|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Domi7ks, ja z imiona dla chłopca nie mam żadnych problemów, ale dla dziewczynki ciężko było mi wybrać
![]() Chawa, Aron to bardzo oryginalne imię - będziecie pisać przez jedno A czy dwa Aaron? Na początku nie podobało mi się, ale moja koleżanka z wątku ma synka Aaronka i normalnie Joamic, pokoik śliczny, ale ja chyba wolę jak jest taki neutralny żeby za parę lat nie trzeba będzie przerabiać Mam oczywiście elementy dziecięce, naklejki na drzwiach itp. ale meble wszystkie mam dorosłe.Myszeczka, ja też lubię dywany Mam dywan do pokoju, taki zielony z kotami Dobrze się odkurza, nie widać na nim brudu. Nie na cały pokój. Jakoś tak mi zimno bez dywanów![]() Magolina, to życzę powodzenia w remontach, faktycznie, jak męża masz tak mało, to ciężko coś zrobić. A wyprawkę to czasem u jednego sprzedawcy można całą kupić i po problemie ![]() Chawa, Twój mąż jest lekarzem? Bo pisałaś, że ma dyżury i często nocki i te 12 godzin?
|
|
|
|
#662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja lece do ginki mojej Ciekawe co tam słychać w brzuszku
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Odnosnie dywanow i wykladzin-moje dziecko,jak zaczelo raczkowac to pierwsze co zeszlo z dywanu
.Dzieciaczki ,beda mialy ok 8 miesiecy,jak zaczna to robic (o ile w ogole,nie kazde dziecko raczkuje),wiec bedzie i tak juz lato.A na zime juz na nogach.Maly dywanik owszem,ale taki maluch nie usiadzie w miejscu,bo wszystko wokol jest interesujace,np. kwiaty.Joamic wlasnie poszukuje takiej szafeczki,jak na Twoim zdjeciu,zeby na szczycie lozeczka postawic.Mam nadzieje,ze gdzies cos znajde. |
|
|
|
#664 | ||
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
widzę, że synkowie opanowali grudzień, gratuluje serdecznie mamusie co intuicja to intuicja ![]() truscafko, brzmi jak cud!! kurcze, strasznie się cieszę, że się tak udało!!! ![]() pisałyście o fotelach bujanych - mnie się zamarzył wiklinowy w salonie i mamy od dawna, ale opanował go kot a bez dywanów też sobie nie wyobrażam domu, według mnie tak jest cieplej, bardziej przytulnie... ale oczywiście rzecz gustu i sierści my wczoraj wybieraliśmy kolorki do sypialni na ściany - jedną zrobimy w fioleciku, a pozostałe takie lekko kremowe a jak mały będzie miał ok. 2 lat to zrobimy mu tam prawdziwy pokoik dziecięcy ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehe goldika - może i my wybierzemy się za rok z maluszkiem na wakacje do Włoch,a w tym roku może ewentualnie jakiś weekend razem Fotel mam już wstawiony, kole,żanka mówiła że jej fotel bardzo się przydał ![]() My wstawimy narazie łóżeczko do nas do sypialni, sypialnie mamy dużą więc zmieści się bez problemu A za jakieś 2 latka (mam nadzieję że do tego czasu się uda jak wykończymy resztę domku maluszek będzie miał swój pokoik ![]() Kurcze jak pomyslę ile jeszcze mamy w domu do zrobienia to sie zastanawiam skąd na to kase weźmiemy ehhh...
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
OFF TOP
![]() doradzicie mi co na obiad zrobic? mam piersci z kurczaka, ryz, ewentualnie ziemniaki. Chcialabym cos ciekawszego zrobic niz tradycyjnie smazone cycki w panierce
|
|
|
|
#667 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, nie nadrobie was teraz- bo mam malo czasu. Wiec wyniki odebrane- wsio ok
![]() , nie musze drugi raz pic tych pysznosci![]() A we krwi sa zanizone niektore jednostki-ale w ciazy to ponoc norma. Co do glukozy- to tak, wzielam sobie w kubeczku ciepla wode z domu ( glukoza szybciej sie rozpuscila ) i wcisnelam sobie cytryne cala- juz po dodaniu glukozy, na miejscu. Jednym lykiem poszlo ![]() Teraz pieke tort dla szwagra i jego dziewczyny na urodziny, wysle wam zdjecie jak zrobie- mam w planach zrobic 2 polowki jablka ![]() A pozniej wychodzimy z domu, bo moj maly znow jest turbodolaowany hehe. Ale powiem wam numer- poszlam do przychodni i chcialam zrobic zalegle szczepienie na gruzlice Filipowi- a pani odprawila mnie z kwitkiem, bo ona sie boi sama robic, potrzebne 2 pielegniarki i mam wrocic po 20-tym sierpniu:/ Ok ide krecic placka, do pozniej
|
|
#668 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz jakieś warzywa, najlepiej mrożone, to możesz taką potrawkę na szybko. Wszystko podsmażyć, przyprawić i z sosem. Do ryżu oczywiście
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
znalazlam taki przepis https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...14&postcount=2
na tamtym watku zachwalany, do mnie srednio przemawia ale juz go szykuje musze skoczyc jeszcze po pieczarki. I zolty ser zastapie chyba mozzarela lub jakims capressi bo po zoltym roztopionym na pizzy czy gdziekolwiek niestety zle sie czuje ![]() Dziekuje za pomysly Aaa jak byly u mnie psiapsioly to gotowaly dwa razy obiad. Ale pyszne makarony robia!! Jedna robila w sosie szpinakowym z boczkiem i serem. A drugi przepis byl na zapiekanke z piersi kurczaka, makaronem i wlasnie capressi Tz sie zakochal w ich gotowaniu
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
goldika bardzo dobre sa nadziewane serkiem z ziolami i zapiekane. tu uzywam tzw miekkiego sera do smarowania albo philadelphi. ona chyba w polsce tez juz jest? doprawic ziolami i czosnkiem, nadziac, mozna zawinac w plastry szynki lub boczku i zapiec
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem co do tego. Ziemniaczki zapiekane? Bo ryz chyba nie bardzo? A co zielonego? |
|
|
|
|
#673 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo,
Wczoraj byłam na usg 3D - fajny bajer Niunia piła wody płodowe, pluła nimi, ziewała i drapała się po głowie Nie nudzi się tam Poza tym wszystko ok, waży 665 g, skończony 24 tc, szyjka zamknięta. Następna wizyta 25.08Dziś kupiłam sobie maliny, borówki i morele - i podjadam wszystko po trochu, nawet obiadu mi się nie chce robić ![]() Cytat:
Cytat:
Ja jestem z trzecim w ciąży i mam problem Niby wiem co chcę, co mi zdecydowanie nie odpowiada, a i tak najlepszym wyjściem byłoby mieć dwa wózki - porządną, super amortyzowaną gondolę typu Emmaljunga na spacery po wsi i coś mniejszego, do samochodu z możliwością wpięcia fotelika samochodowego, na wyjazdy, zakupy itp.Cytat:
Ja w przyszłym roku chciałabym wybrać się do Hiszpanii albo Grecji. Jeszcze Włochy mi się marzą, ale to samochodem, więc nie wiem kiedy się zdecydujemy. Cytat:
![]() Tapetę chciałabym przykleić koło łóżeczka, ale mąż jest przeciwny, zobaczymy na czym stanie. Jeśli uda mi się go przekonać, to wzór będzie w delikatne paski lub kwiatki, na pewno nie misie ani inne typowo dzieciowe wzory. Remont chyba zaczniemy niedługo, bo malutka dostanie pokój po najstarszym bracie, a do tego musimy starszemu zrobić nowy pokój, tam gdzie teraz telewizornia jest...Sporo zmian nas czeka Cytat:
Odnośnie fotela - bardzo dobrze karmiło mi się na takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10112163, a teraz chciałaby taki - nie bujany, ale rozkładany: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914 |
|||||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
ryz moze byc za suchy, ziemniaki w cwiartki, w przyprawy i olej i zapiec?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
|
|
|
#675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my Hiiszpanię między innymi bierzemy pod uwagę,ale nie tylko Cytat:
ja jednka nie uznaję zwierząt w domu niestety.tż uważa inaczej. dlatego ja mam zamiar iść na depilację.nie pozwoliłabym tż się golić.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Dwa razy mnie deszcz złapał podczas spaceru
Buty całkiem przemoczyłam (teraz moczę w goracej wodzie i piję gorącą herbatę). A jak wracałam to słonko zaczęło świecić![]() marejta rewelacyjna ta wanienka, ale cena powalająca ania21_21 mama nadzieję, że z mieszkaniem to Ci sie uda. Anusiak o to super, ze za miesiąc mozecie być już na swoim Podzieliłabym sie, ale świnka ze mnie i zeżarłam wszystko wiolqn gratuluję Seona nad pisownią się nie zastanawiałam. Gdyby mój mąż był lekarzem to raczej nie pisałabym wcześniej o lekarzach to co napisałam - pracuje jako ratownik medyczny w pogotowiu. misiula ja też jestem szczęśliwą posiadaczką głębokiego brodzika ![]() ggoraa super że wszystko w porządku. I dzięki za info co o wodzie do glukozy - też tak zrobię
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam chyba z pół litra lodow-pęknę chyba
ale jestem tak wkurzona,że jakoś musiałam sprónowac sobie złagodzić dzień.
|
#678 |
|
Zadomowienie
|
rudominka gratuluję udanej wizyty
dygotka moja teściowa też nie uznawała zwierząt w domu i trochę sie awanturowała jak brałam koty do siebie do pokoju i jak je zostawiała w ziemie na noc. A teraz sama psa woła jak jest chłodniej czy burza idzie, żeby sie przypadkiem psinka nie wystraszyła. |
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
wyspy kanaryjskie polecam. bylismy tam na Boze Narodzenie 2009, piekna pogoda, niesamowicie tanio (za apartament placilismy 12funtow za noc ze sniadaniem), loty sa dosc tanie z Londynu z easyjetem
|
|
|
#680 |
|
Raczkowanie
|
My od września mieszkamy we własnym domu, nie bardzo dużym ale takim w sam raz. Maluszek będzie spał z nami w sypialni pewnie do jakichś 2 lat, sypialnie mamy dość sporą, a później zobaczymy albo razem z Mateuszkiem albo w osobnym pokoju.
To pokój Matiego (z góry
|
#681 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym do nowego domu,gdzie wszystko będzie nowe,a ja sama będę miała do ogarnięcia cały dom,opiekę nad malutką i będę całymi dniami sama,wiec nie dam się namówić tż na psa czy kota.o nieeee
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
Paula bardzo fajny pokoik
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- dygotka wcale Ci sie nie dziwię, też bym nie chciała zwierzyńca jakby, miała sama wszystko ogarnąć. Co innego jakby dziecko było podrośnięte. |
|
|
|
#683 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Coś czuję, że będziemy często kicię odwiedzać, eee, to znaczy dziadków ![]() Cytat:
![]() ad 2 mam taką nadzieję, ale wszystko robimy we własnym zakresie, więc tempo zawrotne nie jest ale tak na rocznicę ślubu (28.08) to już bym chciała
|
|||
|
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Anusiak-hmm...no niestety na tż sie nie wymienię
![]() Chawa- oczywiście jak dziecko bedzie większe to zwierzątka jak najabradziej-u nas od zawsze były psy i koty też,ale wiem też,że opieka nad zwierzęciem spada na kobietę... mam nadzieję,że my tez niedługo bedziemy na swoim.poki co jesteśmy na etapie szukania płytek-i chyba prędzej krew mnie zaleje nim coś sensownego znajdziemy,a potrzebujemy je dosyć szybko znaleźć....
|
#685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- dygotka jak dziecko będzie starsze to przy opiece nad zwierzakami troszkę pomoże. Dla mnie opieka nie jest uciążliwa, bo sprowadza sie do nakarmienie i wyprowadzenia psa na spacer, ale nie tylko ja chodzę z psiną na spacery. Co do przeprowadzki to oby Ci sie udało jeszcze przed porodem |
|||
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie wyobrażam sobie domu bez zwięrząt.Nie pamiętam okresu w swoim życiu żeby mi coś nie biegało "między nogami"
).Świnki, chomiki,króliki, myszki, psy i koty.Aktualnie mam yorczke, która ze względu na małe rozmiary nie przeszkadza oczywiście śpi z Nami w łóżku![]() Dodatkowo mam 2 psy podwórkowe (niestety nie dają się wytresować i nakłonić do przyjścia do domu) i 2 koty. Jeden z nich chętnie przebywa w domu, ale teściowie....... Wiem, że dzieci, które wychowują się ze zwierzętami są bardziej odpowiedzialne i czułe na potrzeby innych. Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-07-22 o 15:49 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale marzy mi się owczarek albo łagodniejszy golden czy labrador....
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Rudominka, niunia czyli córeczka jednak?
Paula, faaajny pokoik
|
|
|
|
#690 |
|
Zadomowienie
|
fatal21 u mnie zwierzęta mają zakaz wstępu na nasze, ze tak powiem legowisko. Nie wolno im również wskakiwać na krzesła, kanapy, wersalki itd. Mają własne legowiska - kotu nawet zrobiłam specjalną budę, żeby jej pies nie męczył i czuła sie bezpiecznie, ale w ciągu lata to kicia woli spać poza domem, w ogóle przebywa cały czas poza domem, za to w zimie cały czas siedzi w domu i ma swoje ulubione miejsce przy grzejniku.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Mam dywan do pokoju, taki zielony z kotami
Dobrze się odkurza, nie widać na nim brudu. Nie na cały pokój. Jakoś tak mi zimno bez dywanów

cieszę się życiem! 

Buty całkiem przemoczyłam (teraz moczę w goracej wodzie i piję gorącą herbatę). A jak wracałam to słonko zaczęło świecić
o matko i co teraz robić, chce frytki