|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
Cytat:
![]() Zasmarowałam sobie końcówki przeterminowaną maścią sutkową. Wpadła mi za łóżko, szukałam jej, szukałam, dzisiaj znalazłam, patrzę, a ona się zdążyła już unieważnić. ![]() ![]() Chciałam się spytać o Mediq właśnie. Byłam na 3Stawach i kicha. ![]()
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-04-12 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy cz. XX z garścią offtopu
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Rozeznanie
|
Kurcze, przysiadałabym z Wami gdyby nie moje kolano. Ja jak kucnę to później nie mogę wstać
![]() Zaolejuję się ryżowym na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest właśnie ta apteka koło przychodni ![]() Cytat:
No widzisz, takie te farmaceuty niedoinformowane, dopiero od nas muszą się dowiedzieć, że powinni mieć na stanie nasze olejki ![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ja zmywalam jednokrotnym myciem rosyjskim szmponem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oficjalnie: łamią mi się paznokcie, odżywki żadnej na horyzoncie ni ma to rozpoczynam wcieranie w nie czystego shea codziennie. za tydzień zdam raport jak, bo podobno działa nieźle ![]()
![]() |
#697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zrobiłam paćkę z bingo z glinką + dodatkowa zmielona glinka czerwona + oliwa z oliwek + rycyna + argan + i balsam do ciała z rossa wersja z oliwkami ![]() Zafoliowałam i obkręciłam ręcznikiem ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie lepszy jest Skalpel, bo ćwiczy całe ciało i jest większa motywacja (chociażby figura Ewki ![]() W moim Auchanie jest nowa apteka. Jak to jest właśnie Mediq i będą mieli OilMedicę to umrę ze śmiechu ![]() ![]() Tak gadacie o tych akademikach.. i widzę, że osoby, które w nim nie mieszały opowiadają najstraszniejsze historie ![]() Też mi się nie raz zdarzyło przenocować w czymś a'la akademik pełnym studentów i odniosłam jak najbardziej pozytywne wrażenia: przede wszystkim mega sympatyczna jedność - o 19.00 na miasto/do kina, do ok. 22.00 impreza w jednym z pokojów, potem wszyscy już poszli wziąć prysznic i do 23-24 spać. Rano wstali o podobnej porze, po cichu się wybrali, żeby tych co spali nie obudzić i w większych grupkach poszli na uczelnię ![]() Mimo, że warunki były fatalne (2 prysznice na 40 osób, jedna kuchnia na cały budynek, pokoje nawet 10-osobowe, brak miejesca na ubrania) to wcale by mi nie przeszkadzało tam zamieszkać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale pamiętam, że maść mi się dobrze sprawdzała na przesuszone miejsca, więc chociaż ją zużyję ![]() Cytat:
![]()
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
||
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze nie kazdy ma warunki na takie cwiczenia(np. ja, bo mieszkam w bloku), po drugie wole robic te okropne przysiady niz cwiczyc z Ewka, mnie ona tak denerwuje, ze musialabym sie nauczyc calego skalpela na pamiec, bo na nia nie moge patrzec(sluchac tez jej nie moge, ale glos zawsze mozna wylaczyc). Czasem jak jestem sama w mieszkaniu to robie treningi Mel B, z Ewka cwiczylam 3 razy i nigdy wiecej, wkurza mnie i juz. Bardziej mnie meczylo ogladanie i sluchanie jej, niz cwiczenia, a przeciez cwiczenie ma byc przyjemne... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 |
Zadomowienie
|
Widzę nie jestem sama.
![]() Mam przepiękne, sprężynkowe sucharki. Boję się iść spać, bo nie wiem, jak je podpiąć. Wcięło mi gdzieś wszystkie spinki po przeprowadzce. A jak pójdę spać z rozpuszczonymi to pewnie obudzę się z takim kokodżambo na głowie, że mnie TŻ zostawi jak mnie zobaczy. ![]()
#703 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak już musisz, to wcześniej zrób fotkę i się pokaż ![]()
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Fotka zrobiona, jutro wytnę niewyjściową twarz i wrzucę.
![]() Postanowiłam - podepnę je gumką jakoś na czubku i będę się modlić, żeby przetrwały jako tako. Idę spać, bo znów się przestawię i będę cierpieć na uczelni, dobrej nocy.
#707 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
it's better to burn out than to fade away Zapuszczam włosy! pasmo kontrolne za uchem: 29cm (3.04) - 30cm - 32cm (26.05) - 33cm - 35cm - 38cm - 40cm olejowanie kremowanie kawa ______________________ ![]() aktualnie: Żona rzeźnika Izabela Szolc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ver, spędzić jedną/kilka nocy w takim miejscu, a 5 lat, to trochę różnica... Szczególnie, że całe życie zaznaję dobroci mieszkania w domu (na dłuższą metę mieszkanie mnie przeraża ![]() ![]()
![]() |
#709 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak można mieć takie prześliczne włosy? ![]() Cytat:
![]() Oooo to bardzo dobrze że widzisz efekty! Ja też już jakiś czas temu zaobserwowałam je u siebie ![]() Cytat:
![]() Ja po tych 30 dniach się poddaję ![]() Nienawidzę przysiadów i nie dałabym rady zrobić więcej niż to 250. Wczoraj robiłam 135 i byłam zmęczona jak po najcięższym cardio, a co dopiero więcej ![]() Ale efekty są, pośladki się podnoszą i wydaje mi się, że zmniejszyły się rozstępy ![]() Cytat:
![]() ![]() Jest sobota, dzień w którym mogłabym pospać, a obudziłam się i już mi się nie chce.. Zaraz zrobię sobie śniadanko, poleniuchuję trochę w łóżeczku i wezmę się za sprzątanie ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zakorzenienie
|
Chociazby to, ze pokoje sa male i ja w swoim pokoju najzwyczajniej w swiecie nie mam miejsca na takie cwiczenia. A pod spodem mam sasiadow, wiec nie moge im skakac itp.
![]() Moj sasiasd to kretyn. Ku*wa od 8 wierci. Ciezko sie domyslec, ze sobota to jedyny dzien, w ktorym niektorzy moga sie wyspac? No to se pospalam... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Naprawdę można mieć takie włosy? ![]() Jak ja mam fale i chcę, żeby przetrwały noc, to kombinuję z pozycją do spania.. Najlepiej by było, jak by mi włosy zwisały za ramy łóżka, ale to raczej u mnie niemożliwe ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj testuję olej kokosowy, oby nie było puszka okruszka
![]() ![]() ![]()
#713 | |||
Lux Mundi
|
Cześć
![]() ![]() To bubowo ![]() U mnie w grę zazwyczaj wchodzi outlet albo lump ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Od razu przypominają się moje za starych, dobrych czasów ![]() Cytat:
![]() Też nie mogę patrzeć i słuchać Ewki. Jej pseudopsychoanalityczne gadki tak działają mi na nerwy, że mam ochotę wyebać lapka przez okno ![]() Moja też ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do dzielenia się kosmetycznie ![]() Mogę użyczyć BioWax latte - połowę z 250 ml i odlewkę szamponu Goldwell [300 ml czyli więcej niż normalne opakowanie] do włosów suchych i zniszczonych, taki ==> https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...r-shampoo.html W zamian chętnie przygarnę to, czego moje włosy jeszcze nie znają : Bingacze, Kallosy i takie tam ![]()
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-04-13 o 08:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak nie stracę zapału, to po egzaminach z przyjaciółką będę chodzić po lumpach i później przerabiać ciuszki ![]() Dziewczyny, mogłybyście zerknąć okiem i dopisać coś do tego planu pielęgnacyjnego dla mojej koleżanki? Prosiła mnie, bym jej pomogła. Ma włosy strasznie cienkie, sianowate, mocno kręcone, codziennie je prostuje, bo bez tego wyglądają jak szopa. Już chciała z tego zrezygnować, ale nie wie jak o nie zadbać, więc napisałam jej plan, ale ja nie mam jeszcze takiego doświadczenia z kosmetykami, więc proszę Was o pomoc. Edytowane możecie tutaj wstawić ![]() Pielęgnacja włosów wg Klaudii ![]() Przykładowe kosmetyki: Odżywianie: oleje:kokosowy, oliwa z oliwek, olej z pestek winogron, rycynowy; maski: maska Wax Treatment, Kallos Latte, masło do ciała Isana kakaowa, maski BingoSpa Mycie: szampon dla dzieci BabyDream (Rossman), balsam do ciała BabyDream fur Mama, balsam Mrs. Potters z aloesem, odżywka Hegron Mycie raz w miesiącu-oczyszczanie: barwa Odżywka do spłukiwania: Garnier Awokado & Masło Karite (AiK), Garnier Oleo Repair, maska NaturVital z aloesem Odżywka bez spłukiwania: odżywki Joanna Naturia Stylizacja: żel męski Isana, żel Artiste, żel lniany Zabezpieczenie końcówek: serum A+E Biovax, jedwab CHI, olej kokosowy, olejek do ciała Alterra Etapy mycia-metoda nr 1 (OMO) O (odżywianie)- olej, lub maska na kilka godzin (lub na noc); nałożenie przed myciem na niezmoczone włosy odżywki M (mycie)- szampon BabyDream O- odżywka d/s – rozczesanie mokrych włosów grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach Odżywka b/s Joanna Naturia, ugniatanie żel lniany+żel męski Isana, ugniatanie Zostawić do wyschnięcia (pojawią się sztywne loki), nie wolno dotykać schnących włosów! Po wyschnięciu należy odgnieść powstałe sucharki przez ściereczkę z mikrofibry Metoda nr 2: M- odżywka hegron/balsam Mrs Potters O- odżywka do spłukiwania -rozczesywanie (dalej postępujemy tak jak przy pierwszej metodzie Zasady:
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no i czy ten plan musi być taki... restrykcyjny ? ![]() ![]()
![]() |
#716 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja właśnie nałożyłam wcierkę a na długość autorską mgiełkę nawilżającą, a na to olej ryżowy... później dołożę jakiś mix masek i kremów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest plan restrykcyjny, po prostu ona chciała bym napisała przykładowe kosmetyki i jak się obsługiwać z lokami, po jakimś czasie, jak nabierze doświadczenia, to będzie mogła dobrać własną pielęgnację ![]()
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
na początek chyba dobry, ale jak dodasz, że musi obserwować swoje włosy, po czym są lepsze, po czym gorsze, żeby wiedziała czy lubi proteiny, czy jednak praktycznie ich nie potrzebuje, czy kokos pasuje, czy jednak puszy
![]() Podesłałabym jeszcze linka do spisu co to emolient, co proteiny itd. ![]()
#719 |
Rozeznanie
|
Ja się w końcu wczoraj nie zaolejowałam, ale teraz nałożyłam miksa (olej ryżowy+2 krople gliceryny+joanna b/s miód i cytryna+oleo+alterra granat i aloes) - więcej w domu nie mam;D
Trzymam pod folią i ręcznikiem, za godzinkę zmyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja bym na pewno wyrzuciła olej kokosowy, bo jak dopiero zaczyna to może ją nieźle spuszyć
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.