|
|
#721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. I
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:04 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po nie najgorszej nocy!
Camelitos tak,jak dziewczyny piszą,tylko spokój nas ratuje.Ale w ndz jak krzyczała w niebogłosy(pierwszy raz),to mnie blady strach oblał i stres zjadł,ale na szczęście mąż przejął małą i uśpił,w samochodzie, na tylnim siedzeniu. Aniama , Zua jak u Was sytuacja? U mnie dzisiaj na wadze 5400,ale to przed tygodniową kupą,więc pewnie sporo spadnie,jak zrobi. Brrr zimno,w domu też spadła temperatura. |
|
|
|
|
#723 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Spaaać. Szymek od kilku dni budzi się conajmniej co dwie godziny, a ja po karmieniu przez dłuższy czas nie mogę zasnąć, jak już zasnę to gadzina znów się budzi na żarełko.
Cytat:
Cytat:
Szymek już prawie podwoił wagę, a pojutrze kończy 3 miesiące. Cytat:
Cytat:
A tak serio wyglądasz mega ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ktore korzystają z woreczkow do pokarmu - polecacie ? Ja kupilam cztery pojemniczki canpolu ale trzy juz mam zamrożone i w sumie do obrotu zostal mi tylko jeden plus butelki :/ Noc super, spanie 22-5:30 i potem do 8. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#726 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Następnym razem, jak poczujesz, że nerwy ci puszczają - zostaw Alusię w łóżeczku i wyjdź z pokoju na minutę-dwie. Ochłoń i pomyśl sobie, że to tylko krzyk nie oznaczający, że dzieje się jej coś złego, że coś poważnego jej doskwiera. Pomyśl, że to minie, a tobie będzie wstyd, że tak "łatwo" puszczają ci nerwy. mnie to pomagało. Witam! Dziewczyny - na termometrze ma być dziś 14 kreseczek. Jak ubrać dzieciaka? Nie chcę przesadzić w żadną stronę. Co wy planujecie założyć maluchom? Ja myślę o body cienkim na ramiączkach, do tego bawełniany pajac średniej grubości i gruba bluza. Do tego mam taki pokrowiec na zamek zapinany na gondolę, nie wiem jak toto się nazywa... z takiego grubego płótna co tapicerka wózka. Więc myślę, że nóżki będą chronione dobrze... |
||||
|
|
|
|
#727 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie mam mało ciuchów na jesień dla Mlodego i muszę się wybrać na zakupy. Macie jakieś fajne grubsze spon3ebki/ bluzy lub pajace? Gdzie warto się wybrać na łowy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua Ty to produkujesz zazdroszcze. Moze tez powinnam odciągać w nocy raz. Tylko Ty to robisz jak młoda spi? Nie budzi jej ten dzwiek?Tez pije jakies herbatki laktacyjne i piwo 0% ale nie wiem czy to cos daje, |
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie chyba obydwa egzemplarze wolą chłodniejszą pogodę, temperatura spadła i momenralnie Ewa grzeczniejsza, Szymek bez problemu zasnął na spacerze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj wstalam 2:30,mislam pokarm na jej pobudke o 5:30,'reszte schowalam do lodówki, a o 8 juz zmowu dojenie i zjadla 90 a w butelce zostalo hmmmmm teraz spojrzalam to zostalo 125. Poki co nie chowam. Ty przechowujesz w woreczkach czy w pojemnikach ? Bursztynku wiem, że Ty w woreczkach, a Blanka ? U mnie noce tez chłodne, ale Młodą okrywam kocami u rączki ma ciepłe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pomyślę o wczoraj to mam łzy w oczach ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli E bedzie spał tak jak dzis i wczoraj to bym mogła ściągać. Gorzej jak Sue czesto przebudza bo go cos meczy. Wtedy każda mińuta snu sie liczy. Ja to mam chyba 12 butelek i w lodowce w nich przechowuje ale gdybym mroziła to mam woreczki. Sąsiadka mi dała cała wielka torbe woreczków. Dostałam tez od niej maszynę do przygotowywania mm. W 1 minute mam gotowa butle. Tylko naciskam guzik dwa razy na zimna i ciepła wodę i maszyna sama dopasowuje temperature. Bardzo pomocne, nie trzeba nic gotować ani mieszać. Chyba ja przeniosę do sypialni zeby w nocy nie schodzić na dół. ImageUploadedByWizaz Forum1537949902.741455.jpg |
|
|
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale ekstra maszyna ! Tam aiw gdzies wsypuje mleko czy wstawia sie butelkw z proszkiem ? Kupuje dzis woreczki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Co do nocy to u mnie ok. Zasnął o 21 i 22 już pobudka- a ja dopiero podłogi na dole myłam, wiec szybko karmienie, podłogi skończyłam i spać, bo miałam wizje ze pobudki będą co chwile. Obudził się po północy , ja już tak twardo spałam ze nie miałam siły wstawać więc małego do łóżka. I pospalismy do 8.30, o 6 tylko zmiana boku. Nie mam pojęcia za bardzo o której jadł- bo przez sen. Ktoras z Was śpi z dzieckiem bądź bierze do łóżka? Ja szczerze mówiąc bardzo sobie chwale. Jestem wyspana a przy tych jego częstych karmieniach na pewno nie byłabym. Co do ubierania to czekam aż mi 2 zamówione kombinezony przyjdą- takie misie jesienne- to z używek, a jeszcze może jakiś kupię polarowy czy dresowy. U mnie kombinezon to dobra opcja bo ja z nim czesto na rękach chodzę np po podwórku czy idziemy do rodziny wiec kurteczki plus koc to nie bardzo. I czapka narazie taka cienka bawełniana plus body i spodnie pod spod. W domu mamy chłodno ale jeszcze nie grzejemy- dlatego w domu tez dodatkowa warstwa idzie- jakiś sweterek, bluza na bodziaki.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj, nie ma co ci być wstyd, nieraz nas te dzieci jeszcze wkurza. Mała na tum nie ucierpi. Jeszcze tak myśle o tych płaczach, bo mam wrażenie ze nasze dzieci podobne- mój płacze jak jest niewyspany. On jednak dużo snu potrzebuje, śpi teraz znacznie więcej niż jako noworodek. Bo wtedy to czesto 3x po 20-30 minut a teraz czesto 4x po godzinie albo 3x ale długie drzemki, ale sam nie zaśnie, wiec trzeba ten moment obczaić. A ja nie zawsze się zorientuje ze 40 min po spaniu on chce znów spać. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#738 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszek trzeba wsypać do butelki, cztery miarki i nacisnąć guzik. Filter tylko musiałam nowy kupic a sąsiadka maszyny juz nie chce. Cytat:
Tez nie wiedziałam. Jej chłopiec ma juz 2 latka o chciała Sue tego pozbyć. Udało mi Sue . A nie znamy Sue specjalnie nawet bo ja sie dopiero w marcu tu wprowadziłam.
|
||
|
|
|
|
#739 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a spotkalyscie sie z trojkatem siniczym u dzieci ? Kurcze moja czasem ma takie zasinienie wokol ust. Znika to oczywiscie, ale wystepuje dosyc często...
nie wiem czy isc z tym do pediatry, czy nie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
minuta roboty i do dzioba minus taki, że trzeba wstać dziękuję raz jeszcze za komplementy ale takie geny, żadna moja zasługa ![]() Noc u nas jak zwykle, 19:00 zasypia o 3:00 pobudka na butlę i do 8 śpi zazwyczaj. Później ma też drzemkę ![]() Bączek śpi, ja nas dopakowuję i idę się myć. Tż w pracy, ma dzisiaj szybciej skończyć i wyruszamy |
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#743 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
A jak ból piersi? Lepiej coś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz się nawet uśmiecha ale od niedawna i też się zastanawiałam czy Młody nas nie lubi czy taki gburek nam się trafil![]() Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#747 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie Emma- nie napisałam ze super wyglądasz? Macie jakaś fajna miejscówkę w Zakopanem? No i czekamy na zdjęcia oczywiście! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
To my mamy duże łóżko i we trójkę się spoko mieścimy. Wszyscy wyspani. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasz tez rzadko się śmieje. Ale śmieje się, gada czasem, jednak rzadkie to chwile. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i czekam, aż pewnego dnia obudzi się roześmiany i powie "kocham was drodzy rodzice" i pewnie sobie poczekam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#750 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

msm nadzieje ze to szybko minie. Pomysl dobie ze juz co raz bliżej magicznej bariery 3 miesięcy ! 

Eluś, dobrze myślisz, moja dzisiaj ma 6 tygodni i 2 dni i od urodzenia przybrała już 2,2 kg. Waga na dzień dzisiejszy to 5300. Do pół roku to ona tę wagę chyba potroi, matko bosko. No ale długa jest, to widać.. a jakże inaczej skoro rodzice długie. 

dzisiaj wstalam 2:30,mislam pokarm na jej pobudke o 5:30,'reszte schowalam do lodówki, a o 8 juz zmowu dojenie i zjadla 90 a w butelce zostalo hmmmmm teraz spojrzalam to zostalo 125. Poki co nie chowam. Ty przechowujesz w woreczkach czy w pojemnikach ? Bursztynku wiem, że Ty w woreczkach, a Blanka ?