|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#692 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VI
Cytat:
Ampułek sie nie zazywa. Zazywa sie jak juz to KAPSULKI. Musisz poprobowac roznych suplementow - to, ze jakiejsc dziewczynie pomogl akurat olej omega 3 i multiwitamina to wcale nie znaczy, ze Tobie pomoze. Wiele dziewczyn poleca tez merz special. Ja bralam humavit. Co kto lubi.
![]() |
#693 |
Lady of Harley-Davidson
|
do 15 grudnia obowiązuje ta gazetka.
#694 |
Zadomowienie
|
właśnie miałam pisać, że już widziałam gazetkę
![]() tylko kurczę 20 zł kosztuje odżywka/szampon/ten lotion czy coś ale wiecie może jaka pojemność? i co bardziej polecacie - maska czy odżywka?
#696 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
maska jest drozsza KWC mowi, ze odzywka lepsza niz maska ![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=30312 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24557
Edytowane przez Agniesia666 Czas edycji: 2010-12-05 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Raczkowanie
|
hm...kiedys pisalam z pewna wizazanka,na forum i powiedziala ze mozna zapuscic farbowane blond wlosy....ja osobiscie farbuje juz tylko odrosty,zeby ich nie niszczyc dalej,...
![]() ![]() a brakuje mi jeszcze pare cm,zeby zapuscic,napewno moge ograniczyc prostowaie,a trwalej juz nie mam ani sladu:P ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ab te kapsulki merz special to sa duze i te humawit??;/tye tabletki bo nie umiem jakos polykac tabletek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
ja zpuscilam wlosy mimo farbowania na blond,z tym,ze tylko odrost farbowalam balejazem u fryzjera,i nie uzywalam suszarki ani prostownicy,udalo mi sie zapuscic z dlugosci od ucha do zapiecia stanika,ostatnio scielam do ramion,to fryzjerka mi mowila ze szkoda scinac bo mam ladne i zadbane wlosy,takze mozna zapuscic wlosy,ale to wymaga duzo pracy,mam na mysli oleje,maski pod folie i recznik,ampulki,suplement y. itd.trzeba probowac roznych sposobow,kosmeykow,bo kazdej osobie moze pasowac co innego
---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- odzywke ce ce med kupilam kiedys w saszetce za okolo 3zl w Aptece Dbam o zdrowie |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Raczkowanie
|
ja juz nie wiem moze tez to ze tak mysle o tym to psychika mnie tak urzadza,bardzo bym chcioala zapusicic,ale jak
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie raz pisałam o nawilżających właściwościach miodu. Jak zauważyła Narek, miód może ocieplać kolor włosów. Jednakże przy kuracjach odżywka/maska + miód + żel aloesowy (można dodać jeszcze jakąś inną substancję czy np. trochę oleju) nie zauważyłam żadnego ocieplenia koloru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Gdzie można dostać odżywkę Ce Ce Med oprócz SP? Na stronie Doz'u nie mogę znaleźć.
#702 |
Raczkowanie
|
Ja mam włosy szorstkie, często przesuszone i skłonne do elektryzowania. Gdybym nic z nimi nie robiła to były by sztywne, jakoś taka ich natura. Najlepsze jest to, że każdy fryzjer mowi co innego. Jedni, że włosy cieniować inni, że nie powinnam
![]() ![]() Włosy suszę suszarką- muszę to robić bo bez tego wyglądała bym jak strach na wróble... nie prostuję bo są akurat dość proste. |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
czy mozna gliceryne dodawac do odzywki bez splukiwania? ja czasem dodaje gliceryne do maski/odzywki,ale ze splukiwaniem i niewiem czy mozna bez,czy nie obciazy wlosow
---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- czasem widuje w drogeri i w malej osiedlowej aptece,wiec moze pytaj w aptekach,ja kiedys kupilam w aptece Dbam o zdrowie saszetke,ale nie przez neta tylko jak tam bylam.mi ta odzywka nie spasowala,dlatego nie kupilam duzego opakowania.niespecjalnie moglam rozczesac po tej odzywce wlosy i jakies takie mialam zmatowione |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Ale mi po Jantarze strzeliły włosy... Może różnica nie jest duża, ale ja ją widzę
![]() ![]() ![]() Ale muszę się poskarżyć na Waksa Latte. W ogóle nie mogę go spłukać z włosów. Nawet kiedy wydaje mi się, że dokładnie je wypłukałam, to coś tam na nich zawsze zostaje i są takie pozlepiane...
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
A ja się ciesze, bo w końcu skończyłam kallosa latte i mogę nareszcie wypróbować maskę mypy z shea. Obiecałam sobie, że nie mogę mieć wszystkich masek na raz otwartych, więc czekałam aż coś skończę i się doczekałam
![]() dziś będzie testowanko i nawet rezygnuję dziś z olejowania żeby zobaczyć efekty tylko po tej masce. Wieczorem zdam relację... |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Używam może z miesiąc, dosyć nieregularnie. Trudno mi dokładnie powiedzieć, ile przyspieszył porost. Po prostu ostatnio zauważyłam, że ruszyły. Chyba Ci za dużo nie pomogłam
![]()
![]() |
#709 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego mogła by zaszkodzić?
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
ok dzięki
![]() a silikonowe serum jako ochrona bedzie ok, bo mam takie na stanie i musze go kiedyś zuzyć...
#713 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Raczkowanie
|
Hm...ja stosuje teraz wlasnie ten radical...i do tegho nakladam maseczke pilomax,ktora sie naklada na wlosy i do tego sie daje worek foliowyt i sie tak czeka 15 minut i pozniej sie splukuje,a ja che zapuscic wlosy,bardzo chce,,..
![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- a jesli chodzi o roozcesywanie wlosow to nie mam zbytnio klopotu z tym ![]() tylko denerwuje mnie to ze chce dlugie,...wwwwwwwrrrrrrr. .. nie wiem czy to w psychice juz takj mam zakodowane ii nie umiem sie odkodowac i mi nie rosna czy kij wie co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Astro, popytam w aptekach, sama też wolałabym najpierw kupić saszetkę i przetestować
![]()
Włosomaniaczka z kilkuletnim stażem ![]() 09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat ![]() Przyszła Pani Magister ![]() Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2010-12-07 o 13:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, po 1,5 roku z wizażową pielęgnacją stwierdzam, iż mam naturalne, zdrowe, ładnie wyglądające włosy.
![]() Nie chcę już przesadzać z ilością masek, odżywek i innych cudów, skoro włosy są w niezłej kondycji. Raz w tygodniu będę używać jakiejś treściwej, nawilżającej maski, ale poszukuję dobrej odżywki po każdym myciu - co możecie mi polecić? Używałam joanny, ale nie sprawdziła się, czytam o lorealu, ale nie ma najlepszych opinii. Bo maska żółta z Loreala ponoć świetna, własnie dziś idę ją kupić. No i kombinuję nad jakąś odżywką do tego... co polecacie jako włosomaniaczki? |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
absurdalna - jako taka codzienna, ale niezłą odzywke chwaliłam sobie Cien z lidla, serie z aloesem. niestety pojawia sie tylko okresowo, ale ostatnio cos dziewczyny pisaly ze ma byc niedlugo - moze juz jest? trzeba przegladnac gazetke
![]() dulgony z auchana też sa ok - najlepszy sklad ma ta z oliwka i zbożem, a kosztują niewiele ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z takich codziennych odzywek bardzo dobra jest też Isana Hair z olejkiem babassu (wygładzająca) z Rossmanna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.