|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
| Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe? | |||
| poniżej 20 lat |
|
168 | 74,01% |
| powyżej 20 lat |
|
59 | 25,99% |
| Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy
A mi zostały 4 tabletki do końca opakowania.Były plamienia ale już jest ok...Fakt apetyt sie powiększył ale moge sie kontrolować.Cera..Hm..Naj pierw wszystko wylazło na światło dzienne ale po 5 dniach wszystko zeszło i zostały drobne krostki i plamki czerwone...Co do biustu nie ma narazie [wkoncu jeszcze nawet pierwszego opakowania nie dokończyłam] większych zmian,ale tż zauważył,że są już pełniejsze.
Jedyne co mnie drażni to okropna depresja.Do dis ryczę jak byk z byle powodu. Zobaczymy co dalej.. |
|
|
|
|
#692 |
|
Przyczajenie
|
mi tez zostały jeszcze 4 tabletki do konca pierwszwgo opakowania..i sama nie wiem co robic czy brac nastepne czy isc do lekarzxa po inne tabletki.bo miałam ostanio strasza migrene, miewam bole brzucha i czuję sie ogólnie jak balon..;/;/ po trzecie bola mnie łydki i mam stany depresyjne lub ogolnie wahania nastrojów..to chyba tabletki nie dla mnie,,,;/
|
|
|
|
|
#693 |
|
Przyczajenie
|
hej, mam pytanko. Już kilka długich miesięcy biorę te tabletki. W tym miesiącu zdarzyło mi się, że w połowie brania miałam impreze.. i tak się ululałam, że wymiotowałam. Ale to już było 4 godziny po zażyciu tabletki. Teraz już skończyłam opakowanie. Zawsze okres miałam w 4 dzień przerwy, a teraz dostałam w 2 dzień a wcześniej miałam straszne bóle. Czy to miało wpływ na to co się stało? Czy może tabletki są już źle dobrane i mają złą zawartość hormonów?
|
|
|
|
|
#694 |
|
BAN stały
|
Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON
Dziewczyny własnie dzis byłam u ginekologa po pierwsze tabletki i zalecił mi rigevidon pani powiedziała zeby zaczeła je brac 5 dnia cyklu i chyba cos wspomniała o przerwie ale byłam tak zaabsorbowana pierwsza wizyta ze nie pamietam
ale cos nie tak bo poani mowiła ze jak bede mi sie konczyc to zebym sie zgłosiła to nie wiem czy jest miejsce na przerwe moze kots tak miał ? a w sumie w ulotce jest mowa o przerwie ale w jakim okresie?
|
|
|
|
|
#695 |
|
BAN stały
|
up
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#697 |
|
BAN stały
|
Hahha no własnie tez tak mysle ze chciałabym byc juz od pierwszego dnia zabezpieczona
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez mam pytanie
wlasnie skonczylam pierwsze opakowanie zwazylam sie bo po spodniach widzialam ze przytylo mi sie i sie nie mylilam +4 kg mniej wiecej trudnoo, 4 kg to nei koniec siwata ale moje pytanie brzmi jak dluo tylyscie tzn przez ile pierwszych opakowan? bo chyba po jakism czasie przestaje sie juz tyc prawda
|
|
|
#699 |
|
Rozeznanie
|
To chyba kwestia indywidualna.Ktoś tyje miesiąc,dwa,ktoś przez cały czas albo jak w moim przypadku- w ogóle.W sumieto po moim długim chorowaniu i prawie 3 mies. braniu antybiotyków schudłam 7kg..i od tamtego czasu w ogóle mi ciężko przytyć...
Jak narazie ze skutkow ubocznych mam nudności i częste 'napady' depresji..Ale ogolnie-super a jestem w polowie 2 opakowania.
|
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
to mam nadzieje ze u mnie tycie juz sie skonczy,bo mam 170 i w tym momencie 63 kg wiec wystarczajaca
nie naskakiwac na mnie ze uwazam ze jestem gruba;P bo tak nie uwazam,jesli waga taka by sie utrzymala to bedzie bo jak bralam regulon,przytylam do 68 kg(waga poczatkowa byla 53) i mam nadzieje ze to sie nie powtorzy
|
|
|
#701 |
|
Rozeznanie
|
Ale zaczęłaś jakos więcej jeść,zwiększony apetyt? Bo słyszałam,zresztą również czytałam na wizażu,że tabletki albo właśnie powoduja wzrost apetytu bądź po prostu zatrzymują wodę w organiźmie
![]() Ja przy wzroście 173cm ważę 49kg,czasem 50 :rollseyes: i nie umiem przytyć.Jem raz dziennie,może jakies słodycze jescze a jeżeli staram sie więcej mam odruch wymiotny więc garście tabletek znów poszły w ruch... choć nie powiem...dobrze sie czuję ,cellulitu w ogóle nie widać :P
|
|
|
|
|
#702 |
|
Zakorzenienie
|
z tym apetytem to prawda- moglabym jesc non stop, doslownie!! staram sie to pochamowac bo to nienormalne ze budze sie o 2 w nocy i mam ochote np na frytki
np kolacja zawsze jasdalam okolo 19 , i jadlam te 2-3 kawalki chleba, a teraz jak o 19 jem(i to nie 3 kawalki tylko potrafie zjesc 6!!) to i tak za 2 godziny jestm glodna masakra jakas
|
|
|
#703 |
|
Rozeznanie
|
Poniekąd zazdroszczę
Np. teraz : badzo chcę iśc teraz zjeść przepyszny ryz z sosem i świeżutką sałatką a nie mogę..bo cały czas mnie mdli ...W pon pojde do lekarza..Ale jest raczej możliwośc,ze spowodowane jest to tabletkami?Im blizej godziny 16 (kiedy powinnam polknac tabletke) tym bardziej mnie mdli ![]() Niekiedy bralam ja wczesniej tak ok 15 ,niekiedy pozniej ok 19 ale i tak mdli ... Tak a pro po..takie wachanie godzin przyjmowania [bo normalnie biorę o 16 jak już napisałam ] to kilka razy mi sie zdarzy wziaść ja godzinke wcześniej bądź parę godzin później...To nie zaszkodzi ani zdrowiu ani bezpieczeństwu? Edytowane przez tulula1227 Czas edycji: 2009-05-24 o 14:50 |
|
|
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
nie robic przerwy czy przesunąc ?
W środe 3 czerwca jade zrobić tatuaż, dostałam info od tatuażysty, ze lepiej, zebym w tym czasie nie miała miesiączki, stwierdził, ze mogę sie gorzej czuc, że mogę bardziej odczuwać ból no i ogólnie mogę czuć dyskomfort. Niestety akurat miesiaczka wypada mi na środę . Ostatnia tabletke powinnam wziąc w niedziele. W zeszłym miesiącu nie zrobiłam przerwy, ze względu na wyjazd. i tu moje pytanie,
a) nie zrobić kolejnej przerwy b) czy mogę wziąc np.3 tabletki z nowego opakowania i wtedy zrobić przerwe? Jesli zrobie jak w pkt b) to: Z nowego opakowania pozostanie mi 18 tabletek, więc wziąć te 18 i zrobic przerwe, czy zacząć wtedy nowe opakowanie? Słyszałam, ze po conajmniej 16 można robić przerwę, ale nie wiem czy takie "kombinowanie" nie wpłynie negatywnie na mój ogranizm. Tabletki są jednofazowe (Microgynon 21) pozdrawiam |
|
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: nie robic przerwy czy przesunąc ?
Cytat:
Ale jesli zdecydujesz, ze bierzesz 3 dodatkowe to tak, w nastpenym opakowaniu bierzesz 18. I wszystko ok. |
|
|
|
|
|
#706 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odp
![]() Wole wziąć 3 i być pewną, ze nie dostane w środe
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#708 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
weź jedną lub dwie pigułki z następnego opakowania.
będzie ok, żeby antykoncepcja działała musisz wziąć przynajmniej 16 pigułek.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#710 |
|
Raczkowanie
|
_____
Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 21:06 |
|
|
|
|
#711 |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Raczkowanie
|
_____
|
|
|
|
#713 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie rozumiem tych pytań, podejrzeń, złośliwych komentarzy. Możemy jedynie odpowiedzieć na pytanie, które zadała. |
||
|
|
|
|
#714 |
|
Raz, dwa, trzy - BUM!
|
|
|
|
|
|
#715 |
|
Rozeznanie
|
Savathus nie rozumiem po co te złośliwości, naprawdę. Gorszy dzień, czy jak ? Dla zaspokojenia Twojej ciekawości powiem Ci, ze umawiając sie na tatuaż nie zastanawiałam się nad tym ktory dzień cylu będę miała.
Skoro Ty na ponad miesiąc prędzej przy swoich planach uwzględniasz dni cyklu, to Cię podziwiam, że masz do tego głowę. Reszcie dziękuję za odpowiedź
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdzies kiedys czytałam o 19...
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
_____
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Twoim miejscu nie robiłabym przerwy. Trudno, weźmiesz trzy opakowania jedno po drugim, ale przynajmniej będziesz pewna, że jesteś zabezpieczona i cykl Ci się nie zmieni. No i nie będziesz potem musiała tak kombinować.
|
|
#719 |
|
BAN stały
|
MNIE się wydaje, że logicznym jest umieć pisać poprawnie po polsku, jeśli się tego języka używa. Przestań się dziewczyny czepiać bezpodstawnie.
|
|
|
|
|
#720 |
|
Raczkowanie
|
_____
Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 21:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:15.

ale cos nie tak bo poani mowiła ze jak bede mi sie konczyc to zebym sie zgłosiła to nie wiem czy jest miejsce na przerwe moze kots tak miał ?

a jestem w polowie 2 opakowania.

...