Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 19:36   #661
phdwao
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

hej! co za dzien, jak widze ten snieg to nie chce mi sie do pracy jutro jechac, wrrr, w dodatku przyszła nasza ława zamówiona na początku lutego, super pasuje(a bałam się że będzie za wielka, ejst super) szkoda tylko, że zrobiono ją wcześniej, w momencie gdy jesteśmy totalnie spłukani, no ale ostatkami mozliwości ja odebralismy
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:46   #662
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Dobrze, że jutro ktoś ją obejrzy. Może dostaniesz lepsze leki
szczerze to watpie zeby dostala cos lepszego, na antybiotyk tutaj nie ma co liczyc a nic innego nie jest konieczne, chce tylko zeby ja osluchali czy tam sie cos na oskrzelkach nie paprze :/

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej! co za dzien, jak widze ten snieg to nie chce mi sie do pracy jutro jechac, wrrr, w dodatku przyszła nasza ława zamówiona na początku lutego, super pasuje(a bałam się że będzie za wielka, ejst super) szkoda tylko, że zrobiono ją wcześniej, w momencie gdy jesteśmy totalnie spłukani, no ale ostatkami mozliwości ja odebralismy
oby te sniegi zeszly ja juz chce wiosne !
super ze lawa pasuje.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:47   #663
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

U nas dziś nuuda. Nic nowego
Dziękuję Wam za wsparcie w problemach z teściową

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że wszytkie z was zacytowałam ,a jak nei to przepraszam.
Z mężem gadałam ale on uważa że ja tak naprawde nie mam nic do roboty, przecież siedze cały czas z dziećmi w domu i nic nie robie.
współczuję

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
jdo tego wieczorem idziemy na randkę. dawno nigdziej razem nie wychodziliśmy. Maz mnie zaprosił.
ale super! zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też robią kupę leżąc na brzuszku??
nie wiem Ostatnio kupę poznaję tylko po zapachu

A właśnie mamusie cycowe czy Wasze dzieci robią po kilka kup dziennie? Leoś przez jakiś czas robił już po jednej, dwie, a od kilku dniu robi po pięć i nie wiem czy to powód do niepokoju

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej.
Za nami straszna noc... Fabian płakał caaaałą nockę. W ogóle nie spałam...
współczuję bardzo
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:47   #664
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
U mnie w domu też w granicach 19-20 stopni. Młody jest w body z krótkim, na to bluza, do tego spodnie dresowe i skarpetki. Ale każde dziecko jest inne
no to w sumie tak samo tylko skarpetki zamiast rajtuz, ale ostatnio zaczął się dużo intensywniej ruszać muszę to skontrolować.
KRS wpisany fajnie pomóc komuś konkretnemu.
Stary 2013-02-21, 19:50   #665
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A właśnie mamusie cycowe czy Wasze dzieci robią po kilka kup dziennie? Leoś przez jakiś czas robił już po jednej, dwie, a od kilku dniu robi po pięć i nie wiem czy to powód do niepokoju
U nas są minimum dwie. Ostatnio troszkę więcej, ale kilka dni temu kolejny ząbek wyszedł-może u Was to też zęby?
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:51   #666
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

wiesz co, u nas to było tak, że długo robiła właśnie tak maks 3 dziennie, w pewnym momencie przez jakiś czas ilość kup się zwiększyła, a teraz odkąd zjada już sporo innego jedzonka to znowu tak średnio 1-2 kupy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:58   #667
chce_byc_mama
Zakorzenienie

my nie cycowe ale u nas tez minimum 2 kupy dziennie.

Amelcia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:19   #668
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas od zawsze jedna kupa co około 1-3dni

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:23   #669
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
super ze lawa pasuje.
ja tez marze o wiosnie, a mi tu sniegi zapowiadają
Cytat:
u nas 1 dziennie, czasem nawet bardzo skromna, dawno temu(2 meisiace temu moze) robil kilka ok 3 a teraz juz tylko 1
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:30   #670
luby957
Raczkowanie

Cytat:
On siedzi na nocniku
no siedzi , siedzi dzisiaj zasikał mi się tylko 2 razy do pieluchy także prawie za każdym razem wyczuwałam że chce mu sie na nocnik

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Hej kiedyś pisałam troszke u was na forum, ale nie ogarniałam tego i przestałam, dopiero ostatnio sobie o tym forum przypomniałam
Moge wrócic??

Termin miałam na 24 sierpnia, urodziłam 28 urodziłam Lenke 3720g i 59cm teraz waży ciut ponad 8kg
Poród wspominam ogólnie super oprócz ciecia (bez skurczu) i szycia( bo czułam wszystko). skurcze zaczeły sie ok 17 (co 10-12-15min) ok 20 były (co 5-6-7-8min) nie myślałam że rodze, bo przestałam o tym myślec i za słabo bolało wiec stałam na dworze ze znajomymi ok 00 sie wykąpałam bo czułam że sie chyba coś zaczyna, miałąm skurcze co 3-4minuty, ale myślałam że żeby były regularne to muszą byc tylko co 3min wiec pojechałam do szpitala, jak zaczeła ze mnie ciec krew i domyśliłam sie że ta ciągła, potrzeba załatwienia sie to już skurcze parte zajechałam do szpitala to miałąm 10cm, wiec podpisałam dokumenty, badani itp i o 2.45 Lena była na świecie bez znieczulenia bo u mnie nie ma, ale dzień po termienie pojechałam do Warszawy (ok 150km od mojego miasta) na ślub brata, bo miałam nadzieje tam rodzic ze znieczulenie, ale ciesze sie że wyszło jak wyszło

Lena ma 2 ząbki, kolejne idą, ale wyjśc nie mogą, jest grzeczna, nie marudzi mocno nie choruje (odpukac) i ogólnie wszystko ok rwie sie do siadania, ale dopiero wczoraj przewróciła sie z plecków na brzuszek i na tym koniec. dużo już jej pokarmów wprowadziłam, średnio toleruje owoce, prawie wogóle ich nie je, tylko kiesiel do niej przemawia
Hej :d ja się tez ostatnio odezwałam po długiej przerwie, ale na szczesie dziewczyny mnie przygarnely, takze WITAJ

moj Maruś też ma 2 żąbki i ida mu kolejne, ale czekam i nie mogę się ich doczekać chociaż ma juz długo całe dziąsła opuchnięte i czerwone i widac takie małe jakby guzki
Zato synusi uwielbia owoce (banany, jabłka, truskawki, winogrona), kisiel też uwielbia, ostatnio podajadał mi cheleb z masłem i widziałm że mu bardzo smakuje

Dzisiaj był troche lepszy dzien bo przyszla przyjaciółka i trzoche poplotowałyśmy, pobawiła się z dzieciakami a ja mogłam sobei poszukac na necie sukienki na obrone. I jak tak szukałam to znalazłam świetna sexi sukienke http://www.sklep.topsecret.pl/ts/ubr..._damska/11/0/0 po prostu tył tej sukienki jest boski. Jutro muszę zadz do sklepu czy mają taka sukienke i jak bedzie to moze namowie mame zeby chwile zajela sie dzieciakami i bym pojechala sobei ja przymiezyc i moze i kupic jakby ten roz do mnei psaowal.

dzieciaki juz na szczesie spia i mam nadzieje ze beda spaly az do rana. Chciaz Marek ma okropny katar i mial ogolnei problem z zasnieciem wiec wydaje mi sie ze raczej do rana nie przespi.

Dobra lece sie pouczyc bo w ten weekend mam uczelnie.
Stary 2013-02-21, 20:31   #671
Mandragorrka
Zakorzenienie

Prince super, że po badaniu ok N

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
czy Wasze dzieci też robią kupę leżąc na brzuszku?? mojej często się to zdarza
Nie wiem jak moja to robi, w każdym bądź razie nie raczy mnie o tym poinformować
Jak byłam u mamy to szłam z nią na spacer. Moja mama ubierała młodą, a ja się szykowałam w przedpokoju. Zniosłam małą na dół i chcę wkładać do wózka, kiedy to poczułam charakterystyczny zapaszek... Nie wiem kiedy moje dziecię raczyłoby mnie o tym poinformować

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Już po przeswietleniu, wyniki bedą w środę, trochę do naczekalismy

Ale i tak bardziej wkurzylam sie szybciej, bo do 3 autobusów pod rząd nie mogłam wejść, bo za duzo wózków było w środku
Grunt, że udało się załatwić. Swoją drogą to nie lubię jeździć autobusami

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Chodakowska jest pokazywana w PnŚ w TVP2. Chyba długo przed tym zanim stała się popularna. Mi się wydaje że bardziej wypromował ją SHAPE
E tam, jak dla mnie wypromował ją wizaż. Wcześniej o tej pani nie słyszałam

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 20:47   #672
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej my juz po
trafilysmy na ta lepszą dr nie ta co wtedy z tym oczkiem byłysmy co wizyta trwala minute.
Pani do mnie mowi po co pani przyszla? ja mowie no na badanie kontrolne miedzy innymi bo jeszcze nie miala i oczko jej ucieka. A ona sie patrzy jak na idiotke i sie pyta ktore ucieka bo ja niewidze. Mowie ze prawe i ze czasem. Mówi ze badanie miala bo w karte wpisane ze wszystko wporzadku. Ja mowie ze nie miala bo nikt jej nic nie zakrapiał ani nic. Zakropila i wyszlysmy czekac.
Wrocilysmy i ją zaczela badac swiecila jej w oczka a R to nie pasowało wiec zaczeła ja oklepywac piesciami (moja krew) wiec musiala przyjsc pielegniarka by ja przytrzymac (ja trzymalam nozki) wiec R sie wkurzyła i sie rozplakała...... No ale wyszło ze wszystko wporzadku ze owszem ucieka oczko i to nawet oba ale czasami i leciutko. I dowiedzialam sie ze ma prawo do roku czasu i pediatra nie powinna mi na to zwracac uwagi .(w poniedzialek zwrocila ale byla ta druga ta co niby stwirrdziła skaze u niej na poczatku ) MAmy sie pokazac jak skonczy roczek. I nic z tym mam nie robic.
no to świetnie A widzisz, miałam nosa, ze do roku warto zaczekać

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
Aaa dziewczyny mam pytanie.
Miałam już kiedyś o to pytać

Pewnie Waszym dzieciom też badali słuch sprzętem Owsiaka i też pewnie dostałyście kartę z danymi z tego badania i jest tam rubryka o drugim badaniu - robiłyście? Kiedy powinno być zrobione?
nawet nie wiedziałam, ze jest druga rubryka. Nie robię powtórki. Moje dziecię słyszy aż za dobrze

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny takie spodnie jeansy czy jakies cieplejsze ohrodniczki sztruksy czy cos takiego to na jaki rozmiar kupujecie? Ja to w ogole jzu niewiem jak z tymi rozmiarami jest ten komplet kotkla jest na 80 jest wzasadzie dbry lekko rekawy przydługie i w ramionach a inne na 80 komplety juz sa za duze duzo i czekaja na potem. tak samo mała nosi juz od dawna body 80 juz sa takie na styk potrzeba wiekszych a mama kupila wczoraj jej 3 pary na 80 i sa za duze bez sensu. niwiem jaki rozmir spodni jej szukac. Wczoraj jedne jej zamowilam 74. najwyzej bedzie na teraz tylko jak beda na styk....
w tej chwili L nosi ubrania w rozmiarach 68, 74 i 80. Spodnie 74.

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny
Z Lu póki co lepiej, po drzemce i podaniu pedicetamolu (bo strasznie po drzemce marudziła) odzyskała apetyt i trochę humor. Nawet zaczęła się bawić (bo wcześniej tylko przychodziła do mnie i się wspinała, żeby brać na rączki i tulić). Wymiotów brak, na szczęście. Ale widać, że coś jej nadal dolega, nawet po samym wyrazie twarzy no i nie jest tak energiczna jak zawsze, moja bidulka
biedactwo

Cytat:
móje dziecię na szczęście robie kupę zaraz jak wstanie, czli po 6 więc jak się już rozbudzi to go sadzam na nocnik i kupa w nocniku laduje ogólnie w dzień tez prubuje go wystadzac zeby jak najszybciej wyjsc z pieluch, ale nie jest taki kumaty jak cora.
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1361451617
ale super!

Cytat:
Napisane przez aga 398 Pokaż wiadomość
Hej kiedyś pisałam troszke u was na forum, ale nie ogarniałam tego i przestałam, dopiero ostatnio sobie o tym forum przypomniałam
Moge wrócic??
cześć!

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hehe mam tak samo
Chociaż mój ukochany obrazek to to:
http://kwejk.pl/obrazek/984346/s%C5%82odycze.html
Stary 2013-02-21, 20:47   #673
chce_byc_mama
Zakorzenienie

kurde zjadlabym cos ale obiecalam sobie ze o tej porze juz nie bede jesc.

Amelcia
Stary 2013-02-21, 20:49   #674
anna99302
Zadomowienie

Cześć!!! Meldujemy się! Ja pierdziele tydzień mnie tu nie było!!!! SZOK jak ten czas leci! Ogólnie mieliśmy apogeum z ząbkami-temperatura i katar! I mamy dwa ząbale!!!! woohoo! poza tym mieliśmy z mężem walentynki dwa razy i było cudownie. ale zeby nie wszystko było tak kolorowo, miaużon właśnie leży z temperaturą w domu i ... narzeka....a ja pracuje, sprzątam, opiekuje się małym i wszystko na raz! Nienawidzę chorego chłopa w domU!!! WRRRR
a kiedy będzie mój czas na chorowanie??
Wracam do pracy !
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 20:54   #675
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaa przypomnialo mi sie
Pani dr dzis mowi a po kim córeczka ma imie po babci czy po kims bo ostatnio wcale sie takiego nie spotyka. Mowie ze mi sie podobalo a potem sie okazalo ze tezeta prababcia tak miala. Zamiast meza powidzialam tezeta. Ona oczy na mnie i nie skumała
haha też się często łapię, na tym, że mam zamiar użyć określenia tż albo małż. Jeszcze się nie pomysliłam

Pumas brawa dla Was Obie byłyście bardzo dzielne. Ja bym się zalała łzami jak bóbr.

Cytat:
W Shape pracuje jej facet
O nie wiedziałam Przez to tak ją lansują. Ale to nie istotne. Grunt, żeby ruszyć tyłek

Bebe super zakupki zrobiłaś i to mi przypomniało, że mam kupić kubeczek Ech co ja bym bez wizażu zrobiła
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie pisałaś wczesniej o tej Jillian spróbowałabym chętnie
A wiesz, że mi do głowy nie przyszło. Jakoś obrałam sobie za cel kupienie Chodakowskiej, że Jillian kompletnie olałam. Dopiero dzisiaj jak pisałam posta to mi się o niej przypomniało.
W poszukiwaniu ćwiczeń możesz zajrzeć tutaj:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=672682
Czasami sobie podczytuję ten wątek. Dziewczyny nie tylko z Chodakowską ćwiczą, a w pierwszym poście jest dużo linków do ciekawych ćwiczeń.

Cytat:
mine miala jak by o wizazu nie wiedziała
Toż to skandal

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas wyjaśnił się ostatni sajgon z Dorotką-przebiła jej się jedna piątka

Cytat:
mała zrobiła kroka na czworaka takie typowe raczkowanie ale tylko raz i upadła na brzuch
Pewnie lada chwila pójdzie do przodu. Może jutro, albo pojutrze będziesz ją ganiać po mieszkaniu
Moja przez dłuższy czas poruszała się do tyłu. Jak w zeszły piątek udało jej się ruszyć do przodu, (też nie wiele) tak teraz zwiedza co się da. Oczywiście najbardziej interesują ją kable i zakamarki. Dzisiaj nawet urządziła sobie długą wycieczkę w mieszkaniu mojej mamy.

Cytat:
młoda właśnie przeszła wzdłuż całej komody trzymając się jej
Spryciula jedna. Nie zdziwiłabym się jak byś za tydzień napisała nam, że Lu weszła na komodę. Tak się młoda pięknie rozwija

Stary 2013-02-21, 21:01   #676
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to watpie zeby dostala cos lepszego, na antybiotyk tutaj nie ma co liczyc a nic innego nie jest konieczne, chce tylko zeby ja osluchali czy tam sie cos na oskrzelkach nie paprze :/
Rozumiem. To czekam na wieści!

Cytat:
Mam dokładnie to samo, wiem co przezywasz

Cytat:

Bebe super zakupki zrobiłaś i to mi przypomniało, że mam kupić kubeczek Ech co ja bym bez wizażu zrobiła

Spryciula jedna. Nie zdziwiłabym się jak byś za tydzień napisała nam, że Lu weszła na komodę. Tak się młoda pięknie rozwija
Jak to co - założyła kilka lokat i zaoszczędziła pieniądze
Co do Lusi - mnie już nic nie zdziwi - jak Agunia napisze, że Mała zrobiła obiad - uwierzę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:02   #677
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Toż to skandal

Pewnie lada chwila pójdzie do przodu. Może jutro, albo pojutrze będziesz ją ganiać po mieszkaniu
Moja przez dłuższy czas poruszała się do tyłu. Jak w zeszły piątek udało jej się ruszyć do przodu, (też nie wiele) tak teraz zwiedza co się da. Oczywiście najbardziej interesują ją kable i zakamarki. Dzisiaj nawet urządziła sobie długą wycieczkę w mieszkaniu mojej mamy.

:
no
mowisz ze ruszy? poki co tez posuwa sie do tyłu

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:03   #678
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Co do Lusi - mnie już nic nie zdziwi - jak Agunia napisze, że Mała zrobiła obiad - uwierzę

to by było piękne

Cytat:
no
ruszy ruszy jak tylko zobaczy, że się da to nie będzie zmiłuj

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:06   #679
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
to ciepło ubieracie. Lu pomyka w bodziaku, legginsach bądź spodniach dresowych i czasemw skarpetkach
Leoś też zazwyczaj nosi taki zestaw. Albo z półśpiochami. A i tak czasem jest spocony, bo tak "pracuje"

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heja
Od razu chcę się wytłumaczyć z tego płakania ;-) to nie był płacz, ale łzy napłynęły mi do oczu i nie umiałam wypowiedzieć ani słowa, więc do-widzenia było mocno drżącym głosem. Na szczęście tż był ze mną i mnie pocieszył. W końcu jest w dobrych rękach, nie jest to pierwszy lepszy żłobek, tylko polecony.

B. była grzeczna, wszystko jadła i nie marudziła, a w dodatku sama zasnęła. Panie były w szoku, bo ona jest najmłodsza, po niej jest chłopczyk o 1,5 mies. starszy, a reszta to już taka goniąca. No i jak przyszłam po nią, to akurat zupkę jadła i jak mnie zobaczyła, to miała taaaaaakiii uśmiech, że aż się wzruszyłam, tak mocno się ucieszyła!

Panie mi mówiły, że nie było z nią absolutnie żadnego problemu, że bawiła się zabawkami, ale i próbowała zaczepiać inne dzieci, dzieci do niej podchodziły, dawały zabawki i głaskały po głowie z ciekawości.

Atmosfera fajna, jakoś mam przeczucia, że będzie dobrze, pozytywne fluidy czuć
Jutro znowu idziemy, też na kilka godzin. Trzeba się wprawiać, wkrótce będzie chodzić na cały dzień...
no i super. dla Malutkiej

Cytat:
mine miala jak by o wizazu nie wiedziała

Cytat:
dzieki dziewczyny za slowa wsparcia najgorsze ze ja tez chora i po prostu nie mam sily sie nia zajmowac

Cytat:
mała zrobiła kroka na czworaka takie typowe raczkowanie ale tylko raz i upadła na brzuch
Cytat:
młoda właśnie przeszła wzdłuż całej komody trzymając się jej
oo zdolne bestyjkiklaski :
Stary 2013-02-21, 21:14   #680
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

to by było piękne
Jeszcze chwila. Przykład gotowania na prawdziwej kuchence w dziecięcych garnkach poniżej (pomysł córeczki koleżanki).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1230337.jpg (25,7 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-02-21, 21:15   #681
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Super, że ława pasuje

Cytat:
Też chcę wiosnę, gdzie ta partia którą miała zakładać chyba Wvictoria? Ja już planuję nasypać (znaczy małż to zrobi) piasku do piaskownicy, ale do tego potrzebna mi wiosnaaaa!!!!

Mamka zdrówka dla Was

Cytat:
Jakiś czas temu jak była tylko na mleku to była codziennie ewentualnie raz na dwa dni. Odkąd zaczęliśmy wprowadzać stałe pokarmy jest kilka 2-3, czasem 4 razy dziennie w różnych ilościach

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Poćwiczysz trochę i metr krawiecki nie będzie już taki stresujący
No i czekamy na ząbki

Cytat:
no siedzi , siedzi dzisiaj zasikał mi się tylko 2 razy do pieluchy także prawie za każdym razem wyczuwałam że chce mu sie na nocnik

Hej :d ja się tez ostatnio odezwałam po długiej przerwie, ale na szczesie dziewczyny mnie przygarnely, takze WITAJ
Ad1. Jak Ty to wyczuwasz? Po mojej to nawet nie wyczuję, że narobiła w pieluchę (chyba, że po smrodku).A
Ad2. A dlaczego miałybyśmy Cię nie przygarnąć?

Sukienka boska Chociaż znając siebie wybrałabym czarną (szkoda, że nie ma takowej).

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Cześć!!! Meldujemy się! Ja pierdziele tydzień mnie tu nie było!!!! SZOK jak ten czas leci! Ogólnie mieliśmy apogeum z ząbkami-temperatura i katar! I mamy dwa ząbale!!!! woohoo! poza tym mieliśmy z mężem walentynki dwa razy i było cudownie. ale zeby nie wszystko było tak kolorowo, miaużon właśnie leży z temperaturą w domu i ... narzeka....a ja pracuje, sprzątam, opiekuje się małym i wszystko na raz! Nienawidzę chorego chłopa w domU!!! WRRRR
a kiedy będzie mój czas na chorowanie??
Wracam do pracy !
Dwa razy walentynki? no,no,no to szalejecie Zdrówka dla małża

Cytat:
Jak to co - założyła kilka lokat i zaoszczędziła pieniądze
Pewnie tak. Wczoraj zrobiłam zamówienie na książki dla młodej za ponad 100 zł (na razie do koszyka), potem obejrzę to z małżem i moze jeszcze coś dokupię

Tak, w obiad też uwierzę

Cytat:
no
Pewnie, że ruszy. Jak załapała ruch to zaraz będzie śmigać.

Stary 2013-02-21, 21:22   #682
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
U nas są minimum dwie. Ostatnio troszkę więcej, ale kilka dni temu kolejny ząbek wyszedł-może u Was to też zęby?
Cytat:
wiesz co, u nas to było tak, że długo robiła właśnie tak maks 3 dziennie, w pewnym momencie przez jakiś czas ilość kup się zwiększyła, a teraz odkąd zjada już sporo innego jedzonka to znowu tak średnio 1-2 kupy
Cytat:
my nie cycowe ale u nas tez minimum 2 kupy dziennie.
Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
U nas od zawsze jedna kupa co około 1-3dni
Cytat:
j
u nas 1 dziennie, czasem nawet bardzo skromna, dawno temu(2 meisiace temu moze) robil kilka ok 3 a teraz juz tylko 1
dziękuję za odpowiedzi

może to chwilowe a może nowe zęby idą

Cytat:
ja pożarłam resztkę chipsów, które leżały sobie otwarte i się zwyczajnie marnowały teraz oczywiście mam wyrzuty... Jutro trza będzie poćwiczyć

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
I mamy dwa ząbale!!!! woohoo!

Cytat:
Cytat:
padłam
Stary 2013-02-21, 21:24   #683
houserka
Rozeznanie

hej,

odkładacie coś na dziecko? jakaś lokata czy coś? ja skusiłam się jeszcze w ciąży na Kumulatus z Polbanku- kojarzy któraś? jak się okazuje to niezła ściema! będę pisać reklamacje, ale muszę nad tym posiedzieć w weekend bo teraz będzie ciężko to odkręcić , masakra!

u nas okey, teściowa przyjechała już opiekować się na stałe Polą(dziś i jutro jeszcze z tż) od pon. sama zostaje. Pola po 2 tyg nie widzenia jej na początku płacz, ale po 5 min już było okey. Dziś była moja mama z bratem moim i nie mogła się z nimi oswoić i płakała i przyglądała się im długo (po 1,5 miesiąca niewidzenia ich) i pierwszy raz przestraszyła się zabawki , która przywieźli

brawo dla Blanki , ja bym się chyba zaryczała jakbym miała zostawić małą w żłobku...
Irmusia- wkurza mnie takie porównywanie dzieci:rolleyes, nie dziwie się że jesteś antyteściowa
widzę, że namiętnie kupujecie książeczki, ja mam parę tylko:kąpielowa-najlepsza do gryzienia, z zegarem z plastikowymi wskazówkami , jakaś z muminkiem , kolorami i 2 bajeczki i na razie nie zagracam się, po pierwszym roczku pomyślę nad zwiększeniem biblioteczki...
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 21:26   #684
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze chwila. Przykład gotowania na prawdziwej kuchence w dziecięcych garnkach poniżej (pomysł córeczki koleżanki).
jaaa jakie to urocze

Cytat:
Jakiś czas temu jak była tylko na mleku to była codziennie ewentualnie raz na dwa dni. Odkąd zaczęliśmy wprowadzać stałe pokarmy jest kilka 2-3, czasem 4 razy dziennie w różnych ilościach
dzięki Czyli podobnie jak u L
Stary 2013-02-21, 21:30   #685
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
odkładacie coś na dziecko? jakaś lokata czy coś? ja skusiłam się jeszcze w ciąży na Kumulatus z Polbanku- kojarzy któraś? jak się okazuje to niezła ściema! będę pisać reklamacje, ale muszę nad tym posiedzieć w weekend bo teraz będzie ciężko to odkręcić , masakra!

Na razie nie odkładamy. Znaczy odkładamy do "skarpety" wszystkie pieniądze, która młoda dostaje w prezencie "na pampersy", jednak póki co o lokacie, albo długoletnim oszczędzaniu nie myśleliśmy.
A co z tym Kumulautus?

Co do książeczek to przez Dep

Stary 2013-02-21, 21:31   #686
blueberry88
Zakorzenienie

Widziałyście http://wiadomosci.onet.pl/wideo/trzy...,119009,w.html ?

Cytat:
hej,

u nas okey, teściowa przyjechała już opiekować się na stałe Polą(dziś i jutro jeszcze z tż) od pon. sama zostaje. Pola po 2 tyg nie widzenia jej na początku płacz, ale po 5 min już było okey. Dziś była moja mama z bratem moim i nie mogła się z nimi oswoić i płakała i przyglądała się im długo (po 1,5 miesiąca niewidzenia ich) i pierwszy raz przestraszyła się zabawki , która przywieźli

brawo dla Blanki , ja bym się chyba zaryczała jakbym miała zostawić małą w żłobku...
Irmusia- wkurza mnie takie porównywanie dzieci:rolleyes, nie dziwie się że jesteś antyteściowa
widzę, że namiętnie kupujecie książeczki, ja mam parę tylko:kąpielowa-najlepsza do gryzienia, z zegarem z plastikowymi wskazówkami , jakaś z muminkiem , kolorami i 2 bajeczki i na razie nie zagracam się, po pierwszym roczku pomyślę nad zwiększeniem biblioteczki...
Odkładamy co miesiąc, ale na konto oszczędnościowe, a jak coś się uzbiera, to małż poluje na fajne lokaty.
Moje Dziecię też reaguje tak na kogoś "nowego".

Cytat:
jaaa jakie to urocze
Dodam, że prasowała też ciuszki braciszka na kartonie po wózku
Stary 2013-02-21, 21:32   #687
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
hej,

nie słyszałam o tym A co się stało?
My założyliśmy Małemu symfonię zysków w Getin banku. Wpłacamy tam co miesiąc 100 zł.
Stary 2013-02-21, 21:35   #688
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
sorry but this video...
polska :wnerw:

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Blue patrz to
http://www.youtube.com/watch?v=VJVPQ9x2boA

Amelcia
Stary 2013-02-21, 21:37   #689
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
głupota ludzka nie zna granic
Stary 2013-02-21, 21:42   #690
aga 398
Raczkowanie

Ajka89 i Nel_a a jak wasze maluchy obracają sie z brzuszka na plecki, jak u nich z siadaniem itp pytam aby porównac rozwój

Ja sie wogóle dziwie że wasze dzieci coś raczkowac próbują, chodzic przy meblach a moja nic, nie obraca sie z brzuszka na plecki i odwrotnie, próbuje siedac, ale nic do raczkowania itp:p

Prince_Polo i Agunia82 to ile wasze dzieci mają miesiecy, że taka przepaśc z moją córcia jest

Luby957 to nie jestem sama mojej dwie jedynki dolne wyszły 31.12 i 01.01 i mniej wiecej 2 tygodnie później zobaczyłam że górne są mocno spuchniete i doktorka potwierdziła, idzie jej kilka teraz, ale nie jedynki chyba tylko 2/3 coś takiego ale czekam i czekam i nic

Ja planuje jak bedzie lepsza sytuacja, bo narazie mamy bardzo złą sytuacje finansową, założyc małej lokate i wpłacac jakieś pieniądze co miesiąc

Ja robie Lenie album Wklejam zdjecia i opisuje dzisiaj zapełniłam cały i jutro musze kupic kolejny, bo w tym zmieściły sie tylko zdjecia od początku ciąży do grudnia i koniec

Ile wasze maluchy mają że sadzacie na nocniki?? nie za wcześnie? bo moja siostr zaczeła uczyc zyna jak miał 2 lata, teraz ma 2,5 i dalej nie umie, wiem że to za późno, ale 6 miesiecy??

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

dopiero teraz dojrzałam że tutaj maluchy rodziły sie już od czerwca to 2 miesiące starsze od mojej niektóre już są

24.08.2012r. Termin porodu
28.08.2012r. Lenka Nasz Najwiekszy Skarb

aga 398 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości