Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-01, 10:02   #661
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
lidka a ile twoja mała przybrała od urodzenia??
bo moja tez caly czas na tym minimum leci.jak miala 10 tygodni to wazyla 5200 czyli od urodzenia przybrala wtedy 1110 g.wazyla ją wtedy polozna w domu i mowila,ze dobrze przybiera.ale ja sie martwie.karmie ją samą piersia na żądanie.mm dokarmialam pare razy jak bylam chora.zastanawiam sie czy jej nie dokarmiac raz dzienniemoze tez mam pokarm do du..pya moze taka jej natura
Moja po 8 tyg przybrała 1300 na samej piersi i mówi lekarka że trochę za mało zleciła morfologie i mocz do sprawdzenia w pon będę miała wyniki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:07   #662
kaczuszka69
potworkowa

Dzień dobry Oliwka zasnela wczoraj o 22 i śpi dalej z przerwami na jedzenie tylko

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Moja po 8 tyg przybrała 1300 na samej piersi i mówi lekarka że trochę za mało zleciła morfologie i mocz do sprawdzenia w pon będę miała wyniki
Co lekarz to opinia, moja po 6 tygodniach przybrała 700 i doktorka nic nie mówiła ze mało, było ok

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:11   #663
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą Coś się ruszyło. A tyle czekolady zjadłam przez ostatnie dwa dni

Czyli jednak Twoje jedzenie wpływa na kolki Henia
Ja już nie wiem jak to jest, bo pierogi ruskie z cebulką zjadłam i wtedy wzdęć nie było. A biszkopty odstawiłam i wzdęcia zniknęły. Może to przypadek...

A ja mam dziś 60 kg. Czyli jeszcze 5. Ale mogą być tylko 2
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:16   #664
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Dzień dobry,

Moja dziecinka jak zwykle rano odsypia

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
film na you tube ten mi sie też podoba,nie wiem czy któraś nie wkleiła już linku ale ja sie uśmiałam
http://www.youtube.com/watch?feature...jPTb20Gx4&NR=1
super filmik

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
oto moja Basieńka:
1. w huśtaweczce
2. z projektorem
3. "nie rób takiej miny!"
4. "o tak lepiej!"
5. w oczekiwaniu na kąpiel
6. w wannie
7. tatusiowa muzułmanka
8. tak sobie śpiem
9. a tu próbuje siadać
Ślicznotka

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Kiedy dzieciaczki zaczynaja usmiechac się swiadomie?
Moja jakoś 5-6 tydzień zaczęła.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Moje nowe odkrycie - to biszkopty powodują wzdęcie u Henia

Przez ostatnie dwa dni ich nie jadłam, a wczoraj znowu zjadłam dwie paczki o wzdęcia poranne gotowe!
A może za dużo ich jesz? 2 paczki to jednak sporo

Cytat:
Dobry.
Muszę Wam powiedzieć że dogaduję się z moim synkiem Zaczął marudzić no więc lecę z cycem, bo nie dawno przewijany byl, ten cyca nie chce i dalej miałczy. Pytam go: brudna pielucha, a ten aż podskoczył z radości że matka się domyśliła. Sprawdzam, jest mała kupa To się dogadaliśmy.

Mam 1,1 kilo mniej niż przed ciążą Coś się ruszyło. A tyle czekolady zjadłam przez ostatnie dwa dni
Mądra mamusia

Gratuluję spadku wagi.
Stary 2012-12-01, 10:21   #665
angel166
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Boże, przyszedl żółw i wiecie co??
Dla mnie to straszny badziew...
Konstelacji prawie nie widać, melodyjki tak wrzeszczą że idzie cholery dostać a przyciszyć nie idzie. Jedynie wyłączyć
Jedyne co może być to kolory gwiazd. W moim akurat 4.

Raczej nie polecam tego.
A i myślałam że te gwiazdy ruchome a to w miejscu stoi, ehhh
dobrze wiedziec, bo się z męzulem nad nim zastanawialiśmy

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:

Zjadlam jedna kostke czekoladki merci,a teraz mam stresa...że malej cos bedzie.Ale po takiej ilosci to chyba nie powinno...
nocoś Ty po jednej kostce, to mało prawdopobodne

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
oto moja Basieńka:
1. w huśtaweczce
2. z projektorem
4. "o tak lepiej!"
6. w wannie
7. tatusiowa muzułmanka
8. tak sobie śpiem
9. a tu próbuje siadać
śliczniusia,a pozycja snu przesłodka

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nadrobiłam trochę. przyjechałam na tydzień do domu rodzinnego i nie mam czasu na wizaż

witamy się dzisiaj i mówimy dobranoc z Oliwką
nic tylko ją schrupac ja też chce taką opaseczkę dla Jagódki!

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:23   #666
anesh_
Zakorzenienie

Wrzuciłam parę zdjęć na maila
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:34   #667
angel166
Zakorzenienie

a zapomniałam dodac, ze tydzien temu wybieralismy dla małej w tesco prezent za 180 zł i mysłałam, że szlak mnie trafi, bo nic ciekawego z zabawek nie było(a tylko z tego działu moglismy wyrbrac, bo męzul dostał kupon na zakup max 4 zabawek na łączną kwotę 180zł, na Mikołaja z pracy) nie było szczeniaczka uczniaczka, ani tego misia co uczy łapka brzuszek itp ostatecznie wybraliśmy komplet grzechotek za 20zł, taką kulę za 90zł http://allegro.pl/vtech-trefl-migocz...801097984.html i takiego misia za 70zł http://allegro.pl/trefl-vtech-spiewa...822724249.html

mogliśmy wybierac tylko w tamten weekend, a dostawe zabawek mieli w poniedziałek, i niższe ceny eh :/

mogą byc te zabawki?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

Asiu Wy już na kaszce? ile podawałaś kleik ? ale raz dajesz kaszkę a pozostałe karmienia samo mm ??
jabłuszko już dałaś bądź marchewkę?
ja Jagodzie ostatnio dałam dwie łyżeczki soku z marchewki, nic jej nie zaszkodziło ale bardziej się krzywiła nim go przełknęła jutro chce sprobowac z sokiem z wycisniętego jabłuszka

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

kochane do tego kleiku i kaszki jaki macie smoczek? bo mała pije z butelki tomme tippee 0+ i chce kupic wiekszy i nie wiem czy 3+ będzie ok

Jagódka

Edytowane przez angel166
Czas edycji: 2012-12-01 o 10:28
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 10:47   #668
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam tommee tippee rozmiar 1.
mój Leos skończy w czwartek 3 miesiące i ssie trójkę wiec bym wiekszy proponowala

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
[/COLOR]kochane do tego kleiku i kaszki jaki macie smoczek? bo mała pije z butelki tomme tippee 0+ i chce kupic wiekszy i nie wiem czy 3+ będzie ok
a jakich butelek uzywasz? bo ja mam dr brown's i tam sa specjalne smoczki do soczków i kleików
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 10:55   #669
kaczuszka69
potworkowa

my do kaszki mamy trójprzepływowy z TT bo nie sypię na tyle dużo kaszki, żeby kupić ten z dziurka w kształcie Y.

angel szukałam tej opaski na all, ale nie znalazłam,a nie pamiętam od kogo ją kupiłam

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:00   #670
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam tommee tippee rozmiar 1.
Spróbuj zmienić na większy.

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Co lekarz to opinia, moja po 6 tygodniach przybrała 700 i doktorka nic nie mówiła ze mało, było ok
Mój przytył w 8 tygodni 2600 i lekarka powiedziała że jest z tej górnej granicy

Angel fajne te zabawki, nie marudź
Stary 2012-12-01, 11:06   #671
ula2689
Wtajemniczenie

Ja polecam na mikołaja książeczkę z bajkami z Biedronki "Baśniowy świat" 24,99zł, wczoraj kupiłam na szybko bo tylko chwilę wolnego miałam, jest w niej około 30 krótki bajeczek np.calineczka itp. bardzo ładnie wydana.
No i zawieszki z Lamaze wstawiałam już linki tych które kupiłam, świetne są moim zdaniem a co jeszcze to sama nie wiem

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Mój przytył w 8 tygodni 2600 i lekarka powiedziała że jest z tej górnej granicy
A tam...Hubert w 5 dni 400g i też nic nie mówili
Piszecie że dzieciaki mało jedzą Oliwia od 2 miesięcy je po 90 ml i nie zawsze do końca, dopiero kilka dni temu się rozkręciła że raz dziennie daję 120 z kaszą.

A wogóle jakąś zbieżność zauważyłam.Jak skonczyły 3 miesiące zaczęłam dawać kaszkę do mleka(bo nie miałam kleiku)no i dzieciom skończyły się bóle brzucha i bączki. Ot postęka trochę jeden z drugim puszczą po 2 bączki i już!
No i niewiem czy to ten magiczny 3 miesiąc przekroczony czy kasza im brzuszki uregulowała?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 11:07   #672
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
oto moja Basieńka:
1. w huśtaweczce
2. z projektorem
4. "o tak lepiej!"
6. w wannie
7. tatusiowa muzułmanka
8. tak sobie śpiem
9. a tu próbuje siadać
może troszkę podobna ślicznota

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zosia jabłuszka bardzo lubi a kaszki zaczeliśmy od jabłkowej właśnie następną paczkę kupie morelową czy tam brzoskwiniową.

u nas Asiu też czasem 180kaszy (na 150ml mleka) to jest mało

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

6 rano- przewijam potwora -kupa, no to umyłam, podkładam pampersa a ta menda sra dalej, kolejna pielucha- myje podkładam świeżą, znowu bach! no to kolejna wyciagam spod tyłka brudna podkładam czystą jeszcze nie zdążyłam podłożyć a ta znów bach! kupa na poduszce, bodach, pajacu i .. mojej ręce...
Hehe intensywny poranek miałaś

Też miałam małą przygodę z kupą Maksa o 5 rano usłyszałam w łóżeczku szuuu podeszłam do łóżeczka, wzięłam Ropucha małego a tam piżamka brudna, pościel brudna całe szczęście nie ubrudził materaca bo nie podłożyłam podkładu pod prześcieradło wzięłam pierdołe pod kran bo przecież ostatnio jak robi kupy to inaczej nie da rady wyczyścić jak pod kranem ale jak miło sobie zasnął jak kupka już nie zalegała w brzuszku

Powiedzcie mi od kiedy daje się kleik i kaszki o którym piszecie bo ja w ogóle nie kapuje
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:19   #673
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi od kiedy daje się kleik i kaszki o którym piszecie bo ja w ogóle nie kapuje
Kaszki i kleiki są po 4 miesiącu życia. Dziewczyny dają wcześniej.
Stary 2012-12-01, 11:26   #674
Kalpana
Zakorzenienie

Wczoraj byliśmy na szczepieniu i u okulisty.
Okulista dał jakiś słaby antybiotyk i płyn do przemywania oczek. A oprócz tego kazał "ćwiczyć"oczka, żeby nie łzawiły. Chyba chodzi o te kanaliki, żeby jke pobudzić do pracy. Za 2 tygodnie kontrola.
Na szczepienie nie poszłam, bo nie chciałam słuchać jak mały płacze i dobrze zrobiłam, bo TŻ mówił, że strasznie się darł. W domu było wszystko ok. przez jakieś 3 godziny, a potem ryk niesamowity, już nie wiedziałam co robić i tak z półtorej godziny, tylko że z małymi przerwami. Jedynie przy cycku się uspokajał. W końcu usnął a jak się wieczorem obudził to znowu był przekochany. I dzisiaj od rana grzeczniutki jak aniołek, nawet jak się obudził, to nie marudził, żeby go wziąć, tylko sobie leżał i postękiwał sam do siebie A potem mi taki uśmiech strzelił, że prawie się popłakałam ze szczęścia <3
Plasterka na pępuś nie przykleiliśmy, bo pediatra stwierdził, że mu trochę wklęsł i zobaczymy przy następnej wizycie, bo może nie będzie potrzeby zaklejania.
I za 2 tygodnie mamy iść na wizytę z bioderkami.

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 11:50   #675
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Dzisiaj cięzka noc za nami - Maluch ma katar, mniej jadł i całą noc się kręcił.
Ale od rana jest ok. I nawet werandowaliśmy się dzisiaj pierwszy raz

Co do jedzenia - Jasiu je co 3 h 70 ml i też się troche martwie, ale przybiera - dzisiaj waży 3900 g czyli od urodzeniowej przybrał już 500 g, a od najniższej wagi ( 3130 g ) 770 g. Więc chyba dobrze. Marta, Ula a Wasze na tym ile jedzą przybierają?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-01, 12:01   #676
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
a zapomniałam dodac, ze tydzien temu wybieralismy dla małej w tesco prezent za 180 zł i mysłałam, że szlak mnie trafi, bo nic ciekawego z zabawek nie było(a tylko z tego działu moglismy wyrbrac, bo męzul dostał kupon na zakup max 4 zabawek na łączną kwotę 180zł, na Mikołaja z pracy) nie było szczeniaczka uczniaczka, ani tego misia co uczy łapka brzuszek itp ostatecznie wybraliśmy komplet grzechotek za 20zł, taką kulę za 90zł http://allegro.pl/vtech-trefl-migocz...801097984.html i takiego misia za 70zł http://allegro.pl/trefl-vtech-spiewa...822724249.html

mogliśmy wybierac tylko w tamten weekend, a dostawe zabawek mieli w poniedziałek, i niższe ceny eh :/

mogą byc te zabawki?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

ja Jagodzie ostatnio dałam dwie łyżeczki soku z marchewki, nic jej nie zaszkodziło ale bardziej się krzywiła nim go przełknęła jutro chce sprobowac z sokiem z wycisniętego jabłuszka

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

kochane do tego kleiku i kaszki jaki macie smoczek? bo mała pije z butelki tomme tippee 0+ i chce kupic wiekszy i nie wiem czy 3+ będzie ok
Bardzo fajne sa zabawki z vtech ja sama zamierzam wziac dla jasia bo tych mam malo a ta kula hula to zuzia uwielbiala sie nia bawic. Nie przejmuj sie oprocz fp tez jest duzo innych fajnych zabawek. Co do smoczka zmienilabym na wikeszy
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Ja polecam na mikołaja książeczkę z bajkami z Biedronki "Baśniowy świat" 24,99zł, wczoraj kupiłam na szybko bo tylko chwilę wolnego miałam, jest w niej około 30 krótki bajeczek np.calineczka itp. bardzo ładnie wydana.
No i zawieszki z Lamaze wstawiałam już linki tych które kupiłam, świetne są moim zdaniem a co jeszcze to sama nie wiem

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

A tam...Hubert w 5 dni 400g i też nic nie mówili
Piszecie że dzieciaki mało jedzą Oliwia od 2 miesięcy je po 90 ml i nie zawsze do końca, dopiero kilka dni temu się rozkręciła że raz dziennie daję 120 z kaszą.

A wogóle jakąś zbieżność zauważyłam.Jak skonczyły 3 miesiące zaczęłam dawać kaszkę do mleka(bo nie miałam kleiku)no i dzieciom skończyły się bóle brzucha i bączki. Ot postęka trochę jeden z drugim puszczą po 2 bączki i już!
No i niewiem czy to ten magiczny 3 miesiąc przekroczony czy kasza im brzuszki uregulowała?
Tak samo miala, z zuzka jak zaczelam podawac kleik kolki sie skonczyly.

Wlasnie gotuje obiadek dzisiaj w menu beda knedliczki czeskie z gulaszem zobaczymy czy wyjda bo bede je robic pierwszy raz

Kraven zdrowka dla Jasia, u nas znaczna poprawa po inhalacjach zostal nam tylko katari czasami kaszel.

Wogole poszlam dzisiaj na spacer z dzieciaka,i ale szybko sie wrocilismy bo Zuzi stwierdzila ze strasznie zimno jest (-1) i wracamy zmarzluch po mamusi.. A ubrana spodnie bez rajstop kozaki kurtka czapka szalik rekawiczki wiec nie powinno byc jej zimno no chyba bede musiala pakowac ja w kombinezon
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:08   #677
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Sojka widzałam film z Melanią. Ależ to śliczne dziecko. Ma niezwykłe oczka

Czy któraś z Was wybrała się z niemowlakiem na basen? Ja się ciągle waham...
Stary 2012-12-01, 12:10   #678
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:

To faktycznie trochę mało, moja w niecałe 5 na piersi przybrała 1200 ponad.

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem jak to jest, bo pierogi ruskie z cebulką zjadłam i wtedy wzdęć nie było. A biszkopty odstawiłam i wzdęcia zniknęły. Może to przypadek...

A ja mam dziś 60 kg. Czyli jeszcze 5. Ale mogą być tylko 2

Super!

Ja nadal 51 kg i zostały mi 3 do zrzucenia... ale czy ja chcę...?:P
Stary 2012-12-01, 12:11   #679
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć.

Dzisiaj cięzka noc za nami - Maluch ma katar, mniej jadł i całą noc się kręcił.
Ale od rana jest ok. I nawet werandowaliśmy się dzisiaj pierwszy raz

Co do jedzenia - Jasiu je co 3 h 70 ml i też się troche martwie, ale przybiera - dzisiaj waży 3900 g czyli od urodzeniowej przybrał już 500 g, a od najniższej wagi ( 3130 g ) 770 g. Więc chyba dobrze. Marta, Ula a Wasze na tym ile jedzą przybierają?
Przybierają,nie mam wagi w domu ale Oliwia (3m skonczone od urodzeniowej przybrała ok.2,5 kg, teraz waży ok.4300g a urodzeniowa 1860g

Asiulka knedlczki z gulaszem
U nas dziś cziken upieczony już(ale pachnie...) jeszcze pomidorówke trzasne zaraz
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:13   #680
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Miesięczny przyrost powinien byc minimum 500 gram. No więc jest na granicy. A weź na siatce centylowej zobacz jak to wszystko się ukłąda. Jak nie jest poniżej 3 centyla to ok. A wagę bierzesz urodzeniową czy tą najniższą w 2-3 dobie?

no wlasnie nie wiem dlaczego ale zawsze porównuje z wagą urodzeniową(409 0),choc przy wypisie wazyla 3920
sprawdzilam i jest na drugim centylu.10-go mamy szczepienie ,wiec zapytam czy dobrze przybiera.moze bedzie miala figurke po tatusiu bo to sucharek.

a wogole dzien dobry

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:18   #681
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Ja byłam bardzo sie Jasiowi podobało jak tylko bedzie całkowicie zdrowy robimy powtórkę
Stary 2012-12-01, 12:22   #682
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i u okulisty.
Okulista dał jakiś słaby antybiotyk i płyn do przemywania oczek. A oprócz tego kazał "ćwiczyć"oczka, żeby nie łzawiły. Chyba chodzi o te kanaliki, żeby jke pobudzić do pracy. Za 2 tygodnie kontrola.
Na szczepienie nie poszłam, bo nie chciałam słuchać jak mały płacze i dobrze zrobiłam, bo TŻ mówił, że strasznie się darł. W domu było wszystko ok. przez jakieś 3 godziny, a potem ryk niesamowity, już nie wiedziałam co robić i tak z półtorej godziny, tylko że z małymi przerwami. Jedynie przy cycku się uspokajał. W końcu usnął a jak się wieczorem obudził to znowu był przekochany. I dzisiaj od rana grzeczniutki jak aniołek, nawet jak się obudził, to nie marudził, żeby go wziąć, tylko sobie leżał i postękiwał sam do siebie A potem mi taki uśmiech strzelił, że prawie się popłakałam ze szczęścia <3
Plasterka na pępuś nie przykleiliśmy, bo pediatra stwierdził, że mu trochę wklęsł i zobaczymy przy następnej wizycie, bo może nie będzie potrzeby zaklejania.
I za 2 tygodnie mamy iść na wizytę z bioderkami.
Kalpana a Ty dostałaś skierowanie do okulisty? Czy poszłaś tak sama z siebie? Bo to chyba nie jest standardowe badanie? Bo mi pediatra mówiła, że będziemy musieli iść jak oczko nie przestanie ropieć, na szczęście już nie ropieje..

I maluchy czasem mają zeza, nie?
Stary 2012-12-01, 12:23   #683
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

kasiam a ten projektor co wyświetla na suficie ?
wyswietla scenki z Kubusiem prosiaczkiem i tygryskiem, chyba sa 3 rozne. kreca sie tak w kółko.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37908658]
w ogóle to najchętniej przespałabym całą zime.nie znosze zimna[/QUOTE]

ja tez brrrrrrrrr. chce juz wiosny i lata!!! doobrze ze lecimy teraz do wloch do troche sobie dupsko ogrzeje

Cytat:

mogą byc te zabawki?

angel moim zdanim te zabawki sa super!! jagódka bedzie miec na pewno duzo radosci!!

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość

Asiulka juz była nie ma sie czego bac no chyba ze Alicja nie lubi wody? pamietaj tylko żeby była ozowana.

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:23   #684
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja byłam bardzo sie Jasiowi podobało jak tylko bedzie całkowicie zdrowy robimy powtórkę

tez bym poszla ale blada jestem jak córka młynarza i sie wstydze.musialabym na solarium isc.a jak sie karmi to mozna chodzic na solarium??

Stary 2012-12-01, 12:26   #685
Sojka1990
Zadomowienie

Melcia nie jest moja tylko Colds ale fakt ocy ma hi-hi-hipnotajzing
Stary 2012-12-01, 12:29   #686
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
tez bym poszla ale blada jestem jak córka młynarza i sie wstydze.musialabym na solarium isc.a jak sie karmi to mozna chodzic na solarium??
sandra nie chodz na solarium! szkoda skóry

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-01, 12:37   #687
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
sandra nie chodz na solarium! szkoda skóry
nie chodze wl;asnie ale cale lato w domu przesiedzialam ,bo grzalo niesamowicie albo lało na zmiane,wiec sie nie opalilam-a z bladymi nogami nie pojde

Stary 2012-12-01, 12:38   #688
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Wogole poszlam dzisiaj na spacer z dzieciaka,i ale szybko sie wrocilismy bo Zuzi stwierdzila ze strasznie zimno jest (-1) i wracamy zmarzluch po mamusi.. A ubrana spodnie bez rajstop kozaki kurtka czapka szalik rekawiczki wiec nie powinno byc jej zimno no chyba bede musiala pakowac ja w kombinezon
Ty Zuzi rajstop nie zakładasz????????? To nie dziwię się że jej zimno było. Mi wczoraj było zimno w nogi pod dżinsami a na minusie nie było. Ja Pauli od dawna ubieram rajstopy.

Cytat:
no wlasnie nie wiem dlaczego ale zawsze porównuje z wagą urodzeniową(409 0),choc przy wypisie wazyla 3920
sprawdzilam i jest na drugim centylu.10-go mamy szczepienie ,wiec zapytam czy dobrze przybiera.moze bedzie miala figurke po tatusiu bo to sucharek.
Porównuje się zawsze z wagą najniższą nie urodzeniową. A jaki drugi centyl? Ja znam trzeci, dziesiąty itd. A drugi????????

Cytat:
I maluchy czasem mają zeza, nie?
Tak, na początku mogą zezować.

Cytat:
Nie można
Stary 2012-12-01, 12:47   #689
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Ty Zuzi rajstop nie zakładasz????????? To nie dziwię się że jej zimno było. Mi wczoraj było zimno w nogi pod dżinsami a na minusie nie było. Ja Pauli od dawna ubieram rajstopy.

Porównuje się zawsze z wagą najniższą nie urodzeniową. A jaki drugi centyl? Ja znam trzeci, dziesiąty itd. A drugi????????

Nie można
sorki,chodzilo mi o 75,zle napisalam chodzilo mi ,ze na drugiej linii

ja tez wiktorowi rajtuzy albo getry zakladam od dawna.sama tez bym juz bez rajtuz nie wyszla

Edytowane przez sandra23s
Czas edycji: 2012-12-01 o 12:51
Stary 2012-12-01, 12:58   #690
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Nie można
Nie nie zakładam jak by było juz 5 na minusie to tak. Ja chodzę bez i mi ciepło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości