![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
My z mężusiem mieliśmy plany zacząć staranka od listopada/grudnia żeby dzidziuś był wakacyjny albo wrześniowy, żebym spokojnie obroniła pracę mgr, ponieważ przede mną 5 ty rok, ale już nie możemy wytrzymać. Akurat mam owulację i już mam dość swoich myśli, próbować, czy nie próbować, co będzie jak dzidziuś urodzi się w maju, przed samą obroną... itp. tysiąc myśli na minutę i to przeogromne pragnienie zostania mamą. Ciężko to uporządkować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja ze swojej strony przesyłam fasolkowe fluidki dla Ciebie i pozostałych starających się o Maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Ja zakupiłam już test ciążowy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Ja również trzymam mocno
![]() ![]() ![]() Seona dopiero zauważyłam, Sąsiadko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Witajcie moje kochane!
Dawno mnie nie było, ale u nas remont w pełni, niestety kosztem naszych urlopów, no ale pocieszam się, że przynajmniej będzie ładnie, noi od razu miejsce dla dzidzi się zrobiło ![]() ![]() ![]() A co tam u mnie, a no leci w niedzielę miałam dostac @ i jak narazie jej nie ma. Daję jej czas do niedzieli jak nie przyjdzie to wtedy zatestuję. Narazie czekam na nią, bo cały czas mi się wydaje że czai się gdzieś na mnie... Zmykam, bo cosik słaba jestem i łepetynka mnie boli. Pozdrawiam Was moje kochane baaardzo mocno Aha ewelka7 - GRATULACJE ![]() ![]() ![]()
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Witaj Myszko
Życzę Ci szybkiego zakończenia remontu i oszałamiających efektów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
Myszko trzymam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
2. No pewnie ze sie teraz decydować na dzidziusia. Zadko kiedy udaje sie za pierwszym razem (choć życzę wszystkim dziewczynom/parom by im własnie sie udało). 3. Nic nie będzie jak sie dzidziuś urodzi przed obroną. Będziesz bronić sie mając maleństwo. 4. Kazda z nas ma tysiące myśli na minutę. jedyne co ważne to to że te myśli maja być pozytywne. 5. Nie słuchaj innych. Wcale nie będzie ciężko, no może minimalnie bardziej niż jest teraz ale nie az tak strasznie jak opowiadają inni. Mam wiele koleżanek które urodziły dzidziusia na studiach i w niczym im to nie przeszkodziło. Nic nie przerywały studiów. Moja mamusia broniła swojego magistra jak ja miałam 5 tygodni i jakoś nie miała z tym problemów. A i nie czekała na swoja kolej bo wszyscy ja przepościli jako ze maiła maleństwo i usiała do niego szybko wracać. Tak więc najlepiej odłożyć teraz wszelka antykoncepcję. Szaleć do woli i czerpac ogromna satysfakcje z wspaniałego sexu. A fasolka "zamieszka sobie w przytulnym M1" wtedy kiedy bedzie dla niej odpowiedni czas.
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Elu kochana dziękuję za podtrzymanie mnie na duchu i utwierdzenie w słuszności decyzji
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Koniecznie napisz! Buziaki! Owocnych i przyjemnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny, ale zrobiłam dzisiaj i nic z tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Witam Was staraczki!
![]() ![]() ![]() ![]() Mam jesczcze jedno pytanko do M@gd@leny,którą kojarzę z Próbować...Czy jesteś już po badaniach tż?wnioskuję,że tak,bo piszesz ,że leczenie będzie trwało ok.pół roku,czy możesz mi napisać coś więcej na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
mi dwa testy wyszly negatywnie dopiero tydzien po teoretycznej mc wyszedl pozytywny
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie staraczki, dziś byłam u lekarza, ale jakoś nie podniósł mnie na duchu. Pecherzyk ciążowy jest ma 10,7 mm, ale długo nie mogła zobaczyć pecherzyka żółtkowego. Na koniec okazało sie , że jest i ma 3,3mm. Wg jej obliczen od daty ostatniej@ to 5 t 4 d, a od zapłodnienia 4t, 1 d. Niestety jeszcze nie słychac serduszka. Czy myslicie ze to jeszcze za wczesnie? i czy rozwojem dzidzi kierowac sie z 4 tyg, czy 5tyg. Boje sie, ze cos moze byc nie tak z jego rozwojem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
A mnie dzisiaj odwiedziła ciocia i nic z mojej ciąży
![]() ![]() ![]() ![]() No nic trzeba zacząć się starać w następnym miesiącu ![]() ![]() Witam wszystkie Staraczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
ewelka... tetno moze byc jeszcze nie wyczuwalne ja bylam na usg w 4t5d i nie bylo slychac tetna pani mowila ze moze byc za wszesnie
ale jesli wszystko sie rozwija prawidlowo tzn macica rosnie szyja jest ok i nie ma plamien itp to wsio ok
![]() |
#741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://e-kobiety.pl/content/view/274/450/1/0/ buziaki i nie zamartwiaj się na zapsa, bo nie ma sensu, aha i co do tyg. ciąży, to wg terminu porodu, bo z czasem wszystko będzie się zmieniać ![]() Seona, pomalutku i na Ciebie przyjdzie pora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
@. Tylko tyle mam do powiedzenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Oj doskonale Cię rozumiem
![]() U mnie najstraszniejsze, było to że ja byłam pewna że jestem w ciąży i czuje się jakbym straciła moje dziecko ![]() ![]() Mam nadzieje, że już w przyszłym miesiącu nam się uda i będziemy razem chodzić w ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak Marto jestem już po badaniach tż. u nas wszytko dobrze poza ruchliwoscią. fachowo nazywa sie to atenospermia czy jakoś tak. chodzi generalnie o to, że plemniki są w ilości odpowiedniej, o prawidłowej budowie. niestety są słabe w dąrzeniu docelu. tż bierze witaminy na pobudzenie androvit o bodymax PLUS z żeń szeniem. z tego co wiem na poprawę wyników można czekać nawet do pół roku, więc tz łyka, iczekamy spokojnie do końca roku jeśli nie zajdziemy do grudnia to na ponowne badania nasienia i bardziej radykalne leczenie już zaczniemy. mam nadzieję, że o to Tobie chodziło. jeśli masz jeszcze jakieś pytania to proszę chętnie odpowiem. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
a może artykuł na temat
Olejek z nasion wiesiołka (Evening Primrose Oil) Olejek zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym gamma linolenowy (GLA) i linolenowy, które mogą być pomocne w leczeniu wielu dolegliwości włączając w to łuszczycę, stany zapalne, trądzik, napięcie przedmiesiączkowe, mastalgia (bolesność sutków), gestoza (tylko pod kontrolą lekarza), podwyższony poziom cholesterolu, nadciśnienie, stwardnienie rozsiane. Pomaga także poprawić śluz szyjkowy - zwiększa jego ilość, szczególnie tego typu płodnego ("jak jajko kurze"). Picie dużej ilości wody (czasem to wystarcza, jako że nawadnia odpowiednio organizm, który może prawidłowo spełniać swoje funkcje wydzielnicze) i branie olejku może wyraźnie poprawić produkcję śluzu, który pomaga pozostać plemnikom żywym do 5 dni. Wydaje się być ratunkiem przy zmianach dysplazmatycznych sutków dzięki poprawieniu absorpcji jodu (minerał często występujący poniżej normy u kobiet z tego typu schorzeniem). Poprzez stawanie na przeszkodzie produkcji prostaglandyn związanych ze stanem zapalnym, GLA może zmniejszyć skurcze menstruacyjne, a także zmniejszyć wrażliwość przedokresową piersi. Wiele kobiet cierpiących na PMS ma jednocześnie niskie stężenie GLA w tkankach. Dzięki poprawieniu funkcjonowana śluzówki macicy może pomóc kobietom, które nie są w stanie zajść w ciążę. (pobrany tekst ze strony http://www.ginekologia.med.pl/forum/...pic.php?t=3853) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Seona , Majka nie smutać sie dziewczynki
![]() Ja nie wiem ale mam podejrzenia, że chyba coś nie tak ze mną. @ dostałam o 5 dni za wcześnie, bardzo obfitą, bolesną i z ogromną ilością skrzepów. Zwykle okres trwa u mnie 4-5 dni a teraz mam już 5 i nadal krwawię... ![]() Seona ja również byłam przekonana,że jestem w ciąży i czuję sie tak samo dziwnie jak TY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
![]()
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
dołączam do Waszego grona, gdyż sama ( oczywiście razem z moim mężem) ![]() od ponad 2 m-cy nie łykam już anty-, zamieniłam je na kwas foliowy, oczyszczam organizm i przygotowuję się do starań o maleństwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.