Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic? - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-10, 09:34   #691
WDM
Rozeznanie

Dot.: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?

[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;40735800]
Dostrzegłam że ludzie muszą się dopasowac pod tym względem do siebie,(podobny temperament ,fantazje ) to wszystko jest ważne , nie mniej ważne niż uczucie i zangażowanie w związek .
[/QUOTE]

W wypowiedziach z różnym przesłaniem przewija się to, czego ja nie rozumiem: to oddzielanie seksu w związku od innych aspektów związku. Przecież ludzie będący w związku dopasowują się do siebie w zakresie techniki. Seks to nie jakiś mechanizm do odpalenia, pakiet upodobań. Tzn. w pewnym sensie tak jest, ale im związek pełniejszy, tym mniej.
WDM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 12:11   #692
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

Tylko wiesz - tak naprawdę ślub cywilny może wyglądać jak tylko chcesz.
Ja biorę ślub nie w USC tylko w miejscu które wybraliśmy, będzie piękna oprawa, muzyka, własne przysięgi. Da się, żeby nie była to zwykła formalność, a prawdziwe święto i ceremonia, tylko trzeba w to włożyć więcej wysiłku, bo nie podają tego jak na tacy

Klempaa, mam wielką prośbę, czy mogłabys rozwinąć temat własnej przysięgi?
Z tego co się orientowałam (ale przyznaję, robiłam to pobieżnie), nie można mieć swojej, albo inaczej- musi być taka sama w przypadku obu małżonków, czy mogłabyś mi conieco rozjaśnić temat, ewentualnie- odesłać do kogoś/czegoś gdzie mogłabym się dowiedzieć co i jak.
Urzędnik z USC Wawa-Bielany stwierdził tylko, że możliwa jest uroczystość tylko w USC (bez możliwości wyjazdu w plener-na czym mi najbardziej zależy) oraz przysięga musi być standardowa (ewentualnie mozna dodać od siebie jakieś słowa) zbył mnie?

sorki za ot

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 16:03   #693
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Klempaa, mam wielką prośbę, czy mogłabys rozwinąć temat własnej przysięgi?
Z tego co się orientowałam (ale przyznaję, robiłam to pobieżnie), nie można mieć swojej, albo inaczej- musi być taka sama w przypadku obu małżonków, czy mogłabyś mi conieco rozjaśnić temat, ewentualnie- odesłać do kogoś/czegoś gdzie mogłabym się dowiedzieć co i jak.
Urzędnik z USC Wawa-Bielany stwierdził tylko, że możliwa jest uroczystość tylko w USC (bez możliwości wyjazdu w plener-na czym mi najbardziej zależy) oraz przysięga musi być standardowa (ewentualnie mozna dodać od siebie jakieś słowa) zbył mnie?

sorki za ot

Zbył
To wszystko tak naprawdę nie jest uregulowane do końca - jest mowa o tym, że uroczystość nie musi być w USC w uizasadnionych przypadkach - ale juz dobra wola urzędnika bedzie decydować o tym, czy wasz przypadek jest uzasadniony. Zasadniczo trzeba napisać podanie w którym napiszesz że np. masz baaardzo dużo gości, którzy w USC się nie zmieszczą, że jest ktoś niepełnosprawny kto wózkiem po schodach nie wjedzie, że jesteś związana emocjonalnie z jakimś miejscem itd itp.
Przysięgę mamy oboje taką samą bo tak chcieliśmy, ale zasadniczo chodzi o to, by zawrzeć w niej to, co jest w przysiędze normalnie - czyli że jesteśmy świadomi praw i obowiązków wynikających z tego, żę zakładamy rodzinę i że zrobimy wszystko, by małżeństwo było trwałe, zgodne i szczęśliwe. Co do tego dodaliśmy - to już nasza inwecja
Da się to ładnie powiedzieć

My mamy to szczęście że kierownik USC u nas jest bardzo, bardzo za ślubami w plenerze

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 11:32   #694
la'Mbria
Zakorzenienie

Dzieki wielkie za odp
Klempaa, a czy takiemu urzędnikowi to trzeba coś dopłacać za ten wyjazd, czy wystarczy zapewnić transport w obie strony? w sumie taka uroczystość w plenerze trwa dłużej niż w USC...kurcze ale lipa, ze mnie zbył...znaczy bedę się dopominać o swoje, my co prawda najwczesniej za 2 lata, a tak na 100% to w okolicach 2017 (taak wiem- duzo się moze do tego czasu zmienić, no ale jak czekałam 11 lat to i do 2017 zaczekam
ale orientuje się już, bo może uda się wcześniej

fajna sprawa taki ślub w plenerze

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 23:57   #695
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie za odp
Klempaa, a czy takiemu urzędnikowi to trzeba coś dopłacać za ten wyjazd, czy wystarczy zapewnić transport w obie strony? w sumie taka uroczystość w plenerze trwa dłużej niż w USC...kurcze ale lipa, ze mnie zbył...znaczy bedę się dopominać o swoje, my co prawda najwczesniej za 2 lata, a tak na 100% to w okolicach 2017 (taak wiem- duzo się moze do tego czasu zmienić, no ale jak czekałam 11 lat to i do 2017 zaczekam
ale orientuje się już, bo może uda się wcześniej

fajna sprawa taki ślub w plenerze
Nie, nic nie dopłacaliśmy.
Ważne jest, by w podaniu zaznaczyć, że zapewnisz urzędnikowi transport w obie strony oraz na miejscu warunki do godnego przeprowadzenia uroczystości - trzeba wspomnieć o stole + krześle dla urzędnika i godle państwowym
No i podanie trzeba składać wczesniej - ok. 3 miesiące przed planowanym ślubem.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-12, 00:14   #696
tyene
Zakorzenienie

No wlasnie, ja rozumiem potrzebe estetycznego slubu i uwazam, ze powinno sie robic wszystko, co mozliwe, by sluby w dowolnej lokalizacji (plener, jakies ladne miejsce) organizowac dla tych, co chca slub cywilny.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości