|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#662 | |
|
potworkowa
|
Dzień dobry
Oliwka zasnela wczoraj o 22 i śpi dalej z przerwami na jedzenie tylko ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam dziś 60 kg. Czyli jeszcze 5. Ale mogą być tylko 2
|
|
|
|
|
#664 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Dzień dobry,
Moja dziecinka jak zwykle rano odsypia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja jakoś 5-6 tydzień zaczęła. Cytat:
Cytat:
Gratuluję spadku wagi.
|
||||
|
|
|
#665 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
ja też chce taką opaseczkę dla Jagódki!
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam parę zdjęć na maila
|
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam dodac, ze tydzien temu wybieralismy dla małej w tesco prezent za 180 zł i mysłałam, że szlak mnie trafi, bo nic ciekawego z zabawek nie było(a tylko z tego działu moglismy wyrbrac, bo męzul dostał kupon na zakup max 4 zabawek na łączną kwotę 180zł, na Mikołaja z pracy) nie było szczeniaczka uczniaczka, ani tego misia co uczy łapka brzuszek itp
mogliśmy wybierac tylko w tamten weekend, a dostawe zabawek mieli w poniedziałek, i niższe ceny eh :/ mogą byc te zabawki? ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
jutro chce sprobowac z sokiem z wycisniętego jabłuszka![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- kochane do tego kleiku i kaszki jaki macie smoczek? bo mała pije z butelki tomme tippee 0+ i chce kupic wiekszy i nie wiem czy 3+ będzie ok
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2012-12-01 o 11:28 |
|
|
|
|
#668 |
|
Konto usunięte
|
mój Leos skończy w czwartek 3 miesiące i ssie trójkę wiec bym wiekszy proponowala
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- a jakich butelek uzywasz? bo ja mam dr brown's i tam sa specjalne smoczki do soczków i kleików |
|
|
|
#669 |
|
potworkowa
|
my do kaszki mamy trójprzepływowy z TT
bo nie sypię na tyle dużo kaszki, żeby kupić ten z dziurka w kształcie Y.angel szukałam tej opaski na all, ale nie znalazłam,a nie pamiętam od kogo ją kupiłam
|
|
|
|
#670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Spróbuj zmienić na większy.
Cytat:
Cytat:
![]() Angel fajne te zabawki, nie marudź |
||
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam na mikołaja książeczkę z bajkami z Biedronki "Baśniowy świat" 24,99zł, wczoraj kupiłam na szybko bo tylko chwilę wolnego miałam, jest w niej około 30 krótki bajeczek np.calineczka itp. bardzo ładnie wydana.
No i zawieszki z Lamaze wstawiałam już linki tych które kupiłam, świetne są moim zdaniem a co jeszcze to sama nie wiem ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Piszecie że dzieciaki mało jedzą Oliwia od 2 miesięcy je po 90 ml i nie zawsze do końca, dopiero kilka dni temu się rozkręciła że raz dziennie daję 120 z kaszą. A wogóle jakąś zbieżność zauważyłam.Jak skonczyły 3 miesiące zaczęłam dawać kaszkę do mleka(bo nie miałam kleiku)no i dzieciom skończyły się bóle brzucha i bączki. Ot postęka trochę jeden z drugim puszczą po 2 bączki i już! No i niewiem czy to ten magiczny 3 miesiąc przekroczony czy kasza im brzuszki uregulowała?
|
|
|
|
|
#672 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też miałam małą przygodę z kupą Maksa o 5 rano usłyszałam w łóżeczku szuuu podeszłam do łóżeczka, wzięłam Ropucha małego a tam piżamka brudna, pościel brudna całe szczęście nie ubrudził materaca bo nie podłożyłam podkładu pod prześcieradło wzięłam pierdołe pod kran bo przecież ostatnio jak robi kupy to inaczej nie da rady wyczyścić jak pod kranem ale jak miło sobie zasnął jak kupka już nie zalegała w brzuszku ![]() Powiedzcie mi od kiedy daje się kleik i kaszki o którym piszecie bo ja w ogóle nie kapuje
|
||
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Kaszki i kleiki są po 4 miesiącu życia. Dziewczyny dają wcześniej.
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i u okulisty.
Okulista dał jakiś słaby antybiotyk i płyn do przemywania oczek. A oprócz tego kazał "ćwiczyć"oczka, żeby nie łzawiły. Chyba chodzi o te kanaliki, żeby jke pobudzić do pracy. Za 2 tygodnie kontrola. Na szczepienie nie poszłam, bo nie chciałam słuchać jak mały płacze i dobrze zrobiłam, bo TŻ mówił, że strasznie się darł. W domu było wszystko ok. przez jakieś 3 godziny, a potem ryk niesamowity, już nie wiedziałam co robić i tak z półtorej godziny, tylko że z małymi przerwami. Jedynie przy cycku się uspokajał. W końcu usnął a jak się wieczorem obudził to znowu był przekochany. I dzisiaj od rana grzeczniutki jak aniołek, nawet jak się obudził, to nie marudził, żeby go wziąć, tylko sobie leżał i postękiwał sam do siebie A potem mi taki uśmiech strzelił, że prawie się popłakałam ze szczęścia <3Plasterka na pępuś nie przykleiliśmy, bo pediatra stwierdził, że mu trochę wklęsł i zobaczymy przy następnej wizycie, bo może nie będzie potrzeby zaklejania. I za 2 tygodnie mamy iść na wizytę z bioderkami. |
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Dzisiaj cięzka noc za nami - Maluch ma katar, mniej jadł i całą noc się kręcił. Ale od rana jest ok. I nawet werandowaliśmy się dzisiaj pierwszy raz Co do jedzenia - Jasiu je co 3 h 70 ml i też się troche martwie, ale przybiera - dzisiaj waży 3900 g czyli od urodzeniowej przybrał już 500 g, a od najniższej wagi ( 3130 g ) 770 g. Więc chyba dobrze. Marta, Ula a Wasze na tym ile jedzą przybierają?
|
#676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sama zamierzam wziac dla jasia bo tych mam malo a ta kula hula to zuzia uwielbiala sie nia bawic. Nie przejmuj sie oprocz fp tez jest duzo innych fajnych zabawek. Co do smoczka zmienilabym na wikeszy Cytat:
![]() Wlasnie gotuje obiadek dzisiaj w menu beda knedliczki czeskie z gulaszem zobaczymy czy wyjda bo bede je robic pierwszy raz ![]() Kraven zdrowka dla Jasia, u nas znaczna poprawa po inhalacjach zostal nam tylko katari czasami kaszel. Wogole poszlam dzisiaj na spacer z dzieciaka,i ale szybko sie wrocilismy bo Zuzi stwierdzila ze strasznie zimno jest (-1) i wracamy zmarzluch po mamusi.. A ubrana spodnie bez rajstop kozaki kurtka czapka szalik rekawiczki wiec nie powinno byc jej zimno no chyba bede musiala pakowac ja w kombinezon
|
||
|
|
|
#677 |
|
Zadomowienie
|
Sojka widzałam film z Melanią. Ależ to śliczne dziecko. Ma niezwykłe oczka
![]() Czy któraś z Was wybrała się z niemowlakiem na basen? Ja się ciągle waham... |
|
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie trochę mało, moja w niecałe 5 na piersi przybrała 1200 ponad. ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Super! Ja nadal 51 kg i zostały mi 3 do zrzucenia... ale czy ja chcę...?:P |
||
|
|
|
#679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiulka knedlczki z gulaszem ![]() U nas dziś cziken upieczony już(ale pachnie...) jeszcze pomidorówke trzasne zaraz |
|
|
|
|
#680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie nie wiem dlaczego ale zawsze porównuje z wagą urodzeniową (409 0),choc przy wypisie wazyla 3920sprawdzilam i jest na drugim centylu .10-go mamy szczepienie ,wiec zapytam czy dobrze przybiera.moze bedzie miala figurke po tatusiu bo to sucharek .a wogole dzien dobry
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I maluchy czasem mają zeza, nie? |
|
|
|
|
#683 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wyswietla scenki z Kubusiem prosiaczkiem i tygryskiem, chyba sa 3 rozne. kreca sie tak w kółko.
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37908658] w ogóle to najchętniej przespałabym całą zime.nie znosze zimna[/QUOTE] ja tez brrrrrrrrr. chce juz wiosny i lata!!! doobrze ze lecimy teraz do wloch do troche sobie dupsko ogrzeje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma sie czego bac no chyba ze Alicja nie lubi wody? pamietaj tylko żeby była ozowana.
|
||
|
|
|
#684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bym poszla ale blada jestem jak córka młynarza i sie wstydze.musialabym na solarium isc.a jak sie karmi to mozna chodzic na solarium??
|
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Melcia nie jest moja tylko Colds ale fakt ocy ma hi-hi-hipnotajzing
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#687 |
|
Zadomowienie
|
nie chodze wl;asnie
ale cale lato w domu przesiedzialam ,bo grzalo niesamowicie albo lało na zmiane,wiec sie nie opalilam-a z bladymi nogami nie pojde
|
#688 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak, na początku mogą zezować. Cytat:
|
|||
|
|
|
#689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chodzilo mi ,ze na drugiej liniija tez wiktorowi rajtuzy albo getry zakladam od dawna.sama tez bym juz bez rajtuz nie wyszla
Cała sztuka polega na tym,żeby będąc sobą być kimś wyjątkowym ! ![]() Edytowane przez sandra23s Czas edycji: 2012-12-01 o 13:51 |
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak by było juz 5 na minusie to tak. Ja chodzę bez i mi ciepło
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

.karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dziennie
moze tez mam pokarm do du..py
Oliwka zasnela wczoraj o 22 i śpi dalej
z przerwami na jedzenie tylko