|
|
#691 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czy któraś sie przyłączy do małego Klubu Dziewic?
[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;40735800]
Dostrzegłam że ludzie muszą się dopasowac pod tym względem do siebie,(podobny temperament ,fantazje ) to wszystko jest ważne , nie mniej ważne niż uczucie i zangażowanie w związek . [/QUOTE] W wypowiedziach z różnym przesłaniem przewija się to, czego ja nie rozumiem: to oddzielanie seksu w związku od innych aspektów związku. Przecież ludzie będący w związku dopasowują się do siebie w zakresie techniki. Seks to nie jakiś mechanizm do odpalenia, pakiet upodobań. Tzn. w pewnym sensie tak jest, ale im związek pełniejszy, tym mniej. |
|
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co się orientowałam (ale przyznaję, robiłam to pobieżnie), nie można mieć swojej, albo inaczej- musi być taka sama w przypadku obu małżonków, czy mogłabyś mi conieco rozjaśnić temat, ewentualnie- odesłać do kogoś/czegoś gdzie mogłabym się dowiedzieć co i jak. Urzędnik z USC Wawa-Bielany stwierdził tylko, że możliwa jest uroczystość tylko w USC (bez możliwości wyjazdu w plener-na czym mi najbardziej zależy) oraz przysięga musi być standardowa (ewentualnie mozna dodać od siebie jakieś słowa) zbył mnie? sorki za ot
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbył To wszystko tak naprawdę nie jest uregulowane do końca - jest mowa o tym, że uroczystość nie musi być w USC w uizasadnionych przypadkach - ale juz dobra wola urzędnika bedzie decydować o tym, czy wasz przypadek jest uzasadniony. Zasadniczo trzeba napisać podanie w którym napiszesz że np. masz baaardzo dużo gości, którzy w USC się nie zmieszczą, że jest ktoś niepełnosprawny kto wózkiem po schodach nie wjedzie, że jesteś związana emocjonalnie z jakimś miejscem itd itp. Przysięgę mamy oboje taką samą bo tak chcieliśmy, ale zasadniczo chodzi o to, by zawrzeć w niej to, co jest w przysiędze normalnie - czyli że jesteśmy świadomi praw i obowiązków wynikających z tego, żę zakładamy rodzinę i że zrobimy wszystko, by małżeństwo było trwałe, zgodne i szczęśliwe. Co do tego dodaliśmy - to już nasza inwecja ![]() Da się to ładnie powiedzieć ![]() My mamy to szczęście że kierownik USC u nas jest bardzo, bardzo za ślubami w plenerze ![]()
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki wielkie za odp
Klempaa, a czy takiemu urzędnikowi to trzeba coś dopłacać za ten wyjazd, czy wystarczy zapewnić transport w obie strony? w sumie taka uroczystość w plenerze trwa dłużej niż w USC...kurcze ale lipa, ze mnie zbył...znaczy bedę się dopominać o swoje, my co prawda najwczesniej za 2 lata, a tak na 100% to w okolicach 2017 (taak wiem- duzo się moze do tego czasu zmienić, no ale jak czekałam 11 lat to i do 2017 zaczekam ale orientuje się już, bo może uda się wcześniej ![]() fajna sprawa taki ślub w plenerze
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, nic nie dopłacaliśmy.
Ważne jest, by w podaniu zaznaczyć, że zapewnisz urzędnikowi transport w obie strony oraz na miejscu warunki do godnego przeprowadzenia uroczystości - trzeba wspomnieć o stole + krześle dla urzędnika i godle państwowym ![]() No i podanie trzeba składać wczesniej - ok. 3 miesiące przed planowanym ślubem.
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, ja rozumiem potrzebe estetycznego slubu i uwazam, ze powinno sie robic wszystko, co mozliwe, by sluby w dowolnej lokalizacji (plener, jakies ladne miejsce) organizowac dla tych, co chca slub cywilny.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...