Maturzyści 2009... :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-31, 10:48   #721
plameczka
Wtajemniczenie

Dot.: Maturzyści 2009... :)

a ja nie mam z kim pojsc i studniowka to moja zmora

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 10:58   #722
wszełka
Zakorzenienie

Ja też jestem w tej mniejszości niemającej TŻta

Na studniówkę idę sama, bo nie mam z kim iść I jakoś sie nie przejmuje tym, że nie będę miała partnera i tak będę się dobrze bawić

Ja w ogóle wakacji nie czuje Mimo że w szkole już luz kompletny to ja jakoś nie mogę się oswoić z myślą że to już wakacje prawie

Lecę sprzątać, żeby wyrobić się do 16 bo później jadę na 18stke do koleżanki

Udanego weekendu

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 10:59   #723
Neszikaa
Zadomowienie

Dziewczyny co wy mówicie! Czemu bez sensu?

Co prawda mam z kim isc, alej eszcze niedawno tak nie było i nie sadze, ze warto siedziec w domu. W koncu stodniowka zdarza sie raz w zyciu
Takes just a touch to drop a stop
On the top of the world.

Wakacje
Neszikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 12:37   #724
sydunia
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie zamartwiać się brakiem partnera już teraz!

Po pierwsze do tego czasu możecie spotkać jeszcze tego jedynego. Po drugie zawsze można iść z kolegą.

Wróciłam z miasta. Byłam najpierw w Reserved, mierzyłam 2 spódnice i bluzkę, ale nic tam nie kupiłam. Zastanawiałam się nad okularami jeszcze, ale też jakoś nie. Potem byłam w Top Secret i tam była promocja, że kupując 3 rzeczy, trzecia gratis. A jeśli 2, to jedna za pół ceny. Więc kupiłam sobie 2 bluzki, mama wzięła jeszcze jedną dla siebie. Niby mi się podobają, ale nic szczególnego. No ale prezent na dzień dziecka mieć trzeba
sydunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 13:05   #725
shewa
Zakorzenienie

Oj nie marudzić, mozna isc z partnerem, jak sie nie ma mozna isc samej, i tez sie swietnie bawić. Byłam w tym roku na studniowce TŻ i widzialam dziewczyny ktore przyszły same, i bawiły sie swietnie

A mnie wkurzyło wczoraj to ze mnie wkrecili jakis czas temu do robienia projektu zaproszen na 100dn I wczoraj sie dowiedziałam, no myslalam ze mnie cos strzeli A jeszcze kumpela dobrze wiedziala ze po 1 mowilam ze nigdy wiecej niz juz dla klasy nie robie, a po 2 nie mam jak bo mam kompa rozwalonego.

No a za tydzien w piatek probna matura ustna z polskiego z angola robi normalnie na lekcjach nam, ale to wogole sie nie liczy to sredniej. A tutaj mamy miec 2, czy 3 oceny ktore beda najwazniejsze w całym roku A tego ile to przepytywanie po lekcjach zajmie to wogole nie chce wiedziec...
shewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 13:11   #726
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shewa Pokaż wiadomość
Ja tez mam pozytywizm, Zbrodnie i Kare wlasnie skonczylismy. Z TŻ sie nie widuje bo wyjechal na pół roku. Ale jak był to chodzilismy do jednej szkoly wiec nie było problemu. Czasu wolnego mam mase Chyba ze sa jakies tygodnie co jest masa roboty. Tak jak np teraz mam te ostatnie 2 tygodnie.

Napisałam juz konspekt prezentacji, a za tydzien w piatek prezentacja, chyba sie posikam

Ja już Młodą Polskę zaczęłam, z tym, że jestem na humanistycznym profilu.
Stary 2008-05-31, 13:40   #727
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie wkurzyło wczoraj to ze mnie wkrecili jakis czas temu do robienia projektu zaproszen na 100dn I wczoraj sie dowiedziałam, no myslalam ze mnie cos strzeli A jeszcze kumpela dobrze wiedziala ze po 1 mowilam ze nigdy wiecej niz juz dla klasy nie robie, a po 2 nie mam jak bo mam kompa rozwalonego.
to wy już się studniówką w szkole zajmujecie?

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Ja już Młodą Polskę zaczęłam, z tym, że jestem na humanistycznym profilu.
my mamy zacząć w poniedziałek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-31, 14:06   #728
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sydunia Pokaż wiadomość
to wy już się studniówką w szkole zajmujecie?

A no mamy juz termin, zajeta sale, wiemy ile płacimy, do kiedy, ostatnio chyba nawet jadłospis układali Paranoja
No i wkrecili mnie, bez mojej wiedzy do tego konkursu na zaproszenia
Stary 2008-05-31, 14:35   #729
ksh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia0504 Pokaż wiadomość
p.s Z tego co tu widzę to chyba jestem jedyna lub w mniejszości, która nie ma TŻa
ja też nie mam

Cytat:
Napisane przez *angel1710** Pokaż wiadomość
hej hej

to jest już nas chyba 3 ( chodzi mi o wos i his) jeśli kogoś pominęłam to z góry przepraszam

ej a z tą studniówką to ja jeszcze nie wiem czy pójde jak nie znajde odpowiedniego partnera to bez sensu iść sama
Angel, co Ty wygadujesz ? Zawsze możesz pójść z kolegą, nie wierzę, że nie masz ani jednego,który nie chciałby pobawić na studniówce Ja na półmetku też byłam z kumplem i było prześwietnie. Nawet nie myśl o tym,że zostaniesz w domu

Cytat:
A no mamy juz termin, zajeta sale, wiemy ile płacimy, do kiedy, ostatnio chyba nawet jadłospis układali Paranoja
my też już rok wcześniej rezerwowaliśmy ,a i tak mieliśmy problem z salą, nie wszystkie terminy były wolne. Dlatego też mamy bardzo wcześnie, bo na początku stycznia
e veux seulement oublier
Et puis je fume

ksh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 14:42   #730
Neszikaa
Zadomowienie

shewa - akurat tak się składa, że moja klasa organizuje przyszłoroczną studniowke i słowo daje nic o jadłospisie nie słyszałam Ale! Organizacja studniowki ma byc tansza i dlatego jest jeszcze propozycja aby po maturach zrobic: bal maturalny A, ze jest ten konkurs to chyba wszyscy sie ciesza

Młoda Polska - wdize,ze wszyscy juz tak daleko, a my wciaz pozytywizm meczymy
On the top of the world.

Wakacje
Stary 2008-05-31, 14:45   #731
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez ksh Pokaż wiadomość
my też już rok wcześniej rezerwowaliśmy ,a i tak mieliśmy problem z salą, nie wszystkie terminy były wolne. Dlatego też mamy bardzo wcześnie, bo na początku stycznia
u mnie studniówka jest w szkole na sali gimnastycznej i ja się z tego cieszę nie wyobrażam sobie w jakimś lokalu moja szkoła ma swój specyficzny klimat, w końcu jest najstarsza w Polsce i mimo, że sala gimnastyczna jest w nowym skrzydle, a do najstarszego idzie się tylko na zdjęcia do muzeum, to miejsce jest odpowiednie. nawet jak 2 lata temu bodajże działo się coś z dachem na sali i nie było tam w ogóle wstępu przez jakiś czas, bo istniało zagrożenie zawaleniem, to żeby nie było nie w szkole, wypożyczyli skądś wielki ogrzewany namiot na wirydarz(ż) i tam było. i wszyscy byli zadowoleni

ogólnie u mnie w mieście w lokalach studniówki robią tylko mniejsze licea i technika.
Stary 2008-05-31, 14:50   #732
Neszikaa
Zadomowienie

sydunia - ale studniowka w operze nadrzeką ma swoj urok - zapewniam Np. chociaz bardzo lubie budynek mojej szkoly, bo to stary budynek z czerwonej cegla itd to niewyobrazam sobie tam srudniowki, bo tak zwyczajnie, a teatr czy opera to takie bardziej eleganckie miejsce. Ale za to z tym namiotem fantastyczny pomysł!
On the top of the world.

Wakacje
Stary 2008-05-31, 14:50   #733
shewa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie studniówka jest w szkole na sali gimnastycznej i ja się z tego cieszę nie wyobrażam sobie w jakimś lokalu moja szkoła ma swój specyficzny klimat, w końcu jest najstarsza w Polsce i mimo, że sala gimnastyczna jest w nowym skrzydle, a do najstarszego idzie się tylko na zdjęcia do muzeum, to miejsce jest odpowiednie. nawet jak 2 lata temu bodajże działo się coś z dachem na sali i nie było tam w ogóle wstępu przez jakiś czas, bo istniało zagrożenie zawaleniem, to żeby nie było nie w szkole, wypożyczyli skądś wielki ogrzewany namiot na wirydarz(ż) i tam było. i wszyscy byli zadowoleni

ogólnie u mnie w mieście w lokalach studniówki robią tylko mniejsze licea i technika.
U nas jest w operze, i w sumie jak juz raz tam byłam to nie wyobrażam sobie innego miejsca też

Cytat:
Napisane przez Neszikaa Pokaż wiadomość
shewa - akurat tak się składa, że moja klasa organizuje przyszłoroczną studniowke i słowo daje nic o jadłospisie nie słyszałam Ale! Organizacja studniowki ma byc tansza i dlatego jest jeszcze propozycja aby po maturach zrobic: bal maturalny A, ze jest ten konkurs to chyba wszyscy sie ciesza

Młoda Polska - wdize,ze wszyscy juz tak daleko, a my wciaz pozytywizm meczymy
To pewnie jak zwykle nasze przecudowna wychowawczyni pokreciła I wcale mnie to nie dziwi
A ze organizujecie to wiem, babka nam na polskim wspominała i ze liczy na nasza inwencje w programie artystycznym. No tak.. jak my cos wymyslimy to dziwnym trafem wszystkim sie podoba... a prawda jest taka ze to najczesciej kompletna improwizacja, albo wymyslone do połowy dzien wczesniej
A ten konkurs to mnie ni chłodzi ni grzeje, z tym ze wczoraj sie o nim dowiedziałam. I bez MOJEJ ZGODY, moja klasa mnie do tego wyznaczyła I to mnie najbardziej wkurza bo juz raz powiedziałam ze palcem w sprawie grafiki juz nigdy tam nie rusze. I mnie strzela jak mam teraz mase biegania z papierami bo wyjezdzam prawdpodobnie za granice i musze sobie załatwiac dowod zeby mi wczesniej wyrobili, bilety, ta matura cholerna, zaliczanie przedmiotow, potem zakonczenie, zaproszenia na moją 18 i ja mam im teraz jeszcze na studniowke zrobic. Chyba ich coś...

A z tym balem maturalnym to całkiem dobry pomysł Jakby to miało wyglądac??
Stary 2008-05-31, 14:54   #734
Neszikaa
Zadomowienie

Z tym balem to narazie tajemnica i tylko wychowawczyni nam wspomniala, ze rodzice, ktorzy organizuje studniowke wpadli na taki pomysł. Nic wiecej nie chciała powiedzieć wrazie jakby nie wszyło. Ale mi sie bardo podoba taka perspektywa

A co do jadłospisu, moze rodzice ukladali, naprawde nie mam pjecia juz czy to prawda czy nie
On the top of the world.

Wakacje
Stary 2008-05-31, 14:58   #735
ilo16na
Zakorzenienie

Ilona zaliczyla logarytmy na 2
To nie cud- to 5 godzin korkow

A mam glupie pytanie.
Kiedy konczy sie dokladnie rok szkolny?Ktorego czerwca?
Zebym wiedziala jak bede prace szukac.

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 15:02   #736
Neszikaa
Zadomowienie

Gratuluje zaliczenia A zakonczenie jest 20 czerwca Ilonko. Juz nuedlugo wielkie odliczanie
On the top of the world.

Wakacje
Stary 2008-05-31, 15:04   #737
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje zaliczenia A zakonczenie jest 20 czerwca Ilonko. Juz nuedlugo wielkie odliczanie
Przynajmniej juz logatytmow nie musze zaliczac
A na razie nowych pal nie nalapalam
Wiec narazie zero poprawy.
6 czerwca wystawianie ocen-frekwencja po zmniejszy sie o polowe

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 15:40   #738
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez organizm Pokaż wiadomość
effectt masz w szkole system punktowego oceniania?? Jeśli tak, to jesteś z niego zadowolona?

Nareszcie weekend.. Zaraz zbieram się na spacer z moim pieskiem kochanym.
Przyszły tydzień zapowiada się spokojnie.. Tylko jeden sprawdzian z matematyki.
Nie wiem jak Wy, ale ja już się czuję wakacyjnie..
Tak mam w gruncie rzeczy hmm ciężko powiedzieć, bo z jednej strony taki system jest ok ale z drugiej niestety nie. Na plus idzie mniejszy stres, bo to jednak punkty a nie oceny a na minus to przede wszystkim końcowa ocena. U nas jest tak : powyżej 40 %- dop, powyżej 55 %- dst, powyżej 70 %- db, powyżej 85 % bdb, powyżej 100 % cel. I tu się zaczyna : ocena wg tych procentów jest POWYŻEJ co oznacza że jak masz równo np. 55 % to nie masz dst tylko dop (musiałabyś mieć np. 55,01) poza tym w ocenę końcowa wlicza się I i II semestr, czyli jak zawalisz I to masz małe szanse żeby z tego wyjść w II (bo jak zsumujesz wszystkie swoje punkty, które mogłaś zdobyć i podzielisz przez pulę do zdobycia to najprawdopodobniej nie wyjdzie to pozytywna ocena). Mam nadzieję, że nie zamotałam bardzo wychodzi z tego, że musisz się cały rok uczyć (tzn. pierwszoklasiści, którzy jeszcze za bardzo się nie orientują w tym całym systemie, gdyż 2 i 3 klasiści już mają swoje sposoby na to żeby jednak jakoś wyjść na pozytywną ocenę ). Ale się rozpisałam

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 16:45   #739
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Tak mam w gruncie rzeczy hmm ciężko powiedzieć, bo z jednej strony taki system jest ok ale z drugiej niestety nie. Na plus idzie mniejszy stres, bo to jednak punkty a nie oceny a na minus to przede wszystkim końcowa ocena. U nas jest tak : powyżej 40 %- dop, powyżej 55 %- dst, powyżej 70 %- db, powyżej 85 % bdb, powyżej 100 % cel. I tu się zaczyna : ocena wg tych procentów jest POWYŻEJ co oznacza że jak masz równo np. 55 % to nie masz dst tylko dop (musiałabyś mieć np. 55,01) poza tym w ocenę końcowa wlicza się I i II semestr, czyli jak zawalisz I to masz małe szanse żeby z tego wyjść w II (bo jak zsumujesz wszystkie swoje punkty, które mogłaś zdobyć i podzielisz przez pulę do zdobycia to najprawdopodobniej nie wyjdzie to pozytywna ocena). Mam nadzieję, że nie zamotałam bardzo wychodzi z tego, że musisz się cały rok uczyć (tzn. pierwszoklasiści, którzy jeszcze za bardzo się nie orientują w tym całym systemie, gdyż 2 i 3 klasiści już mają swoje sposoby na to żeby jednak jakoś wyjść na pozytywną ocenę ). Ale się rozpisałam
Ojoj, ale dziwne takie ocenianie troszke.

U mnie studniowka co roku na hali gimnastycznej. Nawet te same ozdoby tradycyjnie hahah:P zrucamy sie tylko na balony na hale, a potem na wystrój klasy ale to juz wg uznania;P Partnera narazie mam, ale co ebdzie za pol roku to nie wiem:P

Nie macie dziewczyny takiego wrazenia, ze czas za szybko leci? :P Starzeje sie hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-31, 18:15   #740
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
akurat tak się składa, że moja klasa organizuje przyszłoroczną studniowke
to u was wszystkim się jedna klasa zajmuje? u mnie chyba samorząd uczniowski. tzn tak jakby pieczę ma nad wszystkim a są organizowane zebrania dla klas, gdzie przychodzą 2-3 osoby z każdej klasy jako przedstawiciele i decyzje są wspólne.
Cytat:
sydunia - ale studniowka w operze nadrzeką ma swoj urok - zapewniam Np. chociaz bardzo lubie budynek mojej szkoly, bo to stary budynek z czerwonej cegla itd to niewyobrazam sobie tam srudniowki, bo tak zwyczajnie, a teatr czy opera to takie bardziej eleganckie miejsce. Ale za to z tym namiotem fantastyczny pomysł!
może i ma, ale ja i tak jestem za szkołą a ten namiot to taki z parkietem był itp. specjalny na tego typu okazje. jak wyglądał dokładniej, to ja nie wiem

muszę poszukać na All jakiejś małej taniej torebki
Stary 2008-05-31, 18:35   #741
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
to u was wszystkim się jedna klasa zajmuje? u mnie chyba samorząd uczniowski. tzn tak jakby pieczę ma nad wszystkim a są organizowane zebrania dla klas, gdzie przychodzą 2-3 osoby z każdej klasy jako przedstawiciele i decyzje są wspólne.

może i ma, ale ja i tak jestem za szkołą a ten namiot to taki z parkietem był itp. specjalny na tego typu okazje. jak wyglądał dokładniej, to ja nie wiem

muszę poszukać na All jakiejś małej taniej torebki
a u nas jest tak że studniówkę sie robi po 2-3 klasy (bo jaka sala by pomieściła ok 15 klas ?) .. my będziemy miec chyba w zamku

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 19:15   #742
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
a u nas jest tak że studniówkę sie robi po 2-3 klasy (bo jaka sala by pomieściła ok 15 klas ?) .. my będziemy miec chyba w zamku
no ale co jeśli np. jest para z równoległej klasy? jedna osoba wtedy nie może być na studniówce ze swoją klasą
Stary 2008-05-31, 21:35   #743
organizm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Mój brat miał punkty i nie był za bardzo zadowolony, chociaż myślę że to kwestia przyzwyczajenia. U mnie w szkole jest trochę podobnie, bo też liczy się pierwszy semestr, ocena albo średnia w zależności od przedmiotu.
Nawet wystawiając ocenę końcową na świadectwo maturalne z niektórych przedmiotów brane są te 2 lub 3 lata

Studniówka? Co to w ogóle jest? U mnie w szkole cisza na temat studniówki. Trochę mnie to martwi, bo o salę fajną ciężko potem z terminami, już sobie wyobrażam - super studniówka w remizie strażackiej...

Ilona, gratuluje!
organizm jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-31, 22:08   #744
angelkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale co jeśli np. jest para z równoległej klasy? jedna osoba wtedy nie może być na studniówce ze swoją klasą
to wtedy już ma problem ta osoba ale raczej nie zdarza sie tak ze wszystkie klasy mają w ten sam dzien .. ja tez mam tza z rownoleglej klasy wiec mam nadzieje ze nasze stodniowki beda w innych terminach

angelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-31, 23:22   #745
alexalexalex
Raczkowanie

Dołączam się Ten rok minie szybciej, niż nam się wydaje.. No już powoli trzeba zaczynać naukęj. polskiego, angielskiego, biologii i wosu A następnie? Wybywam do Poznania

a na studniówkę pójdę pewnie, z którymś z kolegów bo jest ich od groma, tylko ten tż nie może się odnaleźć

prawie, że Pani Psycholog
alexalexalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 08:31   #746
effectt
Zadomowienie

Jeśli chodzi o studniówkę u mnie to jest jedna, wszystkich maturalnych klas. Bynajmniej zawsze tak było wszyscy razem bez żadnego dzielenia na klasy. Na studniówkę idę z TŻ rzecz jasna. Będzie organizowana w jakimś hotelu

Świeżynka.
effectt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 11:27   #747
sydunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelkaa Pokaż wiadomość
to wtedy już ma problem ta osoba ale raczej nie zdarza sie tak ze wszystkie klasy mają w ten sam dzien .. ja tez mam tza z rownoleglej klasy wiec mam nadzieje ze nasze stodniowki beda w innych terminach
mi się to i tak nie podoba jak dla mnie studniówka ma być wspólną zabawą wszystkich 3 klas, więc głupio by mi było jakby jakiejś klasy zabrakło na niej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-01, 11:53   #748
alexalexalex
Raczkowanie

A u nas tylko 4 klasy i studniówkę mamy wszyscy razem

prawie, że Pani Psycholog
alexalexalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-01, 12:01   #749
DontSaySorry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexalexalex Pokaż wiadomość
A u nas tylko 4 klasy i studniówkę mamy wszyscy razem
No u mnie chyba 5 klas i tez wszyscy razem
Stary 2008-06-01, 12:20   #750
moooniaaaa
Zakorzenienie

U mnie też zero gadania o studniówce, pewnie od września się zacznie.
A co do partnera na studniówkę to nie ma co już się załamywać, jeszcze kupa czasu i wszystko się może zdarzyć
Podam przykład (mało optymistyczny :P): nasi znajomi byli ze sobą 4 lata,ona w tym roku miała studniówkę oczywiście jasne było że idą razem. W ogóle u nich wszystko było mniej więcej zaplanowane, mieli bilety do USA na święta,po studiach mieli dostać mieszkanie po kimś tam itp. I co? Miesiąc przed studniówką się rozstali,z dnia na dzień. Wszyscy byli zaskoczeni.
Więc jak widać każde plany mogą się pokrzyżować. A studniówka jest raz w życiu i moim zdaniem jest to impreza obowiązkowa i każdy powinien się dobrze bawić, bez znaczenia czy z TŻ czy z kolegą/koleżanką czy samemu
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości