Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-17, 09:33   #661
iw32
Rozeznanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

Widzę, że moje wiadomości pojawiają się dużo później na stronie. Wychodzi na to, że piszę o tym samym po dwa razy

Zmykam na te zakupy
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:35   #662
julliczka
Rozeznanie

Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2

dzień dobry, nie pojechałam na szkolenie, nie było szans, rąbie mnie cały czas w czole i słabo się czuję. Najważniejsze jest zdrowie. Mają mi zostawić materiały szkoleniowe, więc jakoś to będzie.

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja byłam w szoku jak mój TŻ mi to oznajmił, bo to była jego inicjatywa, strasznie mnie tym wtedy zawstydził, ale mówił poważnie i tak też zrobił :p jakoś sie przemogłam, bo i tak wiem, że samej wtedy mi to nie wyszło
Ale w szpitalu u mnie do porodu naturalnego wymagali golenia, pewnie dlatego, że przy nacięciu krocza, a później przy jego zszywaniu jest lepiej zrobić to co do nich należy

Choroba faktycznie może być przyczyną braku apetytu, ale rónież anemia powoduje odrazę do mięsa.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia

Gizmiatko 3mam kciuki za jutrzejszą wizytę, oby wszystko było dobrze oszczędzaj się ile sił
Wracając do golenia, oczywiście w szpitalu powinni zadbać o to, ale ja nie wyobrażam sobie dać się ogolić komukolwiek obcemu, zwłaszcza po wczorajszym programie, o którym mówiła kolanka, o myciu rąk przez pielęgniarki i lekarzy - niestety polskie szpitale nie mają czym się chwalić. Mówili też, że wciąż jest bardzo wysoki odsetek zakażeń w szpitalach właśnie najczęściej poprzez nieumyte ręce czy sprzęt.

Mam nadzieję, że to tylko choroba, 27.10 mam wizytę kontrolną może do tego czasu apetyt wróci

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
powiedz jej, ze przeciez dzidzius wie czego potrzebuje i jak nie chce mieska, to przeciez ok

no i kuruj sie
Gucia mogę mówić tak z 50 razy, a mama TŻ i tak będzie mówić swoje, nie ma sensu więc mało mówię, zaciskam zęby i czekam jak se pójdzie

Wszystkim dziewczynom, które mają dziś wizyty - powodzenia

MoniaHan współczuję. ja też miewam od czasu do czasu wzdęcia, aż boli. Zaparcia od początku ciązy męczą, ale od jakiegoś czasu nieco lżejsze, ale i tak o wiele rzadziej się wypróżniam jak przed ciążą..

Witaj iw32 o i od razu przepis podałaś, super. Moja ciocia i mama coś podobnego robią.

Mravka też strasznie mało piję, ja tak całe życie mało piję i nad tym ubolewam. Jak już to kakao, herbata malinowa, czasem woda, albo ciepła woda z miodem i cytryną, ew. soki głównie pomarańczowy.

nasza kruszynka już z nami

Edytowane przez julliczka
Czas edycji: 2011-10-17 o 09:36
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:35   #663
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Laski co wy pijecie? Soki, wode, herbatę? Bo ja lubię zielona herbatę ale widzę ze sa sprzeczne opinie co do jej picia w ciąży
ja pije wszystko na co mam ochote... oczywiscie oprocz alkoholu, a jak piwo to bezalkoholowe
a tak to kawe, herbate (zielona tez), rozne ziolka, wode, soki, czasem tez jak mam nieodparta ochote to i cos gazowanego slodkiego (bo herbaty i kawe lubie bez cukru)

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Nie znam płci, tzn. u mnie było tak,że Dziecko było nie za dobrze ustawione do podglądania ostatnio, ale ptaszka nie było widać , więc można powiedzieć ,że to dziewczynka, z tym że gin zastrzegł, że zobaczymy co będzie dalej, bo z takie dziewczynki to może być chłopak.Bułeczki też nie było widać dobrze.Mam nadzieję ,że się dowiem na połówkowym.
Kiedyś chciałam mieć dwóch synów, teraz mam córkę i zupełnie mi zobojętniało to czy będzie parka czy nie.Ale wiedzieć chcę , bo właśnie nie wiem czy mnie czekają wielkie zakupy czy tylko uzupełnienie garderoby po Córci.
Uwielbiam te działy dziecięce w sklepach i zawsze się tam wzruszam
u mnie to samo. tez chcialabym poznac plec, zeby moc sie przygotowac, czy wystarczy to co mam po corze, czy trzeba bedzie zaopatrzyc sie w cos chlopiecego

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Nie no, bez przesady , nie musisz przepraszac, pewnie temat bedzie jeszcze nie raz poruszany bo wielu z nas dotyczy i czesto roznice wynikajace ze sposobu prowadzenia ciazy niejedna z nas zdenerwuja
Tak ze luzik!
Tak narzekacie ze zimno i nie wiem czy sie pochwalic ( zeby nie byc wredna) u mnie juz 24 stopnie
Ja musze sie taka pogoda nacieszyc bo jak zima wroce do polski to szok termiczny bedzie napewno
jaaaaaaaaaasne

ale fajnie, ze tak u was cieplutko

ja tez zeby nie byc wredna, to wam powiem, ze raz na jakis czas spedzam Boze Narodzenie w upale 30 st ... fajne to, ale tez i dosc dziwne ... chociaz najgorsze sa zmiany klimatyczne... w Europie -10, w Ameryce Pld +30... no i na odwrot
Stary 2011-10-17, 09:36   #664
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Z drugiej strony jak ktoś goli się stale, ta skóra jest przyzwyczajona ( to już tak na mój chłopski rozum)
Moja skóra tam nie jest przyzwyczajona do golenia. Ale pomaga mi krem Nivea Baby na odparzenia i nie robi mi się nic złego (dostałam próbkę więc testuję )

Cytat:
A lista jest na pierwszej stronie, popatrz sobie. Musisz napsiac maila do Karolci z prosba o dopisanie do listy. Jest plec, termin porodu, wiek , nie ma chyba jeszcze imion, ale penwi predzej czy pozniej sie pojawia, trzeba by pomysl Karolci zapodac
Nie trzeba nie trzeba, ale najpierw dziewczyny muszą poznać płeć i wybrać imiona potem oznaczenie płci zniknie a pokolorujemy imiona Z resztą wtedy będę się bawiła

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ja wczoraj walczylam juz nie tylko ze wzdeciami ale tez zaparciami...to jest jazda...nie zycze nikomu od dzisiaj bede gotowac lekkostrawne zupki,bo inaczej sie wykoncze.
oj tak podczas ciazy ja tez mam slaby sen. kurcze jak to jest, w weekend zaden problem obudzic sie o 6 - 7 rano, a jak przychodzi poniedzialek to by sie spalo i spalo i nie chce sie wstawac do pracy.
Oj już miałam zaparcia... i nadal miewam. Na szczęście gruszka na noc pomaga

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, chciałabym do Was dołączyć jeśli mogę

Mam na imię Iwona, mam 36 lat i mieszkam w Poznaniu. Obecnie jestem w 16 tc i jak na razie termin mam na 5 kwietnia.

Już raz byłam w ciąży ( w tym roku zresztą) , niestety przestała się rozwijać w 9 tygodniu

Teraz jestem na L-4 i podczytuję Was od początku. Stwierdziłam więc, że nie będę anonimowa i do Was dołączę.

życzę Wam miłego słonecznego dnia
Witam

Wczoraj zasnęłam dosć szybko Przespałam całą noc z jednym wstawaniem Jestem z siebie taka dumna Ale to chyba zasługa, że w mieszkaniu jakoś chłodniej na noc się zrobiło, świeżej pościeli i tego, że mąż nie chrapał
Jak położyliśmy się spać, po około 10 minutach uaktywniła się mała. Nafikała z 5 minut i to tak dosć mocno i poszła dalej spać Ale humor na noc poprawiła.

W ogóle to jaki sen miałam Tak się spłakałam w nim, że aż się obudziłam ciesząc się, że to tylko durnowaty sen. Poszłam do lekarza na wizytę i na usg (ale to nie był mój lekarz, to nawet nie wyglądało na gabinet lekarski). Okazało się, że przyjechało dwóch "specjalistów" i to oni mają zrobić badanie. No ok. Powiedzieli mi, że z dzieckiem nie jest dobrze, ma jakąś wadę przy szczęce, i jeszcze coś tam się dzieje. Lekarka wysłała mnie na konsultacje do mojego lekarza, bo ci specjaliści to raczej specjalistami nie byli. Poszłam na przystanek autobusowy (byl listopad, ale było duzo śniegu, nie chciałam brać samochodu). Ale okazało się, że juz jestem spóźniona i muszę jechać autem. Prosiłam jeszcze spotkanego po drodze kolegę aby mnie podrzucił, bo będzie szybciej... Ciężko się w tym śniegu jechało z większą prędkością

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:37   #665
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja z tych niewiele pijacych niestety,ale jesli juz to herbata z miodem,albo woda z sokiem...albo kakao

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Milo wiedziec,ze sa osoby z Pyrlandii mieszkalam tam przez 5 lat i mam sentyment do tego miejsca
Ja też mam sentyment do samego Poznania, TŻ sobie stamtąd przytargałam na moją "wiochę" no i pracujemy tam , ale te dojazdy to trochę męczące przyznam i drogie , więc może kiedyś wybędziemy do Poznania na stałe.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:46   #666
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że moje wiadomości pojawiają się dużo później na stronie. Wychodzi na to, że piszę o tym samym po dwa razy

Zmykam na te zakupy
to dlatego, ze jestes dosc nowa na forum... wyrobisz jeszcze troche wiadomosci i bedzie ok

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
Ja też mam sentyment do samego Poznania, TŻ sobie stamtąd przytargałam na moją "wiochę" no i pracujemy tam , ale te dojazdy to trochę męczące przyznam i drogie , więc może kiedyś wybędziemy do Poznania na stałe.
heh... ja kocham Poznan, piekne miasto, piekne wspomnienia, spedzone dziecinstwo, fantastyczne studia ... ale co zrobic, jestem niespokojny duch, nie udalo mi sie tam usiedziec dluzej

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

najadlam sie pierniczkow i mi niedobrze
do tego malenstwo bombarduje moj pecherz... buuu...
Stary 2011-10-17, 09:48   #667
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam już 2 kg na plusie w 16 tyg. i mam nadzieję dużo nie przytyć bo krótko przed ciążą zjechałam 10kg w dół, aby nie startować z taką wagą jak przy poprzedniej ciąży. Płci też nie znam ale to za wcześnie. Mój Tż wolałby chłopca bo ma córkę z pierwszego małżeństwa ale mi jest zupełnie obojętne. Byle było zdrowe

Co do robienia zakupów, przygotowywania wyprawki itp. to ja pewnie zacznę po 20 tygodniu. Po poprzednim niepowodzeniu cały czas się boję, czy wszystko będzie dobrze i nie potrafię się cieszyć z tej ciąży. Mam nadzieję, że to minie. Moja siostra ma 2-letniego synka więc większość rzeczy z łóżeczkiem i wózkiem na czele dostanę od niej

Koniakonia, ja też za chwilę będę spod Poznania a właściwie znad. Przeprowadzamy się na wieś 15 km na północny zachód od miasta bo w mojej kawalerce będzie nam ociupinkę za ciasno
Ja jutro zaczne 15 tydzien i mam 3,5 kg na plusie. Tak samo jak Ty schudlam przed zajsciem w ciaze i teraz mam zamiar duzo nie przytyc, ale apetyt dopisuje plus dziewczyny tutaj lubia gotowac wiec czasami ciezko sie upilnowac
No ale odchudzac sie bedziemy po porodzie, pociesza mnie to ze cala wiosna i lato przed nami i mozna duzo z wozkiem spacerowac z korzyscia dla dzidziusiow i dl nas!
Dokad sie wyprowadzacie konkretnie jesli mozna spytac?

Karolca dla glupich snow!

poznan tez lubie, ale w samym centrum z malym dzieckiem to bym nie chciala, wole katy poznanskie na odleglosc taksowki

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:53   #668
koniakonia
Zakorzenienie

Przypomniało mi się ,że na zaparcia to jadłam w poprzedniej ciąży śliwki suszone i pomagało.Miałam hemoroidy i niestety zaparcia były strasznym przeżyciem.Teraz mam z tym spokój i oby tak zostało
Stary 2011-10-17, 09:55   #669
karolca
Zakorzenienie

Gucia, obejrzałam sobie zdjęcia. Jakie Sandra ma wielkie oczy Fajniutka jest

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-17, 09:57   #670
cziqua
Zadomowienie

a ja zmykam sprzatac wypadałoby posciel przebrac a nie chce mi sie no i kupilam sobie amol na ból glowy

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 09:58   #671
joanaros
Zakorzenienie

Ja przez jeden dzień przytyłam kilogram. Nie wiem jak to możliwe
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:04   #672
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
Tż podejrzał tu do monitora, jak akurat czytałam wpis Roksape o tym, że TŻ golił. No i mój mówi, no to kiedy golimy, trzeba poćwiczyć ja nie wiem czy mu się dam

Dziewczyny, nie wiem co mi jest, Wy macie takie apetyty, a chyba ja jedyna ledwo cokolwiek co jem. Mięsożerna byłam, a teraz na mięso i wędliny nie mogę patrzeć, mało jem czy to faktycznie przez chorobę? heh, sama nie wiem martwię się, czy dzidzię nie zagłodzę.. w ogóle jestem byle jaka, nie mam humoru.. dobiła mnie ta choroba no
Julliczka, ja też nie mogę za bardzo jeść więc witaj w klubie. Nie mam na nic ochoty, a jak czasem mam i zrobię jakiś smakołyk to mi się odechciewa.
No i też się trochę przeziębiłam - zatoki i gardło

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
jesli chodzi o golenie, to na pewno nie dalabym tego zrobic nikomu innemu, nawet mezowi
poza tym do 0 wygolona byc nie lubie, a do porodu szlam "obstrzyzona" na jeza, takiego 1-2 mm
I co przeszedł taki jeżyk? nic nie marudzili w szpitalu? Ja też nie chcę na zupełne zero;/

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

a ja bym powiedziala, ze i tak i nie, bo w przypadku jakiejs infekcji, to wlosy sa doskonalym miejscem, gdzie te bakterie i grzybki moga sie trzymac

ale z drugiej strony włoski zatrzymują te bakterie przed przedostaniem się ich do pochwy? Gorzej jak jest rana po cięciu krocza, to wtedy pewnie się nie sprawdza moja teoria;./

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
Pewnie tez bym poznala gdyby mi zrobili usg w 18 tygodniu, tyle ze oni tutaj robia 3 razy tylko. Pomiedzy 11-14 zeby wykryc te wady genetyczne, nastepne w 20 a trzecie nie wiem nawet, jakos juz pod koniec chyba. No wiec jak nic musze jeszcze 5 tygodni czekac. Mam tylko nadzieje ze dzidzius pozwoli mi poczuc ruchy juz kolo 18 tygodnia, tym bardziej ze to juz drugie dziecko
W PL też niekiedy (szczególnie na NFZ) robią tylko 3 USG. Ja mam 4;/
Stary 2011-10-17, 10:04   #673
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jutro zaczne 15 tydzien i mam 3,5 kg na plusie. Tak samo jak Ty schudlam przed zajsciem w ciaze i teraz mam zamiar duzo nie przytyc, ale apetyt dopisuje plus dziewczyny tutaj lubia gotowac wiec czasami ciezko sie upilnowac
No ale odchudzac sie bedziemy po porodzie, pociesza mnie to ze cala wiosna i lato przed nami i mozna duzo z wozkiem spacerowac z korzyscia dla dzidziusiow i dl nas!
Dokad sie wyprowadzacie konkretnie jesli mozna spytac?

Karolca dla glupich snow!

poznan tez lubie, ale w samym centrum z malym dzieckiem to bym nie chciala, wole katy poznanskie na odleglosc taksowki
Ja po wyjściu ze szpitala miałam 10 na minusie do wagi sprzed ciąży ,razem zeszło 18 kg, ale w szpitalu byłam 2 tygodnie, no i się stresowałam strasznie przez Małej chorobę i chyba to był powód takiego spadku.
Stary 2011-10-17, 10:06   #674
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Laski co wy pijecie? Soki, wode, herbatę? Bo ja lubię zielona herbatę ale widzę ze sa sprzeczne opinie co do jej picia w ciąży
Herbatę!!! Z cytrynką. Taką zwykłą - też podobno nie można w dużych ilościach. Ale ja uwielbiałam przed ciążą i teraz mi nie przeszło
Czasem jeszcze sok, wodę.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

ja generalnie rzucilam palenie w 2009 roku, potem w 2010 popalalam. Nie sadze zebym po ciazy wrocila do nalogu, bede sie bronila rekami i nogami
hihi też chcę wykorzystać to że rzuciłam palenie ze względu na ciążę - i nie wracać do nałogu jak urodzę.. Mam nadzieję, że się uda!
Stary 2011-10-17, 10:07   #675
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
woda się zatrzymała pewnie
Stary 2011-10-17, 10:07   #676
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Tak mnie zachęciłyście do robienia własnoręcznych soków, że dziś wstałam i zrobiłam sok z kiwi, pomarańczy i banana. Mniam! Będę częściej, w końcu mikser się przydał

mniam to taki sam jak ja robię pyszotka!
Stary 2011-10-17, 10:08   #677
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
dzień dobry, nie pojechałam na szkolenie, nie było szans, rąbie mnie cały czas w czole i słabo się czuję. Najważniejsze jest zdrowie. Mają mi zostawić materiały szkoleniowe, więc jakoś to będzie.

Mravka też strasznie mało piję, ja tak całe życie mało piję i nad tym ubolewam. Jak już to kakao, herbata malinowa, czasem woda, albo ciepła woda z miodem i cytryną, ew. soki głównie pomarańczowy.
To dobrego samopoczucia zycze!
no z tym piciem to nie za dobrze, mi non stop tluka,ze powinnam wiecej..a potrafilam o szklance herbaty caly dzien wytrwac:| brak pragnienia jest tez kiepski,bo sie czlowiek zmusza...

Ja mieszkajac w Poznaniu stacjonowalam i w centrum i w okolicy w Koziegłowach . 5 lat wspomnien i czasem lubie tam wracac, choc chyba bardziej mnie ciagnie do Wrocławia..mimo,ze tam nigdy nie mieszkalam,a jedynie bywałam czuje się jak w domu

Aguśka podlgladnelam zdjecia na mailu,alez Twoj synek slicznym maluszkiem byl zreszta teraz tez przystojniacha...A Ty TAKA szczupla, matko zazdroszczeDD
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:08   #678
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
czy można do Was dołączyć ? Spodziewam się drugiego dziecka 6 marca 2012 , jestem mamą 20 miesięcznej Córeczki.

Pozdrawiam
Witaj!
Stary 2011-10-17, 10:12   #679
karolca
Zakorzenienie

Wiecie co...
Wczoraj po kąpieli smaruję się kremem. I dopiero teraz, jak moja skóra nieco się rozciągnęła zauwazyłam, ile ja mam starych, białych rozstępów. Całe biodra, pośladki i okolice krzyża nad pośladkami. Normalnie jestem przeorana Ale cóż... to są właśnie uroki mojego wahania wagi w pewnym okresie... bo najpierw przez wakacje duuuużo przytyłam (przez dwa miesiące prawie 7 kg), a potem gwałtowny spadek (początek liceum i w ciągu dwóch miesięcy zleciało 10). Potem znów przytyłam i po wakacjach waga zgubiona... Dobrze, że są białe i męskie oko męża tego i tak nie widzi (chociaż kiedyś raczył mi wspomnieć, że niektóre widać, zdziwiłam się, że wie jak wyglądają rozstępy )

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-17, 10:12   #680
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
a moze przechowujesz jakis balast?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:14   #681
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Herbatę!!! Z cytrynką. Taką zwykłą - też podobno nie można w dużych ilościach. Ale ja uwielbiałam przed ciążą i teraz mi nie przeszło
Czasem jeszcze sok, wodę.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

hihi też chcę wykorzystać to że rzuciłam palenie ze względu na ciążę - i nie wracać do nałogu jak urodzę.. Mam nadzieję, że się uda!
czarnej herbaty ponoc z tych samych wzgledow co kawy - ma teine, ktora jest bodajze podobna w dzialaniu do kofeiny, wiec z umiarem nalezy pic - ja pije jedna, badz dwie dziennie ale takie ledwie zabarwione

co do papierochow to mnie nie ciagnie wcale, a strasznie mi przeszkadza jak ktos pali przy mnie, albo czuje w ogole zapach papierosow to mna rzuca moja kolezanka jak jej zabronilam palic u mnie w starym mieszkaniu (upodobala sobie kuchnie, ktora byla polaczona z salonem i mimo ze palila przy oknie to w calym mieszkaniu bylo czuc ten smrod) to byla w szoku i wrecz oburzona, twierdzila wrecz ze przesadzam i robie z siebie niewiadomo co - ona z kolei cala ciaze palila, fajke dwie dziennie ale jednak. Moze ja tez tak sciska, ze u mnie dziecko bylo wazniejsze od nalogu i nawet nie przezywam ze nie moge zapalic, czy napic sie wina
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:15   #682
karolca
Zakorzenienie

Jaką ulgą jest to, że moim jedynym nałogiem są słodycze

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-17, 10:16   #683
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
To dobrego samopoczucia zycze!
no z tym piciem to nie za dobrze, mi non stop tluka,ze powinnam wiecej..a potrafilam o szklance herbaty caly dzien wytrwac:| brak pragnienia jest tez kiepski,bo sie czlowiek zmusza...
Dzięki.
A o tym piciu to jak jakbym o sobie pisała nawet próbowałam się uczyć pić wodę, kupując półlitrowe butelki wody i tak sobie popijać - dwa dni daję radę a potem kiszka, nie idzie

Masakra dziś, dobrze, że nei pojechałam na szkolenie, właśnie miałam bliskie spotkanie z muszlą klozetową, no choroba mnie dobija jeszcze bardziej.

Stary 2011-10-17, 10:16   #684
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wiecie co...
Wczoraj po kąpieli smaruję się kremem. I dopiero teraz, jak moja skóra nieco się rozciągnęła zauwazyłam, ile ja mam starych, białych rozstępów. Całe biodra, pośladki i okolice krzyża nad pośladkami. Normalnie jestem przeorana Ale cóż... to są właśnie uroki mojego wahania wagi w pewnym okresie... bo najpierw przez wakacje duuuużo przytyłam (przez dwa miesiące prawie 7 kg), a potem gwałtowny spadek (początek liceum i w ciągu dwóch miesięcy zleciało 10). Potem znów przytyłam i po wakacjach waga zgubiona... Dobrze, że są białe i męskie oko męża tego i tak nie widzi (chociaż kiedyś raczył mi wspomnieć, że niektóre widać, zdziwiłam się, że wie jak wyglądają rozstępy )
wiele kobiet dorabia sie rozstepow w okresie dojrzewania - ja jestem jedna z nich, na biodrach, posladkach i udach mam jasne, niektore dosyc spore, niektore ledwie widoczne, jednak na wewnatrznych stronach ud sa ciemniejsze - odkad sie pojawily praktycznei nie zjasnialy. Ja mam nawet na kolanach rozstepy - po dwa czy trzy na wewnetrznych stronach ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:17   #685
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
a moze przechowujesz jakis balast?
Raczej nie chyba......
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:20   #686
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
wiele kobiet dorabia sie rozstepow w okresie dojrzewania - ja jestem jedna z nich, na biodrach, posladkach i udach mam jasne, niektore dosyc spore, niektore ledwie widoczne, jednak na wewnatrznych stronach ud sa ciemniejsze - odkad sie pojawily praktycznei nie zjasnialy. Ja mam nawet na kolanach rozstepy - po dwa czy trzy na wewnetrznych stronach ....
O tak, też mam mocno posiekane ale pośladki i uda tylko po zewnętrznej stronie, grube białe krechy. Kupuję zawsze kostiumy dwuczęściowe, dół obowiązkowo bokserkowy krój żeby zasłonic choć trochę te wielkie krechy

Stary 2011-10-17, 10:21   #687
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja między łopatkami Takie trzy czy cztery kreski. I to zrobiło się tak nagle, w pięć minut pomiędzy przymierzaniem bluzek. Wtedy były fioletowe, teraz już są w kolorze skóry i ledwo wyczuwalne
Kolana, okolice kostek... Dojrzewanie pod tym względem mnie nie oszczędziło ale są białe i naprawdę wisi mi to, czy ktoś je widzi czy nie. Prawie wszyscy mają rozstępy

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-17, 10:22   #688
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
czarnej herbaty ponoc z tych samych wzgledow co kawy - ma teine, ktora jest bodajze podobna w dzialaniu do kofeiny, wiec z umiarem nalezy pic - ja pije jedna, badz dwie dziennie ale takie ledwie zabarwione

co do papierochow to mnie nie ciagnie wcale, a strasznie mi przeszkadza jak ktos pali przy mnie, albo czuje w ogole zapach papierosow to mna rzuca moja kolezanka jak jej zabronilam palic u mnie w starym mieszkaniu (upodobala sobie kuchnie, ktora byla polaczona z salonem i mimo ze palila przy oknie to w calym mieszkaniu bylo czuc ten smrod) to byla w szoku i wrecz oburzona, twierdzila wrecz ze przesadzam i robie z siebie niewiadomo co - ona z kolei cala ciaze palila, fajke dwie dziennie ale jednak. Moze ja tez tak sciska, ze u mnie dziecko bylo wazniejsze od nalogu i nawet nie przezywam ze nie moge zapalic, czy napic sie wina
Nigdy nie zrozumiem jak kobieta może palić mając świadomość że rośnie w niej Maleństwo... Straszne, nie? Ja w ogóle nie miałam problemu z rzuceniem, jak tylko dowiedziałam się - koniec! Myślę że to właśnie ta świadomość najbardziej na to wpłynęła. (przed ciążą próbowałam tysiące razy rzucać!)
Do tej pory będąc w ciąży miałam może ze dwa razy kiedy trochę mi się zachciało papierosa - ale i tak w życiu bym się nie dała pokusie
I generalnie mi też przeszkadza teraz dym jak ktoś pali. Fuj!
Stary 2011-10-17, 10:23   #689
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
oj ja tez mam rozstepy - teraz sa biale - tez chyba z lat mlodosci (na piersiach, na tylach kolan - tzn pod kolanami, pomiedzy plecami a tylkiem.bo tak sie odchudzalam jako nastolatka - a w sumie to tylam i chudlam i nazat

sama palilam kiedys przez 7 lat, a teraz tak mnie wkurza jak ktos pali w miejscach publicznych , bo mijasz ta osobe i wchodzisz w chmure dymu....powinny byc mandaty jak nic, wczoraj jak przechodzilam kolo takiego goscia co palil....to az mialam ochote mu wyrwac tego papierosa z reki, bo przechodzisz obok takiego a on ci jeszcze dmuchnie prosto tym dymem...nie cierpie!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:26
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-17, 10:24   #690
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja to nawet przed ciaza jak palilam paczke dziennie to nie wyobrazalam sobie palenia w domu! Od kiedy urodzil sie adas i wrocilam do nalogu zaczelsimy palic na balkonie zeby i jego nie truc biernym paleniem i goscie nie goscie jest balkon i tyle, tak wiec nawet jak TZ pali to na dworze i jest ok, ale jak wroci toi smierdzi
Nie zdawalam sobie sprawy ze osobom niepalazym az tak to smierdzi
Jakos mnie do papierochow teraz nie ciagnie, do alkoholu tez niespecjalnie. Chociaz dobrym drinkiem nigdy wczesniej nie pogardzilam w sensie przed ciaza oczywisciee!

Karolca ja mam po poprzedniej cizazy duze rozstepy na brzuchu nawet ponad pepkiem, do tego biodra, uda, eh
a jak kiedys wpomnialam TZ ze zrobilam bym sobie zabiegi laserem na zmniejszenie rozstepow to on mi nato : a ty masz roztepy? gdzie? Normalnie szok, ale nie narzekam ze tego nie widzi

Gucia ale pieknie wygladalas pod koniec ciazy, a brzuch wcale nie wielki tylko sliczny! A corunia cudenko, te oczy!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2011-10-17 o 10:26
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości