|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zespół Sztywnych Kolan: 13.sezon terapii :D
Claris, no, dzień aktywny, ale potem to tylko paść
chociaż może i dobrze, w końcu zasnę wcześniej niż o 3 ![]() Właśnie doczytałam założenie Ilsy na poczcie, że mi się "Parnassus" spodoba... no i rację ma baba, coraz bardziej mi się podoba
|
|
#722 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Uff... Jak zobaczyłam ile naprodukowałyście w jeden wieczór to jednak najpierw napiszę co u mnie, a potem ponadrabiam i poodpisuję
![]() Więc... Wieczór zaskakująco inny niż ostatnie. Ciężko powiedzieć, że mega romantyczny, bo w kółko TŻ się śmiał, ja się śmialam, chociaż on bardziej, bo jego bolała już cała szczęka. Poparodiowałam kilka gimnazjalnych nauczycielek, toffika z kabareta wszystkim wam znajomego, ogólnie się wygłupiałam ile wlezie. A że moje Kochanie twierdzi, że jestem najśmieszniejszą osobą na świecie ze swoimi hasłami i minami, to się biedactwo prawie popłakało. No i rozmawialismy na temat tego wzoru na zaręczyny I wymyśliłam oryginalne zaręczyny nie do pobicia ![]() 1. Pierścionek prosto z nieba Siedzi sobie para na ławce w parku, mężczyzna zaczyna mówić cos bardzo romantycznego, jakieś wprowadzenie do zaręczyn. Nad głowami przelatuje zdalnie sterowany helikopterek, który na płozie ma zaczepione pudeleczko z pierścionkiem. Zniża swój lot: a) nad dziewczynę, przechyla się tak, aby pudełeczko zeslizgnęło się prosto z plozy na jej kolana. b) nad chłopaka tak, aby mogł złapać spadające pudełeczko I wtedy mężczyzna mówi to co ma powiedzieć. 2. Księżniczka i żaba Siedzi sobie para na ławce w parku (najlepiej w okolicy stawu). Mężczyzna zaczyna mówić wprowadzenie i daje konkretne znaki (byle nie kumkał, bo może zostać to źle odebrane), aby żaba podkumkała się do nich. Wyposażenie żaby: pudełeczko z pierścionkiem na szelkach z tasiemki, żeby z plecków jej nie spadło. a)Mężczyzna bierze żabę w dłonie, jesli dziewczyna się brzydzi, ściąga jej to pudełeczko i wypuszcza żabę wolno. Prosi kobietę o pozostanie jego księżniczką/żabcią (co kto woli) do końca życia b) Jesli dziewczyna się nie brzydzi, mężczyzna bierze żabę w dłonie i prosi dziewczynę o pocałowanie żaby. W końcu pocałowana żaba zostaje uwolniona z cennego balastu, a mężczyzna oświadcza swojej kobiecie, że jest jego księżniczką, a on po tym pocałunku zostanie jej księciem i czy się zgadza. Jeśli nie ma w okolicy stawu, można wykorzystać jeża. Tupta, jest bardziej słodki, tylko punkt b będzie niewykonalny... 3. Red bull dobry na wszystko Leży sobie zmęczona para na ławce w parku bądź gdziekolwiek indziej. Leży, leży. Mężczyzna w końcu podejmuje decyzję o pobudzeniu się, więc przynosi redbulla. Wypija jeden łyk, daje puszkę dziewczynie z miną "jakoś mi to nie smakuje, to nie to", po czym z kieszeni wyciąga pudełeczko z pierścionkiem i pyta: "Dodasz mi skrzydeł?" ![]() Mam głupawkę. ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ola, wypłacz się, wyżyj... Jedź do koleżanek, to Ci pomoże. Po prostu zajmiesz się czymś, a nie tak sama w 4 ścianach. I tak nie zapomnisz szybciej, po prostu łatwiej będzie Ci przejść to wszystko, tak mi się wydaje Cytat:
Cytat:
![]() Koniecznie od kwietnia szukajcie sobie jakieś inne mieszkanie... Masakra jakaś
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jutro jadę do domu, bo w piątek urodziny mojego taty - wypada jakiś prezent kupić i zrobić ciasto - w sobotę mam zamiar przyjechać znów do waw. Muszę wtedy zrobić może jakąś sałatkę na urodziny kolegi - w niedzielę chyba zakupy, bo od pon do piątku mam pracować po 8h dziennie, więc na większe zakupu czasu brak - ponieważ mój Tż ma urodziny już niedługo a ja wyjeżdzam, zdecydowaliśmy się zrobić je we wtorek co oznacza, że w poniedziałek czeka mnie gotowanie, a we wtorek dopinanie spraw - poza tym mam nadzieję pojawić się jeszcze w bibliotece (magisterka) i pouczyć prawa austryjackiego (egz na początku marca) - a i bliska koleżanka prosiła mnie o wyjście na łyżwy między poniedziałkiem a czwartkiem - a w sobotę jadę znów do Wiednia i chyba w piątek będę się pakować :/ Chyba musicie mi wybaczyć, ale chyba nie będę w stanie ![]() A.... i już mogę powiedzieć co Tż wymyślił: - dostałam różę (jak już mówiłam - i zestaw FIMO (patrz zdjęcie) No i z tym zestawem siedzieliśmy i lepiliśmy - Panią Misiową, Pana Misia i Misiątko ![]() Potem utwardziliśmy zgodnie z instrukcją- jak wrócę z domu to zdjęcie zrobię
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
O Wy śpiochy
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Zadne śpiochy, ja od 6:45 biegam po firmie i załatwiam jakieś dziwne rzeczy
Dopiero do kompa usiadłam.ale miałam sen.... śniło mi się, że był zlot nasz Napewno byla na nim Claris, Rusałka i Carmi. I byli też moi znajomi i tż, który nie był tż. Cały czas się zastanawiałam kim on jest i dlaczego jestem z nim tutaj. Jak się obudziłam, odetchnęłam z ulgą, że to jednak sen (chociaż sam zlot był fajny )
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
ja dziś sobie robię wolnę... a co ![]() trochę za wami nie nadążam tyle produkujecie. Ins głupia sprawa z tym mieszkaniem, kiedyś byłam w górach i wynajmowaliśmy pokoje to byłą taka sama baba przez tydzien czasu właziła nam do pokoju i do kuchni i wszedzie gdzie sie dało i ciąglę dawała jakieś instrukcje, że źle naczynia w suszarce leża... beznadziejna sprawa tym bardziej że ja nie lubię jak mnie ktoś poucza jak się naczynia układa czy ściera kurz ;| w ogóle wczoraj sobie nawrzucałam z TŻtem tzn ja jak zawsze miałam problem nic nowego. no naszczescie jakos sie dogadalismy chyba...
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() no ![]() Jakbyś nie znalazła tej wiosny, to tu jest jej trochę - przez okno mi włazi ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- ech, właśnie sobie uświadomiłam, że jak wyszłam z domu o 6:20, tak wrócę do niego koło 22 ;/ czwartek to najcięższy dzień tygodnia jak na razie
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi om wiosne to u mnie tylko czarne chodniki mi ją przywołują
|
|
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Piękne
![]() Nadrobiłam ![]() Gwizdaczku, frezyjko Muszę spędzić troszkę czasu z moim B. to może mi przejdzie.Ins co to ma znaczyć? Wy wynajmujecie i nikt nie ma prawa Was nachodzić. Teraz widzę, że właścicielka, która mieszka w innym mieście, interweniuje tylko w przypadku awarii i generalnie obchodzi ją tylko kasa na koncie w terminie to skarb Crozee ładniutka torebusia, a kolorek Justynko no i dobrze, najlepiej ucinać takie rozmowy, bo jak się damy wkręcić w temat, to potem oni się wycofują a my wychodzimy na desperatki ![]() Madeline ale masz pomysły na te zaręczyny :P Ale jako nie trafiłaś w mój gust, kombinuj dalej ![]() Gwizdaczku ale fajnie że byłam na zlocie!!! A Claris to chyba każdemu już się śniła ;-)Co do anomalii to ja mam mega przeprosty na łokciach i palcach. Wyglądam, jakbym miała połamane ręce
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
no bo to prawdziwa wiedźma jest
Nawet teraz - zabrała swojego magicznego psa i poszła wiosnę robić
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosna fajna sprawa, tylko mam jedno ale. Zanim będzie ta wiosna, będą roztopy, ciapa, chlupa... Już wolę chyba śnieg...
Zabrałam się za zrobienie śniadania i jest mi przykro. Wczoraj TŻ nabijał się z mojego gotowania. Tzn z sałatki, do której dodałam np. keczupu. Zapytałam,dlaczego pamięta tylko tą złą potrawę, a nie wspomina tego co mi wyszło, skoro tego co mi nie wyszło to było 1. Odpowiedział, że: "no tak, przepieprzoną rybę to sama zjadłaś (były 2, a mnie się akurat taka trafiła). I zupa z torebki Ci nawet wyszła. Kochanie, może najlepiej rób dania z mrożonek?" Już ja mu dam w ten weekend dania z mrożonek W sobotę knedle z mrożonek, w niedzielę pierogi z mrożonek, bo dania gotowe z ryżem będą za drogie A sama sobie zrobię wątróbkę z jablkiem na winie i niech się ugryzie
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
medeline może ty powinnaś zostać doradcą do spraw przygotowywania zaręczyn. Przychodziłby do Ciebie taki zagubiony chłopaczek a ty tworzyłabyś scenariusz oryginalnych zaręczyn, którymi dziewczyna mogłaby się cieszyć. To może być dobry biznes. Albo napisz jakiś poradnik o tym jak się oświadczać.
|
|
|
|
#735 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#736 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Gwizdak, ja do tego posta nie doczytałam, który zacytowała tusiulka, ale się zgadzam w 100%
Mam takie samo zdanie, niestety...
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
MI się jeszcze Claris nie śniła
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() nadrobilam i tylko sie przywitam bo u mnie poza praca nic sie nie dzieje
|
|
#739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.. Od rana gonię tu i tam bo szwagierka się spóźniła do rpacy,musiałam latać,otwierać,potem za nią siedzieć w jej sklepie,potem robić jej herbatę,potem jeszcze kawę.Normalnie jak posługaczka:/
Mi się też Claris jeszcze nie śniła...chyba ![]() Cytat:
A jutro stanę się posiadaczką karmelowych zamszowych kozaczków z Quazi ![]() Własnie TŻ mi je odłożył i jutro jadę po nie![]() Ale z niego Bebok... Cytat:
Cytat:
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#741 |
|
Zadomowienie
|
hmm, ja też się zgodzę z postem Gwizdaczka
![]() ale chyba nie do końca, bo wydaje mi się, że mnie brak kasy by bardzo blokował przed powiedzeniem "tak" (no chyba, że chciałabym być wieloletnią narzeczoną), bo chciałabym abyśmy sobie mogli coś zapewnić (a na razie nie mam takich warunków) a nie liczyć, że jakoś się ułoży, znajdzie itp. W obecnej sytuacji jeszcze gorzej, bo poza sobą muszę myśleć jeszcze o tym, żeby zawsze być w stanie wspomóc mamę i moje młodsze rodzeństwo. Pamiętam jak zupełnie było inaczej z poprzednim TŻ, który miał własne mieszkanie, dochody itp... chociaż, ponoć dla chcącego nic trudnego ![]()
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaprawde powiadam Ci - dziś w nocy Ci się przyśnię Ale jest cieplutko, proszę niech juz tak zostanie
|
||
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Claris, ale jak będzie ciepło to ten śnieg się zacznie topić i będzie breja. I pełno wody...
|
|
|
|
#744 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
Mój TŻ na przykład nazywa "stabilnością" to, co dla mnie jest tylko mało realnym marzeniem
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i będzie cieplusio, schowamy przemakające kozaki i grube płaszcze, a wyciągniemy leciutkie łaszki
|
|
|
|
|
#746 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
A w ogóle, to była któraś z Was w Orsay'u ostatnio?
Mam do jutra ważny bon na 50zł i głupio byłoby go zmarnować... A szczerze mi się nie chce jechać hehhh ![]() Jest coś fajnego chociaż?
|
#747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie też będziesz musiała nawiedzić, bo wolę śnieg niż to coś za oknem :P Wiedźmo, a poczarujesz dla mnie coś? ja sobie pomyślę 3 rzeczy a Ty sprawisz że się spełnią, ok? (---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Ja ci nie pomogę, w mojej dziurze nie ma Orsaya... |
|
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() no więc........... miałam napisać jak coś zacznie się klarować- więc piszę ![]() moje Słoneczno stanowczo też ma do mnie ciągoty ![]() Trochę się boję.... Po eksiu jestem wyjątkowo ostrożna.... Zobaczymy jak to się rozwinie....
|
#749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
luffka to super a napisz o nim coś więcej. Podobny styl jak były czy calkiem inny?
Edytowane przez Claris Czas edycji: 2010-02-18 o 10:58 |
||
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() tak przyznaję się Claris.... spałam do 9:30... tak jestem ŚPIOCHEM!!Ins.... przykra sprawa z tym mieszkaniem... co za głupia baba! medeline kochana - DZIĘKUJĘ CI RAZ JESZCZE BARDZO BARDZO! WSZYSTKIE CYTATY, POWIEDZENIA ITP. WYKORZYSTALAM Z TYCH CO MI WYSLALAS! mega pomoc masz u mnie dług wdzęczności
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

chociaż może i dobrze, w końcu zasnę wcześniej niż o 3 

Ola, wypłacz się, wyżyj... Jedź do koleżanek, to Ci pomoże. Po prostu zajmiesz się czymś, a nie tak sama w 4 ścianach. I tak nie zapomnisz szybciej, po prostu łatwiej będzie Ci przejść to wszystko, tak mi się wydaje 

(jakbym co najmniej codziennie prała....)

A sama sobie zrobię wątróbkę z jablkiem na winie i niech się ugryzie