|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części: | |||
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie |
0 | 0% |
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy |
6 | 15,00% |
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy |
3 | 7,50% |
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę |
8 | 20,00% |
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię |
19 | 47,50% |
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy |
2 | 5,00% |
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie |
2 | 5,00% |
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Dla Elenki
![]() ![]() Cytat:
![]() Powiedz dlaczego tak wzbraniasz się przed spaniem z Julkiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,
Cytat:
Natomiast nie wiem, czy za kilka lat, jak młody zacznie chodzić do szkoły, zajęcia dodatkowe - nie zacznie to być upierdliwe. Np.jeden z domów, jakie oglądaliśmy - właściciel sprzedawał właśnie dlatego, że było za daleko do miasta i mieli dość dowożenia dzieciaków. My mamy alternatywę - w razie czego wracamy do mieszkania do bloku. Natomiast mam do Ciebie pytanie z innej beczki - ta alergia na gluten. Czy gluten może wywołać alergię przenikając przez moje mleko? Jak czytam, to raczej, gdy dziecko samo spożywa gluten. Pytam, bo zastanawiam się, co - prócz białka - może uczulać Adasia. On nie ma problemów brzuszkowych ani z nieładną kupą. Kosmetyki - nie zauważyłam związku
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#664 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do prezentow, ktore dostana, powiem tylko tyle- O MÓJ BOŻE ![]() Cytat:
Cytat:
co do glutenu, to gdzies czytalam (nie wiem czy nie tu) ze nie przenika do mleka, ale glowy za to nie dam |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
BAN stały
|
Cytat:
Bylismy wczoraj na bilansie. Janek wazy 5800 i ma 64 cm wzrostu. Mam z nim cwiczyc opieranie sie na raczkaj w pozycji na brzuchu.Jak za miesiac nie bedzie lepiej to pojdziemy na rehabilitacje.Poza tym ok, kolejna porcja szczepionki poszla |
|
![]() ![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#667 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dziń dybry. Dziecko moje jest niestabilne
![]() Cytat:
Ostatnio byłam sama na zakupach w takiej hurtowni z kwiatami i dekoracjami i spotkałam parę znajomych, z którymi chodziłam do klasy w gimnazjum. Oni wtedy parą nie byli,zaczęli nią być na studiach (nota bene w Krakowie). I ona pierwsze co zrobiła jak mnie zobaczyła to spojrzenie na palec-tu widziałam nutkę zazdrości. Ale jak powiedziałam,że szukam dekoracji na chrzciny dziecka to popatrzyli na mnie jak na kosmitę i zapytali: "TWOJEGO dziecka?". No i ogólnie wyszłam na dziwoląga, a to przecież chyba normalne,że w tym wieku mam rodzinę?To już sprawa tych co nie mają,że są opóźnieni ![]() Cytat:
![]() Wiesz co jak zjadłam jak miała jakieś 1,5 miesiąca to wyskoczyła wysypka za uszami, na nogach i rękach.Nie byłam pewna czy od tego czy od proszku,bo w tym czasie też zmieniłam. Potem jeszcze raz spróbowałam serka wiejskiego i było gorzej, więc postanowiłam odczekać. W piątek z okazji 3 miesięcy zjadła kanapkę z twarożkiem,wysypki nie ma,ale wtedy wieczorem miałam zagwozdkę bo przez 10 minut strasznie się darła.Ale to chyba nie to ![]() ![]() Ostatnio też próbowałam miód i też było ok ![]() Jutro muszę coś z makiem. wszystko dlatego,że na Wigilię chciałabym zjeść kluski z makiem i miodem ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mój małż z kolei wpadł wczoraj na pomysł,że Natalka jest już duża i może zrobimy jej rodzeństwo. Najgorsze jest to,że mówił to poważnie.Nie wiem czy liczy na to,że te starania trochę by potrwały i by się ponacieszał wolnością ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Od nas dostanie Żyrafkę Sophie, Garnuszek na Klocuszek, pchacz z FP. Od moich rodziców też jakiś sorter z FP ślimaka, przytulankę taką kocykową, ciuszki z Nexta. Od szwagierki i brata nie wiem. Od Teściów pewnie kasę. ![]() ![]() Cytat:
![]() Mi dużo pomagają ćwiczenia z hantlami, ale już od dawien dawna mam obiecane,że jak skończymy produkcję dzieci to mój mąż zasponsoruje mi jakiś zabieg na biust (mówię o czymś podnoszącym, a nie silikonach ![]()
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!mój mały śpi chwileczkę to napiszę co u nas.wysypka prawie zniknęła.
tassia zapomniałąm wczoraj napisać że z Mateuszkiem trzymaliśmy mocno kciuki i sie opłacało. ![]() A co do prezentów to ja już na mikołaja kupiłam i drugi raz nie zamierzam kupować. Ja biorę Mateuszka do łóżka ale tak koło piątej rano i od razu zasypia.niewidze nic złego w braniu dziecka do łóżka. Susana bardzo mi przykro z powodu mamy i fajny masz blog.szkoda że nielubię szyć.pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#669 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
Ja utrzymuje kontakt z dziwczyna co poznalam w szpitalu, ale nie mam nawet jak ja odwiedzuc z ta dwojka.Bo jak mam z wozkiem blizniaczym wejsc do autobusu?Gdyby nie ten monitor Janka to bym jego w chudte, a Wike do wozka.Moze na Sylwka ja zaprosze. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
Kurcze, ze Wam sie chcialo taki kawal jechac z maluchem ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Martwie sie troche bo Janek jest z waga na 10 centylu tylko, za to ze wzroctem miedzy 50-75. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Zakorzenienie
|
Ja też biorę Majkę do siebie do łóżka przy pierwszej pobudce.poje i zasypia z nami nawet nie wiem kiedy. Czasem jeszcze sie budzi to tylko zmieniam piers i spimy dalej a ona sobie ciumka ile chce. Jakbym miala wstawać i ją odkładać to bym padła. Potrzebuję sił na dzień do zajmowania się tym urwisem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Jakie placki pieczecie na święta? ja tylko 1 o taki:http://www.mojewypieki.com/przepis/s...uta-pomaranczy bardzo polecam jest pyszny i oczywiście pierniczki jak co roku muszą być.
|
![]() ![]() |
![]() |
#672 | |
BAN stały
|
Cytat:
jakis sernik labedzi puch ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- pierniczki juz mam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#673 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
mały domek z małym ogródkiem na odludziu ale niedaleko miasta ![]() Cytat:
czytałam Twojego bloga i się wzruszyłam... duży siły Ci życzę! Cytat:
![]() Cytat:
eh, pamiętam jak jeszcze niedawno jechałaś do PL na ślub... ten czas tak szybko mija ![]() a ja serio nie mam co jutro ubrać ![]() do tego moje dziecko nie pozwala mi odejść od siebie na metr, serio.
![]() |
#674 |
Raczkowanie
|
łabędzi puch?brzmi apetycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec u mnie wyglada to tak: jak juz chlopaki wroca (albo ja wroce z wszystkimi ze spaceru) to starsze sie rozbieraja (kini pomagam kurtke i buty) i do kapieli. ja im wlewam wode, one sie odsikuja, rozbiora, wrzuca ciuchy do kosza na bielizne i wchodza do wanny. pluskaja sie razem. w tym czasie natalka albo spi albo sie drze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 |
Zakorzenienie
|
a i chyba przegięłam z ćwiczeniami: 50 min Mel B i Tiffboczki, później rozciąganie (szpagaty), pdnoszenia nóg, wyginanie kręgosłupa, obciąganie stóp, odkręcanie nóg i takie inne śmieszne baletowe rzeczy. wczoraj jeszcze tak tego nie czułam, bo byłam po pierwszym dniu ale dziś to
![]() ![]() ![]() ![]()
#677 |
Raczkowanie
|
http://www.mojewypieki.com/przepis/t...ami-sliwkowymi jeszcze tego mam zamiar zrobić ale może na urodziny moje które sa niedługo po świętach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
BAN stały
|
http://www.wielkiezarcie.com/recipe19652.html
Ale pierwszy raz je robie |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | ||
Zakorzenienie
|
HEJ
![]() u nas walka z zasypianiem trwała do 1 w nocy, ale później Misiek pospał do 5:45 ![]() ![]() Madziuchna jak u Was ? dotarł dzis do mnie ostatni kurier,moge pakować prezenty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio też zostawiam w łóżku Miłosza. W czasie choroby to w ogóle ze mną spał bo musiałabym ciągle wstawać. Tylko pierwszy sen jest w łóżeczku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
Bartek dzis wcinal kleik ryzowy
![]()
#682 |
Zakorzenienie
|
Zadzwonił domofon ok 11 więc pytam kto, w odpowiedzi usłyszałam, że pomoc społeczna na wywiad. Do tej pory nikt nie zapukał do drzwi
![]() A swoją drogą po co oni mi tu? I bez zapowiedzi? ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Pora wziąć się za obiad. |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
jak podawałaś ten kleik?łyżeczką czy do butelki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny!
u nas nocka znow troche lepsza, tym razem tylko dwie pobudki ![]() chyba to pozytywna moc wizażu ![]() dopiero w sierpniu ![]() ![]() no i w zeszlym roku o tej porze juz wybieralam suknie slubna, dodatki itd a w tym roku zero zainteresowania ![]() [QUOTE=Aaamelkaa;44227544]jak Jola prowadzi to odechciewa mi się oglądać ![]() oj, ja to w ogole mało teraz oglądam, bo moje dziecko jest pierwszym telewidzem więc staram się mieć wyłączony tv ale to jak tanczyła do piosenki Donatana to dopiero byla porażka ![]() [QUOTE=bajka1807;44231916 ja jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana jak nie ma tz ![]() strasznie duzo czynnosci do wykonania ![]() a jak jest tz, to wszystko jest totalnie rozesrane, bo on wtedy kapie Blanke, no ale mala ma frajde, bo wtedy tylek moczy i moze pobawic sie zabawkami, ze mna niestety nie ma opcji ![]() ciesze sie ze pod tym wzgledem mam bezproblemowe dzieci ![]() o rany ![]() ![]() Cytat:
jakie ciuszki z nexta wybralas, tez mam zamiar zamowic a nie moge sie zdecydowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spoko,z nami nie zginiesz , pytaj ,będziemy doradzać ![]() ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- wybywamy na spacer ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
ja robie sernik makowiec dwie babki i keks bananowy
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dietka ![]() No, myślę ewentualnie nad sernikiem SB ![]() Cytat:
Eda je kolację, idziemy do łazienki, nalewam wodę do wanny, rozbieram dzieci, Eda się moczy, ja myję Elenkę, Eda dalej się moczy, ja wycieram i ubieram młodą i zostawiam w leżaczku. Myję Edzika, suszę, ubieram. Myjemy zęby. Robię mleko. Elenka je i zasypia w łóżeczku. Albo nie zasypia. Próbuję się rozdwoić, żeby każde zasnęło w swoim łóżku. Ewentualnie z Eną na rękach, jęczącą na dodatek, próbuję zmusić Edwarda do spania, ale on wstaje milion razy, zapala światło, chce się bawić, skakać i robić wszystko, byle nie spać... Tż wraca po kilku godzinach, jak dzieci śpią.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#688 | |
Zakorzenienie
|
ja mam pierniczki, zrobie jeszcze kokosanki i ciasto marchewkowe. a z nieciast - rybe w migdalach (zapiekanka)
---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja też spię z Małym, chociaż sama tego nie pochwalam ![]() ale jak noc w noc od drugiej budził sie co godzine to jednak nie mialam mocy do niego wstawac, a tak to zakwekal, rach ciach cyc w buzie i zaraz spimy dalej no ale zasypia zawsze sam w lozeczku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:46.