|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
Jak ludzie nie maja swojego życia to wtryniaja nos w czyjeś niestety ;/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Tak w temacie. Haha. Dobra , maz przyjechal , zwijamy sie do tego szpitala. No nie wiem co mnie tam tak stresuje no ;D kolezanka mowila ze doktor ja badal i chyba to.... taki smieszny stres pod koniec drugiej ciazy - głupie ,co?
![]() 20191126_121149.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Black, to Ci dziecię numer wykręciło. No ale tak na prawdę to miało jeszcze czas się przekręcić, więc nic jej zarzucić nie możesz. ![]() Po wizycie u gin wszystko ok. Wyniki dobre. Widoków na poród brak skurczy ktg nie wykazało.Za tydzień gin będzie jeszcze raz mierzyć małą. Oby mała została... ![]() Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Ja również nie rodzę
- na dzisiejszym KTG skurczów równe ZERO, co i bez tego sprzętu wiedziałam . Położna „zważyła” dziecia na jakieś 3,5kg. Na pocieszenie (lub nie ) dla dziewczyn z główkami maluchów bardzo nisko mam info, że jeżeli nie ma żadnego dodatkowego owinięcia pępowina, to takie dzieciaki rodzą się raczej bardzo szybciutko ![]() ![]() ![]()
|
#725 | ||||
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() będzie ok, daj znać później. Cytat:
ile teraz waży? Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#726 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Pracowałam najpierw w mieszanym składzie faceci kobietki i w biurze open space i tam przeważały ploty. Oooj wiecie jak faceci plotkują, gorzej niż baby! Później zmieniłam dział i wpadłam najpierw do 3 osobowego pokoju a następnie 5 osobowego z samymi babami. Uwierzcie mi.. Znam nawet rozmiary przyrodzeń ich mężów.. Jak opowiadałam mężowi w domu codzienne porcje ploteczek to on normalnie codziennie czekał na nową dawkę. Ale w tym mieszanym składzie było łatwiej. Chciałam to się stawałam anonimowa. Tu gdzie teraz jestem panuje bardzo "przyjacielska" relacja dziewczyn i po 1 zero skrępowania na każdy temat. A dla mnie jednak praca jest oddzielona grubą linią od życia rodzinnego i nigdy tego nie łączę. Więc nie zawsze mam chęć opowiadać o sprawach prywatnych. A po 2 zawsze muszę być słodko pierdząca i kochana dla każdej co bym przypadkiem żadnej nie uraziła ![]() Pomijam codzienne ocenianie wyglądu i przytyczki jeśli zdaży Ci się za dobrze wyglądać ![]() Dziewczyny faktycznie nuda na tym wątku. Jak od niedzieli nie ruszymy z kopyta to wstyd! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Wstałam dziś o 11.30
. Tak mi żal piesków, że musiały wstrzymywać, ale w sumie mnie nie budziły więc chyba nie było tak źle... Co do ludzi z pracy to ja też pracowałam zazwyczaj z samymi babami :p. W obecnej pracy nie zdążyłam ich poznać bo popracowałam w niej miesiąc bez jednego dnia ... Tyłek mam już chyba obrobiony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
|
|
|
|
#729 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
bo jak czytałam październikowy i listopadowy to tam juz w terminie pojedyncze rodziłyWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Mamy wagę 3400 , do Terminu 17dni. Kto da wiecej, kto da wiecej?
![]() no synu daje Ci tydzień albo inaczej sobie pogadamy. Myslalam, ze mnie dr zbada , ale niestety, tylko usg zrobila. Jestem zapisana i podlegam juz pod ich opiekę. Mam sie zglosic w TP jesli nie urodze do tego czasu. Szacowana waga max 3800 w TP. 🥺![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Waga identyczna jak mojego smyka.Ja mam dzisiaj taki zjazd nastroju, że ani mi się pisać nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Idziemy podobnie ale u Ciebie chociaż się "coś" dzieje![]() Wiecie co gdzieś czytałam kiedyś, że duże dziecko czasem łatwiej urodzić. Bo jest mocniejsze i mocniej napiera do wyjścia.. To mówicie, że zaczęłyście zabawy z laktatorem? Jak długo? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Słuszna waga Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dzis sie dowiedziałam ze jak nie urodze to 21.12 mam byc na wywolaniu. Ku pokrzepieniu rzeczywiście... to bylaby chyba najgorsza wizja.
Mowilam o tym czopie , to sie śmiała, noo ze lepiej jakby teraz sie urodzil bo jest w pelni gotowy. I to tyle wiec i ja nie mam jakichs super info. Ale ale. Rozmawialysmy glownie o moim poprzednim porodzie ile godzin, ze vacuum i takie tam. Dowiedziałam sie, ze raczej sie nie zdaza by drugi porod tez kończył sie zabiegowo i to mnie podnioslo na duchu. Mowila,ze drugie porody sa krotsze i lzejsze. Powiem wam, ze po tych ciezkich partych podnioslo mnie to na duchu i jakos sie chyba nie boję az tak mocno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Hejka
Black ale Ci mała zrobiła niespodziankę ![]() U mnie w pracy na szczęście bardziej mieszany skład z przewagą facetów i w takim mi się świetnie pracuje. Nie ma fochów, jak trzeba to wszyscy skupiają się na pracy ale też świetnie potrafią rozładować atmosferę ![]() Właśnie piekę babeczki marchewkowe na jutro dla córy do przedszkola z okazji urodzin, jutro planuje jeszcze zrobić pavlove tylko czy mi się uda skurczy u mnie brak, twardnienia brzucha są ale raz na jakiś czas, ale przy poprzednim porodzie nie miałam wcześniej jakiś bolesnych skurczy a dopiero jak się zaczęła akcja porodową Mam zadziwiająco dużo energii, nie wiem skąd ![]() Gratulacje wizyt, rzeczywiście strasznie spokojnie tu u nas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Bylam dzis na pedicure, zakupach spozywczych i ledwo zyje.
Jakos dziwnie slabo sie czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#737 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Czyli jak synuś ma główkę bardzo nisko i do tego jest mały, nie ma dużej głowy to mam duże szanse na szybki i mało męczący poród? Jeśli tak to ja się zgłaszam na weekend ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#739 | ||
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ja wczoraj miałam sesje 15 minut dziś zdycham z termoforem na głowie i nic z siebie nie wykrzesam ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
No i super, waga w sam raz mój na 17 dni do ptp miał więcej także zazdro ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq no tak z 10min sie ssalo bawilam sie roznymi trybami i mocami.
Syn widzac moje sutki mowil ze są ble i sobie do brzucha ten laktator dostawial , komiczne to bylo. Ja tez ide dzis na pedi na 18. Juz mi 3 razy termin zmieniala ale w koncu ide. Milawo robilas kolor czy tylko stopy? Ja mam piety ogarniete,sama robilam. Dzis mi zalozy maseczke jakas odzywcza i ewentualnie troche podrasuje ale glownie paznokcie zrobi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#741 | |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
peeling maseczka masaz i hybryda.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#742 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤️- część 5
Cytat:
Przez moją najstarszą sukę notorycznie spóźniałam się na poranne zajęcia na studiach - mi dzwonił budzik, ona wbijała do łóżka na "jeszcze pięć minut" i kończyło się to zawsze jednakowo Zrobiłam dzisiaj kluski z ziemniaków i twarogu (to chyba jakaś forma przejściowa między leniwymi a kopytkami ), przy okazji zabiłam maszynkę do mielenia, bo nie chciało mi się szukać tego elementu do przepychania masy, więc zaprawdę powiadam Wam - NIE PCHAJCIE W MASZYNKĘ TRZONKA OD TŁUCZKA do mięsa, to nie jest mądre Może jednak dzisiaj już sobie poleżę, chyba za dużo wrażeń jak na jeden dzień... A, jedyne pocieszenie na dzisiaj jest takie, że GBS ujemny. Przynajmniej tyle. |
|
|
|
|
#743 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
To jeszcze jedno głupie pytanie... Jak się tak tym laktatorem bawicie 10 minut to coś leci? Bo nie bardzo wiem co zrobić jeśli by zaczęło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Aż śmiać mi się chcę bo jak byłam mała to mama nie chciała sie zgodzić na psa bo "z psem trzeba codziennie o 5 rano wyłazić" taa... Moje przed 9 ciężko z łóżka wywalić... Jak chodziłam do pracy to w cale chętnie na ten poranny spacer nie wychodziłyJak robicie sesyjski z laktatorem to odciąga Wam się mleko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też tak popsułam maszynkę do mielenia mięsa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#746 | ||
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Potwierdzenie od położnej, która przyjmuje porody nie do dziś Sama wielkość głowy tu nawet nie ma chyba znaczenia, ale praktycznie odpada ci cały proces „schodzenia” dziecka do kanału rodnego. No i to się dość trzyma kupy patrząc na mój pierwszy poród. Przy przyjęciu do szpitala główka była tak nisko, ze nie salo jej się zmierzyć na usg. Wyszła na 2 partym ![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Cytat:
Odlać i zamrozić ![]() ![]()
|
|
#747 |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Rafi rodzi spójrzcie na fb
w końcu coś się dzieje! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misia mi nic nie lecialo ..ale tak mnie wieczorem suty bolaly ze szok. One bola ogólnie strasznie a po tej zabawie myslalam ze je sobie obetne 🥺 dlaczego ja mam takie wrazliwe piersi no
juz wiem ze z Kp bedzie masakraWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Uhuhuuuuu, kciuki! Ja mogę następna. Jestem wykończona, mogłabym to już mieć za sobą
|
|
|
|
#750 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.

️- część 5

dziwni sa ludzie ,serio 

No ale tak na prawdę to miało jeszcze czas się przekręcić, więc nic jej zarzucić nie możesz.
skurczy ktg nie wykazało.
- część 5
- na dzisiejszym KTG skurczów równe ZERO, co i bez tego sprzętu wiedziałam
(kumplowaly się w 6) i to co tam się wyczynialo to przechodzilo ludzkie pojęcie. 

ile teraz waży? 

... Tyłek mam już chyba obrobiony 

Idziemy podobnie ale u Ciebie chociaż się "coś" dzieje

tylko czy mi się uda 

Sama wielkość głowy tu nawet nie ma chyba znaczenia, ale praktycznie odpada ci cały proces „schodzenia” dziecka do kanału rodnego. No i to się dość trzyma kupy patrząc na mój pierwszy poród. Przy przyjęciu do szpitala główka była tak nisko, ze nie salo jej się zmierzyć na usg. Wyszła na 2 partym
juz wiem ze z Kp bedzie masakra