Sierpniówki 2017 <3 cz.4 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-25, 12:13   #721
magia_to_ja
Madi

Dot.: Sierpniówki 2017 <3 cz.4

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Pewnie mnie nie pamietacie, bo udzielalam sie przez chwile tylko w pierwszym watku. Troche sie u mnie dzialo, dzieci tez czasu coraz bardziej wymagaja, jeden syn wlasnie przechodzi bunt dwulatka i czasami sily juz brakuje. Nawet nie mysle o nadrabianu Was, wpladlam sie przywitac i powiedziec, ze u mnie wszystko ok, mam nadzieje, ze u Was tez. Moze uda mi sie zagladac czesciej
Nie zazdroszczę tego buntu dwulatka :/
Moja siostra pracuje w żłobku i ma pełno takich dzieci pod opieką, mówi, że to żaden bunt tylko próba sił, bo to okres w którym dziecko odkrywa swoją niezależność i odrębność hehehe mądrala taka z niej hehe

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 12:42   #722
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość
Nie zazdroszczę tego buntu dwulatka :/
Moja siostra pracuje w żłobku i ma pełno takich dzieci pod opieką, mówi, że to żaden bunt tylko próba sił, bo to okres w którym dziecko odkrywa swoją niezależność i odrębność hehehe mądrala taka z niej hehe
Badanie granic, mówisz No cóż - każdą z nas to czeka
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 12:48   #723
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Badanie granic, mówisz No cóż - każdą z nas to czeka
Dokładnie

Stary 2017-04-25, 13:39   #724
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Martoolka, możesz mi wpisać USG ciąży 29.05 Dzięki! <3
Stary 2017-04-25, 13:42   #725
judis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Karna pitynka dla nich gdzie bylas?

Ja tez o miesniach kegla zapominam :/ a chce cwiczyc bo widze ze mam slabe. Np. czasem mam problem jak psikne

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
W alabie na piastowskim, ogólnie lubię tam chodzić bo jak dotąd zawsze sprawnie szło i obsługa fajna.

No i mam już wyniki, glukoza w normie :-D cieszę się, bo chociaż objadać się mogę czym chcę, to moja jedna przyjemność w łóżkowym świecie

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 13:48   #726
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judis Pokaż wiadomość
W alabie na piastowskim, ogólnie lubię tam chodzić bo jak dotąd zawsze sprawnie szło i obsługa fajna.

No i mam już wyniki, glukoza w normie :-D cieszę się, bo chociaż objadać się mogę czym chcę, to moja jedna przyjemność w łóżkowym świecie

Super, że wyniki ok. Leż i korzystaj z przyjemności objadania się

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 14:17   #727
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:

ale Ci fajni, ze ok
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-25, 14:29   #728
_km
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewczyny!

Pewnie mnie nie pamietacie, bo udzielalam sie przez chwile tylko w pierwszym watku. Troche sie u mnie dzialo, dzieci tez czasu coraz bardziej wymagaja, jeden syn wlasnie przechodzi bunt dwulatka i czasami sily juz brakuje. Nawet nie mysle o nadrabianu Was, wpladlam sie przywitac i powiedziec, ze u mnie wszystko ok, mam nadzieje, ze u Was tez. Moze uda mi sie zagladac czesciej
Ja pamiętam bo sama ostatnio mniej się udzielam

Nudzi mi się na zwolnieniu, a to dopiero tydzień. Znalazłabym sobie zajęcie ale mam wstręt do komputera

Wysłane z mojego Letv X600 przy użyciu Tapatalka
_km jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 14:51   #729
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:

No i super
Stary 2017-04-25, 15:10   #730
magia_to_ja
Madi

Cytat:

Super, że glukoza ok
Ja wybieram się jutro na krzywą bleee

Stary 2017-04-25, 16:12   #731
Martoolka87
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
J
Moja położna mówiła że to zależy od porodu. Ale z jej doświadczenia czasem nacięcie robi mniej szkód niż pęknięcie.
Moja też tak mówiła Tylko, że niektóre położne nacinają po prostu, żeby przyspieszyć akcję, bo już im lekarz nad głową stoi i on chce jak najszybciej mieć to z głowy. A niektóre położne obserwują krocze, próbują je chronić i dopiero jak widzą, że skóra jest już tak naciągnięta, że zaraz pęknie, to wtedy tną

Cytat:
Słyszałam też żeby nie napinać przy tym mięśni brzucha...
Ani brzucha, ani pośladków, więc dobrze sobie położyć w tych miejscach ręce, żeby wyczuć, czy się nie napinają

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Hm, ciekawe. A dla męża to jakieś dodatkowe doznania wtedy?
Jak go tak uściskasz pitynką, to na pewno mu się spodoba

Cytat:
W niedzielę była koleżanka z mężem, bardzo sympatyczni, tylko..... hehe namawiali mnie do produ sn ze wszystkich sił, mąż koleżanki mówił to z taką powagą jakby sam już rodził i miał w tym spore doświadczenie oraz najwspanialsze wspomnienia... z tym że koleżanka miała dwa cc i nie rodziła sn ehhh
Złote rady ekspertów

Cytat:
Nie mam wskazań do cc, ale sn takie rzeczy słyszałam, że dZiecko niedotlenione się rodzilo bo lekarze przeciagali decyzję o cc to nawet u tych znajomych miało to miejsce. Ehh boję się o moje dziecko, ja to tam pikuś, przeżyję, ale nie chcę aby w skutek tfu tfu braku rozwoju faz porodu czy jak tam się to zwie nie chcę i tego się panicznie boję , aby dziecko nie ucierpiało na opieszałości lekarzy
Ja bardzo chcę rodzić sn, ale orientuję się powoli w jakich sytuacjach powinnam się domagać cc. Na pewno jeśli tętno dziecka spadnie trzy razy, albo jeśli spadnie raz i po skurczu się nie podniesie

Cytat:
Hej a czy wybieracie/ macie wybranego pediatrę dla swoich dzieci, pytam, bo bardzo mnie dręczy ta kwestia
U mnie będzie to moja lekarka rodzinna

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Co gorsza, możecie uznać, że mam fizia, ale nigdy, żadnemu chyba lekarzowi, nie zaufam na sto procent i tak do końca...
To chyba całkiem normalne Ja nie mam całkowitego zaufania do lekarzy, którzy mnie leczą, a przy dziecku pewnie będę podwójnie wyczulona

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
właśnie zadzwoniła najstarsza ze szkoły, że jednak nie pół klasy (jak wczoraj deklarowali), ale wszyscy oprócz 3 osób przyniosły rowery i jadą na rajd frankofonii po starówce, spytała czy mogłabym w 30 min wyjąć jej rower z pomieszczenia gospodarczego, napompować, nasmarować, wyczyścić i przywieźć do szkoły tiaaa, w takim czasie to ja mogę kawę wypić
To miłe, że tak wierzy w Twoje supermoce

Cytat:
Napisane przez gunis Pokaż wiadomość
To tyle, jeśli chodzi o podejście sn na 100%

Ej,głupio mi się skojarzyło JP100%

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Ja tam mam wskazania do cc, ale jakieś nikłe szanse na sn też mam. Trochę się boję, że przy sn coś mogłoby pójść nie tak z 2 dzieckiem. Co do kp to odczułam już przedsmak na facebooku, ale się nie przejmuję, jak nie będę dawać rady to przejdę na mm i nie będę się samobiczować z tego powodu
U Ciebie wszystko jest podwójnie trudne i trzeba zachować większą ostrożność A co do kp, to przy jednym dziecku jest niełatwe zadanie, a przy dwójce, to jakaś niewyobrażalna misja, ale może jednak Ci się uda

Cytat:
Ja właśnie wróciłam z krzywej, nawet udało mi się leżeć na kozetce przez cały czas bo gabinet był wolny.
Ale najgorsze było wbijanie się przed te wszystkie babcie... dwa razy była walka, wielkie oburzenie, nieważne tłumaczenia... gdybym nie miała ciąży leżącej to nawet bym nie próbowała się upominać tylko czekała na swoją kolej... najbardziej dostało się mężowi, jak ja wchodziłam na pobranie to słyszałam tylko ich debaty zza drzwi..
Na końcu tylko trafiła się osoba rozumna, która wpuściła mnie przed siebie i była to inna ciężarówka która miała wczoraj glukozę
Też tak ostatnio zauważyłam, że kobiety ciężarne i młode mamy wspierają się wzajemnie w takich sytuacjach, a starsze pokolenia mają fochy

Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
ciekawe czy my też będziemy takie na starość
Jeśli taka będę, to oficjalnie proszę o zamknięcie mnie w domu spokojnej starości

Cytat:
Krzywą się raz robi? Bo nie chcę tego drugi raz przeżywać :-P
Jeśli wynik jest ok, to raz

Cytat:
nie wspominając już o tym, jakie strategie mieli przedstawiciele farmaceutyczni (też na ogół lekarze) w stosunku do praktykujących lekarzy, żeby zachęcić ich do przepisywania i polecania ich produktów (w tym - oczywiście - bezpłatne kursy "doszkalające").
Oj tak, darmowe gadżety, luksusowe wakacje, to jest coś, na co często dają się złapać lekarze Moja poprzednia ginka wszystkim na wszystko przepisywała inofem i luteinę200, bankowo miała z tego tytułu niezłe profity

Cytat:
Hej dziewczyny!
Odzywaj się częściej

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:
Martoolka, możesz mi wpisać USG ciąży 29.05 Dzięki! <3
Dopisane A to jakieś dokładniejsze usg będzie?

Cytat:
Gratki
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 16:29   #732
magia_to_ja
Madi

U mnie po wizycie ok, młody ma już kilo i pięć deko
Wyniki morfologii bardzo ładne, tsh 0,955 hemoglobina 13,5
podczas usg młody przekręcił głowę na bok, tak jakby chciał popatrzeć na mnie, rozbroiło mnie to
Moja waga wskazuje równo 8 kg na plusie od początku ciąży, z tym, że od miesiąca bardzo się pilnuję z tym co zjadam i jestem dumna z siebie, że praktycznie niewiele przytyłam w tym czasie

Stary 2017-04-25, 16:42   #733
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Cześć

Oj tak, darmowe gadżety, luksusowe wakacje, to jest coś, na co często dają się złapać lekarze Moja poprzednia ginka wszystkim na wszystko przepisywała inofem i luteinę200, bankowo miała z tego tytułu niezłe profity

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Dopisane A to jakieś dokładniejsze usg będzie?

Gratki
Kontrolne na życzenie Na takie dokładniejsze, 28-32 tydz. muszę najpierw dostać skierowanie od ginekologa na wizycie pojutrze

A co do profitów, to ojjjj tak... Najróżniejsze się zdarzają.
Stary 2017-04-25, 16:43   #734
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
podczas usg młody przekręcił głowę na bok, tak jakby chciał popatrzeć na mnie, rozbroiło mnie to
Moja waga wskazuje równo 8 kg na plusie od początku ciąży, z tym, że od miesiąca bardzo się pilnuję z tym co zjadam i jestem dumna z siebie, że praktycznie niewiele przytyłam w tym czasie
Same dobre wiadomości Gratulacje

Dziewczynki, wrzuciłam do 1 posta linki do wyprawek: CC, judis, oriane - lista ze smyka i moją z ksiązeczki wyprawkowej. Jakąś jeszcze przegapiłam? Zerknijcie, czy dopisać komuś imię dziecka, albo datę wizyty
Stary 2017-04-25, 16:52   #735
Serenely
Zakorzenienie

Korzystała któraś z urządzenie TENS kiedyś? Warto? Zależy mi głównie na opinii nie tyle "porodowej", ale związanej z korzystaniem na inne dolegliwości bólowe, bo myślę o swoim mężu i jego wiecznych bólach karku...
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 17:14   #736
we00
Rozeznanie

Cytat:
Korzystała któraś z urządzenie TENS kiedyś? Warto? Zależy mi głównie na opinii nie tyle "porodowej", ale związanej z korzystaniem na inne dolegliwości bólowe, bo myślę o swoim mężu i jego wiecznych bólach karku...
Ja miałam robione prądy tens na kręgosłup lędźwiowy i po regularnym chodzeniu na zabieg pomogło mi.

we00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 17:20   #737
magia_to_ja
Madi

Martulka mi wpisz proszę wizytę na 23 maja

Serenely ja miałam wiele tych prądów, w tym tens również, ale wtedy miałam i inne prądy m. in diadynamik, jonoforeza, poza tym i laser. Nie umiem ocenić tens jako skuteczności pojedynczego zabiegu leczniczego. Miałam te zabiegi na kręgosłup

Stary 2017-04-25, 17:36   #738
diablica80
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 &lt;3 cz.4

Cytat:
Podczas porodu mogłam sobie ten TENS wsadzić w.....

Ale jak teraz myśle o bólach nie porodowych to dał by radę

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Jupi....kilogramowy bobas

Stary 2017-04-25, 17:40   #739
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Superowo!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-25, 17:41   #740
judis
Zadomowienie

Cytat:
Super! jaki już duży

judis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 17:43   #741
Serenely
Zakorzenienie

Dzięki za opinię.
Serenely jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 19:17   #742
orchidea30
Raczkowanie

GG do orchidea30

Cytat:
Dziewczyny, które rodziły : prośba o wasze opinie, doświadczenie. Położna na szkole rodzenia straszy NIENACINANIEM krocza, choć jest zdania że da się urodzić pierwszy raz bez nacięcia, ale jak trzeba to trzeba... Bo jak się nie natnie przy wskazaniu to można tak popękać, że aż do odbytu i że ból będzie długi itp itp. Nie powiem, trochę mnie to przeraża, bo ja nie chcę być nacinana. Czuję, że dam radę bez. Jak było u Was? Któraś nie zgodziła się na nacięcie i żałuje? Wolę zrobić wywiad środowiskowy niż ufać położnej, którą widziałam zaledwie parę razy.

Mobilny przekaz myśli ;-)
Najgorsze są nacięcia, pierwsza córę rodziłam w Anglii i tam uważają ze kobieta jak pęknie to łatwiej rana sie zagoi niż taka nacinana. Moja gin tu tez mówi żeby nie nacinać.

Cytat:
Jak mi się brzuch stawia ostatnio... regularnie wieczorami mam serię kilku trwających około minuty skurczów... a zaraz po nich impreza brzuchu

Psychicznie bliżej mi chyba na razie do kolejnego cc....
Także temat nacinania czy pękania krocza omijam w myślach

Moja położna mówiła że to zależy od porodu. Ale z jej doświadczenia czasem nacięcie robi mniej szkód niż pęknięcie.

Ja miałam pęknięcia 3 stopnia i bardzo ładnie sie wszystko pogoilo.

orchidea30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 19:24   #743
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orchidea30 Pokaż wiadomość
Najgorsze są nacięcia, pierwsza córę rodziłam w Anglii i tam uważają ze kobieta jak pęknie to łatwiej rana sie zagoi niż taka nacinana. Moja gin tu tez mówi żeby nie nacinać.

Ja miałam pęknięcia 3 stopnia i bardzo ładnie sie wszystko pogoilo.

Widzisz...co położna to opinia
Każdy przypadek inny...

Stary 2017-04-25, 19:29   #744
oriane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wrzuciłam do 1 posta linki do wyprawek: CC, judis, oriane - lista ze smyka i moją z ksiązeczki wyprawkowej. Jakąś jeszcze przegapiłam?
Jeszcze inna sklepowa lista wyprawkowa.

Gratuluję udanych wizyt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (109,9 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 001.jpg (158,1 KB, 71 załadowań)
oriane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 20:12   #745
bianca30
Raczkowanie

Dziękuję Itakasia, dzis już lepiej. Głowa już nie boli, ale dobija mnie ta pogoda. Chandrę mam większą niż na jesieni. W ogóle jakies takie zjazdy emocjonalne mnie ostatnio dopadają. A tak dobrze się czułam cały 1 trymestr i pół drugiego. A teraz nie wiem czy hormony szaleją, czy pogoda dobijająca czy emocje i coraz bardziej zaawansowany stan ciąży doprowadzają mnie na skraj rozpaczy?
Ale sny co noc też mam obłędne i nie wiem jak je interpretować. Parę dni ( a właściwie nocy) temu śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i mama moja oraz TŻ-ta pokłóciły się o opiekę nad nimi (kurcze, a było ich dwoje a nie jedno więc mogły się podzielić ) Wczoraj miałam nocować u babci (nieżyjącej już), ale we śnie żyła. I rodzinka nie chciała mnie nocować u siebie więc po nocy latałam po ulicy szukać noclegu. A dzis byłam na basenie. Ludzi było mnóstwo i ustępowali mi drogi w wodzie bo wlazł do basenu taki wielki wieloryb w ciąży (czyli ja) i wszyscy się na mnie tak gapili. A ja też widziałam tylko swój wielki brzuch... Zwariuje z tymi snami. Ponadto coraz częściej budzę się ze zdrętwiałą dłonią prawą i przez parę minut nie czuję palców w ogóle. Muszę o tym powiedzieć ginowi na wizycie w maju.
Dzięki za listy wyprawkowe. Dzisiaj miałam trochę więcej siły więc zakupiłam parę rzeczy na allegro w końcu. Naprawdę pierdółki typu pieluszki, patyczki, wkładki, pojemnik an pokarm i wyszło mi 150 zł. Przerażają mnie te zakupy i ceny. Zbankrutuję?

gratulacje za udane wizyty. Duże już te Wasze maluszki. 1 kg no no. Mój 5 kwietnia miał nieco ponad 350 g. Ciekawe ile teraz waży...
Co do mojej wagi to od założenia karty ciąży w 6 tyg przytyłam ok 6 kg. Z tym, że do połowy marca tylko 3 a przez ostatni miesiac aż 3 kg dodatkowe. Trzeba by się zacząć pilnować.
bianca30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 20:33   #746
malenka1889
Zadomowienie

Moja znajoma rodzi w lipcu, trafiła do szpitala niedawno wykryli u niej cole, paciorkowca na płucach i jeszcze ma bardzo szybko skracającą sie szyjkę macicy. Do porodu zostaje w szpitalu, masakra... Leży cały czas, moze tylko na siusiu wyjść do łazienki ale nie wiadomo czy jej cewnika nie założą. To jej pierwsza ciąża, a wizyta w szpitalu hmmm trzecia i na dodatek tyle czasu musi tam leżeć. No strasznie mi jej szkoda...

Wysłane za pomocą mTalk

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Dziękuję Itakasia, dzis już lepiej. Głowa już nie boli, ale dobija mnie ta pogoda. Chandrę mam większą niż na jesieni. W ogóle jakies takie zjazdy emocjonalne mnie ostatnio dopadają. A tak dobrze się czułam cały 1 trymestr i pół drugiego. A teraz nie wiem czy hormony szaleją, czy pogoda dobijająca czy emocje i coraz bardziej zaawansowany stan ciąży doprowadzają mnie na skraj rozpaczy?

Ale sny co noc też mam obłędne i nie wiem jak je interpretować. Parę dni ( a właściwie nocy) temu śniło mi się, że urodziłam bliźniaki i mama moja oraz TŻ-ta pokłóciły się o opiekę nad nimi (kurcze, a było ich dwoje a nie jedno więc mogły się podzielić ) Wczoraj miałam nocować u babci (nieżyjącej już), ale we śnie żyła. I rodzinka nie chciała mnie nocować u siebie więc po nocy latałam po ulicy szukać noclegu. A dzis byłam na basenie. Ludzi było mnóstwo i ustępowali mi drogi w wodzie bo wlazł do basenu taki wielki wieloryb w ciąży (czyli ja) i wszyscy się na mnie tak gapili. A ja też widziałam tylko swój wielki brzuch... Zwariuje z tymi snami. Ponadto coraz częściej budzę się ze zdrętwiałą dłonią prawą i przez parę minut nie czuję palców w ogóle. Muszę o tym powiedzieć ginowi na wizycie w maju.

Dzięki za listy wyprawkowe. Dzisiaj miałam trochę więcej siły więc zakupiłam parę rzeczy na allegro w końcu. Naprawdę pierdółki typu pieluszki, patyczki, wkładki, pojemnik an pokarm i wyszło mi 150 zł. Przerażają mnie te zakupy i ceny. Zbankrutuję?

gratulacje za udane wizyty. Duże już te Wasze maluszki. 1 kg no no. Mój 5 kwietnia miał nieco ponad 350 g. Ciekawe ile teraz waży...

Co do mojej wagi to od założenia karty ciąży w 6 tyg przytyłam ok 6 kg. Z tym, że do połowy marca tylko 3 a przez ostatni miesiac aż 3 kg dodatkowe. Trzeba by się zacząć pilnować.
No niestety dużo kasy idzie na początek... Mam nadzieje, że jednak nie zbankrutujesz

Co do snów to ostatnio mi sie śniło, że zsiwiałam ale rzadko teraz sny zapamiętuje

Ja od początku listopada mam prawie 7 kg na plusie i jestem.mega dumna bo w pierwszej ciazy na tym etapie miałam już jakieś 12/13 kg... A najlepsze jest to, ze w ogóle sie nie ograniczam w jedzeniu i codziennie cos słodkiego musze w szamać.

Wysłane za pomocą mTalk
malenka1889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-25, 21:02   #747
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oriane Pokaż wiadomość
Jeszcze inna sklepowa lista wyprawkowa.
Dzięki, zaraz dodam

Cytat:
Napisane przez bianca30 Pokaż wiadomość
Może nie zbankrutujemy

Cytat:
Napisane przez malenka1889 Pokaż wiadomość
Moja znajoma rodzi w lipcu, trafiła do szpitala niedawno wykryli u niej cole, paciorkowca na płucach i jeszcze ma bardzo szybko skracającą sie szyjkę macicy. Do porodu zostaje w szpitalu, masakra... Leży cały czas, moze tylko na siusiu wyjść do łazienki ale nie wiadomo czy jej cewnika nie założą. To jej pierwsza ciąża, a wizyta w szpitalu hmmm trzecia i na dodatek tyle czasu musi tam leżeć. No strasznie mi jej szkoda...
Przykre i stresujące są takie sytuacje, ale najważniejsze, żeby dzidzia urodziła się zdrowa
Stary 2017-04-25, 21:20   #748
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Ech - mam już wyniki. Hemoglobina poprawiła się trochę po miesiącu zmasowanego ataku i wynosi równo 10. Niby niewielka poprawa, ale zareagowałam ulgą na dwucyfrową liczbę Hematrocyt - 31,4, też minimalnie lepiej. Białe krwinki - 10,22, więc ponad normą, no i - co mnie najbardziej zaniepokoiło - leukocyty w moczu (25). Nie czuję się chora, nie obserwuję objawów żadnej infekcji... Nie wiem, jak to interpretować. Może ginekolog mi to wyjaśni pojutrze.

Co do cen wszystkiego - zgadza się, można oszaleć, jak się to wszystko podsumuje :O Mnie też to przeraża.
Stary 2017-04-25, 21:37   #749
magia_to_ja
Madi

Ja tez codziennie zjadam do kawki ciacho ale staram się np wieczorem nie zjadać za wiele, e dziś zrobiłam wyjątek, bo godzinę temu zachciało mi się kanapek z wiejską kiełbasą pachnącą czosnkiem i zjadłam dwie kanpaki, a teraz leżę i zgaga pali.
Agentem jest kret

Stary 2017-04-25, 21:42   #750
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Agentem jest kret
Odeta ? ? ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości