Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 13:59   #691
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

dziewczynki Duśka dzisiaj już chyba z 3 razy kicała nie ma katarku nie ma temperatury tylko kocha wiem że dzieci tak mają czasami ale wcześniej tego nie było .. czy wybrać się do pediatry ???

ja od 15 tygodnia kleik wprowadziłam ale chyba mało dawałam bo różnicy nie było teraz przedwczoraj dałam tak jak Sojka mi poradziła i mała 6h spała ocz\ywiście moja pediatra powiedziała że mam Duśkę na mleku trzymać jeszcze te niecałe 3 tygodnie ale ona była głodna wypijała mi po 180 mleka i zaraz ulewała masakra a po kleiku nie ulewa ....
dzisiaj dałam jej troszeczkę jabłuszka tak na czubeczku łyżeczki zlizała i jeszcze chciała zobaczymy jak będzie z brzuszkiem
Kaszkę wprowadzę za 2 tygodnie jak nam 4 miesiące się skończą mam już waniliową ale kiedyś dziewczyny pokazywały takie bezglutenowe co na all można nabyć może takie kaszki kukurydziane będą lepsze ??
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:02   #692
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
a zapomniałam dodac, ze tydzien temu wybieralismy dla małej w tesco prezent za 180 zł i mysłałam, że szlak mnie trafi, bo nic ciekawego z zabawek nie było(a tylko z tego działu moglismy wyrbrac, bo męzul dostał kupon na zakup max 4 zabawek na łączną kwotę 180zł, na Mikołaja z pracy) nie było szczeniaczka uczniaczka, ani tego misia co uczy łapka brzuszek itp ostatecznie wybraliśmy komplet grzechotek za 20zł, taką kulę za 90zł http://allegro.pl/vtech-trefl-migocz...801097984.html i takiego misia za 70zł http://allegro.pl/trefl-vtech-spiewa...822724249.html
Ja tę kulę oglądałam właśnie i jak dla mnie jest super, w ogóle te zabawki z Vtech wydają się być bardzo interesujące.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mój przytył w 8 tygodni 2600 i lekarka powiedziała że jest z tej górnej granicy
Maja w ciągu miesiąca 1000 tylko na piersi, ale lekarz nic nie mówił, więc chyba jest okej.

Tamlin jak już będziesz miała tego żółwia to daj znać czy jest fajny, dzięki.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i u okulisty.
Okulista dał jakiś słaby antybiotyk i płyn do przemywania oczek. A oprócz tego kazał "ćwiczyć"oczka, żeby nie łzawiły. Chyba chodzi o te kanaliki, żeby jke pobudzić do pracy. Za 2 tygodnie kontrola.
Na szczepienie nie poszłam, bo nie chciałam słuchać jak mały płacze i dobrze zrobiłam, bo TŻ mówił, że strasznie się darł. W domu było wszystko ok. przez jakieś 3 godziny, a potem ryk niesamowity, już nie wiedziałam co robić i tak z półtorej godziny, tylko że z małymi przerwami. Jedynie przy cycku się uspokajał. W końcu usnął a jak się wieczorem obudził to znowu był przekochany. I dzisiaj od rana grzeczniutki jak aniołek, nawet jak się obudził, to nie marudził, żeby go wziąć, tylko sobie leżał i postękiwał sam do siebie A potem mi taki uśmiech strzelił, że prawie się popłakałam ze szczęścia <3
Plasterka na pępuś nie przykleiliśmy, bo pediatra stwierdził, że mu trochę wklęsł i zobaczymy przy następnej wizycie, bo może nie będzie potrzeby zaklejania.
I za 2 tygodnie mamy iść na wizytę z bioderkami.
Teraz powinna ta ropa schodzić. Ja zakrapiałam tymi kroplami które przepisali mi w szpitalu i dodatkowo właśnie masowałam ten kącik oka.

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was wybrała się z niemowlakiem na basen? Ja się ciągle waham...
Ja bym bardzo chciała iść, ale doszłam do wniosku, że w zimę to chyba nie jest taki super pomysł i chyba nie będę ryzykowała.

My na spacery chodzimy jak dotychczas codziennie. Staram się być co najmniej 1,5 godziny, ale przeważnie chodzimy po 2 godzinki.
Już prawie zaprosiliśmy wszystkich gości na chrzciny, została mi tylko moja siostra. W sumie będziemy mieć 22 osoby.
Wczoraj na wieczór wyrwałam się do Tesco i kupiłam Mai leginsy takie jakby dżinsowe i bluzeczkę z wyszywaną kurką, jutro zamierzam ją wystroić

W związku z tym, że w ciąży miałam opryszczkę to w piątek mamy badanie słuchu we śnie, czy któraś z Was wykonywała takie badanie?

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-12-01 o 14:05
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:07   #693
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Nie nie zakładam jak by było juz 5 na minusie to tak. Ja chodzę bez i mi ciepło
ja tez chodze bez i na razie mi cieplo. choc w sumie czesciej w leginsach chodze moze dlatego.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:19   #694
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja tez chodze bez i na razie mi cieplo. choc w sumie czesciej w leginsach chodze moze dlatego.
Brrrr, ja chodzę już z rajstopkami od dłuższego czasu. Jestem wielki zmarźluch! Ale dziś mam rajstopy i sukienkę. Ojciec w dom - mama OUT! Jadę pobuszować po sklepach i poprawić sobie humorek. I spaliśmy do 10, także wyspana. Uwielbiam weekendy!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:27   #695
Kalpana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kalpana a Ty dostałaś skierowanie do okulisty? Czy poszłaś tak sama z siebie? Bo to chyba nie jest standardowe badanie? Bo mi pediatra mówiła, że będziemy musieli iść jak oczko nie przestanie ropieć, na szczęście już nie ropieje..

I maluchy czasem mają zeza, nie?
Nie dostałam skierowania, normalnie poszłam go zapisać na wizytę, tak jak siebie zapisywałam, a u tego okulisty długo się nie czeka, bo tylko 1-2 tygodnie, a prywatnie to można przyjść z samego rana i przyjmie bez niczego.
Maluchy podobno mogą mieć zeza i mogą oczka "uciekać", ponieważ muszą się "nauczyć" ładnie patrzeć- że tak powiem... Ale wiadomo, że jak coś niepokoi, to lepiej sprawdzić, niż później żałować, że się nie dopilnowało. Mój mały tak bardzo na dół bierze oczkami szczególnie jak się zezłości i przede wszystkim z tym problemem poszłam do okulisty, ale kazał się tym nie przejmować....

Nisia mnie kazał masować nie kącik oka, tylko w takim miejscu pod oczkiem przy samym nosku kilka razy delikatnie okrężnymi ruchami i palec przesunąć w stronę wewnętrznej części oczka. I tak kilkanaście razy... Nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć...

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:29   #696
marta1986222
Zakorzenienie

Kraven moja teraz przez 6 tygodni przybrała 700g.

Gda udanych zakupów,pochwal się potem zdobyczami

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 14:51   #697
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny!
Nie mogę Was nadrobić, gonię gonię i wciąż kilka stron w tyle

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

no i trzymam kciuki żebyś nie musiała zostawać w szpitalu

Lewek skąd jesteś? bo chciałabym zrobić Mai zdjęcia do kalendarza...ale takie fajne zdjęcia
Ja jestem z Białej Podl. (dziki wschód) a Ty skąd?

Iwa, jak wszyscy to i babcia też, poproszę o Chodakowską, dziękuję bardzo z góry Super, że nie musiałaś zostawać w szpitalu.

Konczita, taki mam plan żeby zacząć na poważnie malować, bo tak to tylko koleżanki czasami. A w końcu dobrze byłoby, żeby ten kufer się zwrócił, bom nieźle w niego zainwestowała..

A my zaraz śmigamy do ortopedy. Jakoś się nie martwię, zakładam że wszystko jest ok
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:12   #698
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosia jabłuszka bardzo lubi a kaszki zaczeliśmy od jabłkowej właśnie następną paczkę kupie morelową czy tam brzoskwiniową.

u nas Asiu też czasem 180kaszy (na 150ml mleka) to jest mało

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą Coś się ruszyło. A tyle czekolady zjadłam przez ostatnie dwa dni

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Mamusie martwię się trochę jak piszecie ze Wasze dzieciątka tyle jedzą,moja za 3 dni skończy 3 miesiace i góra zje 90ml a ostatnio nawet tylko 60 ml je

Ale je co 3 godziny czy częściej?

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Przybierają,nie mam wagi w domu ale Oliwia (3m skonczone od urodzeniowej przybrała ok.2,5 kg, teraz waży ok.4300g a urodzeniowa 1860g

Asiulka knedlczki z gulaszem
U nas dziś cziken upieczony już(ale pachnie...) jeszcze pomidorówke trzasne zaraz
U mnie też pomidorówka

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
dziewczynki Duśka dzisiaj już chyba z 3 razy kicała nie ma katarku nie ma temperatury tylko kocha wiem że dzieci tak mają czasami ale wcześniej tego nie było .. czy wybrać się do pediatry ???

ja od 15 tygodnia kleik wprowadziłam ale chyba mało dawałam bo różnicy nie było teraz przedwczoraj dałam tak jak Sojka mi poradziła i mała 6h spała ocz\ywiście moja pediatra powiedziała że mam Duśkę na mleku trzymać jeszcze te niecałe 3 tygodnie ale ona była głodna wypijała mi po 180 mleka i zaraz ulewała masakra a po kleiku nie ulewa ....
dzisiaj dałam jej troszeczkę jabłuszka tak na czubeczku łyżeczki zlizała i jeszcze chciała zobaczymy jak będzie z brzuszkiem
Kaszkę wprowadzę za 2 tygodnie jak nam 4 miesiące się skończą mam już waniliową ale kiedyś dziewczyny pokazywały takie bezglutenowe co na all można nabyć może takie kaszki kukurydziane będą lepsze ??
A może za suche powietrze masz w domu i dlatego kicha?

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Brrrr, ja chodzę już z rajstopkami od dłuższego czasu. Jestem wielki zmarźluch! Ale dziś mam rajstopy i sukienkę. Ojciec w dom - mama OUT! Jadę pobuszować po sklepach i poprawić sobie humorek. I spaliśmy do 10, także wyspana. Uwielbiam weekendy!
znam to, znam to

Lewek, do Ciebie poleciało PW

Ćwiczycie dziewczyny? ;>

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:21
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:18   #699
kraven
Zakorzenienie

Mój Jasiu znowu kicha, wyciagam fridą glutki i zjada mniej bo 60 ml. Czy któraś też tak miała przy katarze u dzidzi, że mniej jadło? Bo zastanawiam się czy do lekarza nie jechać. Aktywny rano był teraz śpi, budzi isę na jedzenie, ale pociagnie 10 minut i śpi

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:26   #700
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mój Jasiu znowu kicha, wyciagam fridą glutki i zjada mniej bo 60 ml. Czy któraś też tak miała przy katarze u dzidzi, że mniej jadło? Bo zastanawiam się czy do lekarza nie jechać. Aktywny rano był teraz śpi, budzi isę na jedzenie, ale pociagnie 10 minut i śpi
Mniej je bo mu sie gorzej oddycha a tym samym ciągnie z butli. Mój teraz tak miał Jak sie pediatra zapytał czy stracił aptety i powiedziałąm ze tak ze zjada nie 150 a 120 ml to sie usmial no ale nop w nocy potrafil zjesc tytlko z 70 ml. to przez katar.
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:45   #701
Sojka1990
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zosia.jpg (62,5 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zosia2.jpg (61,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2012-12-01, 15:46   #702
kraven
Zakorzenienie

SOjka sliczna

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:48   #703
Hatti
Rozeznanie

dzien dobry
u nas tez zimnica straszna,sama juz nie wiem w co mala ubierac bo z drugiej strony to nie chce jej przegrzac..
osobiscie rajstop pod spodnie nie nosze nigdy-chyba jakas trauma z dziecinstwa

Cytat:
Milka ma 6tygodni i jeszcze sama z tatuskiem nie zostala.Ale mysle,ze juz czas to zmienic -bo tez bym sobie po sklepach pobuszowala..wogole wyrwala sie z domu SAMA

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

A my zaraz śmigamy do ortopedy. Jakoś się nie martwię, zakładam że wszystko jest ok
powodzenia w takim razie!

a moje dziecko ucielo sobie wlasnie druga dzis drzemke wiec mam troche czasu dla siebie
Stary 2012-12-01, 15:49   #704
Sojka1990
Zadomowienie

kurcze nie moge uwierzyć że moje dzieciątko już się takie "kumate" robi, jak ten czas zapiernicza..
Stary 2012-12-01, 15:51   #705
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam

Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Brak mi już słow. Normalnie mam ochotę zrobić cos mojem tzetowi
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 15:52   #706
kajaja
Zadomowienie

dziewczyny co myslicie o tym http://allegro.pl/mikrus-bujaczek-le...783345955.html
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:01   #707
marta1986222
Zakorzenienie

Iwa je co 3 godziny a czasem potrafi mieć przerwę nawet 5 godzin.

Sojka cud,miód i maliny

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-01, 16:14   #708
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
kurcze nie moge uwierzyć że moje dzieciątko już się takie "kumate" robi, jak ten czas zapiernicza..
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 16:21   #709
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Melcia nie jest moja tylko Colds ale fakt ocy ma hi-hi-hipnotajzing
Oj myślałam o Colds a napisałam Sojka. Sorrki

Mówicie, że podobało się dzieciaczkom na basenie. Hm, właśnie najpierw muszę znaleźć basen ozonowany. Mnie nie tyle sama kąpiel martwi co przygotowania. Co jak się na miejscu zrobi głodna, albo się rozpłacze z nadmiaru wrażeń Tak to jestem pewna, że pływanie by się jej spodobało bo lubi wode.
Stary 2012-12-01, 16:29   #710
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Mnie się podoba, a tak naprawdę to uważam, że wszystkie te leżaczki to jeden kij, po prostu inna kolorystyka i zabawki.

Maja dzisiaj siedziała w leżaczku jak prasowałam, najpierw zajmowała się zabawkami, ale zaczęła się wkurzać, że nie może ich dosięgnąć więc jej ten pałąk odstawiłam na bok i włączyłam bajki w telewizji i kolejne 20 minut spokoju

Swoją drogą mam pytanie do dziewczyn, które mają ten leżaczek z FP http://bajkolandia.sklep2.pl/user/images/-K66.jpg Ja mam go cały czas ustawionego na tej najniższej pozycji i zastanawiam się, bo tam pod pleckami można zapiąć ten pas aby było trochę wyżej, ale nie wiem czy dziecko wtedy nie jest zbyt siedząco, jak Wy macie?

Edytowane przez Nisia4
Czas edycji: 2012-12-01 o 16:32
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:02   #711
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dzien dobry
u nas tez zimnica straszna,sama juz nie wiem w co mala ubierac bo z drugiej strony to nie chce jej przegrzac..

Milka ma 6tygodni i jeszcze sama z tatuskiem nie zostala.Ale mysle,ze juz czas to zmienic -bo tez bym sobie po sklepach pobuszowala..wogole wyrwala sie z domu SAMA

a moje dziecko ucielo sobie wlasnie druga dzis drzemke wiec mam troche czasu dla siebie
Ja chyba jak mały miał 3 tygodnie, to wyszłam na zakupy pierwszy raz Między karmieniami. Zostawiaj z tatusiem, niech się i dziecko i tatuś przyzwyczaja

Asiulka - co się dzieje???
Stary 2012-12-01, 17:07   #712
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Oj myślałam o Colds a napisałam Sojka. Sorrki

Mówicie, że podobało się dzieciaczkom na basenie. Hm, właśnie najpierw muszę znaleźć basen ozonowany. Mnie nie tyle sama kąpiel martwi co przygotowania. Co jak się na miejscu zrobi głodna, albo się rozpłacze z nadmiaru wrażeń Tak to jestem pewna, że pływanie by się jej spodobało bo lubi wode.

Jak się rozpłacze, to wychodzicie A jak głodna, to dajesz cyca/butlę

Trzeba sobie zarezerwować dużo czasu, bo po basenie lepiej jest posiedzieć z 30 minutek i ochłonąć zanim się wyjdzie.
Stary 2012-12-01, 17:08   #713
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Mnie się podoba, a tak naprawdę to uważam, że wszystkie te leżaczki to jeden kij, po prostu inna kolorystyka i zabawki.

Maja dzisiaj siedziała w leżaczku jak prasowałam, najpierw zajmowała się zabawkami, ale zaczęła się wkurzać, że nie może ich dosięgnąć więc jej ten pałąk odstawiłam na bok i włączyłam bajki w telewizji i kolejne 20 minut spokoju

Swoją drogą mam pytanie do dziewczyn, które mają ten leżaczek z FP http://bajkolandia.sklep2.pl/user/images/-K66.jpg Ja mam go cały czas ustawionego na tej najniższej pozycji i zastanawiam się, bo tam pod pleckami można zapiąć ten pas aby było trochę wyżej, ale nie wiem czy dziecko wtedy nie jest zbyt siedząco, jak Wy macie?
Nisia, neurolog mówił, że telewizji dziecko nie powinno do 3 roku życia oglądać...

A ja jestem taka zadowolona! Weszłam w spodnie 36
Stary 2012-12-01, 17:10   #714
angel166
Zakorzenienie

lidka tak samo robie jeden i drugi cyc i butla mm no to Jagoda. zjadą 90 -120....

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 17:25   #715
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Nisia, neurolog mówił, że telewizji dziecko nie powinno do 3 roku życia oglądać...

A ja jestem taka zadowolona! Weszłam w spodnie 36

Co do telewizora ja jak coś oglądam to Zuzia mimowolnie się wpatruje,staram się odwracać,mam nadzieję że kilkanaście minut dziennie jej nie zaszkodzi

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-01, 17:36   #716
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć. Maja dopiero pierwszy raz tak siedziała w leżaczku i patrzała. Hmmm, myślę, że w późniejszym czasie, mam na myśli 2-3 lata to raczej ciężko sprawić aby dziecko w ogóle nie oglądało telewizji.
Stary 2012-12-01, 18:06   #717
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dobrze wiedzieć. Maja dopiero pierwszy raz tak siedziała w leżaczku i patrzała. Hmmm, myślę, że w późniejszym czasie, mam na myśli 2-3 lata to raczej ciężko sprawić aby dziecko w ogóle nie oglądało telewizji.
jak sie zaprzesz to nie bedzie. ja napewno z tym walczyc bede.
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość

Co do telewizora ja jak coś oglądam to Zuzia mimowolnie się wpatruje,staram się odwracać,mam nadzieję że kilkanaście minut dziennie jej nie zaszkodzi
moja tez chce. wtedy odwracam bokiem do mnie albo wyłączam tv i tyle.

Edytowane przez kasiam187
Czas edycji: 2012-12-01 o 18:08
kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:23   #718
ula2689
Wtajemniczenie

widziałyście?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...paign=10199882
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 18:25   #719
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
bjutiful

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
dzien dobry

Alicja pierwszy raz została z tatą na 1,5 h jak miała 6 dni

Zapraszam na szarlotkę
Stary 2012-12-01, 18:28   #720
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
jak sie zaprzesz to nie bedzie. ja napewno z tym walczyc bede.
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

moja tez chce. wtedy odwracam bokiem do mnie albo wyłączam tv i tyle.
My akurat nigdy nie mieliśmy telewizji, tzn. telewizor mamy, ale tylko do filmów. Jak oglądamy, to synek jest zawsze tyłem.

A u rodziców jak się patrzy, to wyłączamy.

Także nasz dom będzie wolny od telewizora, tylko bajki okazjonalnie

Za to boję się co będzie z komputerem, bo u nas tatuś i mamusia ciągle przy komputerach i w sieci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości