![]() |
#661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Trądzik-cz. 4.
Opcja nawrotu jest zawsze możliwa,przyjęcie tej właściwej dawki skumulowanej niczego nie gwarantuje - i tu akurat nie jest już kwestia ile czasu się przyjmuje izo.Jesteś może jedną z użytkowniczek forum internetowego o nazwie tegoż leku?
![]()
![]() |
#662 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#664 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Rozeznanie
|
Ja ważyłam wtedy 54 kg przy 166 cm wzrostu
![]() Jak cera doris? Pewnie już gładziutka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 |
Zakorzenienie
|
ja mam 25 lat i cały czas walczę z trądzikiem, wciąż odsuwam od siebie myśli o kuracji izotekiem, bo raz jest lepiej, raz gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#668 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Okej. Tylko sugeruj w takim razie gdzie indziej, a nie dziewczynom, które zmagają się z trądzikiem od kilkunastu lat, sięgały już po wszystkie możliwe sposoby, przetestowały wszelkie leki, diety, itd., znają skutki uboczne izo, ale nasilony trądzik do tego stopnia wpłynął na ich życie, że zdecydowały się mimo wszystko na leczenie izo (podkreślam: leczenie). I mają gdzieś dobre rady, że się trują a wystarczyłaby "woda z mydłem, i picie bratka". Gdybyśmy miały opcję wyleczenia się innymi metodami, to dawno byśmy się nimi wyleczyły.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2013-11-30 o 11:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Zadomowienie
|
A ja się z tym nie zgodzę, bo nie tylko picie bratka i diety to inne metody, no ale cóż... Bronić tez nikomu nie będę izoteku, bo sama próbuję kuracji antygrzybicznej (chociaż nie wiem, czy mam), a jeśli nie pomoże to badania tarczycy i gdyby się okazało, że z nią w porządku, grzybów nie ma to dopiero Izotek.
I nie chcę nikogo obrażać, ale dodam, ze diety niektórych trwają zdecydowanie za krótko i są zbyt mało rygorystyczne bardzo często. A przy oczyszczeniu ziołami, czy czymś innym też powinno się stosować dietę, bo co z takiego oczyszczania, jak i tak się ciągle nowy syf dostarcza... Edytowane przez Figula94 Czas edycji: 2013-11-30 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazdy ma wlasne życie zrobi co chce, ja nic nikomu nie kaze, chcialam dobrze, ale jak widac zostało to źle odebrane
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2013-11-30 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#672 | |
sissy that walk
|
Widzę, że jest tu sporo dziewczyn, u których trądzik jest pochodną problemów hormonalnych. W związku z tym mam pytanie: czy po rozpoczęciu kuracji hormonalnej trądzik chociaż w jakimś stopniu u Was ustąpił? Byłam z tym ostatnio u endo, dostałam badania, wykonałam i jeden wynik wskazuje na to, że coś tam jest na rzeczy. Tylko pytanie, czy leczenie da też realne i widoczne efekty w kwestii trądziku
![]() Btw, endokrynolog też mi mówił o Izoteku, więc skoro lekarze nie podchodzą do tego negatywnie, to przecież nie ma co trząść portkami.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-11-30 o 15:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#674 | |
sissy that walk
|
Niestety sama nie wiem co mam na myśli, bo nie wiem jakie leki bierze się przy np. PCO
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja i tak caly czas w sumie uzywam jakis masci bo pozbywam sie przebarwień ![]()
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
przy PCO po prostu bierzesz tabletki antykoncepcyjne i tyle - to jest ta cała "terapia hormonalna"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#679 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Podczas zażywania wszystko było OK, ale jak odstawiłam miałam duże problemy, rozregulowała mi się gospodarka hormonalna, przytyłam prawie 20kg, przez prawie rok nie miałam okresu mimo odwiedzania coraz to różnych specjalistów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Zakorzenienie
|
A jakie tabletki antykoncepcyjne bierzesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Jakiś czas temu pisałam tutaj, że daję sobie kilka miesięcy na poprawę stanu cery i jeśli nie bęzie rezultatów to zgłaszam się do dermatologa z chęcią kuracji retinoidami. A więc rezultaty są i skórę twarzy mam w o wiele lepszym stanie niż jeszcze pół roku temu, ale niestety wciąż co jakiś czas pojawiają mi się ropne wykwity, które powodują masakryczne przebarwienia, więc postanowiłam iść do dermatologa. Wizytę mam dopiero w marcu. Póki co opiszę Wam co stosowałam, może komuś się przyda albo pomoże:
Mycie twarzy - żel Biały Jeleń z aloesem i ogórkiem, zamiennie z żelem ziołowym Fitomed z mydlnicą lekarską. Ten drugi dość mocno oczyszczający i wysuszający, więc stosowany tylko od czasu do czasu. Przywracanie naturalnego pH - hydrolaty ze strony Beauty Ever. Najlepiej na mnie działa hydrolat z kwiatu pomarańczy, oczarowy oraz z kocanki. Dodatkowo do hydrolatu z kocanki dorzucam kwas kojowy, który idealnie się w nim rozpuszcza i przyspiesza gojenie oraz rozjaśnia blizny pozapalane. Ewentualnie stosuję też wodę termalną z Avene. Nawilżanie -Ewa Natura krem z melissą, idealny, niezapychający. Przy większych mrozach albo po peelingu Avene Cicilfate. Złuszczanie - raz w tygodniu peeling mikrodermabrazja diamentowa z Bielendy - można kupić w saszetkach w Rossmannie, dla mnie to peeling idealny. Stosuję go oczywiście tylko, gdy nie mam żadnych ropnych wykwitów. Punktowo - Hascoderm oraz pasta Lassari |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 |
Zadomowienie
|
A ja mogę polecić przemywanie twarzy wacikiem zmoczonym w mleku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Też kiedyś tak robiłam, ale niestety nie działało to na mnie.
A słyszałyście o zakwaszeniu organizmu? Podobno nabiał ma duży wpływ na to, ja z ciekawości ograniczam teraz spożycie mleka itp. zobaczymy czy to wpłynie na moją cerę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#687 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
Ja od tygodnia jestem na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Ale akurat z powodu niedoczynności (prawdopodobnie Haschi). Może to placebo, ale czuję się lepiej. Jeśli chodzi o wpływ na cerę, to nie mogę nic na ten temat powiedzieć, bo aktualnie wyprysków nie mam - 9 miesiąc izotretinoiny.
![]() |
![]() |
#689 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie mam WYSYP na całą twarz - albo sama klindamycyna, albo w interakcji z czymś zrobiła się TAKA reakcja alergiczna, że chce się płakać. Nie sądziłam, że coś takiego się stanie, kiedyś brałam klindamycynę zewnętrznie na trądzik, więc myślałam, że branie jej doustnie nie zaszkodzi cerze, a tu zonk. Coś koszmarnego.
Ja generalnie obmyślam rozstanie z pigułkami antykoncepcyjnymi. Poprawiły mi cerę mocno, ale nadal nie jest dobrze, więc chyba jednak zabiorę się za poszukiwania dobrego dermatologa. Tylko że to jeszcze potrwa jakiś czas, właśnie jestem w trakcie dość skomplikowanych zabiegów szczękowo-zębowych, co kosztuje swoje, więc nie chciałabym sobie dokładać wydatków. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze myślałam że tyje się w trakcie, a po odstawieniu chudnie? A co do mleka, to mi bardzo pogarsza cerę, odstawienie go niesamowicie pomogło! Edytowane przez littlewonders Czas edycji: 2014-02-17 o 11:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.