|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#692 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Ampułek sie nie zazywa. Zazywa sie jak juz to KAPSULKI. Musisz poprobowac roznych suplementow - to, ze jakiejsc dziewczynie pomogl akurat olej omega 3 i multiwitamina to wcale nie znaczy, ze Tobie pomoze. Wiele dziewczyn poleca tez merz special. Ja bralam humavit. Co kto lubi.
|
|
#693 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
do 15 grudnia obowiązuje ta gazetka.
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
właśnie miałam pisać, że już widziałam gazetkę
tylko kurczę 20 zł kosztuje odżywka/szampon/ten lotion czy coś ale wiecie może jaka pojemność? i co bardziej polecacie - maska czy odżywka?
|
#696 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
maska jest drozsza KWC mowi, ze odzywka lepsza niz maska ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30312 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24557
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2010-12-05 o 15:01 |
|
|
|
|
#697 |
|
Raczkowanie
|
hm...kiedys pisalam z pewna wizazanka,na forum i powiedziala ze mozna zapuscic farbowane blond wlosy....ja osobiscie farbuje juz tylko odrosty,zeby ich nie niszczyc dalej,...
a te ampulki z radicala to jestem ciekawa czy rzeczywiscie sa takie dobre,bardzo mnie too ciekawi,a jak sie zazywa cos doustnie czyli te multiitaminy to tez w jakis sposob odzialuje to na wlosy,moj naturany to taki szatyn,i wygladalam bym jak szara myszka,bo mi akurat taki nie pasuje ...a brakuje mi jeszcze pare cm,zeby zapuscic,napewno moge ograniczyc prostowaie,a trwalej juz nie mam ani sladu:P ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ab te kapsulki merz special to sa duze i te humawit??;/tye tabletki bo nie umiem jakos polykac tabletek
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
ja zpuscilam wlosy mimo farbowania na blond,z tym,ze tylko odrost farbowalam balejazem u fryzjera,i nie uzywalam suszarki ani prostownicy,udalo mi sie zapuscic z dlugosci od ucha do zapiecia stanika,ostatnio scielam do ramion,to fryzjerka mi mowila ze szkoda scinac bo mam ladne i zadbane wlosy,takze mozna zapuscic wlosy,ale to wymaga duzo pracy,mam na mysli oleje,maski pod folie i recznik,ampulki,suplement y. itd.trzeba probowac roznych sposobow,kosmeykow,bo kazdej osobie moze pasowac co innego
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- odzywke ce ce med kupilam kiedys w saszetce za okolo 3zl w Aptece Dbam o zdrowie |
|
|
|
#699 |
|
Raczkowanie
|
ja juz nie wiem moze tez to ze tak mysle o tym to psychika mnie tak urzadza,bardzo bym chcioala zapusicic,ale jak
(![]() (
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie raz pisałam o nawilżających właściwościach miodu. Jak zauważyła Narek, miód może ocieplać kolor włosów. Jednakże przy kuracjach odżywka/maska + miód + żel aloesowy (można dodać jeszcze jakąś inną substancję czy np. trochę oleju) nie zauważyłam żadnego ocieplenia koloru Taką kurację przeprowadzamy po myciu włosów i spłukujemy już samą wodą. Wiadomo, że idealne proporcje będą inne dla różnych typów włosów, więc lepiej pierwsze eksperymenty wykonać wtedy, gdy nie musimy mieć rewelacyjnej fryzury U mnie takie dogłębne nawilżanie wystarczy raz na tydzień, przy zniszczonych włosach można je powtarzać częściej. Oczywiście, trzymanie tej maski na włosach w cieple jest jak najbardziej wskazane.
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie można dostać odżywkę Ce Ce Med oprócz SP? Na stronie Doz'u nie mogę znaleźć.
|
|
#702 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam włosy szorstkie, często przesuszone i skłonne do elektryzowania. Gdybym nic z nimi nie robiła to były by sztywne, jakoś taka ich natura. Najlepsze jest to, że każdy fryzjer mowi co innego. Jedni, że włosy cieniować inni, że nie powinnam
była bym wdzięczna.Włosy suszę suszarką- muszę to robić bo bez tego wyglądała bym jak strach na wróble... nie prostuję bo są akurat dość proste. |
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
czy mozna gliceryne dodawac do odzywki bez splukiwania? ja czasem dodaje gliceryne do maski/odzywki,ale ze splukiwaniem i niewiem czy mozna bez,czy nie obciazy wlosow
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- czasem widuje w drogeri i w malej osiedlowej aptece,wiec moze pytaj w aptekach,ja kiedys kupilam w aptece Dbam o zdrowie saszetke,ale nie przez neta tylko jak tam bylam.mi ta odzywka nie spasowala,dlatego nie kupilam duzego opakowania.niespecjalnie moglam rozczesac po tej odzywce wlosy i jakies takie mialam zmatowione |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi po Jantarze strzeliły włosy... Może różnica nie jest duża, ale ja ją widzę
Ale się cieszę Ale muszę się poskarżyć na Waksa Latte. W ogóle nie mogę go spłukać z włosów. Nawet kiedy wydaje mi się, że dokładnie je wypłukałam, to coś tam na nich zawsze zostaje i są takie pozlepiane...
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się ciesze, bo w końcu skończyłam kallosa latte i mogę nareszcie wypróbować maskę mypy z shea. Obiecałam sobie, że nie mogę mieć wszystkich masek na raz otwartych, więc czekałam aż coś skończę i się doczekałam
dziś będzie testowanko i nawet rezygnuję dziś z olejowania żeby zobaczyć efekty tylko po tej masce. Wieczorem zdam relację... |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż kropelka dodana do odżywki nie powinna niczłego zrobić.
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
Używam może z miesiąc, dosyć nieregularnie. Trudno mi dokładnie powiedzieć, ile przyspieszył porost. Po prostu ostatnio zauważyłam, że ruszyły. Chyba Ci za dużo nie pomogłam
|
|
#709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego mogła by zaszkodzić?
|
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
ok dzięki
![]() a silikonowe serum jako ochrona bedzie ok, bo mam takie na stanie i musze go kiedyś zuzyć...
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ja uważam, że najlepiej w ogóle nie narażać włosów na kontakt z mrozem. Ale silikonowe serum może się teraz sprawdzić, w parze z lekkim olejem lub solo.
|
|
|
|
|
#714 |
|
Raczkowanie
|
Hm...ja stosuje teraz wlasnie ten radical...i do tegho nakladam maseczke pilomax,ktora sie naklada na wlosy i do tego sie daje worek foliowyt i sie tak czeka 15 minut i pozniej sie splukuje,a ja che zapuscic wlosy,bardzo chce,,..
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- a jesli chodzi o roozcesywanie wlosow to nie mam zbytnio klopotu z tym ![]() tylko denerwuje mnie to ze chce dlugie,...wwwwwwwrrrrrrr. .. nie wiem czy to w psychice juz takj mam zakodowane ii nie umiem sie odkodowac i mi nie rosna czy kij wie co
|
|
|
|
#715 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Astro, popytam w aptekach, sama też wolałabym najpierw kupić saszetkę i przetestować
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2010-12-07 o 14:02 |
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, po 1,5 roku z wizażową pielęgnacją stwierdzam, iż mam naturalne, zdrowe, ładnie wyglądające włosy.
Pamiętam, jak zaczynałam z totalnym sianem, które musiałam ściąć na krótko... Teraz włosy są już do ramion, więc naprawdę nie narzekam.Nie chcę już przesadzać z ilością masek, odżywek i innych cudów, skoro włosy są w niezłej kondycji. Raz w tygodniu będę używać jakiejś treściwej, nawilżającej maski, ale poszukuję dobrej odżywki po każdym myciu - co możecie mi polecić? Używałam joanny, ale nie sprawdziła się, czytam o lorealu, ale nie ma najlepszych opinii. Bo maska żółta z Loreala ponoć świetna, własnie dziś idę ją kupić. No i kombinuję nad jakąś odżywką do tego... co polecacie jako włosomaniaczki? |
|
|
|
#718 |
|
Wtajemniczenie
|
absurdalna - jako taka codzienna, ale niezłą odzywke chwaliłam sobie Cien z lidla, serie z aloesem. niestety pojawia sie tylko okresowo, ale ostatnio cos dziewczyny pisaly ze ma byc niedlugo - moze juz jest? trzeba przegladnac gazetke
![]() dulgony z auchana też sa ok - najlepszy sklad ma ta z oliwka i zbożem, a kosztują niewiele
|
|
|
|
#719 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z takich codziennych odzywek bardzo dobra jest też Isana Hair z olejkiem babassu (wygładzająca) z Rossmanna
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

Ale się cieszę 
Chociaż kropelka dodana do odżywki nie powinna niczłego zrobić.