|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 13
Witam wszystkie Dukaneczki
![]() Od jutra mam zamiar stać się jedną z Was. Cieszę się, że nie tylko ja zaczynam dukanie od poniedziałku. Razem zawsze raźniej. Troszkę mnie przeraża to mocne ograniczenie tłuszczów w diecie, ale może jakoś dam radę. Moja sytuacja jest nieco utrudniona, przez brak pełnosprawnej wagi... Ostatnią popsułam jakiś czas temu. Nie znam więc na chwilę obecną jednoznacznej ilości kilogramów do zrzucenia. Popsuta waga wskazuje od 70 - 75kg, (przypuszczam , że ta górna granica jest bardziej realna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#722 | ||
Zakorzenienie
|
DUK DUK
![]() To ja... Wasz króliczek doświadczalny w związku z kiełbasa z fileta ![]() Dzisiaj na wadze 65,1... czyli ani wzrostu ani spadku ale... wczoraj wróciłam do domu po 21... W napadzie głodu zjadłam jajko sadzone na plasterku szynki... po czym zapowiedzieli się znajomi na drinka... Ja drinka ani chipsów nie tknęłam ale za to zrobiłam sobie sporą miseczkę jedzonka (1 serek homo + 1 wieśniak + galaretka + 2 łyżki mleka w proszku) no i wypiłam 0,5 l wody... Więc przypuszczam, że gdybby nie to moje nocne obżarstwo to byłby spadek ![]() Sama sobie zawaliłam ![]() ![]() Wczoraj otwieram paczkę chipsów i je wącham po czym oddaję pożeraczom i mówię : "no to już pojadłam" ![]() A kumpel na to: "masz. niuchnij sobie jeszcze dwa" ![]() Oni chipsy jedli ja je wąchałam ![]() W ogóle koleżance to oczy wyszły na wierzch jak mnie zobaczyła ![]() ![]() ![]() Ja chudnę a ona tyje... jest naprawde spora ale ona mówi, że nie ma aż tak silnej woli... I objada się dalej fast foodmi, słodkościami i całym tym świństwem... Też chciałabym jej powiedzieć że schudła ale niestety w rzeczywistości przytyła i to bardzo ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za mną już się faceci oglądają ![]() Tylko ![]() ![]() Cytat:
Jak jem to maksymalnie dozwolona ilość 4 łyżek stołowych na dzień... Waga nie idzie w górę ale mam wrażenie, że to mleko raczej bardziej ją stopuje... Więc ograniczyłam je do 2 łyżek ![]() Konczita... nie wiem co masz w lodówce, wiec nie wiem też co poradzić Ci na obiad ![]() Ja mam PYSZNY warzywno-kurczakowy gulasz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
adaikaka na mnie też mleko dobrze nie działa.... więc je schowałam do szafki żeby mnie nie korciło
![]() staram się nie pamiętać że jest w domu mleko w proszku i skrobia ![]()
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A mleko w ilości 4 łyżek stołowych pochłaniam jak odczuwam, że mój organizm domaga się jakiś węgli... czyli ciągnie mnie na słodycze i kreci mi się w głowie... Zapodam sobie taką masę z odrobiną mleka i od razu jest mi lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Rozeznanie
|
Witam moje Dukaneczki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wydawało mi się, że jak poczuje zapach takich truskawek, na przykład, to pęknę, ale nie doceniłam mojej silnej woli ( ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
DUK DUK
na poczatku prosze o wybaczenie, ze sie wczoraj ladnie nie pozegnalam, ale mialam caly dzien takiego dola, ze nawet jak czytalam o waszych spadkach to zle mi bylo.... no ale dzis lepiej... bo trzech dniach bez porcelanki, dzis w koncu raczyla sie pojawic ![]() ![]() mam nadzieje ze jakos w srodku tygodnia jak sie zwaze to juz bedzie ciut mniej, bo szlag mnie trafia.... wiem, niby rozumiem, ze to i to ma wplyw, ale z drugiej strony nie zgrzeszylam do tej pory ani razu... ![]() ale wmawiam swojej podswiadomosci co wieczor ze ma sie wziac do roboty i zaklonic tluszcz do odejscia z mojego ciala ![]() gratuluje wszystkim spadeczkow, zycze milego dnia. nadrobie Was jak skoncza sie Gumisie, bo corcia mialczy ze mam ogladac z nia ![]() buziaki
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście ja jestem z tych dukanowskich pożeraczy... anoreksja chyba póki co mi nie grozi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Duk duk
![]() u mnie spadek 0,3 kg ![]() ![]() Wczoraj miałam akcję dziewczyny...przeglądałam się w lustrze i zauważyłam białą kreseczkę dokładnie na środku oka, nie chciało to się wypłukać więc w panice pojechałam z TŻ na ostry dyżur okulistyczny. OKazało się że jakich paproch wbił mi się w oko! Lekarka znieczuliła oko i igłą wyciągnęła to. Potem dostałam piękny opatrunek na oko jak pirat ![]() ![]() ![]() Gratuluję spadeczków laski ![]()
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Obok mleka normalnego w kartonach. Ja na sucho, nigdy nawet nutelki nie zdążyłam zrobić.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||||
Zadomowienie
|
Duk-duk z rana, dziewczęta.
No i co sobie przepowiediałam to mam. Po wczorajszym szleństwie dziś jest +0,4 ![]() ![]() ![]() Sama sobie zgotowałam ten los. OK, dziś więc będę grzecznie dukać, rano zrobię twarożek z białego chudego, potem kurczak na obiadek, mam sernik do kawusi, jakoś przejdziemy. JUTRO MA BYĆ ZERO PO SZÓSTCE! ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=Konczita;20907704]Melduje się z samego rana Duk Duk ![]() wczoraj poszaleliśmy na parapetówie a dzisiaj z przerażeniem stawałam na moją wagę - a tam niespodzianka - 500 ![]() po 20 dniach dukania jestem na minusie 5,5 kg - niesamowite uczucie !!!! musiałam Wam zdać relację mimo że Tzet jeszcze smacznie chrapie ... ja za moment też wracam w poduchy dzisiaj zapowiada się leniwy poranek No super, dziewczyno, gratuluję ![]() Po czym miało Ci przybyć skoro taka grzeczniutka byłaś? Nie to, co ja ![]() oj sporo ma W ... hmm muszę przemyśleć co by mi nie stopneło bo tak ładnie leci ![]() No przemyśl, przemyśl. Ja po wczorajszych przemyśleniach wrąbałam na sucho trzy łyżeczki na noc ![]() I dziś mam, co chciałam... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dasz radę na pewno - wszystkie tu kiedyś zaczynałyśmy i miałyśmy podobne obawy. Pomożemy, wesprzemy jakby co. Mam nadzieję, że pierwszy post i książka już za Tobą? To naprawdę pomocne ![]() Co do wagi to może zainwestuj w nową... Elektroniczną najlepiej... Nie wiem jak inne koleżanki uważają, ale odkąd ja kupiłam nową to istotne okazało się dla mnie wskazanie nawet najmniejszej różnicy w wadze. Cieszy każde -0,2, ostrzega każde +0,3. Z takich malutkich spadków składa się cała II faza. W tydzień chudnie się 1 - 1,5 kilograma, więc codzienne wskazania, że ona spada po te 200 - 300 g to dość istotna informacja dodająca motywacji. Takie jest moje zdanie. [QUOTE=adaikaka;20907826]DUK DUK ![]() To ja... Wasz króliczek doświadczalny w związku z kiełbasa z fileta ![]() Dzisiaj na wadze 65,1... czyli ani wzrostu ani spadku Cyli może jednak kiełbaski nie były takie zabójcze... Dawaj, jakie to one były??? ![]() Wczoraj otwieram paczkę chipsów i je wącham po czym oddaję pożeraczom i mówię : "no to już pojadłam" ![]() A kumpel na to: "masz. niuchnij sobie jeszcze dwa" ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny! Ilescie w ciagu weekendu naprodukowały, nie wierzę. 25 stron tu i w tamtym 6
![]() ![]() ![]()
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-07-25 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
CHyba nie w taką siną, bo już są z powrotem, niestety. Trzeci dzień dziś bez i nie czuję póki co żeby się miało coś zmienić ![]() No nic to, może po kawce się coś ruszy, bo brzuch też już mam jakiś taki wzdęty... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje spadkow laseczki ![]() ja dzis zaliczylam taki mikroskopijny 0,100 ale problemy z porcelanka u mnie sie zaczely po odstawieniu herbaty z pokrzywy, ktora pilam 2 miechy i teraz musze 1 miesiac odczekac - dzis odkurzylam blonnik, ktory stal tam baaardzooo dlugo - mam nadzieje ze mi pomoze ![]() moj M mam dzis imieniny wiec bede tutaj tylko lookac tak na chwilke, co by sie urazony nie poczul, prezent dany, sniadanie zrobione ![]()
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uszy do góry, poradzisz sobie z tym przecież, prawda? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo na razie nie mam czasu na zakupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Agnese69 doskonale Cie rozumiem odnosnie stanikow, ja tez mialam B i zawsze bylam zadowolona z mojego biustu, do czasu jak mi spuchl do rozmiaru E ![]() ![]()
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się trzymam zasady: od początku do końca ważę się na jednej wadze a nie na kilku bo bym miała deprechę na maxa.... albo już bym dawno rzuciła dietę w diabły.... chociaż patrząc na moją córe, którą ważyliśmy u lekarza i w domu i różnicy nie było (no jakieś 0,2 ale to nie różnica...i może pampers był pełniejszy ![]() i nie wchodzę na inne choćby mi dopłacali ![]()
![]() |
#741 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kurcze, czyli dobrze, że ja jeszcze tego mleka na sucho nie próbowałam... stoi w szafce zaczęte więc chyba schowam gdzieś głęboko, żeby mnie nie podkusiło, bo jak mi posmakuje to będzie koniec (już sie przekonałam jaka jestem silna w 'ograniczaniu' przy okazji protomajonezu' ![]() A co do staników, to ja mam wrażenie, ze mi najwięcej z cycek spadło ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
potem spadło do DD a teraz... o dziwo mam C, względnie małe D (bo to też od producenta zależy) i powiem wam, że nie panikuję...niech sobie będzie jaki jest... jak dla mnie jest ok i wg mnie najmniej w biuście spadło... bo w cycu mam -5cm...więc chyba nie jest tak źle ![]()
![]() "kadłub przywiędły ale dusza młoda... " Edytowane przez johambina Czas edycji: 2010-07-25 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
duk duk, witam
![]() dziewczyny czy którejś z Was udało się kupić serek topiony bez tłuszczu ![]() W lodówce mam coś takiego jak serek From Dor, jest napisane, że to serek topiony o obniżonej zawartości tłuszczu ![]() ![]()
#744 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do cyca, chcialabym mniejszy bo latwiej sie ubrac.... mam DD... ale jak wazylam 65kilo to mialam D...i cycki wcale nie male.... nie obrazilabym sie jakby mi spadlo na C, ale nie wiem czy to mozliwe... ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
uwazaj na to oczko ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() lepiej? i pamietaj, zawsze waz sie na tylko jednej wadze!! ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Cytat:
i chyba odstawie otreby, bo jak w tygodniu niechcacy zjadlam ich za malo przez dwa dni to porcelanka byla jak sie patrzy..... sprobuje kilka dni ich nei jesc
http://bajecznemieszkanie.blogspot.com/ Edytowane przez Aleksandra_M Czas edycji: 2010-07-25 o 09:34 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sto lat dla M ![]()
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Wiecie co kupiłam już dawno temu mleko w proszku odtłuszczone miałam naleśniki robić ale nie wyszły i od tamtej pory leżało w szafce w życiu bym nie wpadła na to żeby go spróbować łyżeczką na sucho....i właśnie to zrobiłam
![]() ![]() Od wczoraj mam taką chcice na słodkie że normalnie nie wiem co ze sobą zrobić chodzi za mną mleczna czekolada ![]()
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
witajcie dziewczyny
![]() trafilam na to forum dzis pijac kawke ![]() fajnie ze Was znalazlam....ja stosuje diete juz niemal dwa miesiace..... to dwa miesiace obfitujace w stany euforii i zniechecenia....dwa miesiace poszukiwac...troche nieodpowiedzianych pytan...i kolejnych poszukiwan.... tym wieksza jest radosc,ze moge z Wami o tym rozmawiac..... |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.