![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Cytat:
Ja na pierwszym skanie dostałam taką teczkę z ulotkami i tam był kupon na huggisy i próbki z pampersa. A na tą torbę z bootsa to mam kupon -tez był w tym pakiecie z bounty. Diari to tak jak u mnie tylko, że liczyłam strasznie na chłopaka i jak sie dowiedziałam o dziewczynce to się rozpłakałam. A teraz szaleje z zakupami dziewczecymi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Warto zajrzeć jeszcze na strone Pampers (o ile ktos chce używać pieluch jednorazowych), można zajrzeć na stronę Hipp.
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-02-10 o 19:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pobierają wtedy krew na czczo a potem dwie godziny po wypiciu 200ml napoju glukozowego (znośny, choc ulepkowaty) Dziewczyny a może orientujecie się, czy Angielki też wszystkie ubranka dodatkowo prasują? nie mam teraz kogo zapytac a jakoś nie wydaje mi się, żeby komuś się tutaj chciało. Darianna ja w moim zestawie ulotek od położnej miałam, hmm delikatnie mówiąc braki. W sumie nie liczę na próbki kosmetyków, bardziej na jakieś zniżki pieluchowe. Póki co dostałam kupony z Tesco, zniżki na pampki, huggiesy i jakies drobiazgi plus nalepkę na samochód uprawniającą do parkowania na miejscu dla matek z dziecmi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie do końca rozumiem twoje pytanie: w kwestii prasowania. Jak dodatkowo prasują? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
O, to ja też muszę zajrzeć do tej teczki "bounty"-też ją dostałam przy pierwszym skanie. Ale do parenting club z Bootsa też się zapisałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie co to pieluch. Ja zamierzam tylko "pampersy" używać. A wy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Skoro w standardzie nie robią tego badania na cukier,to ja będę prosić o nie...
![]() Moja koleżanka jest w ciąży i nie ma w rodzinie cukrzycy,a jednak u niej wyszła ![]() Dziwne więc,że tu nie robią tego badania.... ![]() Ja też chciałabym używać pieluszek Pampers (od nich zacznę). Tyle,że nigdy nie wiadomo,bo spotkałam się już tym,że uczulały dziecko..... |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Ja się jeszcze waham między Pampersami i Huggisami. Nie mam niestety doświadczenia z pieluchami
![]() A jak zdobyć te kupony z tesco? |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem mamą pamperowca.
![]() Wg obliczeń mozna na nich zaoszczędzić nawet jakieś 600 funtów, ale co dane, to pewnie róznie podane i wyliczone ![]() Same pameprsy uzywaliśmy i faktycznie w pewnym momencie zaczeły uczulać, odstawiliśmy, przeszliśmy na Huggisy i wróciliśmy na Pampers i było dobrze. A tuż po urodzeniu uzywaliśmy Pampers Newborn, dodatkowa warstwa z siatki się pięknie sprawdziła (izolowała to i owo od pupy dziecka) |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
No to my chyba też na początek spróbujemy Pampers Newborn, a w razie jakby co (tfu tfu) to spróbujemy Huggis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Ja nastawiam się na Pampersy, ale mam dwa kupony na darmowe Huggies, więc pewnie też je wypróbuję.
#732 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam "od wieków" dwa: Marcel i Franek, ale mój mąż odrzucił :/ Później proponowałam Antka, Jaśka albo Filipa, ale oczywiście i te imiona nie uzyskały akceptacji. Miał sam coś wymyślić no i tak sobie czekam grzecznie... Na drugie na pewno będzie miał Kazik, po moim dziadziusiu ![]() Cytat:
![]() No właśnie, a co z praniem? Mam wrażenie, że nie za duży jest wybór w proszkach. Ja na razie kupiłam Fairy non bio. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do prania kupiłam Persil non bio, który później wyczytałam, że często uczula. No nic to, zaryzykujemy. A co myślicie o pieluchach wielorazowych z wymiennym wkładem ? Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-10 o 23:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojęcia nie mam jak angielskie mamy prasują. Pieluchy wielorazowego użytku to własnie mój plan. (ale plan to jak mogę mięc, skoro dziecko dopiero w planach ![]() Zdarza się, że można dostać darmowy pakiet próbny (jakiś council ma taki program w ramach działań ekologicznych). A włąsciwie to znalazłam listę bonusów i zwrótów kosztów itd. wg council. http://www.greenmums.co.uk/nappy-inc...-.aspx?aid=987 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja nigdy w życiu nie słyszałam o pieluszkach wielorazowego użytku (oprócz tetrowych) z wymiennym wkładem. Czy któraś mogłaby podać mi linka? Jestem strasznie ciekawa jak to wygląda etc..
Dzięki ![]()
#736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w Portugali zauroczyly mnie male miasteczka i myslalam,ze w Hiszpani bedzie podobnie. niestety miejsce ktore wybralismy marnie sie prezentowalo. plusami bylo : duzo do zwiedzania w okolicach malagi,fajne animacje w pobliskim hotelu,swietny apartament(u anglikow)bardzo prezystepna cena i duzo udogodnien z dzieckiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() jakie przykro ?? to Twoje pierwsze dziecko? zawsze mozesz starac sie o dziewczynke w przyszlosci ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Planujecie zostac w Uk na dluzej ? zastanawialas sie jak to bedzie pozniej w szkole z wymowa ? wiem,ze na Kube, mowia KJUBA. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tez mialam plan uzywac tych pieluszek,ale szybko mi przeszlo,moze przy kolejnym dziecku ![]() Luna z tego co pamietam Twoj synek ma dosc nietypowe imie. Jak anglicy je wymawiaja ? Cytat:
![]() polecam http://www.mysupermarket.co.uk/Image.../62/107262.jpg bardzo czesto na promocji w netto. my po strasznej wysypce wrocilismy do niego. trzeba bylo wszystkie ubranka prac jeszcze raz.
![]() ![]() Edytowane przez maatra Czas edycji: 2010-02-11 o 09:08 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Na samym poczatku to chyba bedziemy probowac roznych pieluszek, zorientujemy sie co i jak i wtedy kupimy wieksza ilosc wybranych. A co do prasowania - nie sadze, zeby Angielkom sie chcialo
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Maatra mówią różnie.
![]() Zdarza się poprawnie: Roch (czyli roh fonetycznie) zdarza się: Rock zdarza się Rosz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Cześć mamuśki,widze,że się wątek rozruszał,pewnie dzięki dziewczynom z wątku angielskiego
![]() Co do pieluszek ja używam pampersów.Próbowałam innych,ale pampki to pampki,jakość najlepsza. Jako ciekawostkę powiem,że w Polsce pamki są droższe niż w UK. Co do prasowania,przyznam wam się,że prasowałam na początku,przez kilka dni,a potem poprostu brakło mi czasu i sił. Milenka zdrowa,żadnych chorób skórnych ani uczuleń. Piorę w kostkach żelowych fairy. Kasia UK oto link do stronki o pieluszkach wielorazowego użytku: http://www.babycentre.co.uk/baby/buy...pies/reusable/ |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Właśnie odebrałam telefon z przychodni o konieczności pobrania krwi po raz kolejny i nie spytałam dlaczego. Teraz się będę tydzień gryźc i zastanawiac o co chodzi... czy coś niepokojącego wykryli czy może po raz drugi zgubili próbki.
Wracając do tematu badania krzywej cukrowej to czytałam, że mogą też zrobic w przypadku podejrzeń cukrzycy u ciężarnej. Zapamiętałam tylko, że wskazaniem może byc spore przybieranie na wadze. Trochę poczytałam o tych pieluszkach wielorazowych. Najbardziej do ich wypróbowania przekonuje mnie fakt, że są zdrowsze dla dziecka, bardziej oddychające i nie powodują odparzeń. Trochę przeraża mnie pranie. Faktycznie niektóre councile mają bezpłatne startery lub wypożyczają zestawy do testowania za niewielką odpłatnością, link do mojego urzędu oczywiście nie działa ![]() My mieliśmy wybrane imię Leon, tutaj chyba wymawiane byłoby bardziej jak lew ![]() Edytowane przez indiria Czas edycji: 2010-02-11 o 13:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie pieluszki wielokrotnego uzytku nie przekonuja. Ja czasem nie nadazam ubranek corce prac a jakbym jeszcze miala prac pieluchy/wklady to przerabane. No i gdzie to wszystko suszyc jak tu w UK taka wilgoc panuje. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Bylam na spotkaniu z polozna. Ale to jest fajna babeczka, mowie Wam
![]() ![]() Ktoras z Was pytala o czestosc wizyt lekarskich: [m-midwife, d-doctor] 9tc-d 12tc-m 14tc-usg 16tc-m 20tc-usg 22tc-d 26tc-m 28tc-usg (3D, w Polsce) 30tc-d 34tc-m 36tc-d 38tc-m 40tc-m Jak dla mnie to tego jest wystarczajaco duzo ![]() Cytat:
![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
ja po wczorajszym USG, to następną wizytę w szpitalu z midwife mam dopiero 30 marca, a za 5 tygodni z moim GP
![]() ![]()
#746 |
Zakorzenienie
|
Mocz powinni badać przy każdej wizycie u położnej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imion, to chcemy dać jakieś takie uniwersalne, żeby sobie Szkoci języków nie łamali ![]() Tym razem będzie córa, a z Agatą czy Julią nie powinni mieć problemu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja u lekarza byłam zaraz na początku jak się dowiedziałam o ciąży, jakoś w 7-8 tygodniu. Potem w 12 usg, w 13 i 16 położna, w 20 usg. I teraz w przyszłym tygodniu (22) wizyta u lekarza, a u położnej dopiero w 28. Może u mnie będzie im dalej tym częściej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Kurcze teraz martwię się tym moczem, tzn. tym ze miałam tylko jeden raz badany w 10 tygodniu, a jak coś jest nie tak?
#749 | |
Zadomowienie
|
Zanim zaszlam w ciaze, slyszalam opinie, ze kobieta ciezarna jest pozostawiona w UK niemalze sama sobie. Jak sie okazuje - nie w Berkshire
![]() ![]() Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny na moim wątku polecają pampersy lidlowskie. Ja na początek kupie po paczce pampersa, huggisa i tych lidlowskich. A jakie kosmetyki kupujecie? Słyszałam,że Johnsona uczulają ale u mnie w Tesco tylko Jonhson i tesco sprzedają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.