Rolki:) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Notka

Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe Forum dla miłośników sportów letnich i zimowych. Tu dowiesz się wszystkiego o tym jak przygotować się do sezonu. Poczytasz o nowinkach sportowych.

Narzędzia
Stary 2008-07-13, 23:20   #721
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Rolki:)

Cytat:
Napisane przez KAT@RZYNKA Pokaż wiadomość
Witam,

Zdecydowałam się dołączyć do waszego grona
Zastanawiam się nad zakupem rolek Powerslide Phuzion D2.
Czy ma ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi związane ?

Przyznam szczerze, że podobają mi się przede wszystkim ze względu na swoją funkcjonalność.

Proszę o komentarze
Moja kolezanka jezdzi teraz w takich nakladanych, ona sobie chwali praktycznosc, bo na blonia przychodzi w butach, a potem naklada rolki i jak jezdzi nie musi wozic ze soba butow na zmiane (wczesniej wozila w plecaku).

A ja nie testowalam. Wszystko pewnie zalezy od wykonania. W dziecinstwie mialam wrotki nakladane i mimo prl -owskiego designu nawet nie spadaly.

Moje rolki z go - sportu powoli maja coraz bardziej starte kolka, musze pomyslec o nowych. Dawniej dobre byly salomony, ale juz ich nie produkuja.

Dzisiaj nie bylam na rolkach - burza + pierwszy dzien okresu. Wiec odpuscilam sobie sport.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 05:35   #722
zico
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Dawniej dobre byly salomony, ale juz ich nie produkuja.
Salomon nigdy nie produkował kółek. Głównie Hyper był dostawcą.

profesjonaliści we wrotkarstwie (jazda na rolkach):
http://www.wrotkarstwo.pl

zico jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 09:50   #723
askaa
Przyczajenie

Dot.: Na sportowo!! Rolki!

[quote=LaFinca;8095156]Sunny Tiger, jak ida postepy? Ja wczoraj juz wszedzie pojechalam na rolkach jestem cala w skowronkach I czuje, jak ladne rzezbia sie udka

LaFinca gratulacje
ja niestety jeszcze nie do końca ufam swoim umiejętnościom, no i ostatnie 2 tyg mialam przerwę, ale mam nadzieję, że dziś mi się uda.
askaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 15:43   #724
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zico Pokaż wiadomość
Salomon nigdy nie produkował kółek. Głównie Hyper był dostawcą.
Ja myslalam o kupnie calych rolek, nie tylko kolek.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-14, 15:57   #725
mmooonia
Rozeznanie

Witam witam :P

Dzisiaj jezdzilam sobie 40 minut.. przejechalam caaalaaa legnicka, most milenijny i osobowicka we wroclawiu i tak wrocilam do domku.. tylko nie wiem ile to km :/ nigdzie nie moge znalezc ... ale szukam dalej bo ciekawa jestem

Ale jezdzilo sie baaardzo fajnie pojutrze moze powtorka

"Nie okłamuj samej siebie, po prostu więcej trenuj" Soria

mmooonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 17:56   #726
chwiejna88
Raczkowanie

hej
mam w planach kupić sobie rolki, ale nie wiem jakie najlepiej kupić. Wydaje mi się, że najlepsze będą z kauczukowymi kółkami, ale nie wiem ile mniej wiecej powinnam za nie zapłacić-widziałam na allegro dość ładne za 140 zł, jak myslicie, czy to odpowiednia kwota?
chwiejna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-13, 18:07   #727
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Cytat:
Napisane przez chwiejna88 Pokaż wiadomość
hej
mam w planach kupić sobie rolki, ale nie wiem jakie najlepiej kupić. Wydaje mi się, że najlepsze będą z kauczukowymi kółkami, ale nie wiem ile mniej wiecej powinnam za nie zapłacić-widziałam na allegro dość ładne za 140 zł, jak myslicie, czy to odpowiednia kwota?
Moim zdaniem lepiej wydać już te 400 zł i kupić lepsze. Sama miałam na początku rolki w podobnej cenie, którą proponujesz i psuły się raz za razem

Właśnie myślałam, żeby odkopać wątek, bo już dawno nikt tu nie zaglądał
Jeżdżę codziennie 40 min(rano i wieczorem) i jak na razie nie mam dość
nat92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 06:54   #728
lovelytraces
Raczkowanie

GG do lovelytraces Wyślij wiadomość przez MSN do lovelytraces

I bardzo dobrze, że wątek odkopany Jutro wstaję 5 rano i jak nic śmigam godzinkę!

Nat92 - i jak masz jakieś efekty ?

Chwiejna88 - ja swoje rolki kupiłam za 220zł w maju tamtego roku i jestem z nich zadowolona.
Stary 2008-08-14, 07:55   #729
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Cytat:
Napisane przez lovelytraces Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze, że wątek odkopany Jutro wstaję 5 rano i jak nic śmigam godzinkę!

Nat92 - i jak masz jakieś efekty ?

Chwiejna88 - ja swoje rolki kupiłam za 220zł w maju tamtego roku i jestem z nich zadowolona.
Ja już 4 dzień o 5.30 wstaję i śmigam

Efekty są w postaci podniesienia pupy i ogólnie poprawienia stanu sylwetki, ale ćwiczę dużo Niemniej jednak rolki sprawiają największą przyjemność
Stary 2008-08-14, 08:11   #730
lovelytraces
Raczkowanie

No to ja nie mogę być gorsza, też trza codziennie o 5 wstawac Właśnie, przydałoby się, gdyby ta pupa troszku sie podniosła, a dobrze się słada, bo ja też duzo ćwiczę
Stary 2008-08-14, 20:26   #731
ewakuacja
Zadomowienie

Ale mialam dzis wypadek na rolach. JEchalam ulica i mi sie sznurowka rozwiazala . Nie widzialam tego. I nagle zaplatala sie w druga rolke i baaam. Noga zdarta, łydka. DObrze ze nic za mna nie jechalo. To od 13 lat najwiekszy moj upadek. Boli.. W dodatu dzis zaliczylam dwie gleby. Bo raz wjechal na mnie moj TZ i oczywiscie ja sie wylozylam, ale lekko. Ale pozniej bylo naprawde powaznie.

A rolki to Powerslide Cell II - superanckie Mama jak zobaczyla moja noge kazala mi je wyrzucic Nie moge sie doczekac jak noga mi sie zagoi.

Edytowane przez ewakuacja
Czas edycji: 2008-08-14 o 20:31 Powód: dopisek
ewakuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-14, 20:38   #732
Buskowianka
Zadomowienie

No dziewczyny dolączam do waszego grona we wtorek przyszły do mnie rolki z all i jestem meega zadowolona

Cytat:
Napisane przez chwiejna88 Pokaż wiadomość
hej
Ja właśnie kupiłam rolki na all za 144zł + przesyłka i są super. Mają kółka kauczukowe ABEC 5. Szybkie są Za tą cenę naprawdę warto. Jak chcesz to mogę Ci dać link na PW
Stary 2008-08-14, 21:49   #733
summertime
Raczkowanie

A ja dalej na tych rolkach jak ostatnia pokraka wygladam :P:P Ale w koncu sie nauczę )A jezdzicie z ochraniaczami na kolankach?
summertime jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 08:57   #734
lovelytraces
Raczkowanie

Teraz nie używam ochroniaczy, ale kiedyś, kiedy uczyłam się dopiero jeździć - zawsze. Do dziś pamiętam jak kłóciłam się z mamą, gdy kazała mi je nakładac

A ja dzisiaj niestety nie pojezdziłam, z powodu wielkiej burzy o 5 rano . Ale w związku z tym mam pytanie: Czy mozna jezdzic w czasie deszczu?
Bo mi osobiście deszcz nie przeszkadza, ale nie poszłam, bo obawiałam się o zniszczenie rolek. Może wie któraś z Was dziewczyny?
Stary 2008-08-15, 09:10   #735
ewakuacja
Zadomowienie

Cytat:
Teraz nie używam ochroniaczy, ale kiedyś, kiedy uczyłam się dopiero jeździć - zawsze. Do dziś pamiętam jak kłóciłam się z mamą, gdy kazała mi je nakładac

A ja dzisiaj niestety nie pojezdziłam, z powodu wielkiej burzy o 5 rano . Ale w związku z tym mam pytanie: Czy mozna jezdzic w czasie deszczu?
Bo mi osobiście deszcz nie przeszkadza, ale nie poszłam, bo obawiałam się o zniszczenie rolek. Może wie któraś z Was dziewczyny?
Nalezy unikac wody i piasku , bo kolka sie niszcza. OD deszczu moga rdzewiec lozyska. Choc moje poprzednie role napotkaly nieraz deszcze i nic im nie bylo. RAz jechalam w nocy w taka burze ze jak wrocilam do domu wygladalam jakbym cala sie w ubraniach zanurzya w wodzie
ewakuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-15, 18:26   #736
KAT@RZYNKA
Raczkowanie

Podziwiam was dziewczyny Trzeba mieć niesamowicie dużo samozaparcia żeby o 5:00 rano śmigać na rolkach... Ja o tej porze przewracam się na drugi bok ;-)

Zdecydowałam się na zakup rolek o których wcześniej wspominałam: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=718

Przesadnie wygodne to one nie są, ale połączenie butów z rolkami bardzo ułatwia mi życie, gdyż z racji wykonywanego zawodu muszę w weekend zahaczyć parę miejsc, do których w rolkach nie ma wstępu.

Na początku wydawały mi się baaardzo szybkie ale trochę czasu minęło, nauczyłam się nad nimi panować i nawet opanowałam manewr hamowania i już nie są za szybkie Jeżdżę sobie wieczorami, po ścieżkach rowerowych, chociaż szczecińskie ścieżki nie są zbytnio przystosowane do jazdy na rolkach. Jeszcze trochę i będę w ten sposób dojeżdżać do pracy.

Pozdrawiam wszystkich fanów rolek
KAT@RZYNKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-16, 06:12   #737
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Cytat:
Brrrr... Chyba kółka się niszczą przez piasek

Dzisiaj 40 min zaliczone
Stary 2008-08-16, 08:05   #738
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Moje rolki z go - sportu powoli maja coraz bardziej starte kolka, musze pomyslec o nowych. Dawniej dobre byly salomony, ale juz ich nie produkuja.
Coś ty? Od kiedy już nie produkują?

Ja mam Salomony i jestem z nich bardzo zadowolona. Kiedy szukalam rolek dla siebie pare lat temu zastanawialam sie co takiego jest w salomonach, ze sa takie drogie Ale jak ubralam to zrozumialam - sa nieporownywalnie wygodniejsze od wszystkich ktore mierzylam wczesniej

Oprocz kolek wazne jest zeby but dobrze lezal i zeby bylo wygodnie, nie ma nic gorszego od niewygodnych rolek.

Moi znajomy tez maja rolki z odpinana ploza - to jest wygodne, jak chcesz np wsiąść do autobusu czy wejsc do sklepu - ja tam nie narzekam, mam normalne rolki i nie przeszkadza mi to w zyciu

Ostatnio mam mega pecha - od jakichs 2 miesiecy w kazdy weekend albo jestem wieczorem umowiona albo leje - ostatnio co sobota pada deszcz, a w ciagu tygodnia rolki sa w domu w krakowie a ja pracuje daleeeeeko stad!

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-19, 15:32   #739
natalka_rulez
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summertime Pokaż wiadomość
A ja dalej na tych rolkach jak ostatnia pokraka wygladam :P:P Ale w koncu sie nauczę )A jezdzicie z ochraniaczami na kolankach?
ja jeżdzę mam ochraniacze na kolana łokcie i dłonie jakos pewniej się w nich czuje

http://www.onemilliongiraffes.com/
natalka_rulez jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-19, 17:37   #740
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Moje leżą na strychu, ale to są L, a ja się topię w XS Także ubieram czasem tylko te na łokcie, z tym że zakładam je na kolana
Stary 2008-08-19, 19:51   #741
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KAT@RZYNKA Pokaż wiadomość
Podziwiam was dziewczyny Trzeba mieć niesamowicie dużo samozaparcia żeby o 5:00 rano śmigać na rolkach... Ja o tej porze przewracam się na drugi bok ;-)
hehe mam tak samo
ja tam wole posmigac wieczorkiem. np. dzis o 22 sie wybieram
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-25, 14:59   #742
orisha
Zakorzenienie

A ja była (NARESZCIE!!!) w sobotee na Błoniach w Krk. Suuuper... Po długiej przerwie pojeździłam 2 godziny i całe szczęście, że nie dłużej, bo chyba bym umarła. Poza tym, w lewą stopę czasem mnie skurcz łapie po zdjęciu rolek... Koszmarne uczucie...

Zrobiło się chłodniej, ale dopóki nie pada można śmiało pomykać

Stary 2008-08-25, 21:54   #743
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Cytat:
Napisane przez orisha Pokaż wiadomość
A ja była (NARESZCIE!!!) w sobotee na Błoniach w Krk. Suuuper... Po długiej przerwie pojeździłam 2 godziny i całe szczęście, że nie dłużej, bo chyba bym umarła. Poza tym, w lewą stopę czasem mnie skurcz łapie po zdjęciu rolek... Koszmarne uczucie...

Zrobiło się chłodniej, ale dopóki nie pada można śmiało pomykać
Zazdroszczę Ja się muszę zadowalać kostką pod domem. Ale za to wszystko się trzęsie jak jadę, więc jestem pocieszona, że szybciej się spala
Stary 2008-08-26, 15:12   #744
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Zadam chyba najgłupsze z możliwych pytań: jak nauczyć się jazdy na rolkach?
Przygarnęłam jedne, pasują, ale idzie mi bardzo średnio (;
Po pierwsze nie mam z kim jeździć, a z kimś raźniej.
Poza tym nie wiem za bardzo gdzie? W parku mi głupio, mam wrażenie, że wszyscy patrzą. A koło bloku nie mam warunków... A tak bardzo marzę, żeby śmigać na rolkach przez miasto...
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 15:19   #745
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Musisz po prostu jeździć Nie przejmuj się ludźmi, zapewne może paść kilka głupich odzywek, ale olej to A jak naprawdę nie chcesz to może zacznij od łyżew? http://www.zico-skating.com/forum/ Tutaj powinnaś znaleźć wszystko na temat rolek
Stary 2008-08-26, 15:43   #746
orisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość
Zadam chyba najgłupsze z możliwych pytań: jak nauczyć się jazdy na rolkach?
Przygarnęłam jedne, pasują, ale idzie mi bardzo średnio (;
Po pierwsze nie mam z kim jeździć, a z kimś raźniej.
Poza tym nie wiem za bardzo gdzie? W parku mi głupio, mam wrażenie, że wszyscy patrzą. A koło bloku nie mam warunków... A tak bardzo marzę, żeby śmigać na rolkach przez miasto...
Cytat:
Napisane przez nat92 Pokaż wiadomość
Musisz po prostu jeździć Nie przejmuj się ludźmi, zapewne może paść kilka głupich odzywek, ale olej to A jak naprawdę nie chcesz to może zacznij od łyżew? http://www.zico-skating.com/forum/ Tutaj powinnaś znaleźć wszystko na temat rolek

Dobrze gadasz nat92.
rosiek olej ludzi - jak nie maja co robic, to niech się gapią. A ty po prostu musisz jeździć. Po jakims czasie łapie się bakcyla i jeżdżenie staje sie czystą przyjemnością

Stary 2008-08-26, 16:01   #747
nat92
Zadomowienie

GG do nat92

Początki są najlepsze A ile śmiechu potem
Stary 2008-08-26, 16:58   #748
joanna85
Przyczajenie

ja pamiętam jeden z moich "pierwszych razów"
umówiłam się z przyjaciółką, a przed jej klatką jest taki malusieńki podjazd, teraz bym pewnie nawet nie zauważyła, że jest. No ale wtedy- prawdziwa góra
Podjechałam sprawnie, zatrzymałam się, i poczułam, że zaczynam się staczać...
I wiecie jak zaczęłam hamować...?
Zrobiłam skłon do przodu i próbowałam ratować się rękami
Wyobrażam sobie, jak to musiało komicznie wyglądać....Byłam przerażona, a dziś się z tego śmieję...
joanna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 17:02   #749
orzeszek01
Zakorzenienie

mam rolki,w niedziele próbowałam sie uczyc jezdzic.
Potłukłam dupsko ze hej;/
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-26, 17:07   #750
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Na łyżwach już próbowałam, z koleżanką za rękę i szło mi całkiem nieźle. Sama - bez rączki - też sobie radzę na łyżwach. Myślałam, że przez to na rolkach będzie łatwiej, ale niesteeety... (; i stale szukam kogoś chętnego do jazdy^^
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Nowe wątki na forum Sporty letnie, zimowe i wydarzenia sportowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości