła.
Stary 2011-07-22, 15:12   #679
wiolqn
Zakorzenienie

GG do wiolqn

wyspy kanaryjskie polecam. bylismy tam na Boze Narodzenie 2009, piekna pogoda, niesamowicie tanio (za apartament placilismy 12funtow za noc ze sniadaniem), loty sa dosc tanie z Londynu z easyjetem

Kuchnia Tygryska
Stary 2011-07-22, 15:13   #680
Paula__22
Raczkowanie

My od września mieszkamy we własnym domu, nie bardzo dużym ale takim w sam raz. Maluszek będzie spał z nami w sypialni pewnie do jakichś 2 lat, sypialnie mamy dość sporą, a później zobaczymy albo razem z Mateuszkiem albo w osobnym pokoju.

To pokój Matiego (z góry za bałagan)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC09634.jpg (38,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09635.jpg (34,4 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09636.jpg (27,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC09637.jpg (35,6 KB, 47 załadowań)
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:21   #681
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Witam popołudniowo,
Wczoraj byłam na usg 3D - fajny bajer Niunia piła wody płodowe, pluła nimi, ziewała i drapała się po głowie Nie nudzi się tam Poza tym wszystko ok, waży 665 g, skończony 24 tc, szyjka zamknięta. Następna wizyta 25.08
super,że wszytsko dobrze

Cytat:
W pokoju malutkiej są panele i tak zostanie. Mamy ogrzewanie podłogowe w całym domu, więc ciepło będzie nawet na gresie w salonie. Kupimy co najwyżej jakiś nieduży dywanik do siedzenia, albo po staremu, koc będę kłaść.
u nas nie będzie dywanów samych w sobie,ale jakieś coś dywanikowego być może się znajdzie.

Cytat:
Z tego samego powodu do Tunezji już chyba się nie wybierzemy...
Ja w przyszłym roku chciałabym wybrać się do Hiszpanii albo Grecji. Jeszcze Włochy mi się marzą
podobne marzenia mamy
Cytat:
rudominka gratuluję udanej wizyty

dygotka moja teściowa też nie uznawała zwierząt w domu i trochę sie awanturowała jak brałam koty do siebie do pokoju i jak je zostawiała w ziemie na noc. A teraz sama psa woła jak jest chłodniej czy burza idzie, żeby sie przypadkiem psinka nie wystraszyła.
wiesz,ja zostałam wychowana tak,ze psy są poza domem.
poza tym do nowego domu,gdzie wszystko będzie nowe,a ja sama będę miała do ogarnięcia cały dom,opiekę nad malutką i będę całymi dniami sama,wiec nie dam się namówić tż na psa czy kota.o nieeee

Stary 2011-07-22, 15:25   #682
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Paula bardzo fajny pokoik

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

dygotka wcale Ci sie nie dziwię, też bym nie chciała zwierzyńca jakby, miała sama wszystko ogarnąć. Co innego jakby dziecko było podrośnięte.
Stary 2011-07-22, 15:25   #683
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Witam popołudniowo,

Dziś kupiłam sobie maliny, borówki i morele - i podjadam wszystko po trochu, nawet obiadu mi się nie chce robić
super, aktywnie spędza czas w brzuszku

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ponoć jak dziecko od amłego mams tycznośc ze zwierzetami to zmniejsza się znacznie ryzyko alergii.
ja jednka nie uznaję zwierząt w domu niestety.tż uważa inaczej.
Wymieńmy się tżami ja nie wyobrażam sobie zostawić kici u rodziców (chociaż wiem, że mój ojciec też za nią szaleje i krzywdy zrobić jej nie da) ale ciężko mi będzie ją zostawić. Na samą myśl mi smutno się robi
Coś czuję, że będziemy często kicię odwiedzać, eee, to znaczy dziadków

Cytat:
Dwa razy mnie deszcz złapał podczas spaceru Buty całkiem przemoczyłam (teraz moczę w goracej wodzie i piję gorącą herbatę). A jak wracałam to słonko zaczęło świecić

Anusiak o to super, ze za miesiąc mozecie być już na swoim
ad 1 herbatka dobra rzecz, możesz sobie dodać miodu i cytryny dodatkowo jak lubisz. I ja profilaktycznie bym zjadła kromkę chlebka z masłem i czosnkiem

ad 2 mam taką nadzieję, ale wszystko robimy we własnym zakresie, więc tempo zawrotne nie jest ale tak na rocznicę ślubu (28.08) to już bym chciała
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:32   #684
dygotka8
Zakorzenienie

Anusiak-hmm...no niestety na tż sie nie wymienię
Chawa- oczywiście jak dziecko bedzie większe to zwierzątka jak najabradziej-u nas od zawsze były psy i koty też,ale wiem też,że opieka nad zwierzęciem spada na kobietę...
mam nadzieję,że my tez niedługo bedziemy na swoim.poki co jesteśmy na etapie szukania płytek-i chyba prędzej krew mnie zaleje nim coś sensownego znajdziemy,a potrzebujemy je dosyć szybko znaleźć....

Stary 2011-07-22, 15:37   #685
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Coś czuję, że będziemy często kicię odwiedzać, eee, to znaczy dziadków

Cytat:
I ja profilaktycznie bym zjadła kromkę chlebka z masłem i czosnkiem
Za takie rarytasy to ja jednak podziękuję, już wolę mleko z miodem i czosnkiem

Cytat:
ad 2 mam taką nadzieję, ale wszystko robimy we własnym zakresie, więc tempo zawrotne nie jest ale tak na rocznicę ślubu (28.08) to już bym chciała
To tego Ci życzę - świetny byłby prezent na rocznicę

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

dygotka jak dziecko będzie starsze to przy opiece nad zwierzakami troszkę pomoże. Dla mnie opieka nie jest uciążliwa, bo sprowadza sie do nakarmienie i wyprowadzenia psa na spacer, ale nie tylko ja chodzę z psiną na spacery.
Co do przeprowadzki to oby Ci sie udało jeszcze przed porodem
Stary 2011-07-22, 15:41   #686
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dygotka jak dziecko będzie starsze to przy opiece nad zwierzakami troszkę pomoże. Dla mnie opieka nie jest uciążliwa, bo sprowadza sie do nakarmienie i wyprowadzenia psa na spacer, ale nie tylko ja chodzę z psiną na spacery.
Co do przeprowadzki to oby Ci sie udało jeszcze przed porodem
innej opcji nie ma bo nie wyobrażam sobie by w tak brzudnym mieszknaiu dziecko było...na wrzesien/październik planujemy więc myślę,że zdążymy

Stary 2011-07-22, 15:48   #687
fatal21
Wtajemniczenie

A ja nie wyobrażam sobie domu bez zwięrząt.Nie pamiętam okresu w swoim życiu żeby mi coś nie biegało "między nogami").Świnki, chomiki,króliki, myszki, psy i koty.Aktualnie mam yorczke, która ze względu na małe rozmiary nie przeszkadza oczywiście śpi z Nami w łóżku
Dodatkowo mam 2 psy podwórkowe (niestety nie dają się wytresować i nakłonić do przyjścia do domu) i 2 koty. Jeden z nich chętnie przebywa w domu, ale teściowie.......
Wiem, że dzieci, które wychowują się ze zwierzętami są bardziej odpowiedzialne i czułe na potrzeby innych.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-07-22 o 15:49
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-22, 15:53   #688
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A ja nie wyobrażam sobie domu bez zwięrząt.Nie pamiętam okresu w swoim życiu żeby mi coś nie biegało "między nogami").Świnki, chomiki,króliki, myszki, psy i koty.Aktualnie mam yorczke, która ze względu na małe rozmiary nie przeszkadza oczywiście śpi z Nami w łóżku
Dodatkowo mam 2 psy podwórkowe (niestety nie dają się wytresować i nakłonić do przyjścia do domu) i 2 koty. Jeden z nich chętnie przebywa w domu, ale teściowie.......
Wiem, że dzieci, które wychowują się ze zwierzętami są bardziej odpowiedzialne i czułe na potrzeby innych.
u mnie tez od zawsze były zwierzęta,ale to były psy podwórkowe,były też chomiki,jakieś papugi,żółwie...ja bardzo lubię psy i koty,ale nie dam sobei domu zniszczyć ...
ale marzy mi się owczarek albo łagodniejszy golden czy labrador....

Stary 2011-07-22, 15:54   #689
Seona
Zakorzenienie

Rudominka, niunia czyli córeczka jednak?

Paula, faaajny pokoik Jaki duży. U mojej nie ma szans utrzymania porządku. Ma to po tatusiu

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:57   #690
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

fatal21 u mnie zwierzęta mają zakaz wstępu na nasze, ze tak powiem legowisko. Nie wolno im również wskakiwać na krzesła, kanapy, wersalki itd. Mają własne legowiska - kotu nawet zrobiłam specjalną budę, żeby jej pies nie męczył i czuła sie bezpiecznie, ale w ciągu lata to kicia woli spać poza domem, w ogóle przebywa cały czas poza domem, za to w zimie cały czas siedzi w domu i ma swoje ulubione miejsce przy grzejniku.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości