|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Cytat:
![]() ![]() Dobrze że w pracy pójdą ci na ręke i będziesz miała troche lżej. Ja póki co pracuje normalnie ale jest coraz mniej pracy i z każdym dniem mam wiekszy luz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mialam przyjemnosc spedzic wigilie na patologi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam stracha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
nad talerzem biodrowym lewym , na wysokości pępka .
A bol cos w rodzaju kolki tylko , ze kolka jest zazwyczaj pod żebrami a mnie bolało wlasnie nad talerzem biodrowym
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]()
![]() |
#726 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czy te chmury kiedyś stąd pójdą? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2009-02-16 o 07:50 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry poniedziałkowo
![]() Ufff ledwie dojechałam do pracy ... u nas zima pełną gębą ![]() Śniegu po kolana, zaspy i w dodatku wieje ![]() ![]() Cytat:
![]() Łopata nie pomogła, musili nas sąsiedzi wypychać ... do tesciów juz nie pojechalismy ... jeszcze parę przykrych słów sobie powiedziliśmy i była wielka wojna!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() On napewno będzie się dobrze bawił z kolegami a ja w konice będę stała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zazdroszcze Ci szefowej! Mój szef właśnie wrócił /nie było go 3 tygodnie/ i ksiegowej sie dostało, dlaczego ja nie jestem na chorobowym ![]() ![]() Cytat:
![]() hmmm makaron z makiem? To moze miały być łazanki ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() szefem nie przejmuj się wcale ![]() a z tą zaspą to rzeczywiście pech ...jak ja mówię złośliwość rzeczy martwych, ale nie przejmuj się słońce na pewno wyjdzie ![]()
![]() |
#729 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() w koncu mam net ![]() mialam straszne walentynki ![]() ![]() ciagle czuje ten bol zeba, nie taki mocny ale czuje, mam nadzieje, ze przejdzie w koncu bo sie wykoncze zaraz zabieram sie za nadrabiania bo widze, ze chyba trzeba bedzie skladac jakies gratulacje ![]()
#730 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 38 sztuk mamy Karolinak82 (Karolina, 26l, Poznań) ------- t.p. 01.07.09 - Zuzia megi b (Magda, 27l, świętokrzyskie) -------- t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? aha9 (Aśka, 25l, lubuskie) ------------------- t.p. 01.07.09 - Maja lub Tymon/Michał edyta1421 (Edyta, 28l, Kanada) ------------ t.p. 01.07.09 - ??? lub ??? eleeri (Aśka, 31l, małopolska) --------------- t.p. 01.07.09 - Mateusz p4w (Ola, 26l, Szczecin) ----------------------- t.p. 02.07.09 - Tomek/Michaś Cassandra23 (Beata, 26l, lubelskie) ------ t.p. 03.07.09 - ??? lub Bartosz agadom1 (Agnieszka, 31l, wielkop.) -------- t.p. 03.07.09 - ??? ainka11111 (???, ?? l, ...) ------------------- t.p. 03.07.09 - ??? lub ??? annamaria80 (Ania, 29l, Anglia) ----------- t.p. 06.07.09 - ??? lub ??? musicman (Małgosia, ??l, łódzkie) ---------- t.p. 08.07.09 - Bianka lub Beniamin skierka (Teresa, 27l, podlaskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? beatka030500 (Beatka, ?? l, ...) ----------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? bocianke82 (Ania, 27l, śląskie) ------------- t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? claudietta (Kamila, 23l, Włochy) ------------ t.p. 09.07.09 - ??? lub ??? Truheart (Ola, 27l, Łódź) --------------------- t.p. 13.07.09 - Adaś jusali (Alicja, 20l, warm.-mazurskie) --------- t.p. 13.07.09 - ??? lub ??? AsssiiA (Asia, 21 l, Niemcy) ------------------- t.p. 14.07.09 - Julia lub Jakub erysipelothrix (Martyna, 29 l, ...) ---------- t.p. 15.07.09 - ??? lub ??? paulina860130 (Paulina, 22l, slaskie) ---- t.p. 17.07.09 - ??? lub ??? Svinecka (Ania, 25l, Szczecin) --------------- t.p. 18.07.09 - Marcel Ania0104 (Ania, 25l, podkarpacie) ---------- t.p. 19.07.09 - Emilia lub ??? Finka09 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 20.07.09 - ??? lub ??? dotkadotka (Dorotka, 32l, Wrocław) -------- t.p. 21.07.09 - ??? lub ??? kasiuuulka (Kasia, 23l, Warszawa) --------- t.p. 22.07.09 - Wiktoria lub Andrzej katarzynka00(Kasia, ?? l, ...) -------------- t.p. 24.07.09 - Laura lub Emil agga19851985 (Agnieszka, 24l, ...) ------ t.p. 24.07.09 - Fabian/Filip majka versace (Beata, 30l, Manchester) -- t.p. 25.07.09 - ??? lub ??? mariolasl (Mariola, 34l, UK) ----------------- t.p. 26.07.09 - Alexandra lub Antonio Monika.P21 (Monika, ?? l, ...) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ??? mirika (Magda, 28l, Warszawa) -------------- t.p. 26.07.09 - ??? lub ??? Gizmiatko (Kasia, 25l, śląskie) ------------- t.p. 27.07.09 - Zosia lub Natan Wojtusia (???, ?? l, ...) ---------------------- t.p. 27.07.09 - ??? lub ??? evamoni (Ewa, 35l, Niemcy) ----------------- t.p. 28.07.09 - Emilia Martacin (Marta, ?? l, ...) -------------------- t.p. 29.07.09 - ??? lub ??? kinusia86 (???, ?? l, ...) ---------------- t.p. .07.09 - ??? lub ??? magi 77 (Marta, 31 l, mazowieckie) ---- t.p. .07.09 - ??? lub ??? BASIA3333 (Basia, ?? l, ...) ------------ t.p. .07.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() 30 sztuk mamy czekoladka21 (Ania, 26l, śląsk) ----------- t.p. 01.08.09 - Weronika lub Robert frida110 (Aśka, ?? l, ...) --------------------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? gosiek1500 (Gosia, 32l, Szanghaj) -------- t.p. 01.08.09 - ??? lub ??? Miramej (Jola, 32l, 3-miasto) --------------- t.p. 02.08.09 - ??? lub ??? Nikula5 (???, ?? l, ...) ------------------------ t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? Irethh (Magda, 21l, Poznań) ----------------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? anusia_82 (Ania, 26l, 3-miasto) ----------- t.p. 03.08.09 - ??? lub ??? Nikka1221 (Małgosia, 25l, Niemcy) -------- t.p. 04.08.09 - Liliana/Maja lub Leo/Max sailors (Mirela, 19l, pomorskie) ------------- t.p. 08.08.09 - Zosia lub Pawełek Syla39 (Sylwia, 29 l, Norwegia) -------------- t.p. 08.08.09 - ??? lub ??? olka222 (Olka, 25l, Bydgosz) --------------- t.p. 10.08.09 - Marysia lub Jakub ulika (Magda, 27l, Śląsk) --------------------- t.p. 10.08.09 - ??? lub ??? UnholyOne (Ola, 29l, mazowieckie) ------- t.p. 12.08.09 - Zuzia lub Antoś AnnGe (Anna, 26l, dolnośląskie) ------------ t.p. 13.08.09 - Aurelia lub Daniel kamilka (Kamila, 22l, małopolska) --------- t.p. 16.08.09 - ??? lub ??? Kasiunia66 (Kasia, 25l, mazowieckie) ----- t.p. 17.08.09 - ??? lub ??? IwonkaAnna83 (???, ?? l, ...) -------------- t.p. 18.08.09 - ??? lub ??? Agata R (Agata, 23l, ...) --------------------- t.p. 19.08.09 - Oliwia lub Piotruś Rybens (Marta, 23l, Kartuzy) ---------------- t.p. 19.08.09 - Kornelia lub Filip zioła (???, ?? l, ...) ---------------------------- t.p. 22.08.09 - ??? lub ??? WrednaAfrodyta (???, 20l, ...) ----------- t.p. 25.08.09 - Bianka lub Aleksander kasienka190 (Kasia, 24l, UK) -------------- t.p. 25.08.09 - ??? lub Aleksander marysia_258 (Iza, 25l, Kielce) ------------ t.p. 25.08.09 - Antonina lub Jakub groszkolino (???, ?? l, ...) ------------------ t.p. 26.08.09 - ??? lub Jakub/Mikołaj Sweet_21 (Arleta, 23l, Irlandia) ------------ t.p. 27.08.09 - Łucja lub ??? Adaikaka (Aneta, 22l, Kraków) -------------- t.p. 27.08.09 - ??? lub ??? cashmeree (Sylwia, 26l, Wolsztyn) --------- t.p. 28.08.09 - Nadia lub Dawid aromatyzowana (???, ?? l, ???) ---------- t.p. 29.08.09 - Lena lub Szymon polkluza (???, 28l, Warszawa) --------------- t.p. 31.08.09 - ??? lub ??? lui (???, ?? l, Irlandia) -------------------- t.p. .08.09 - ??? lub ??? ![]() ![]() ![]() -------------------------------------------- ![]() ![]() gooha3 [*]
mountain [*] serafia11 [*] agagmm23 [*] Malga19 [*] [*] |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
BAN stały
|
Witajcie wszystkie mamusie
![]() Widzę, że sporo z was ma teraz jakoś usg połówkowe. Trzymam kciuki. Moje 23 lutego, też się denerwuję tym bardziej, że nasza Amelka (chyba bo otatnio lekarz powiedział, że nic tam nie widać - co nie oznacza że dziewczynka - i mówił że teraz potwierdzi jak będzie można), za bardzo się nie chce "ujawnić". A to początek 20 tyg. Wy piszecie, że coś tam czuć a u mnie jedyne co czuć to tak jak pisała któraś z was, kłucia ale w boku - jakby kolka. Lekarz mówił, że normalne. Ale same wiecie jak to jest. Tylko wczoraj wydawało mi się, że poczułam jakby dwa takie puknięcia - ale to pewnie moja wyobraźnia, już tak bardzo bym chciała... ![]() Więc życzę pomyślnych wieści, no i z niecierpliwością czekam na wasze relacje. Postaram się też częściej tu bywać. A w Olsztynie śliczna pogoda, słoneczko świeci pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Tak szybko ten wątek mknie, że ciężko mi nadrobić, to co napisałyście ![]() ![]() Okropnie męczący weakend miałam. Szkoła od 9.00 do 17.00 w sobotę i niedzielę( i egzamin). A dziś rano nie mogłam wstać do pracy i się spóźniłam ![]() Czuję się zmęczona i chyba przydałoby mi się kilka dni wolnego,abym mogła się w koncu wyspać porządnie ![]() Ale już dość mojego narzekania ![]() Cytat:
![]() Mama opowiadała mi,że jak miałam półtorej roczku wytargałam jej wszystkie kwitnące fiołki wraz z kępkami liści (łóżko było tuż przy parapecie) i szczęśliwa obdarowałam nimi - mniej szczęśliwą mamę ![]() Nie,ale przed ciążą i na początku, kiedy jeszcze o niej nie wiedziałam - chodziłam regularnie. Teraz też chciałabym, ale jak widzę pogodę za oknem, to trudno mi się ruszyć. W każdym razie, zapytam lekarza na wizycie i jeśli nie będzie przeciwskazań, to wykupię sobie karnet aby się zmobilizować ![]() Bardzo fajnie czuję się w wodzie, chociaż nie pływam rewelacyjnie. Będzie to pewnie zbawieniem dla mnie, kiedy brzuch mi urośnie i będę musiała go dźwigać. Wyliczyłam wg kalkulatora, do którego link podałyście,że mogę ważyć nawet 63 kg w 9 miesiącu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-16 o 08:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak samo moja mama jadla doslownie wszystko i wszystkie jej kolezanki ktore byly w ciazy tez! teraz takie informacje co wolno, a czego nie sa na porządku dziennym, w gazetach, telewizji....... ja wiem ze to moja sprawa ze jadlam ten tatar, ale jakos specjalnie sie nie boje......nigdy nie chorowalam na tego typu choroby, z kotami to juz wogole do czynienia nie mam- bo zwyczajnie nie lubie kotów!!! to ze kobiety powinny unikac slonca , a reczej nadmiernego przegrzania organizmu i to ze alkoholu i papierosów w ciazy nie wolno to juz nawet babcie wiedzialy!! a teraz co chwila cos nowego, ja mialam tylko na mysli to ze za chwile to wszystko bedzie zakazane w ciazy!
![]() |
#735 | |||||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja tez sie ciagle kloce z TZ, ale glownie przez ten remont Cytat:
![]() co za dzien Cytat:
Cytat:
![]() ale nas zasypalo - chyba z 20cm sniegu jest
![]() |
#736 |
Ola-Unhola
|
Witam poniedziałkowo
![]() U mnie po stremu, mały w przedszkolu a jak przed tv i DD TVN ![]() W tym roku Walentynki miałam trochę inne ![]() ![]() Nadrobiliśmy wczoraj, synka porwali dziadkowie, a my byliśmy na jedzonku w TamTamie (taka afrykańska knajpka) i spędziliśmy miło późne popołudnie i wczesny wieczorek ![]() Jeżeli chodzi o jedzenie, to o wszystkim słyszałam i przestrzegam oprócz pasztetów. Mój lekarz też tego nie wymienił wśród serów, tatarów itp. Muszę się go podpytac, szczególnie, że ja pasztet bardzo lubię, szczególnie z ogóreczkiem. Co do śpiworków, to planuję zakup, ale noworodka raczej nie będę w niego ubierała. Po pierwsze dlatego, że będzie lato i troszkę może byc w nim za gorąco. A po drugie dlatego, że taki maluszek to się w nim "utopi". Poczekam aż skończy kilka miesięcy. Trzyman kciuki za wszystkie wizyty i oczywiście czekam na wieści ![]()
#737 | |||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim Mamom i ich brzuszkom
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#738 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Karolinak bralam - nic nie pomaga kompletnie
a bol taki, ze na czworaka chodze po domu musze usunac wszystkie osemki ale poczekam z tym az urodze i wykarmie
#739 |
Zakorzenienie
|
Mariola gratulacje dobrych wyników u gina
![]() A w ogóle dzisiaj ważny dzień...kilka z nas ma wizytę...ja o 19.30 ![]() ![]() Ja już trzymam za pozostałe brzuszki które dzisiaj mają oględziny ![]() Uciekam bo jeszcze się z Mamą umówiłam że ich odwiedzę... ![]() Miłego dnia i od wieczorka... ![]()
#740 |
Zakorzenienie
|
o wlasnie bede trzymac kciuki za wszystkie brzuszki, ktore maja wizyte
![]()
#741 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja idę do dentysty 27 lutego ... to kolega mojej ginki i nawet się śmiał, ze jak by czegoś nie wiedział to zadzwoni do M. ![]() No i opowiadał ostatnio, ze usówał zęba kobiecie w 9 m-cu ciązy ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja nie chce wlasnie usuwac zebow w ciazy bo strasznie sie boje i nie chce narazac Marcelka na tak wielki stres
dziewczyny a nie wiecie czy w ciazy mozna plukac buzie szalwia? na opakowaniu jest napisane, ze jest nie wskazana dla kobiet w ciazy ale to chyba w wersji do picia??
#743 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Kiedy ta zima sie skończy?! ![]() ![]() Ale pocieszam się, że dzisiaj zobacze maleństwo. Napewno sporo urosło ( na ostatnim usg miało 5,47 cm) a teraz pewnie ok 13 cm ![]() I co najważniejsze mam nadzieję, że poznamy płeć. Z tej wróżby chińskiej wychodzi, że będzie chłopaczek ![]() ![]() Trzymajcie kciuki o 18.15 ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
![]() no u nas znowu snieg pada, trzeba bedzie isc z malym na sanki po przedszkolu ![]() ale wiecie co Wam powiem?? mam strasznie kochanych tesciow....w piatek tesciowa zadzwonila, zebym ubrala malego bo wezma go z mezem na sanki do parku, pol dnia ich nie bylo, najpierw sanki a potem u tesciow w domu sie z nimi bawil, w sobote tez go zabrali na sanki i do domku a wczoraj rano jak wstalismy u TZ to tesciowa pierwsze co mowi do TZ: "odwiez Anie i wez malego pojdziecie z ojcem na sanki do parku przed pojechaniem do mieszkania" normalnie nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie to, ze tescie NIE SA dziadkami malego - bo jak wiecie TZ nie jest ojcem malego, mam dziecko z pierwszego zwiazku a jego ojciec to palant tak wiec TZ wzial sobie "babe z dzieckiem" a jego rodzice zaakceptowali mnie w 100% a malego kochaja jak wnuka, zabieraja go, tesciowa ciagle mu cos kupuje i w ogole sa kochani, a jakby nie bylo to obce dziecko a jego prawdziwi dziadkowie nawet nie dzwonia do wnuka, zreszta tak jak i tatus
#745 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kurcze, byłam u dentysty kilka miesięcy przed ciążą - niestety miałam źle leczonego jednego zęba i były poprawki. Dentysta nic nie wspomniał na ten temat czy widzi jakąś inną dziurkę. Zastanawiam się więc czy iść na kontrol ![]() Chyba koniecznie powinnam, prawda? Trzymam kciuki mocno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam też kciuki za Twoje maleństwo. Już zazdroszę,że dziś je zobaczysz. Ja idę do lekarza dopiero za 4 dni.Będziemy mierzyć mu nosek i bardzo się denerwuję ![]() Edytowane przez zioła Czas edycji: 2009-02-16 o 09:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ja też już czekam na wiosnę. U nas zasypało Warszawę i okolice. W sobotę nacieraliśmy się śnieżkami. A pomyślec, że tydzień temu w weekend było 14 st. bylismy na placu zabaw a w powietrzu pachniało wiosną... Trzymam kciuki za wizytę i popieram - Bartuś - piękne imię ![]() ![]()
![]() |
#747 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
zioła koniecznie idz do dentysty!!!
zeby strasznie sie sypia w ciazy, trzeba kontrolowac ich stan
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieeeeeeee..., no coś ty ziołaaaa, nieeeeeee idź...nie musisz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Witam w poniedziałek
![]() W piątek w radiu stwierdzili: Lepszy piątak 13-tego niż poniedziałek 16-tego ![]() ![]() U nas zima jak z bajki, śniegu po kolana i nadal sypie. Trzeba na sanki dziewczyny ![]()
#750 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() ale tak na serio, idz mowie Ci, z tym nie ma zartow ja w pierwszej ciazy olalam sprawe a jak urodzilam to zeby zaczely mi sie kruszyc ![]() ![]() skonczylo sie tym, ze mam teraz 4 korony teraz chodze juz regularnie
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.