![]() |
#661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Domi7ks, ja z imiona dla chłopca nie mam żadnych problemów, ale dla dziewczynki ciężko było mi wybrać
![]() Chawa, Aron to bardzo oryginalne imię - będziecie pisać przez jedno A czy dwa Aaron? Na początku nie podobało mi się, ale moja koleżanka z wątku ma synka Aaronka i normalnie ![]() Joamic, pokoik śliczny, ale ja chyba wolę jak jest taki neutralny żeby za parę lat nie trzeba będzie przerabiać ![]() Myszeczka, ja też lubię dywany ![]() ![]() ![]() Magolina, to życzę powodzenia w remontach, faktycznie, jak męża masz tak mało, to ciężko coś zrobić. A wyprawkę to czasem u jednego sprzedawcy można całą kupić i po problemie ![]() Chawa, Twój mąż jest lekarzem? Bo pisałaś, że ma dyżury i często nocki i te 12 godzin? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja lece do ginki mojej ![]() ![]()
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
Odnosnie dywanow i wykladzin-moje dziecko,jak zaczelo raczkowac to pierwsze co zeszlo z dywanu
![]() Joamic wlasnie poszukuje takiej szafeczki,jak na Twoim zdjeciu,zeby na szczycie lozeczka postawic.Mam nadzieje,ze gdzies cos znajde. |
![]() ![]() |
![]() |
#664 | ||
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() truscafko, brzmi jak cud!! kurcze, strasznie się cieszę, że się tak udało!!! ![]() pisałyście o fotelach bujanych - mnie się zamarzył wiklinowy w salonie i mamy od dawna, ale opanował go kot ![]() ![]() ![]() my wczoraj wybieraliśmy kolorki do sypialni na ściany - jedną zrobimy w fioleciku, a pozostałe takie lekko kremowe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() goldika - może i my wybierzemy się za rok z maluszkiem na wakacje do Włoch,a w tym roku może ewentualnie jakiś weekend razem ![]() ![]() My wstawimy narazie łóżeczko do nas do sypialni, sypialnie mamy dużą więc zmieści się bez problemu ![]() ![]() ![]() Kurcze jak pomyslę ile jeszcze mamy w domu do zrobienia to sie zastanawiam skąd na to kase weźmiemy ehhh... ![]()
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
OFF TOP
![]() doradzicie mi co na obiad zrobic? mam piersci z kurczaka, ryz, ewentualnie ziemniaki. Chcialabym cos ciekawszego zrobic niz tradycyjnie smazone cycki w panierce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Zadomowienie
|
Kochane, nie nadrobie was teraz- bo mam malo czasu. Wiec wyniki odebrane- wsio ok
![]() ![]() ![]() A we krwi sa zanizone niektore jednostki-ale w ciazy to ponoc norma. Co do glukozy- to tak, wzielam sobie w kubeczku ciepla wode z domu ( glukoza szybciej sie rozpuscila ) i wcisnelam sobie cytryne cala- juz po dodaniu glukozy, na miejscu. Jednym lykiem poszlo ![]() Teraz pieke tort dla szwagra i jego dziewczyny na urodziny, wysle wam zdjecie jak zrobie- mam w planach zrobic 2 polowki jablka ![]() A pozniej wychodzimy z domu, bo moj maly znow jest turbodolaowany hehe. Ale powiem wam numer- poszlam do przychodni i chcialam zrobic zalegle szczepienie na gruzlice Filipowi- a pani odprawila mnie z kwitkiem, bo ona sie boi sama robic, potrzebne 2 pielegniarki i mam wrocic po 20-tym sierpniu:/ Ok ide krecic placka, do pozniej
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Raczkowanie
|
Jeśli masz jakieś warzywa, najlepiej mrożone, to możesz taką potrawkę na szybko. Wszystko podsmażyć, przyprawić i z sosem. Do ryżu oczywiście
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
znalazlam taki przepis https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...14&postcount=2
na tamtym watku zachwalany, do mnie srednio przemawia ale juz go szykuje ![]() I zolty ser zastapie chyba mozzarela lub jakims capressi bo po zoltym roztopionym na pizzy czy gdziekolwiek niestety zle sie czuje ![]() Dziekuje za pomysly ![]() Aaa jak byly u mnie psiapsioly to gotowaly dwa razy obiad. Ale pyszne makarony robia!! Jedna robila w sosie szpinakowym z boczkiem i serem. A drugi przepis byl na zapiekanke z piersi kurczaka, makaronem i wlasnie capressi ![]() Tz sie zakochal w ich gotowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
goldika bardzo dobre sa nadziewane serkiem z ziolami i zapiekane. tu uzywam tzw miekkiego sera do smarowania albo philadelphi. ona chyba w polsce tez juz jest? doprawic ziolami i czosnkiem, nadziac, mozna zawinac w plastry szynki lub boczku i zapiec
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wiem co do tego. Ziemniaczki zapiekane? Bo ryz chyba nie bardzo? A co zielonego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |||||
Raczkowanie
|
Witam popołudniowo,
Wczoraj byłam na usg 3D - fajny bajer ![]() ![]() ![]() Dziś kupiłam sobie maliny, borówki i morele - i podjadam wszystko po trochu, nawet obiadu mi się nie chce robić ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja w przyszłym roku chciałabym wybrać się do Hiszpanii albo Grecji. Jeszcze Włochy mi się marzą, ale to samochodem, więc nie wiem kiedy się zdecydujemy. Cytat:
![]() Tapetę chciałabym przykleić koło łóżeczka, ale mąż jest przeciwny, zobaczymy na czym stanie. Jeśli uda mi się go przekonać, to wzór będzie w delikatne paski lub kwiatki, na pewno nie misie ani inne typowo dzieciowe wzory. Remont chyba zaczniemy niedługo, bo malutka dostanie pokój po najstarszym bracie, a do tego musimy starszemu zrobić nowy pokój, tam gdzie teraz telewizornia jest...Sporo zmian nas czeka ![]() Cytat:
Odnośnie fotela - bardzo dobrze karmiło mi się na takim: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10112163, a teraz chciałaby taki - nie bujany, ale rozkładany: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00184914 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
ryz moze byc za suchy, ziemniaki w cwiartki, w przyprawy i olej i zapiec?
There is a place. Like no place on Earth. A land full of wonder, mystery, and danger! Some say to survive it: You need to be as mad as a hatter. Which luckily I am Brykanie czyli to co Tygryski lubia najbardziej Kuchnia Tygryska |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my Hiiszpanię między innymi bierzemy pod uwagę,ale nie tylko Cytat:
ja jednka nie uznaję zwierząt w domu niestety.tż uważa inaczej. dlatego ja mam zamiar iść na depilację.nie pozwoliłabym tż się golić.
![]() |
#676 |
Zadomowienie
|
Dwa razy mnie deszcz złapał podczas spaceru
![]() ![]() marejta rewelacyjna ta wanienka, ale cena powalająca ania21_21 mama nadzieję, że z mieszkaniem to Ci sie uda. Anusiak o to super, ze za miesiąc mozecie być już na swoim Podzieliłabym sie, ale świnka ze mnie i zeżarłam wszystko wiolqn gratuluję Seona nad pisownią się nie zastanawiałam. Gdyby mój mąż był lekarzem to raczej nie pisałabym wcześniej o lekarzach to co napisałam - pracuje jako ratownik medyczny w pogotowiu. misiula ja też jestem szczęśliwą posiadaczką głębokiego brodzika ![]() ggoraa super że wszystko w porządku. I dzięki za info co o wodzie do glukozy - też tak zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
zjadłam chyba z pół litra lodow-pęknę chyba
ale jestem tak wkurzona,że jakoś musiałam sprónowac sobie złagodzić dzień.
#678 |
Zadomowienie
|
rudominka gratuluję udanej wizyty
dygotka moja teściowa też nie uznawała zwierząt w domu i trochę sie awanturowała jak brałam koty do siebie do pokoju i jak je zostawiała w ziemie na noc. A teraz sama psa woła jak jest chłodniej czy burza idzie, żeby sie przypadkiem psinka nie wystraszyła. |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
wyspy kanaryjskie polecam. bylismy tam na Boze Narodzenie 2009, piekna pogoda, niesamowicie tanio (za apartament placilismy 12funtow za noc ze sniadaniem), loty sa dosc tanie z Londynu z easyjetem
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Raczkowanie
|
My od września mieszkamy we własnym domu, nie bardzo dużym ale takim w sam raz. Maluszek będzie spał z nami w sypialni pewnie do jakichś 2 lat, sypialnie mamy dość sporą, a później zobaczymy albo razem z Mateuszkiem albo w osobnym pokoju.
To pokój Matiego (z góry ![]() ![]()
#681 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym do nowego domu,gdzie wszystko będzie nowe,a ja sama będę miała do ogarnięcia cały dom,opiekę nad malutką i będę całymi dniami sama,wiec nie dam się namówić tż na psa czy kota.o nieeee ![]()
![]() |
#682 |
Zadomowienie
|
Paula bardzo fajny pokoik
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- dygotka wcale Ci sie nie dziwię, też bym nie chciała zwierzyńca jakby, miała sama wszystko ogarnąć. Co innego jakby dziecko było podrośnięte. |
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Coś czuję, że będziemy często kicię odwiedzać, eee, to znaczy dziadków ![]() Cytat:
![]() ![]() ad 2 mam taką nadzieję, ale wszystko robimy we własnym zakresie, więc tempo zawrotne nie jest ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Anusiak-hmm...no niestety na tż sie nie wymienię
![]() Chawa- oczywiście jak dziecko bedzie większe to zwierzątka jak najabradziej-u nas od zawsze były psy i koty też,ale wiem też,że opieka nad zwierzęciem spada na kobietę... mam nadzieję,że my tez niedługo bedziemy na swoim.poki co jesteśmy na etapie szukania płytek-i chyba prędzej krew mnie zaleje nim coś sensownego znajdziemy,a potrzebujemy je dosyć szybko znaleźć....
#685 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- dygotka jak dziecko będzie starsze to przy opiece nad zwierzakami troszkę pomoże. Dla mnie opieka nie jest uciążliwa, bo sprowadza sie do nakarmienie i wyprowadzenia psa na spacer, ale nie tylko ja chodzę z psiną na spacery. Co do przeprowadzki to oby Ci sie udało jeszcze przed porodem |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#687 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie wyobrażam sobie domu bez zwięrząt.Nie pamiętam okresu w swoim życiu żeby mi coś nie biegało "między nogami"
![]() ![]() Dodatkowo mam 2 psy podwórkowe (niestety nie dają się wytresować i nakłonić do przyjścia do domu) i 2 koty. Jeden z nich chętnie przebywa w domu, ale teściowie....... Wiem, że dzieci, które wychowują się ze zwierzętami są bardziej odpowiedzialne i czułe na potrzeby innych. Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-07-22 o 15:49 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale marzy mi się owczarek albo łagodniejszy golden czy labrador....
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Rudominka, niunia czyli córeczka jednak?
![]() ![]() Paula, faaajny pokoik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Zadomowienie
|
fatal21 u mnie zwierzęta mają zakaz wstępu na nasze, ze tak powiem legowisko. Nie wolno im również wskakiwać na krzesła, kanapy, wersalki itd. Mają własne legowiska - kotu nawet zrobiłam specjalną budę, żeby jej pies nie męczył i czuła sie bezpiecznie, ale w ciągu lata to kicia woli spać poza domem, w ogóle przebywa cały czas poza domem, za to w zimie cały czas siedzi w domu i ma swoje ulubione miejsce przy grzejniku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.