|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
a teraz u tż siedzisz! ![]() Cwaniaczek z Ciebie no ![]() Cytat:
Cytat:
mam same kosmetyczno-chemiczne rzeczy, wanienkę, ciuszki. Ale brakuje łóżeczka, materaca, pościeli, kocyków, wózka a na allegro można dostać o wiele tańszą, a taką samą za bodajże 50 zł- antyalergiczną Cytat:
![]() Ale cena- rewelacja! ładnie to nas tak szczuć????? oo taak, nie codziennie, ale w szpitalu miał 3x w ciągu dnia a tak co 2 dzień zwykle ma
|
|
#692 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Haniula takie male przekladane nutella
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
W 28 tyg waży 1050 gram
![]() Cytat:
Kochanie temp 36,2 jest jak najbardziej dobra! Położna mi mówiła- bo w szpitalu często miałam taką(pytałam się siostry, czy już umieram bo taka temp ), a raz 36,5, 36,9- mówiła, że takie temp są jak najbardziej ok, więc nie mas czym się martwić już już... coś nie mam dziś nastroju i jestem dziwna wkur. mnie szwagier i mam doła... serio wolę wracać do szpitala ![]() Obudziłam się przed 10 wyspana, ale usiłowałam dalej zasnąć i zabalowałam do 13, potem film przyrodniczy na TVP1 z Filipkiem oglądaliśmy, usiadł mi w moim rozkroku na fotelu i głasiu-głasiu było (chyba chciał mnie pocieszyć) zjadłam i dopiero teraz wparowałam. Nie chce mi się żyć ![]() Myślę, że to pierwsze i ostatnie dziecko u mnie, bo ja sama wszystko muszę przechodzić, robić, A. za granicą, sprzątać muszę, bo denerwuje mnie ciągłe proszenie się kogoś aby coś zrobił... niby ciąża, stan błogosławiony, powinno mnie wszystko cieszyć w życiu, a tak nie jest. Bo nic się nie zmieniło. Smutno mi chyba znów se dziś poryczę
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tam było bardzo przyjemnie ale dzisiaj czuje sie wyssana ze wszystkich sił, teraz chyba znów z tydzień przerwy na regeneracje, chociaż moje libido w ciązy straszliwie wzrosło, juz nawet tz czasem nie daje rady ![]() łóżka nie rozwaliliśmy wczoraj teściowa radziła nam żebyśmy sobie kupili coś rozkładanego bo nawet usiąść nie bedziemy mieli na czym, jakby na łózku nie dało się przysiąść . zreszta na razie będziemy we trójkę w jednym pokoju ale dużym (30m2) ale za niecały rok jak siostra Tz się przeprowadzi to cała góra dla nas wiec wtedy moge sobie jakis salonik urządzic czy coś a jak bedę chciala usiąść to sobie fotel zakupie ![]() dziewczyny mam pytanie.... ile przybraliście w obwodzie brzuszka? ![]()
|
|
|
|
|
#695 |
|
Zadomowienie
|
pocytowałam nie pocytowało i jeszcze napisałam a tu mi zniknęło wszystko
zmęczona jestem nadal i to pewnie przez to. po obiadku obiecałam Lilce że pójdziemy się położyć bo mi sie wierci malutko (pewnie tez zmęczona biedulka) a na obiad mam nie pierogi a łososia z ryżem plus sok z buraków i jabłek!co do butelek to tez się decyduję na lovi medica+(ponoć nie oducza ssania piersi a moja córcia 2dni w tyg będzie się musiała obyc bez mamy... pearl ja też mam taaaką chęć do nauki jak ty
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
ultraviola łącze sie w bólu
tez jade w ten weekend do szkoły. Zalozyłam sobie ambitnie ze bede chodzic na wszystkie zajecia - czyli od rana do wieczora![]() Nie wiem jak dam rade bo normalnie w ciagu dnia robie sobie drzemke albo co chwila przerwy, a tu caly czas siedziec znowu Jestem jakas wykonczona dziś posprzatałam cały dom, przełozyłam ubranka Lenki do jej szaf już i na bierzaco bede prała ![]() Troche sie przeraziłam bo tych na 62cm zajeło mi 1,5 komody, a gdzie reszta |
|
|
|
#697 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie! Wreszcie mam weekend
Cytat:
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() za 30 tc.---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() klaski :za 26tc.
|
||||
|
|
|
#698 |
|
Raczkowanie
|
Hmmm narazie to nie bardzo jest z kim bo jestem w trakcie rozwodu ....
|
#699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za 100-dniówkę.
|
|
|
|
|
#700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w jakiejś ciążowej książce wyczytałam, że to rwa kulszowaNo i boli teraz już codziennie cokolwiek się ruszam, nawet jak leżę, to czuję a kucanie, schylanie się itp., to abstrakcja w tym przypadku Cytat:
______________________ Co za dzień... najpierw zakupy (wyszłam tylko po włoszczyznę, a wiadomo jak to się idzie tak tylko ), teściowie mają być niedługo....Aaaaa....przez to wszystko ledwo się wyrobiłam z obiadem, ale zupy wyszło tyle, że na dwa dni spokojnie będzie
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
Agatku moj tzt jest tu a czuje jakby go nie bylo i musze ropbic wszystko sama i jeszcze gotowac;/ nie lam sie bedzie lepiej
|
#702 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PearPea rl to się przynajmniej przyznała, że będzie puszczać Totka i już nas tu chciała obdarować, a Ty cichaczem wszystko dla siebie. Później zniknęłaby z forum i tyle ją widzieli
|
|
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie zamówiłam wieszaczki na sukienki i lampke |
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Pisze z telefonu bo niestety wyladowalam w Krakowie w szpitalu ;( szyjka skraca sie coraz bardziej, pessar nie pomaga i zatrzymali mnie. Siedzę pod kroplowka na skurcze i dostałam leki na rozwój płuc. No po prostu masakra a jestem dopiero w 31 tyg. Mala waży 1496g rozwija sie dobrze tylko ze do tp raczej nie dotrwam:/ Dam wam znać co i jak. Póki co idę was nadrabiac i z góry przepraszam ze nie bede cytowac ale cieżko jest mi pisać z telefonu. Buziaki |
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
Mój synuś nawet kilka razy dziennie o ile to jest czkawka, ale to takie regularne, że myślę, że tak
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie
![]() Do mamuś z Bydgoszczy w MSWiA ubranka dla maluszków są szpitalne tylko na wyjście swoje a i dowiedziałam się że nawet podpaski poporodowe dają mamusią ciocia męża bardzo zadowolona i gorąco poleca ![]() Byłam dziś u ginki niby dobrze że cukrzycy nie mam za to od początku ciąży bujam się z grzybicą jakąś wstrętną
|
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze niedawno rozmawiałyśmy o wyprawce ![]() Boże jak Ci dali zastrzyk na rozwój płuc to mogą chcieć wywołać, albo cesarka ![]() TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE I LEŻ!!!!! aby było wszystko ok
|
|
#708 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie stresuj się, będzie lepiej .. TZ przecież nie zawsze będzie siedział w DE i nie będziesz zdana tylko na siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Trzymaj się tam w tym szpitalu, mam nadzieję, że leki pomogą i dzidzia jeszcze trochę pobędzie w brzuszku Cytat:
Ja bym się nie odważyła - maleńkie dziecko i do tego jeszcze działalność - i obie sytuacja nowe, nieznane Ale musisz sama zdecydować ... Cytat:
Okna mam wyotwierane, słoneczko zagląda Ale co z tego, jak zaraz będzie ciemno Eh, TZcik pojechał do pracy, nie wiem czy się nie spóźnił bo go wyciągnęłam na szybkie oglądanie mebli po drodze ...... Teraz trochę odpoczywam, bo się ostałam przy obiedzie, a potem może trochę posprzątam ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Agatku, nie strasz jej
|
|
|
#709 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie w glowie mi teraz szkola i nauka, bo caly czas mysle o dzidzi i totalnie nic nie zapamietuje, a jak zapamietuje, to tak wiem, ze gdzies dzwony dzwonia, ale w ktorym kosciele to juz nie ![]() Czubasek, to Ty niezly dzikus jestes ![]() Biedny tz nie bedzie mial sily dzidzi piastowac, jak go tak wymeczysz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a poduche-kojec masz? moze sprobuj porobic jakies delikatne cwiczenia rozciagajace i wzmacniajace kregoslup? basen tez jest wskazany na takie dolegliwosci Nikotynko, jejuuuu, biedna jestes strasznie Trzymaj sie dzielnie i mysl o tym, ze dzidzia wynagrodzi ten caly trud. Jestesmy z Toba. Odzywaj sie i dawaj znac, jak sie sytuacja rozwija. Posylam tysiac buziakow i usciskow!
|
|
#710 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za tytuł nowego wątku. Koniecznie musimy go zapamiętać |
|
|
|
|
#711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak Ci zaraz bacikami dupsko zloje, ze wszystkie smutki z glowy uleca !!! Mysle, ze kazda dopadaja takie dni zwatpienia i chandry, ale mam nadzieje, ze jak juz Zajaczek przyjdzie na swiat, to zapomnisz o wszytskich tych przykrych momentach, bedziecie juz razem z A. i w koncu przyjdzie pora na Zajaczka#2
|
|
#712 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka
oby wszystko bylo dobrze ![]() noi poklocilam sie z tztem... mam dosc
|
#713 |
|
Wtajemniczenie
|
agawoo , wiem i tego się boję, czy sobie ze wszystkim bym poradziła, tylko ,że w tym roku jest jeszcze możliwość otrzymania dotacji dla osób z terenów wiejskich
ah sama nie wiem, TŻ na to sceptycznie patrzy, jakoś go to wszystko nie przekonuje, a nie chce potem się męczyć... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#714 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- No dobra już nie będę ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No nie wiem .. musisz sie dobrze zastanowić, bo potem jeszcze więcej problemów będzie, jak nie dasz rady utrzymać działalności ... Poza tym to dodatkowy stres i newrym których i tak ci nie brakuje...
|
|
|
#716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja znowu byłam w lumpku dzisiaj i kupiłam kilka fajnych rzeczy za śmieszne pieniądze do tego mama wróciła od siostry i też przywiozła trochę nie wiem gdzie ja to wszystko schowam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No i mój Olek też duży, z usg termin dwa tygodnie szybszy wychodzi przez te pomiary. Ale lekarz właśnie powiedział, że im starsza ciąża tym błąd pomiaru większy, więc nie przejmować się tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dzięki za info o MSWiA ahhhh, co się porobiło?? |
|||||
|
|
|
#717 |
|
Wtajemniczenie
|
Z jednej strony to jest kusząca propozycja. Miałabym jednak macierzyński, który w obecnej chwili mi sie nie należy, miałabym własne jako takie dochody, mam doświadczenie w tym co bym robiła, sęk w tym, że musiałabym płacić składki przez rok to zusu zeby nie musieć oddawać tych pieniedzy, czyli po prostu firma musi działac przez rok.
|
|
|
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
nikotynka nie martw sie kochana, jestes w dobrych rekach i napewno wszystko bedzie dobrze !
A malutka niech jeszcze siedzi w ciepłym brzuszku ! Robie ciacha
|
|
|
|
#719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby udało Ci się jak najdłużej donosić ciążę! Bądź dzielna!! Cytat:
Inutil, kiedy idziemy zobaczyć porodówkę? Pisze się jeszcze któraś?
|
||
|
|
|
#720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nie zawsze, ale jak go potrzebuje to jak zwykle jest Cytat:
![]() no wiem, wiem, ale ja za dużo się nawidziałam i wiem czym to grozi Normalnie przeżywam pobyt nikotynki tak mi jej szkoda ![]() co to się robi... nie można spokojnie przejść tych 9 miesięcy?? ![]() Cytat:
![]() nie chcę straszyć, ale wiem co to może przepowiadać... jeju aby wszystko było dobrze i żeby dotrwała chociaż do tego 36-38 tygodnia noralnie mi ta sytuacja przypomina wszystko... ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-10-28 o 17:06 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

I mala podpowiedz - nie ma mnie na Mazurach
a teraz u tż siedzisz! 
mam same kosmetyczno-chemiczne rzeczy, wanienkę, ciuszki. Ale brakuje łóżeczka, materaca, pościeli, kocyków, wózka
a na allegro można dostać o wiele tańszą, a taką samą za bodajże 50 zł- antyalergiczną
JA MAM ZAMIAR KUPIĆ POZYCJĘ 1 i 3 

a tak co 2 dzień zwykle ma 

bo taka temp
wkur. mnie szwagier i mam doła... serio wolę wracać do szpitala 
chyba znów se dziś poryczę 

klaski :za 26tc.

aby było wszystko ok

, bo z 4 kg to chyba same moje cycuchy ważą :P