|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł Wam się podoba dla następnej części? ![]() |
|||
Jedne Mamy mają dzieci, a do innych bocian leci.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 44,93% |
Mamy rozpakowane i spakowane razem plotkują i debatują.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Dzieci kwietniowe i majowe czekają na maluchy majowo-czerwcowe.V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Naszym malcom cyca damy i dwupaki wciąż wspieramy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
5 | 7,25% |
Pociechy karmimy, przewijamy i za dwupaki kciuki trzymamy.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
2 | 2,90% |
Mamy rodzą, dzieci mają, na maluchy swe czekają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
1 | 1,45% |
Na porodówkę biegniemy,bo z dzieciaczkami spotkać się już chcemy. V-VI cz.VIII |
0 | 0% |
Wiosna za oknem,wyprawki czekają, kolejne Mamuśki na porodówki gnają.V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Która następna?Której się spieszy? Wciąż mamy w wątku za mało dzieci.V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Ptaszki ćwierkają, wiosna wszędzie, który brzdąc następny będzie? V-VI 2012 cz.VIII |
3 | 4,35% |
Bociany latają i dzieciaczki na bieżąco nam dostarczają.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
4 | 5,80% |
Euro za pasem, najważniejsze dla nas są nasze bobasy. Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
0 | 0% |
Koko spoko, lekarze na nasze Mamusie mają oko ![]() |
1 | 1,45% |
Bociany latają, kapusta rośnie, kolejne dzieciaczki witamy radośnie.Mamy V-VI 2012 cz.VIII |
8 | 11,59% |
Głosujący: 69. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
Cytat:
zazdroszczę bo u mnie pochmurno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Worek z dziećmi rozwiązany,pierwsze Mamy w wątku...mamy!Mamy V-VI 2012 cz.VII
U nas też pewnie popada...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Wtajemniczenie
|
rzeczywiscie dzis pogoda piekna
ja juz raczej w roli kanapowca zostane ![]() musze sie pochwalic, ze moj maz bardzo ladnie sie spisal przez weekend - sprzatal, robil posilki i generalnie byl na moich uslugach ![]() ![]() ps. u nas bez ani jednej chmurki ale w nocy padalo Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-04-23 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
U nas szarówa, wieje i czasem pada, czyli typowa holenderska pogoda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje ze Antoś szybko dojdzie do siebie po zabiegu ![]() Ja wczoraj zjadłam obiad ok 15 i pózniej juz nic-aż siebie nie poznałam.Wieczorem rozbolał mnie żoładek-myślałam że całą nos spędze na wymiotowaniu ale nic z tych rzeczy się nie pojawiło.Tak mnie bolał,myślałam że umre.Przestał gdzieś dopiero o 3 rano.Całą noc prawie nie spałam,co chwile się budziłam,patrzałam się w sufit ![]() Filipowi wypadła plomba z tego ząbka od którego spuchł i mówi że go boli-w środę ma wizyte ![]() Pogoda do bani-pochmurno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Twoj synus to ma przezycia z tymi ząbkami - ile ma lat? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |||
Raczkowanie
|
Witam poweekendowo
![]() Przede wszystkim OGROMNE GRATULACJE DLA ANDZYI ![]() ![]() na pewno lekarze dobrze zajmą się Antosiem i zanim się obejrzysz będziecie razem w domu ![]() ![]() Coś mi się zdaje, że w tej części poszalejemy z porodami ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() My ostatnio mieliśmy miłą niespodziankę, ponad rok temu przybłąkała się do nas suczka owczarka niemieckiego, piękny, mądry pies niestety bardzo zaniedbany, miała liczne narośla (wyglądało to na zmiany rakowe) nie mogliśmy jej zatrzymać bo sami mamy już 3 psy, ale udało nam się znaleźć dla niej dom. Parę dni temu zadzwonił jej nowy właściciel, że udało im się ją wyleczyć, rok to zajęło, ale teraz jest w świetnym stanie, że jest wspaniałym psiakiem no i, że przyślą nam zdjęcia bardzo się ucieszyliśmy ![]() Co do poduszek poporodowych ja osobiście nie miałam (a porozrywana byłam bardzo bo i w środku i nacięta jeszcze) i jakoś nie odczułam braku więc stwierdziłam, że tym razem też nie będę kupować. Cytat:
![]() ![]() Moja torba dalej leży rzucona byle jak i czeka na swój dzień ![]() Jakoś nie mam weny, żeby zrobić z nią porządek ![]() Cytat:
![]() Widzę, że większość intensywnie zajmuje się "wiciem gniazda" ![]() My też już prawie kończymy, pokój wymalowany, okna umyte, firanki poprane, teraz jeszcze zostało pomalować łóżeczko i komodę i możemy ustawiać ![]() W ogóle to ciągle chodzę i wynajduje co by tu jeszcze zrobić i poprawić mąż ma mnie dość ![]() Dzisiaj piorę ostatnie ciuszki dla małego, jeszcze trochę prasowania mi zostało, ale większość już za mną ![]() Muszę dziś jechać zrobić badania na paciora, aaaale mi się nie chce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a tak w ogole to witam ![]() u mnie narazie sloneczko za oknem, dzis mam sporo do zrobienia, mam nadzieje ze ze wszystkim sie wyrobie ![]() Ide jesc sniadanko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Chyba muszę się zdrzemnąc,oczy mi się same zamykają.A takie miałam plany dokłądnie posprzątac ale leń mnie dopadł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Andzya brawo!!! Szybko się uwinęłaś z tym porodem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() bardzo fajnie! ciesze sie! no i syndrom wicia gniazda udziela sie coraz mocniej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może jak mi się zechce to podjadę do jakiegoś ciucha bo już kompletnie nie mam w co się ubrać a o butach nie wspomnę, wszystkie za ciasne, chyba pójdę boso ( jak ten facet - nie wiem niunia czy go kojarzysz - ale on na bosaka chodzi nawet zimą, jest tu u nas taki jeden). Ja też muszę w tym tygodniu zrobić... ale nie chce mi się ruszać... ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- kurde aż włączyłam sobie piosenkę "pójdę boso...pójdę boooooso! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
U mnie pogoda podla, musze isc do kolezanki bo kazala mi przyjsc po jakeis witaminy, ktore mi sie przydadza po porodzie?! ...
![]() Andzya czekam na wiesci co tam z Antosiem ![]() zaczynamy 39tydz!;] wylaz Leon!!!!!!!!!! Dziecie mi sie malo rusza i pol nocy nie przespalam, dlatego prosze juz w niebiosa zeby wylazil, bym sie nie musiala tak martwic. Poporstu juz schizuje
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka ![]() Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-04-23 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zadomowienie
|
Andzya chyba jesteś od nas uzależniona
![]() witam, coś mi się zdaję że mój mały stres mimo że to dopiero początek 34 t udziela się P. bo dziś się kręcił w łóżku jak małe dziecko z boku na bok a normalnie śpi jak zabity mam nadzieje ze po delegacji odpocznie od nas i będzie normalnie spał bo jak nie wygonię do innego łóżka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Zakorzenienie
|
andzya, gratuluję z całego serca! Trzymajcie się zdrowo
![]()
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
begie tak wiem który.
posegregowałam 2 worki ma mniejsze i większe. mam trochę ubranek do dwóch lat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam troszke do załatwienia, a nawet przez pogode nie chce mi sie wyjsc z domu:/ |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
Skończyłam wczoraj brać czopy na paciora, więc teoretycznie powinnam być już wyleczona. Jutro jadę oddać krew i mocz do badania i się zastanawiam czy nie zrobić sobie jeszcze raz tego wymazu na paciora, tak kontrolnie. Jak myślicie? Czy czekać do czwartku co mi gin powie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |||
Rozeznanie
|
Też o tym pomyślałam wieczorem.
![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymajcie się cieplutko. Cytat:
![]() Cytat:
Widzę, że wszystkie zapracowane. Ja na szczęście nic nie mam i mogę spokojnie sobie ćwiczyć na epino, ale coś czuję, że raczej i tak nie obędzie się bez nacinania, bo jestem strasznie sztywna tam na dole. ![]() rinco ja bym zrobiła chyba przed lekarzem, bo tak to będziesz już może miała wynik i będzie lepiej dla lekarza.
MIKOŁAJ ![]() Edytowane przez aga_bre Czas edycji: 2012-04-23 o 09:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!!!
Andzya, jeszcze raz gratuluję. ![]() Wczoraj wybraliśmy się z mężem na spacer. Powolutku, zajęło nam to dobrą godzinkę. Jak wracałam to byłam wykończona, aż rumieńców dostałam. Po przyjściu musiałam się położyć spać. ![]() Dzisiaj pogoda gorsza niż wczoraj. ![]()
#682 | ||
Zakorzenienie
|
Andzya dobrze że tak szybko wykryli że coś jest nie tak, za chwilę Antoś będzie już z Tobą
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#683 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
ŁOOOO.... PRzyjadą dziś po meble, będzie można zacząć sypialnię robić.... WRESZCIE!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają spuchnięte stopy, powiedzcie - jakie Wy buty teraz nosicie jeśli wszystkie są zbyt ciasne? czy jest sens teraz kupować jakieś większe rozmiarowo buty na 1 miesiąc? czy po ciąży te buty nie będą za duże czy większy rozmiar zostanie już na zawsze?
najchętniej założyłabym już japonki ale jeszcze za wcześnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Zakorzenienie
|
Mi stopy nie spuchły, ale urosły o rozmiar a może nawet trochę więcej... Muszę kupić coś, pewnie jakieś klapeczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
powiesiłam nasze pranie. niby słonecznie, ale trochę chłodno jeszcze. jest wiaterek to fajnie przeschnie
![]() wybieram się dzisiaj do apteki na zakupy :P |
![]() ![]() |
![]() |
#690 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:19.