![]() |
#691 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
Cytat:
![]() a nawet trochę więcej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
ufff a ja mam dzis prezentacje streszczenia mojej pracy na chorwackim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe jak tam nasz Madzialenka bo wczoraj miala sie dowiedziec jak tam jej praca zostala oceniona i nic sie nie chwali?? Ciekawe czy juz pije z radosci czy co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#693 |
Zakorzenienie
|
Samba powodzenia w szlifowaniu i wygłaszaniu;-) Też mnie zastanawia nieobecność Madzialenki...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#694 |
Przyczajenie
|
czesc wszystkim!! właśnie zaczynam pisać prace magisterską i nie bardzo wiem jak prawidłowo ją pisać. o pracy licencjackiej wole zapomnieć ponieważ jej pisanie szło mi bardzo ciiężko, miałam 4 książki, poprzepisywałam fragmenty z każdej z nich, także fragmenty z ustaw i tak powstała moja praca, do tego przypisy uzupełniałam przed każdą wizytą u promotora tak żeby było, dodam jeszcze że tych książek z których przepisywałam fragmenty tekstów do swojej pracy nie zamieściłam w bibliografii z obawy że za dużo jest poprzepisywane, podobnie z przypisami, kilka przypisów aby uzupełnić luki bo na każdej stronie musiał być przypis powpisywałam jeszcze z innych książek specjalnie wypożyczonych do tego celu. ehh jak widzicie jestem troche zagubiona, teraz chce przyłożyć się do pracy magisterskiej, mam troche więcej czasu bo aktualnie nie pracuje, więc prosze o kilka uwag odnośnie pisania pracy, odnośnie przypisów, jak prawidłowo wejść w pisanie pracy, pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#695 |
Raczkowanie
|
Co rozumiesz przez przepisywanie?
Nie macie czegoś takiego jak antyplagiat na uczelni. Mnie uprzedzili, że wszystko muszę pisać własnymi słowami. Całą pracę napisałaś z 4 książek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do trybu pisania pracy, to najpierw musisz sobie przemyśleć temat i mniej więcej skonstruować jakiś (początkowo) ramowy plan. Przejrzyj sobie literaturę, żeby się zorientować jakie elementy tematu są ważne. Później gromadzenie materiałów - czytanie, zaznaczanie ważnych rzeczy - i pisanie ![]() Przypisy wstawiasz gdy cytujesz lub gdy przytaczasz, przywołujesz cudze poglądy. Na temat formy przypisów znajdziesz dużo info w necie. W razie problemów pisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#697 |
Przyczajenie
|
te przepisywane fragmenty książek to było tak że kilka zdań z tej książki, potem z tej, z tej itd. nie całymi stronami czy dużymi fragmentami. praca powstała dokładnie z 4 książek i 2 ustaw i własnymi słowami jeśli coś było w tej pracy to zdania nie ułożone przeze mnie ale przez autora książki z której pisałam której to nie podałam w bibliografii. to dobieranie i przepisywanie fragmentów było i męczące i czasochłonne a i tak na egzaminie prawie nic z pracy nie wiedziałam tylko jakieś wykute regułki na inne pytania. teraz plan pracy już mam ułożony przez promotora, książki też wypożyczyłam, teraz musze czytac, czytac, czytac i zobaczymy czy coś bede umiała ułożyć sama własnymi słowami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem samodzielne pisanie pracy daje ten komfort, że się dokładnie wie, co w niej jest i niektórych rzeczy w ogóle nie trzeba się uczyć, bo przez ciągłe obcowanie z materiałami i tworzenie pracy to się utrwala. Wiadomo, że są takie rozdziały, w których trzeba zrekonstruować czyjeś poglądu, nie da się uniknąć odtwórczości, ale to nie to samo, co kompilowanie różnych fragmentów w jedną całość.
Sama po sobie wiem, że czasami trudno znaleźć własne słowa, zwłaszcza, gdy ktoś świetnie coś ujął - niekiedy trzeba wydoskonalić więc sztukę parafrazy, ale w odpowiednich granicach;-) Dobrze, że już masz plan i lektury, i fajnie, że masz założenie, żeby napisać samemu. Trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jutro mam seminarium magisterskie - ciekawe czy promotorka choc zerkla do mojej pracy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Samba, super, że się spodobało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Wow, super trop!
Maddy jak tam prezentacja? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#704 |
Zadomowienie
|
Jutro się okaże :P Mam nadzieję, że nie polegnę bo nie jest to niestety prezentacja pracy a jedynie jednego z artykułów, który zostanie w niej jeszcze wykorzystany (bądź też nie - czas pokaże :P), a który wcale nie był mi na rękę, ale promotorka się uparła. Całkowicie kłóci się on z moją wizją pracy, ale... za 12h all będzie wiadome
![]()
![]() |
#705 |
Raczkowanie
|
O, ja też piszę pracę, nie mam za bardzo pojęcia, jak to ma wyglądać, więc idę na żywioł. piszę z literatury,w dodatku nie po polsku, mam mnóstwo cytatów i nie wiem, czy nie za dużo. najgorzej będzie z teorią, bo oprę się co najwyżej na info z netu, bo książek na ten temat w polsce nie ma. nie wiem, czy wyrobię 80 stron w związku z tym ;>
i ask for silence i ask for sex give me a ray gun tell me how to dress call my mother call the priest tell them my lover has turned a beast i ask for strength a clear head maybe a razor to paint you red i want radar i want a light i want division i want to fight |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Samba na szczęście na darmo się stresowałaś. Może rzeczywiście jak ktoś tu już napisał jesteśmy zbyt krytyczne w stosunku do siebie.
Oby mi też dobrze poszło w poniedziałek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
ja dalej tworzę program. Na razie zrobiłam grafikę,. ale nie do końca. Jeju, nie wiem, może 1/10 pracy mam za sobą.
![]() |
#708 |
Raczkowanie
|
A dużo masz jeszcze czasu na pisanie, bo tak naprawdę jeśli się przysiądzie (i jest literatura) to można napisać w 2 miesiące.
Pierwszą połowę pracy napisałam w miesiąc (potem zaczęł się kłopoty za źródłami). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do mojej prace hm.. promotorka powiedziala, ze miała tyleee roboty ze tylko połowe mi sprawdziła i ze odda ja dopiero na kolejnym seminarium czyli... we wtorek ech ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Mam pytaniue do osob, ktore przeprowadzaly ankiety i maja je zanalizowac w 3cim rozdziale...
Jak to dokladnie zrobic trzeba?Mam napisac po prostu cos w stylu: na pytanie (i tu je podac) ludzie odpowiadali tak i tak? Z uwzglednieniem na rozne zmienne oczywiscie np.wiek, plec itp? Zaluzmy ze mam pytan ok.15...Przeciez ten 3ci rozdz.wyjdzie mi malutki.... Jak Wy to robicie? Prosze o rade, bo niedlugo musze oddac prace a nie mam seminarium w najblizszym czasie ![]()
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
wiesz każdy promotor chce inaczej
![]() to sie dokaldnie nazywa analiza wyników badan własnych ![]() nie mozesz tam pisac tak jak nam napisałas, czyli po kolei wypisywac pytania i jak ci ludzie na nie odpowiedzieli. ja miłam 21 pytan a wyszlo ma ponad 40 stron (we wtorek zobczymy jak to bedzie) musisz nie tylko pokazac jak ci ludzie odpowiadali ale tez wyciagac z tego jakies wnioski, wziąc pod uwagę problemy badawcze jakie zawrałas w metodologii itp |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dzieki
![]() ![]()
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Madzialenka widzę, że nie było tak źle...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
Wnioskuję z Twojego spokoju;-) W każdym razie masz już całość, to dla mnie na razie abstrakcja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ze spokojem to u mnie gorzej, bo sie baaardzo denerwuje, wiesz to pierwsze sprawdzenie i nie wiem czy wogóle pisze w dobrym kierunki,a o czesci praktycznej to juz nawet nie wspomne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzis bylam na seminarium, oczywiscie pani nawet nie spojrzala na moja prace od zeszlego tygodnia bo miala tyyyyle roboty, no ale o to to sie moglam zalozyc. Bede jej truc dupe co tydzien az to wreszcie przeczyta bo inaczej to nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#718 | |
Zakorzenienie
|
Jednej pracy 21 stron, drugiej 31 str. Ale moje najnowsze założenie jest takie, że skupiam się na razie na tej pierwszej, drugą odkładam. Więc w ciągu miesiąca muszę napisać jedną.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki!Jak tam Wasze zmagania? Ja dziś mam cały dzień praktyki, weekend też z głowy - 25-lecie małżeństwa moich rodziców, więc będziemy świętować, więc dopiero od poniedziałku będę mogła na poważnie się zabrać do pisania. Stres z dnia na dzień co raz większy... Miłego dnia!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Zakorzenienie
|
ja piszę... jednak dzisiaj zawiesze pisanie programu na rzecz teorii
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.