Nadchodzi maj, pachnie Saska Kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz.XXIII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-24, 11:45   #661
morelka1987
Zadomowienie

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Na poprawę humoru

http://www.youtube.com/watch?v=Q_pkb-xMz24
Stary 2012-04-24, 11:46   #662
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Nadchodzi maj, pachnie saska kępa a nam od relacji nie zamyka się gęba PM2012cz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
a wy już macie jakieś pomysły na oczepiny
Ja kiedyś na wątku majówek wrzucałam zestaw zabaw naszego DJa, ale jeszcze nie wybraliśmy. Na pewno będzie pojedynek bokserski, bo to jest rewelacja, ale nie w zestawieniu z oczepinami.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Rodzina Tż lubi wino moja raczej nie. 150 osób to już po odjęciu dzieci jest. Może 80 butelek...
Myślę, że 80 możesz spokojnie liczyć, wydaje mi się że więcej to za dużo.

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem co będzie. Będę myśleć nad tym dopiero po lipcowym weselu, bo nie chcę żeby się powtarzały zabawy w rodzinie. W ogóle dużo zabaw planujecie?
Maksymalnie 3, mi też się podoba test zgodności, ale nie wiem czy go zrobimy, bo TŻ chce zabawy bardziej angażujące gości niż nas i w sumie słusznie, bo my i tak się będziemy bawić tego wieczora dość.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:47   #663
nena1984
Zakorzenienie

nie mam weny do pracy

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Nena- czy te twoje kolczyki sa ciezkie? Bo mierzylam dzis jedna, byly przecudne ale byly tak ciezkie ze po 3 min o niczym innym nie myslalam tylko o tym zeby je wyjac...a moze nie jestem przyzwyczajana do kolczykow i dlatgeo
nie, przeciwnie są bardzo lekkie

Cytat:
Śniła mi się szminka Neny

a nie była czasem na promocji

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
My z Audrey bedziemy mialy i suwak i wiazanie gorsetowe wewnatrz - jak Nena.
Ale!!!! Audrey - zdenerwowala mnie tym pani ostatnio tez, bo przeciez my jej trulysmy o tym wiazaniu gorsetowym i Ty jej pokazalas zdjecia Neny i w ogole od nas to wyszlo i... na ostatniej przymiarce mowie ze gorset mi sie zsuwa bo jest za szeroki, no to pani mowi ze pojdzie do zwezenia, a ja jej wspominam o tym wiazaniu, a ona: TAK, wlasnie mamy taki patent teraz - i tlumaczy mi to nasze wiazanie, jakby to bylo jej odkrycie ja mowie, ze wiem bo jej wlasnie o tym mowilam ostatnio, a ona dalej - i pokazala mi sukienke z tym wiazaniem, taka dumna z siebie co to ona nie wymyslila i oczywiscie za ten nasz Nenowy patent pani dolicza 100 zl do sukienki
co za bezczel, sama się wkurzyłam
Nie dość, że szyją suknię na wzór (co z prawami autorskimi), to jeszcze przypisują sobie cudze pomysły i biorą za to kasę

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:48   #664
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

hej nie nadrobie mam tak fatalny dzien w pracy ze sie poryczalam z nerwow
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Ja kiedyś na wątku majówek wrzucałam zestaw zabaw naszego DJa, ale jeszcze nie wybraliśmy. Na pewno będzie pojedynek bokserski, bo to jest rewelacja, ale nie w zestawieniu z oczepinami.

Maksymalnie 3, mi też się podoba test zgodności, ale nie wiem czy go zrobimy, bo TŻ chce zabawy bardziej angażujące gości niż nas i w sumie słusznie, bo my i tak się będziemy bawić tego wieczora dość.
a co to takiego ?? powiedz mi testowalas dzis znowu fixer ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:53   #665
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a co to takiego ?? powiedz mi testowalas dzis znowu fixer ??
Coś takiego, widziałam to raz i było rewelacja:

POJEDYNEK BOKSERSKI
2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie przy muzyce Amel Bent - „Eye of the Tiger” rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę.

Nie dziś nie, jutro kolejny test jeżeli nie będę mieć zaczerwienień po solarium dziś.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-24, 11:54   #666
Nattiv
Zakorzenienie

Kindzia Fajne są też przyśpiewki przy stołach. Wszyscy biorą udział i się fajnie bawią. Na przykład taka "kto się urodził" czy jakoś tak Wszyscy razem z zespołem śpiewają i po kolei kto się w jakim miesiącu urodził wstaje i pije kielonka z tymi co są z tego samego miesiąca.

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 11:57   #667
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Kindzia Fajne są też przyśpiewki przy stołach. Wszyscy biorą udział i się fajnie bawią. Na przykład taka "kto się urodził" czy jakoś tak Wszyscy razem z zespołem śpiewają i po kolei kto się w jakim miesiącu urodził wstaje i pije kielonka z tymi co są z tego samego miesiąca.
w naszych okolicach nie ma wesela bez takich przyśpiewek, ja nawet planuję na stołach położyć zrobione własnoręcznie śpiewniczki z takimi przyśpiewkami, po 4-5 sztuk na stole, żeby młodzi też mogli śpiewać

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-24, 12:01   #668
paulinak18
Raczkowanie

Witam Was po dość długiej przerwie
Naprodukowałyście tych stron co nie miara Od 50 strony poprzedniego wątku nie wiem co się dzieje
Czytałam tylko relacje Gosi i Malwuś i gratuluję

Widziałam że ostatnio tematem były kościoły więc wrzucam i mój

Ze spraw czysto ślubnych to mam sukienkę, W gratisie dostałam welon, 2 podwiązki i pokrowiec tak że strasznie się cieszę że mam to za sobą

Ogólnie dużo spraw w czasie mojej nieobecności załatwiliśmy

Czy coś ciekawego się działo?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2434-Zamek-w-Nowym-Wisniczu.jpg (32,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15385492.jpg (129,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Małopolska 27-28 IX 2011 036.jpg (162,5 KB, 9 załadowań)
paulinak18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:02   #669
chocolate muffin
Rozeznanie

poczta.
Stary 2012-04-24, 12:02   #670
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

A u nas będzie test zgodności po oczepinach. Będzie to w sumie jedyna zabawa oczepinowa.
Zabawy jako takie, angażujące gości, będą przerywnikami w trakcie całego wesela, żeby się nie ciagnęły na oczepinach, bo sie wtedy ludziom nudzi.

Będą gorące krzesła z przynoszeniem rekwizytów i taniec par z balonikiem. Może jeszcze kareta/wycieczka do zoo. Więcej pomysłów nie mamy, ale jeszcze jakąś jedną zabawę byśmy chcieli dokoptować
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:03   #671
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za pomoc.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:04   #672
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Oj niestety cena była mi we śnie nie znana

Cytat:
Coś takiego, widziałam to raz i było rewelacja:

POJEDYNEK BOKSERSKI
2 mężczyzn (najlepiej zdecydowanie różniących się wzrostem i wagą) ubranych w rękawice bokserskie przy muzyce Amel Bent - „Eye of the Tiger” rozwiązuje krawat, wyciąga sznurówkę z buta, zdejmuje pasek czy nawleka nitką igłę itp. Zwycięzca otrzymuje nagrodę.

Nie dziś nie, jutro kolejny test jeżeli nie będę mieć zaczerwienień po solarium dziś.
Zapisuję Mój brat będzie pierwszy do tego Akurat mam w domu dwie pary rękawic bokserskich.

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
w naszych okolicach nie ma wesela bez takich przyśpiewek, ja nawet planuję na stołach położyć zrobione własnoręcznie śpiewniczki z takimi przyśpiewkami, po 4-5 sztuk na stole, żeby młodzi też mogli śpiewać
Świetne są. Szkoda, że mam osobne sale

Stary 2012-04-24, 12:06   #673
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelka1987 Pokaż wiadomość
Lily ofthe Valley gratuluję serdecznie a co to za praca ?

Ja mam dzisiaj troche stresujący dzień, bo ide na biopsję piersi mam okres i bolą mnie piersi, a jeszcze będą mi kłuc igłą :-( ale później w ramach relaksu idę na peeling kawitacyjny
trzymam kciuki za pozytywne wyniki

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Ja też mieszkam na wsi i chciałam sie zapisać gdzieś w czerwcu do fryzjera(ślub mam tydzień po Tobie) a moja mama była gdzieś miesiac temu u tej właśnie fryzjerki obciąć się i tak przypadkiem się zapytała kiedy się trzeba zapisać bo babka powiedziała ze na ten dzień już ma dwie panny młode i to jest ostatnia chwila bo potem miejsc nie będzie. I tak musiałam w ostateczności wziąść godzinę 8 bo 9 była zajęta
Tak że nie słuchaj innych tylko się zapisz będziesz spokojniejsza
no ja to samo jej mowie ze lepiej wczesniej bo na wiosce jeszcze dwa inne wesela to juz wogole masakra moze byc. Moja mama wyprzedzila mame TZ do fryzjera Jestem z Niej dumna
Cytat:
Napisane przez Magdzia0108 Pokaż wiadomość
Kochana my oficjalnie mamy 71 osób. Zawiedli najbliżsi tzn matka chrzestna. Zrozumiałe, że tak życie się toczy, że nie z każdym z rodziny utrzymuje się ścisłe kontakty, ale chrzestna/ chrzestny ten tytuł do czegoś zobowiązuje mimo wszystko. Chrzestna powiedziała, że nie będzie, bo ona by się obco i nieswojo czuła, a i tak nie będzie na weselu okazji do rozmowy na spokojnie. Po drugie powiedziała, że jedyne co nas kiedyś łączyło to to, że jej mąż był bratem mojego ojca, a teraz to praktycznie nie jesteśmy rodzina (mama się wkurzyła, bo przecież nie wybiera się byle kogo na chrzestną) i po 3 powiedziała, że nawet na ślub nie przyjedzie, bo przecież chrzestna nie odgrywa żadnej roli w kościele, więc jest zbędna. Brak słów.
Tez sie tego obawiam Kochana... Ale szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze chrzesni sie tak zachowaja. No ale Ty ich nie wybieralas sobie.
Jak moja mama nie lubi sie z pewna czescia rodziny *a jest tam chrzestna to nigdy chyba nie wpadlaby na pomsyl nie pojscia na komunie badz wesele do chrzesnicy...

Cytat:
Hejo!

wreszcie odespałam ten weekend. Znów spałam do 10
Jutro z rana muszę wstać o mam wyniki cytologii. Muszę się spieszyć bo o 12 muszę być u kuzynki bo zmarła jej babcia i obiecałam, że zostanę z dziećmi.

Co do kościoła to mój jest nadmiernie kolorowy. W środku są wszystkie kolory tęczy i z tego powodu, że jest taki przepych nie zamierzamy go bardzo dekorować. Ewentualnie jakieś żywe kwiaty ale mało no i siedzenia nasze.

A co do ostatniego zdjęcia to była afera na całą Polskę. Przy malowaniu kościoła proboszcz znalazł wolne miejsce aby uczcić to, że papież został honorowym obywatelem naszego miasta, a przy tym wymalował siebie i pana burmistrza i jeszcze jedną panią z rady na ścianie kościoła. Nie ma jak się wpisać w mury kościoła na zawsze. A burmistrz na prawdę zrobił dużo złego w swojej kadencji ale cóż.

Lecę ogarnąć pokój bo wygląda...
Tez mam kolorowy Ale u Ciebie bije jasnosc a nie ciemnota jak z mojego

Ostatnie zdjecie wymiata. Pamietam jak o tym nam pisalas... jak im nie wstyd

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
Aaaa... bo Ty jeszcze nie wiesz ze my nie umiemy tanczyc
Trzymam zatem kciuki za zakupy

My z Audrey bedziemy mialy i suwak i wiazanie gorsetowe wewnatrz - jak Nena.
Ale!!!! Audrey - zdenerwowala mnie tym pani ostatnio tez, bo przeciez my jej trulysmy o tym wiazaniu gorsetowym i Ty jej pokazalas zdjecia Neny i w ogole od nas to wyszlo i... na ostatniej przymiarce mowie ze gorset mi sie zsuwa bo jest za szeroki, no to pani mowi ze pojdzie do zwezenia, a ja jej wspominam o tym wiazaniu, a ona: TAK, wlasnie mamy taki patent teraz - i tlumaczy mi to nasze wiazanie, jakby to bylo jej odkrycie ja mowie, ze wiem bo jej wlasnie o tym mowilam ostatnio, a ona dalej - i pokazala mi sukienke z tym wiazaniem, taka dumna z siebie co to ona nie wymyslila i oczywiscie za ten nasz Nenowy patent pani dolicza 100 zl do sukienki

Aaaaaaaaaaaaaaaa! Nie wierze! Co za babsztyl wstretny! Ale bym jej dowalila.
Ale wczesniej to chyba bym spadla z tego podestu ze smiechu

Cytat:

No i dobrze, wiedziałam że nie będzie problemu z dopasowaniem kolorystyki do tego, czego Ty byś chciała.
Mam nadzieje ze wyjdzie ladnie, bo inaczej

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Witajcie,
Ale dziewczyny pędzicie Nie jestem w stanie was nadrobić Były jakieś zdjęcia?

Już w piątek pojechaliśmy te 500km na pogrzeb i dopiero wczoraj wieczorem wróciliśmy. Popłakałam się normalnie jak mój TŻ wkładał babci zaproszenie do trumny

I tak smutne chwile przekładały się z wesołymi. Dostałam informację, że moja przyjaciółka się zaręczyła, z moim kuzynem Bardzo mnie to ucieszyło i już nie mogę się doczekać kiedy się z nimi spotkam

Wszystkim już mężatkom z soboty składam spóźnione, ale szczere życzenia. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia. Samych pięknych i słonecznych dni
bardzo mi przykro kochana.. Trzymajcie sie dzielnie....

Cytat:
Znasz jeszcze jakies przyspiewki? Bo jednak decydujemy sie na wodzireja/druzbe czy jak kto woli, ale wlasnie jedynie do ogarniecia wesela, zarzadzanie przerwami i chcialabym waby pospiewal jak cos przy stolach..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:06   #674
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez paulinak18 Pokaż wiadomość

Ze spraw czysto ślubnych to mam sukienkę, W gratisie dostałam welon, 2 podwiązki i pokrowiec tak że strasznie się cieszę że mam to za sobą

Ogólnie dużo spraw w czasie mojej nieobecności załatwiliśmy

Czy coś ciekawego się działo?
za sukienkowy pakiet
Stary 2012-04-24, 12:07   #675
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość

Teraz jest -20% do Sephory na smsa, nie ratuje Cię taka promocja?
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
Stary 2012-04-24, 12:07   #676
melod_y
Zakorzenienie

O Matko.. Ale sie obżarłam spaghetti. Ale makarony to moge jesc tonami

Stary 2012-04-24, 12:08   #677
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

co sie stało Chocolatte ??

Stary 2012-04-24, 12:09   #678
malwus20
Wtajemniczenie

Hej Jesli ktos jest ciekawy wstawiałam kilka fotek na facebooka Foto przesłał mi ok 17 zdjec tylko tak dla nas i rodziny bo reszta za niespełna 1,5- 2 miesiace i jeszcze sesja nas czeka ale to chyba w maju jak mi rzepak urosnie i zółty bedzie bo chce koniecznie zdjecia w rzepaku
Stary 2012-04-24, 12:12   #679
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Znasz jeszcze jakies przyspiewki? Bo jednak decydujemy sie na wodzireja/druzbe czy jak kto woli, ale wlasnie jedynie do ogarniecia wesela, zarzadzanie przerwami i chcialabym waby pospiewal jak cos przy stolach..
U mnie tego zwyczaju nie ma, ale na weselu kuzyna się z tym spotkałam. Poszukaj w necie, na pewno tam znajdziesz kilka. Nawet filmiki są

Stary 2012-04-24, 12:13   #680
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tego zwyczaju nie ma, ale na weselu kuzyna się z tym spotkałam. Poszukaj w necie, na pewno tam znajdziesz kilka. Nawet filmiki są
a to ok O tych urodzinowych przyśpiewkach tez słyszałam i myslalam ze z doswiadczenia masz cos do polecenia wiecej stad pytanie
w takim razie juz sie wodzirej bedzie tym martwic

Stary 2012-04-24, 12:18   #681
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

nie mam Twojego fejsa
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hej Jesli ktos jest ciekawy wstawiałam kilka fotek na facebooka Foto przesłał mi ok 17 zdjec tylko tak dla nas i rodziny bo reszta za niespełna 1,5- 2 miesiace i jeszcze sesja nas czeka ale to chyba w maju jak mi rzepak urosnie i zółty bedzie bo chce koniecznie zdjecia w rzepaku
nie mam Twojego fejsa
to moj http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1018341382 moze mnei zaprosisz

Stary 2012-04-24, 12:20   #682
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tenebrosa ja bym brała to, co Ci się podoba, najwazniejsze żebyś czuła się dobrze.
Dzięki Chyba w ogóle zostawię sobie zakup biżu na sam koniec, to znaczy gdzieś pod koniec czerwca, jak już będę po pierwszej przymiarce. Albo może pójdę teraz przed sobotą do salonu, bo w sobotę chcę kupić bieliznę, więc zapytam od razu czy będą mi wszywać stanik czy nie i jakiego modelu mam szukać do tej mojej kiecki, żeby był dobry (przy mierzeniu sukni miałam na sobie zwykłą bardotkę z Esotiq, ale babki stwierdziły, że taki stanik nie jest OK do tej sukni, raczej chyba push up lepszy by był, ale muszę się dopytać). I przy okazji obejrzę mój model sukni jeszcze raz na żywo, może coś mnie natchnie w sprawie biżu, a może coś babki z salonu mi podpowiedzą...

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

tenebrosa
kup sobie to w czym dobrze będziesz się czuła żebyś nie była "przebrana" a tą biżuterię co ostatnio pokazywałaś nie podoba Ci się już??
Podoba mi się, ja ją nawet zamówiłam (ta samą co ladystar) i sama w sobie jest śliczna, ładniejsza nawet niż na zdjęciach. Tylko, że jak ją założyłam to kompletnie mi nie pasuje do twarzy... Trochę za duże są jednak te łezki, a jak robię fotkę centralnie z przodu to w ogóle nie widać, że mam kolczyki, tylko jakieś dwie złote kreski, bo kolczyki są ustawione jakoś tak całkiem równolegle do policzków. Ani nie dodaje mi to uroku ani nie wygląda ładnie, to po prostu wcale nie wygląda... Zupełnie od czapy. Dlatego stwierdziłam, że muszę mieć kolczyki, które będą dobrze wyglądać z każdej strony, czyli np. gronka ub wkrętki. Takie ryzyko kupowania przez neta, że nigdy nie wiesz do końca czy na żywo będzie to do Ciebie pasować

Cytat:
Give me five, my też myślimy o takich śpiewnikach Bo zazwyczaj to zna się jedną zwrotkę, potem by się pośpiewało jeszcze, ale nie wiadomo jak to dalej leciało

Oczepiny: u nas raczej zwięzłe, krótkie. Zabawy ustalimy konkretnie na spotkaniu z DJem 2 tygodnie przed ślubem. Wiem jednak, że chłopaki mają też dużo propozycji zabaw tanecznych/integracyjnych, niezwiązanych z oczepinami i to na pewno będziemy chcieli, żeby pojawiło się w trakcie wesela, więc na same oczepiny nie będziemy raczej planować dużo konkursów.
Stary 2012-04-24, 12:22   #683
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
nie mam Twojego fejsa

nie mam Twojego fejsa
Poszło

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2012-04-24 o 12:44
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:24   #684
a u d r e y
Wtajemniczenie

Cytat:
To na prawdę super cena. Może jak już bedę wiedzieć ilość to się wybierzemy.
Ale liczyliście tyle na jeden czy na dwa dni bo my mamy jeszcze poprawiny?

Przyszła mi oferta na lampiony może którejś się przyda http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...%20internetowy

Co myślicie o tym zestawie do wybielania??

http://www.citeam.pl/oferty/cala-pol...%20internetowy
Ja bym nie ryzykowała, nie wiem co to za firma, a w tej cenie możesz kupić białą perłę która na pewno efekty daje.

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Pamiętacie mnie jeszcze? Uporałam się z dużym zleceniem i powoli wracam do świata żywych. Co prawda przegapiłam i swoją studniówkę i 3 miesiące do ślubu, ale cóż... taka praca freelancera Na suwaczku już tylko 88 dni.

W kwestii ślubu też się u nas dzieje sporo, w telegraficznym skrócie:

Zamówiliśmy buty taneczne dla mnie, TŻta i świadkowej

Obrączki już gotowe, czekają tylko na odbiór

Jesteśmy w trakcie zapraszania gości, jakieś 3/4 za nami. W piątek prawie 40 zaproszeń wysłałam pocztą priorytetem, a wczoraj już pierwsi goście dzwonili z potwierdzeniami -> jestem pod wrażeniem szybkości działania poczty polskiej, nareszcie słowo "priorytet" przybite na kopercie w pełni odpowiadało czasowi doręczenia Z tych gości, których zapraszamy osobiście też większość nam od razu potwierdza przybycie, czasami tylko nie jest pewne czy np. dzieci albo osoba towarzysząca będzie, ale ogólnie to wszyscy się szykują, żeby być u nas Myślę, że w trakcie tygodnia weekendowo-majowego zakończymy zaproszeniowy maraton.

Ciągle zastanawiam się nad biżuterią i to spędza mi sen z powiek (chociaż ostatnio i tak za dużo nie spałam :P). W ogóle nie wiem, co dobrać do mojej sukni, ale jednocześnie do mojej twarzy, żeby to mnie zdobiło i nie psuło efektu sukni. Po pierwsze mam twarz trójkątną i tu jest problem. Jestem teraz na etapie, że podobają mi się bardzo długie kolczyki, grona albo po po prostu długie zwisające, takie nawet ok. 10-11 cm, ale podobno niekorzystnie to wygląda przy takim kształcie twarzy jak moja. I nie wiem czy się uprzeć i wziąć to, co mi się podoba, czy polecieć klasyką i zamówić jakiś komplet z krótkimi kolczykami-wkrętkami + zawieszka Jednak każda z tych opcji nie jest idealna, bo:
  • długie kolczyki mogą niepotrzebnie wydłużyć mi twarz i nie wiem czy przy upiętych czy nawet lekko podpiętych włosach będzie to dobrze wyglądało
  • krótki kolczyki są korzystniejsze dla kształtu mojej twarzy, ale zakładając jeszcze zawieszkę do kompletu mam wrażenie, że będzie tego wszystkiego już za dużo
  • wychodziłoby na to, że najlepiej wziąć same krótkie kolczyki, ale tego też nie chcę, bo lubię mieć coś na szyi, inaczej czułabym się łyso - jedynie przy bardzo długich kolczykach, sięgających powiedzmy do połowy szyi mam wrażenie, że naszyjnik nie jest potrzebny
Poradzicie mi coś? Wiem, że niełatwa sprawa ze mną...

A w ogóle to witam się w nowym wątku i witam wszystkie nowo przybyłe PMki
Tenebrosko ja Cię uwzględniłam przy 100dniówce

Cytat:
Napisane przez Iwa87_18 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się na tymi zaproszeniami.. zamawiała je może któraś?
Nie mam pojęcia jak to na tej kalce wyjdzie..ale sam pomysł mi się bardzo widzi.. chciała bym te z lawendą

http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...216826890.html
śliczne są
Stary 2012-04-24, 12:33   #685
klaudusk_a
Zakorzenienie

Cytat:
a to ok O tych urodzinowych przyśpiewkach tez słyszałam i myslalam ze z doswiadczenia masz cos do polecenia wiecej stad pytanie
w takim razie juz sie wodzirej bedzie tym martwic
ja znam kilka:
"szła dzieweczka do laseczka"
"hej z góry, z góry jadą mazury"
"gdybym miał gitarę"
"wszystkie rybki śpią w jeziorze"
http://www.youtube.com/watch?v=64Kgp...eature=related tu link jak to mniej więcej wygląda

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:37   #686
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wesele bez przyspiewek to nie wesele dlatego obowiązkowo będą

Cytat:
szkoda że w Polsce są w większości te odmiany rzepaku co kwitną maj/ czerwiec bo są odmiany takie co w lipcu kwitna ale pewnie nei u nas a też chętnie bym takie fotki sobie zrobiła

my będziem pewnie w zbożu buszować
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:37   #687
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
O Matko.. Ale sie obżarłam spaghetti. Ale makarony to moge jesc tonami
Mam to samo. Jestem wielką fanką makaronu i mogę go jeść pod każda postacią z różnymi dodatakami. I niestety zawsze się najem jak dziki koń No ale kiedy to takie dobre
Stary 2012-04-24, 12:39   #688
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie mam Cię na fb może podaj linka na prv?

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-24, 12:41   #689
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

szkoda że w Polsce są w większości te odmiany rzepaku co kwitną maj/ czerwiec bo są odmiany takie co w lipcu kwitna ale pewnie nei u nas a też chętnie bym takie fotki sobie zrobiła

my będziem pewnie w zbożu buszować
Są i u nas, ja widziałam jeszcze w swoich stronach w lipcu zółty rzepak
Stary 2012-04-24, 12:43   #690
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Mam to samo. Jestem wielką fanką makaronu i mogę go jeść pod każda postacią z różnymi dodatakami. I niestety zawsze się najem jak dziki koń No ale kiedy to takie dobre
wlasnie skonczylam jeść drugi kopiaty talerz (poszlabym po jeszcze ale zostawie siostrze troche )
Zawsze Tz dziwnie na mnie patrzy ile ja tego moge jesc.. bo ciale biegam z talerzem i ciagle wcinam.

Cytat:
ja znam kilka:
"szła dzieweczka do laseczka"
"hej z góry, z góry jadą mazury"
"gdybym miał gitarę"
"wszystkie rybki śpią w jeziorze"
http://www.youtube.com/watch?v=64Kgp...eature=related tu link jak to mniej więcej wygląda

o takie pioseneczki to ja znam
dzieki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości